Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PT камера от Kaufland за 50 лева

Featured Replies

Благодаря на Rammkopf за ревюто, доста е подробно. Аз си направих акаунт (нямаше вариант за guest login, явно са ъпдейтнали апп-а).

Благодаря и на lupis, и той точно описва китайските боклуци.

И не се карайте двамата ;)

Ето моите 5ст по темата ;)

Камерата си е произведена от tuya:

https://expo.tuya.com/mobile/product/1032021

Доста бъгав апп. Няма нещо допълнително като функции спрямо това, което е описал Rammkopf. При мен като отида на настройките на камерата и апп-а крашва. Камерата работи час-два и след това си отива самосиндикално офлайн и трябва да се рестартира от захранването. С една дума - като за китайски боклук - толкова ;)

• Автор

Моята я върнах, тъй като не ми върши работа без RJ-45 и локален достъп. Сега чакам да дойде една от AliExpress, уж базирана изцяло на "чиста" XM-ска технология, та ще я разгледаме и нея подробно.

Докато беше още у мен камерката от Kaufland ми направи впечатление, че стои свързана към рутера (и рутерът си я "чува" добре - държи между -60dBm и -67dBm), но връзката на камерата с апликацията се губи, или на моменти е много бавна. Това го отдавам на факта, че връзката става само през сървъри нейде в Германия, което внася непоносимо голям лаг на моменти и връзката се къса. Ако живеехме там (или поне по-близо до тях), вероятно нямаше да имаме такъв проблем. Просто Kaufland е германска верига и продуктът, логично, е съобразен с тамошния пазар. Не бих казал, че камерата е боклук, просто при нас не е особено правилно таргетирана. :D За парите си предлага прилични функции. Личи си, че са се опитали. Със самото приложение tuya не съм срещал проблем, но както казах, аз не я и задържах много тази камерка.

Без IR и smart move, камерата работи без да забива. Сложил съм един диоден прожектор пред камерата и като мине някой се осветява и ме известява. Това ми е достатъчно.

Намерих си и фискалния бон, така че след месец-два като не ми трябва вече, ще ида да я върна като дефектирала. Хората имат отлична политика по гаранция, подмяна и връщане на парите.

Здравейте. Някой знае ли къде е копчето за ресет на тази камера? Смених си мрежата вкъщи, махнах и камерата от туя и сега искам да я вържа пак. Обаче не мога, мисля че самата камера е още на старата мрежа и сега не сканира qr кода за да се върже на новата мрежа. Благодаря. 

Знам, обаче няма колкото и да е странно. И на описанието не показва абсолютно нищо. 3 камери имам и ще се побърквам че не мога да ги вържа в момента. 

• Автор

Ресет-бутончето е до слота за microSD картата. Като вдигнеш "окото" на камерата максимално нагоре (може и на ръка да го преместиш, не е проблем), там са поместени тези 2 неща.

Божее. Там е разбира се. Изобщо не се сетих да вдигна с ръката. Благодаря ти много. Ресет и пускане наново. И аз за какво взех 3 бройки не знам. 

• Автор
преди 2 минути, Nebunu написа:

Божее. Там е разбира се. Изобщо не се сетих да вдигна с ръката. Благодаря ти много. Ресет и пускане наново. И аз за какво взех 3 бройки не знам. 

Жив и здрав! :)

Да кажа 2 приказки и за новата придобивка, която дойде вчера - това.

Започвам с черногледството. Какво не ми хареса в камерата:

1. Процесорът е рицаря на печалния образ - XiongMai Tech XM530, който май е клокнат на много ниска честота тук, поради което камерата прескача много кадри в основния си видеопоток. Няма разлика в поведението, както на кабел, така и през WiFi, нито при промяна на интервалните кадри, нито дори ако забраним целия sub-stream, с идеята да освободим процесорен ресурс. Ако ще и на 28 кадъра да я пуснеш, тя все си прескача. Най-нормално изглежда при 10-15 кадъра в секунда. Може и да има нещо общо с факта, че захранването на камерата е 5V с USB кабел, а не 12V като на камерите за видеонаблюдение на XM със същия процесор.

2. Сензорът не е упоменат, но силно  подозирам, че е някакъв SmartSens, съдейки по преекспонираните контури на изображението в цветната картина. С една дума - боклик. Изобщо не създава впечатлението за 3-мегапикселова камера, а по-скоро за 1Mp с цифрово "раздуване" и съпътстващото го размазване. Нощната снимка е една идея по-добра, което е типично за SmartSens - работят по-добре в инфрачервения спектър. Интерес буди и фактът, че при тези камери нечетният брой пиксели (3Mp, 5Mp) обикновено е признак за съотношение 4:3, а тази е в 16:9 и се вижда, че нещо не е съвсем ОК по разтегления хоризонтално текст, показващ часа и датата. Ако ръчно "смачкаме" изображението на 4:3, текстът придобива естествените си пропорции. Един Господ знае каква му е естествената резолюция на тоя сензор.

3. Няма опция за смяна на резолюцията - 3Mp и толкова. Една-единствена е.

4. Няма възможност за промяна и на кодека - h.264 до гроб. Ако сте с новата версия на плъгина за Internet Explorer, в настройките през браузъра излиза H.265X в менюто за избор на кодек. Това е китайски трик, с това име наричат стария H.264 в камерите си. Ако сте с плъгин от периода 2014-2015-та година, там още си показва H.264.

5. Оптиката е 3,6mm и това способства за неособено широк зрителен ъгъл.

6. На рекламата пишеше "Human Tracking" - няма такова нещо в опциите на камерата, не е като тази от Kaufland. Вероятно имат предвид разпознаване на човешка фигура, което е допълнителна екстра в модула за засичане на движение на тези процесори - ако прихване движение, анализира фигурата и ако реши, че е човек, я очертава в цветен правоъгълник. Ако хората са повече, всеки е очертан в различен цвят ... китайски екстри. Така работи по принцип, ако наистина функционира. В тази камера функцията "Human Detect" е разрешена по default, но не видях да ме разпознава и очертава. Вероятно не приличам на човек ...

А какво харесах в нея?

1. Качеството на сглобката е на добро ниво. За камера под 50 лева, сглобката е наистина добра. Няма скърцане, пукане, моторчетата се въртят равномерно, тихо и без да прескачат стъпки. Позиционирането им също е точно.

2. Има RJ-45 и WiFi, като безжицата е забранена по подразбиране. Можете да си я включите през web интерфейса, след като сте я закачили с кабел. Става много бързо и лесно. Никакви QR кодове, да карате камерата да ви гледа в телефона, да се ориентирате по бипкания, пискания и т.н. глупости.

3. WiFi-антената е ецвана върху платката, няма външна антена. Въпреки това, чувствителността ѝ е чудесна! И точно липсата на външна антена прави камерата наистина 360-градусова. Камерата се върти на пълен оборот и няма физически елемент, който да влиза в кадъра и да пречи на гледката, какъвто е случаят с камерите с външна антена.

4. Има само 6 инфрачервени диода, което я прави много икономична и можете да я захранвате продължително време от външна батерия. Не мога да дам точни цифри, но да кажем, че ако си купите една тъпа 4000mAh батерия от Джъмбо, или който и да е магазин за такива китайщини, вероятно ще работи безпроблемно някой и друг час. Освен това, тъй като диодите са малко, изглеждат доста дискретно и камерата не се набива на очи в полумрака.

5. Светочувствителността е достатъчно добра, както при дневна, така и при нощна снимка. Няма излишен шум в картината. Т.е., оптиката тук е добре подбрана, за разлика от кауфландската камера, където прибягнах до смяна на обектива ѝ, за да "стане човек" от нея.

6. Тъй като е базирана на SDK на XiongMai, стандартно идва с поддръжка и на отворения протокол ONVIF (не се заклевам, че е чак v2.4, но би трябвало да е поне v2.0) и може да се свърже с NVR/XVR от който и да е производител, стига той самият да поддържа ONVIF камери.

7. Аудиовръзката е двупосочна и качеството е добро! Предупреждавам, че говорителят на камерата е много усилен и ако го тествате, докато сте в радиус от 6-7 метра покрай камерата, ще има зверска микрофония.

В заключение - ако ви трябва евтинджак с двупосочно аудио, който за под 50 лева да има опция за връзка отделно с кабел или през WiFi, да има стабилна облачна услуга (която работи в пъти по-добре през XMEye на телефона, отколкото през CMS за компютър, между другото), да може да се гледа локално в мрежата през браузър, телефон, специално приложение за PC, на XM-ски NVR/XVR през техния си NETIP протокол, както и на произволен NVR или XVR през ONVIF ... камерата не е толкова зле. В крайна сметка, не се води камера за видеонаблюдение, не се очаква да снимате и холивудска продукция с нея. Качеството е приемливо за цената, стига да прецените добре за какво ще я ползвате. Не става за монтаж на открито, трябва да се знае. :) Има вградена за висящ монтаж на таван, стена, или просто да си седи на гумените крачета някъде в изправено положение.

Потенциален сценарии за такъв тип камера би бил да я оставите в колата, примерно, захранена от USB зарядно за автомобил и да я свържете с домашния си рутер през WiFi, като сте я настроили да записва върху NVR-а вкъщи. По този начин, дори да ви разбият колата и да ви "пернат" камерата, заедно с другото, което са намерили за крадене, записът си остава при вас, а не си отива с SD-картата в камерата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.