Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MSI лаптоп Win10 заключен bios

Featured Replies

току-що, Raze написа:

Тук пише и за някакъв pin (предполагам джъмпер) на дъното, който прави BIOS read only:

[SOLVED] Bios - "view only item" | Tech Support Forum

Може да се огледа за такова нещо.

Ама е за ECS

Ясно, може да има нещо подобно и на това дъно, нищо че е и за лаптоп. Друг вариант е нещо да е повредено или някаква защита против премахване на паролата с вадене на батерията... Може да се пробва и флаш на нов BIOS. Реално не знам какво ще прави с тази ретро машина с този умрял двуядрен атлон, но щом му се занимава да го мъчи.

Просто стана пълен мазаляк заредих втората част без флашка тръгна да зарежда уина и тоя пустиняк се рестартира докато уина се комфигурираше и ся дръвче изписа ми да направя отново инсталацията

преди 1 минута, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Просто стана пълен мазаляк заредих втората част без флашка тръгна да зарежда уина и тоя пустиняк се рестартира докато уина се комфигурираше и ся дръвче изписа ми да направя отново инсталацията

Да иска да се промени реда на зареждане в биос а това няма как да стане без да бъдат запаметени промените

Остава ти като вариант да опиташ да го префлашнеш биоса и ако нищо нестане да го занесеш в сервиз. Дори и там да не успеят да го префлашнат ще свалят биос чипа и ще го флашнат

преди 25 минути, Raze написа:

може да има нещо подобно и на това дъно, нищо че е и за лаптоп.

Още на първо четене ми мина през главата, но трябва да се знае точно къде са, защото обикновено не са обособени като джъмпъри, а като двойка острови.

Бърз въпрос да изкарам ли флашката като се рестартира по някаква причина ми е преди харда в буут ордера и нещата стават без да го махам и слагам

IMG_20220220_165541244_HDR.jpg

Главната Цел за неразбралите е ДА ГО ПРЕИНСТАЛИРАМ.Но явно без да влизам в биос трябва да станат нещата

преди 30 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Главната Цел за неразбралите е ДА ГО ПРЕИНСТАЛИРАМ.

Има вариант като се закачи хард диска на друг като този или близък по хадруер лаптоп и на него да мине инсталацията. Не във всички случай бутва Windows след това при връщането на титулярната машина, но може да се опита. 

Готово!!!НАЙ-НАКРАЯ.....

IMG_20220220_171903135_HDR.jpg

За тези които ще почнат да хранят че е виста ала бала.Никога не съм я ползвал досега и ми беше интересно

преди 45 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Бърз въпрос

преди 1 час, цър-вул написа:
преди 1 час, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Бърз въпрос!! Ако махна флашката след като ми се рестартира за втора част проблем ли е

Не. Всичко, което трябва, вече е на диска

преди 30 минути, ^Li^ написа:

Не във всички случай бутва Windows след това при връщането на титулярната машина

Въпрос на подготовка - винаги.

преди 32 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Готово!!!НАЙ-НАКРАЯ.....

IMG_20220220_171903135_HDR.jpg

За тези които ще почнат да хранят че е виста ала бала.Никога не съм я ползвал досега и ми беше интересно

И все пак хубаво да се оправи биоса 

така е трябва да го оправя в бъдеще защото мисля да му слагам ссд че харда е леш и не ми се минава през всичко това отново

преди 39 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

харда е леш

Какво му е на харда ти ? покажи смарт статуса  crystaldisk

https://www.kaldata.com/софтуер/crystaldiskinfo-112693.html може също така и с любимката ми викториа много пъти ми е помагала и съм доволен от нея

https://hdd.by/victoria/

преди 46 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

трябва да го оправя

Сваляш дъното и започваш да търсиш двойка островчета и около тях да пише PWD... от двете страни на платката. Първо огледай около слотовете за паметта.

Те са си по принцип зле погледнато от съвременна гледна точка. Този ми изписваша 100%Health 100%Performance и че има оставащ живот над 1000дни(информация от HDD Sentinel Pro)

Та неска сложих ССД и разликата е от тук до небето...Машината стана по адекватна ,всичко се случва по бързо въобще няма нищо общо с това какво беше с харда.И идеята е че ще ми върши в тази си конфигурация добра работа този лаптоп тъй като цялата идея беше да се ползва за четене и промяна на АГУ ECU та. Благодаря много на всички отзовали се за помощ.По въпроса с БИОСа някой ден ако ми се наложи нещо да правя различно от преинсталация в него ще го оправя за сега не ми пречи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.