Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MSI лаптоп Win10 заключен bios

Featured Replies

Колеги не ми дава да променям нищо по биоса дори след махане на батерията на biosa на всяка опция пише  view only item някакви идеи?

Ms163b

ПП махнах батерията и пак ми иска парола на биоса пиша я влизам и пак нямам пълен достъп и не мога да променям нищо

Screenshot_2022-02-20-12-47-26-940_com.facebook.orca.jpg

преди 4 минути, Свилен Киров написа:

Колеги не ми дава да променям нищо по биоса дори след махане на батерията на biosa на всяка опция пише  view only item някакви идеи?

Ms163b

ПП махнах батерията и пак ми иска парола на биоса пиша я влизам и пак нямам пълен достъп и не мога да променям нищо

Screenshot_2022-02-20-12-47-26-940_com.facebook.orca.jpg

Не си казал точен модел на лаптопа и да ли си слагал преди парола за биос или така е купен с заключен биос

• Автор

MSI VR610X MS-163b ,понеже го взех така от близък роднина и мисля че os е качен от фирма и не мога да дам точен отговор на въпроса ти колега .и сега го продадох и човека има този проблем и търсим решение да му помогна.благодаря

преди 1 минута, Свилен Киров написа:

MSI VR610X MS-163b ,понеже го взех така от близък роднина и мисля че os е качен от фирма и не мога да дам точен отговор на въпроса ти колега .и сега го продадох и човека има този проблем и търсим решение да му помогна.благодаря

Щом машината не е пред теб за да се направи опит за префлашване на биос едва ли ще може да се помогне така. Най добре  насочи този на който си продал лаптопа към някой сервиз

Лаптопа не е нов. Обади се на фирмата или човека, от който си закупил или е инсталирал ОС.

И го/и попитай.

https://storage-asset.msi.com/global/picture/faq/10017150@2021-0323-0732-504181@KB_02394_en.pdf
https://storage-asset.msi.com/files/pdf/How_to_update_ec_en.pdf

преди 46 минути, Свилен Киров написа:

ПП махнах батерията 

Коя? Малката (CR2032) която е вътре?
image.png.054e7d0a2e626f07d371bc6f3788d8ec.png

• Автор

Варианта кой го е слагал или коя фирма отпада защото не съм сигурен а който го ползвал преди няма никакви познания сиреч го е ползвал само за браузване и прочее нормални работи.

Мерси за линковете иначе момчето ще ги погледне следи темата и отговорите

Здравейте колеги!!! Значи направо по темата. Аз закупих лаптопа от Svilen, и реших да го преинсталирам но ударих на камък. След като влязох в Bios да променя реда на буутване установих че не ми дава да променям каквото и да е. Цъкна ли на някоя опция ми изписва "View only item".

Интересното е че при стартиране на лаптопа когато ми покаже екрана с опции ( натисни f11 за буут меню натисни dell за биос и тн.) ф11 го цъкам но не реагира все едно не го натискам а като натисна dell за да вляза в биос при първия ми опита искаше superuser password мисля че така беше натиснах ентер и влязох. Премахнах батерийката на биоса ресетна ми час и други но не и каквото трябва също така не ми дава да ползвам и load default settings. Моля за помощ с префлашването на биоса!!!

Прилагам малко снимки да стане по ясно

inbound2893508989608575756.jpg

inbound4720374811206326247.jpg

inbound829037128749059417.jpg

inbound6867979459293989399.jpg

Дори с премахната парола го изписва това.Смятам че това е проблема.

inbound1337372779170804219.jpg

преди 1 минута, цър-вул написа:

Задай отново твоя парола, запази(F10), рестарт в BIOS и я премахни, като въведеш само Enter.

А да ли ще приеме нова парола без да е въвел старата парола която незнае?

така паролата е само ентер и влизам,дори и да е премахната пак ми я иска и се влиза с ентер.Пробвах сложих 123 като парола и пак греда влизам си с нея в биоса но уви разлика няма.

преди 1 минута, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

така паролата е само ентер и влизам,дори и да е премахната пак ми я иска и се влиза с ентер.Пробвах сложих 123 като парола и пак греда влизам си с нея в биоса но уви разлика няма.

За този модел гледам има само 1 версия в сайта на msi ето тази

преди 23 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Погледни това видео как се флашва биос и ако искаш се пробвай също така прочети и инструкциите в блога

Колеги стигнах до някакъв вид решение.Тъй като ми буутва първо харда вика ш го вадя ии няма къде да иде ш я буутне флашката с уина така и стана 🤣🤣🤣Вкарах харда в момента в който почна да зарежда уина от флашката.(знам че не е правилно докато работи)сега в момента ми се инсталира малко ми е филм как ще заредя втората част на уиндолса ама ш го мисля. Ето ви малко снимки

inbound5870733033368285067.jpg

inbound6867918676535189886.jpg

inbound3164027700609496218.jpg

inbound534035388978085661.jpg

преди 7 минути, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Колеги стигнах до някакъв вид решение.Тъй като ми буутва първо харда вика ш го вадя ии няма къде да иде ш я буутне флашката с уина така и стана 🤣🤣🤣Вкарах харда в момента в който почна да зарежда уина от флашката.(знам че не е правилно докато работи)сега в момента ми се инсталира малко ми е филм как ще заредя втората част на уиндолса ама ш го мисля. Ето ви малко снимки

inbound5870733033368285067.jpg

inbound6867918676535189886.jpg

inbound3164027700609496218.jpg

inbound534035388978085661.jpg

Ако на втората част неиска да продължи и трябва да се влезне в биос да промениш реда на зареждане като флашката да бъде първа  незнам как ще стане това при положение че ти иска парола

преди 1 минута, цър-вул написа:

Големи глупости!

Защо да са глупости? При положение че му иска парола според теб да ли ще имат ефект клавишите ф9 ф10? аз мисля че няма да имат ефект

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Ако на втората част неиска да продължи

Някакъв резон за такова поведение на инсталацията?

току-що, vlado1985 написа:

Защо да са глупости? При положение че му иска парола според теб да ли ще имат ефект клавишите ф9 ф10? аз мисля че няма да имат ефект

Ай да мислиш, преди да лееш!!!!!!!!!!!!!
Как ще промени каквото и да е в BIOS в тази ситуация? НИКАК!!!!!

преди 2 минути, цър-вул написа:

Някакъв резон за такова поведение на инсталацията?

Сам видя снимите които е постнал автора нали. Може да е извикал инсталацията ако е натиснал ф9 и да му е позволила да започне но по натам какво ще се случи може само да гадаем

преди 3 минути, vlado1985 написа:

ако е натиснал ф9

И к'во ще стане като го натисне? Нищо!

преди 1 минута, Nikolay "NyPhZ" Nikolov написа:

Бърз въпрос!! Ако махна флашката след като ми се рестартира за втора част проблем ли е

Не. Всичко, което трябва, вече е на диска

преди 3 минути, цър-вул написа:

Ай да мислиш, преди да лееш!!!!!!!!!!!!!
Как ще промени каквото и да е в BIOS в тази ситуация? НИКАК!!!!!

Аз да съм написал някъде че в тази му ситуация ще може да промени нещо в биос 

преди 18 минути, vlado1985 написа:

Ако на втората част неиска да продължи и трябва да се влезне в биос да промениш реда на зареждане като флашката да бъде първа  незнам как ще стане това при положение че ти иска парола

Тук пише и за някакъв pin (предполагам джъмпер) на дъното, който прави BIOS read only:

[SOLVED] Bios - "view only item" | Tech Support Forum

Може да се огледа за такова нещо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.