Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопът не се изключва напълно след shutdown

Featured Replies

Разрешен от turb1te

Би трябвало ако е хардуерен проблема (например с интелското видео) подобно нещо да го прави и с Линукс. 

Пробвай с извадена батерия. Само захранване от мрежата.

• Автор

Откачих батерията от дъното, но това не направи разлика.. 😕

Windows-ът е сглобен от uupdump.net. С най-последен dev build съм на win11 pro (22563.1). Преди това, ltsc-то го бях изтеглил от https://opendirectory.luzea.de/ . Там трябваше да ъпдейтвам.

Тези адреси можем ли да ги проверим някъде?! Дали биха дали по-конкретна информация, която да ни бъде в полза? Визирам например ....exe+5d0827.

Screenshot (6).png

Междувременно ще пробвам чиста инсталация без да пускам въобще интернет. Никакви драйвери, никакви ъпдейти. Дори ще си махна периферията (външна bluetooth мишка, външна клавиатура, монитор), тъй като и в тях се усъмних. Също ще го карам само на батерия.

преди 4 минути, цър-вул написа:

И според мен нещата се въртят около тоя интелски драйвер.

Пробвай наистина и с един Линукс.

• Автор

В момента правя чистата инсталация. Аз имам SSD и HDD. На HDD имам инсталационен дял, тъй като нямам флашка и т.н. Като изтрих всички дялове от SSD и почнах инсталация, някъде при една от стъпките просто изключих и онова бавно изключване с онзи звук.. А дори не е довършена инсталацията. бях на setup ниво. Сега след първото стартиране пак същото изключване..

Ще пробвам Линукс като следващ вариант. Чудя се дали BIOS-а не е по някакъв начин "бъгнат", ако въобще това е възможно..

Имам две плочки рам, едната я купувах допълнително като ъпгрейд. Пробвах да махам, да разменям.. нищо.

Пробвах да стоя и без CMOS батерия.

преди 13 минути, turb1te написа:

някъде при една от стъпките просто изключих и онова бавно изключване с онзи звук.. А дори не е довършена инсталацията. бях на setup ниво.

Значи наистина може да е хардуерен проблема, макар че не мога да си представя какво може да се случва.

Интересно какво ще с Линукс.

преди 2 часа, turb1te написа:

Звукът от рам-та започва да се чува малко след изгасването на екрана от изключването.

Данеби да се бъркаш едва ли от рамта ще чуеш звук можеби си чул звук от механичния диск но едва ли от рамта

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Данеби да се бъркаш едва ли от рамта ще чуеш звук можеби си чул звук от механичния диск но едва ли от рамта

Да, то РАМ-а няма какво да бръмчи. Или диск, или вентилатор... 

Откачи и за проба хард диска.

преди 32 минути, turb1te написа:

В момента правя чистата инсталация. Аз имам SSD и HDD. На HDD имам инсталационен дял, тъй като нямам флашка и т.н. Като изтрих всички дялове от SSD и почнах инсталация, някъде при една от стъпките просто изключих и онова бавно изключване с онзи звук.. А дори не е довършена инсталацията. бях на setup ниво. Сега след първото стартиране пак същото изключване..

Ще пробвам Линукс като следващ вариант. Чудя се дали BIOS-а не е по някакъв начин "бъгнат", ако въобще това е възможно..

Имам две плочки рам, едната я купувах допълнително като ъпгрейд. Пробвах да махам, да разменям.. нищо.

Пробвах да стоя и без CMOS батерия.

Ако имаш четец за карта памет може да опиташ с него като поставиш карта памет и на нея запишеш операционната система

• Автор
преди 20 минути, vlado1985 написа:

преди 18 минути, vpvelev написа:

Откачи и за проба хард диска.

Харда го откачих преди да си правя изводи от къде идва звука. Плътно си движих ухото из цялото дъно и при рамта се чува най-силно. Като махна едната плочка (не основната), звукът спира и на екрана има едни линии, предполагам се сещате.. Ще кача звука с направен от телефона запис.

преди 15 минути, vlado1985 написа:

Ако имаш четец за карта памет може да опиташ с него като поставиш карта памет и на нея запишеш операционната система

Имам, но нямам и карта памет xD. Честно-казано и така си ми е удобно :D

Wednesday at 00-08.m4a

Wednesday at 00-17.m4a

Въпреки че сега се замислих дали това не е процесора 😆, по-скоро да е той..

преди 1 минута, turb1te написа:

Харда го откачих преди да си правя изводи от къде идва звука. Плътно си движих ухото из цялото дъно и при рамта се чува най-силно. Като махна едната плочка (не основната), звукът спира и на екрана има едни линии, предполагам се сещате.. Ще кача звука с направен от телефона запис.

Имам, но нямам и карта памет xD. Честно-казано и така си ми е удобно :D

Wednesday at 00-08.m4a 200.5 kB · 0 изтегляния

За карта памет ти дадох пример само щото и с на нея може да се създаде образ но за предпочитане ако ще преинсталираш с карта памет си вземи 8гб по 10-12лв са в книжарниците. А за този звук който казваш че е от рамта може да има проблем с дъното затова най добре е да го занесеш в сервиз да го погледнат щото ако примерно е някоя кофти писта не се знае колко време ще изкара така и в един момент да не запали повече

преди 1 час, turb1te написа:

Като махна едната плочка (не основната), звукът спира и на екрана има едни линии, предполагам се сещате..

• Автор
  • Решение

До Линукс не стигнах, но и няма значение вече...

РАЗРЕШИХ ШИБАНИЯТ ПРОБЛЕМ!!

Оказа се настройка в BIOS-a, която по default е зададена на "Discrete", а точно тя е проблемната.. Като я променя на "UMA only" нямам никакви dump-ове, BSOD, необичайни звуци и т.н.

Имам спомен, преди месеци, като купих лаптопа, че я сложих на "UMA only", без никаква основателна причина.. Пипнах няколко настройки, "просто ей така" и после си го преинсталирах. Сигурно щях да се разправям с човека, който ми го продаде, ако така случайно не бях променил тази настройка 😆

Не намирам много логика в нея, тъй като аз нямам някакво външно видео.. Имам единствено Intel Graphics 530. Но както и да е..

Благодаря много на всички, които се включихте в темата! Живи и здрави да сте! ;)

PSX_20220302_031237.jpg

Редактирано от turb1te (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.