Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купих си уред от амазон - няма адаптер за европейски стандарт

Препоръчан отговор

Направих грешката да си купя уред от амазон, който не работи с бг контакти, та отидох за адаптер. Взех адаптера, мушнах го и изгърмя. Сега какво да го правя? Възможно ли е да е изгърмял само адаптера (съмнявам се аз). Но вече не свети. Изкара 15 секунди точно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, LeoWyatt написа:

Направих грешката да си купя уред от амазон, който не работи с бг контакти, та отидох за адаптер. Взех адаптера, мушнах го и изгърмя. Сега какво да го правя? Възможно ли е да е изгърмял само адаптера (съмнявам се аз). Но вече не свети. Изкара 15 секунди точно.

И какъв е този уред? На AC или DC е? На колко волта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, LeoWyatt написа:

Я първо кажете - на кое казвате „адаптер“?

На захранващия адаптер на устройството - нещо такова Разпродажба! Захранващ адаптер eu us uk input ac100-240v 50/60 hz 0.2 a  output 4.5 v 1000ma light weight wide compatible plug and play \ Домашни  електронни аксесоари > Offer-Sale.today или преходника Преходник UK - US kъм EU шуко DT 220V, Универсален, Бял - 17107 с цена от  лв - Sravni.bg

Самият преходник няма как да изгърми, затова „Рекламация“!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продуктът е Nutri Ninja BL480, сега видях, че 110 волта пише отдолу на уреда, а тоя преходник, който са ми дали пише 220V - 250 V. :D

Деба боклуците, връщам го.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като ти си го изгърмял и не си спазил условията за експлоатация, дано да ти признаят рекламацията, въпреки че ме съмнява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ще и върнат парите, но трябва да върне продукта - винаги може да каже че не работи, амазон приемат рекламации

и другия път като копуваш гледай да пише 220 а на 110

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Без умствен капацитет написа:

ще и върнат парите, но трябва да върне продукта - винаги може да каже че не работи, амазон приемат рекламации

и другия път като копуваш гледай да пише 220 а на 110

Поне да внимава - от кой Амазон поръчва!
Amazon.com е за Щатите. Amazon.de и amazon.co.uk са за Европейския пазар.

Макар, че имах подобен случай - уред, поръчан през amazon.co.uk - дойде от аmazon.de с британски щепсел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А възможно ли е да е изгърмял само адаптера/преходника? И въобще продават ли се преходници, които са 110 волта? На този просто пише max 220-250

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако има отделен адаптер със сигурност той е изпушил. Вече за замяната му ще трябва да търсиш адаптер със същата букса, волтаж и мощността да е същата или по-голяма. Може да видиш дали има опция да се поръча отделно като резервна част.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, амазон казаха, че може да го върна и ще ми пратят друг. Въпросът е КАКЪВ преходник да ползвам за новия уред? Тъй като те ми го пращат без преходник, та така се прецаках да купя този, който изгърмя уреда.

Аз лично не намирам такъв преходник, който да отговаря на това, което ми трябва - на блендера отдолу пише 110 V, 60 Hz

Ето сегашния случай:

https://prikachi.net/image/AZAFl
https://prikachi.net/image/AZaDd
https://prikachi.net/image/AZrqT
https://prikachi.net/image/AZyC7
https://prikachi.net/image/AsLMD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти адаптер от 220 волта на 110, който да отговаря и на мощността на уреда!
Глупости!
За напрежението - ще има решение, но честотата - как ще се промени?

Добре, амазон казаха, че може да го върна и ще ми пратят друг. Въпросът е КАКЪВ преходник да ползвам за новия уред? Тъй като те ми го пращат без преходник, та така се прецаках да купя този, който изгърмя уреда.

Аз лично не намирам такъв преходник, който да отговаря на това, което ми трябва - на блендера отдолу пише 110 V, 60 Hz

Да бяхте казали модела на блендера или поне снимка.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Глупости!

Да бяхте казали модела на блендера или поне снимка.

Ninja BL480D Nutri 1000 Watt

Това е моделът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ninja BL480D Nutri 1000 Watt

Това е моделът.
Можело да е това https://www.amazon.co.uk/Ninja-BL480-BL480-Blender-1000-W-Blender/dp/B01G1OE2XE
Поне напрежението и честотата щяха да са същите.
Американска им работа - изпращат в Европа уред, който е за САЩ.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, jhoro написа:

Можело да е това https://www.amazon.co.uk/Ninja-BL480-BL480-Blender-1000-W-Blender/dp/B01G1OE2XE
Поне напрежението и честотата щяха да са същите.
Американска им работа - изпращат в Европа уред, който е за САЩ.

Ами то е абсолютно същото. Но не виждам в описанието да пише волтовете да са различни, явно и за UK ще им пратят същото и англичанинът ще си го блъска в главата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами то е абсолютно същото. Но не виждам в описанието да пише волтовете да са различни, явно и за UK ще им пратят същото и англичанинът ще си го блъска в главата.

Абсурд! За UK ще пратят по UK-стандарта. 230 V, 50 Hz.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, jhoro написа:

Къде я видя тази честота?

Като бях в шотландия, без проблеми си включвах моите уреди от България и си работеха, включително и лаптопа. Там са си на 220 волта (или 230), но не съм имал проблеми.

List of Voltages & Frequencies (Hz) by Country - Electric Power Around the Globe (generatorsource.com)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде я видя тази честота?
Като бях в шотландия, без проблеми си включвах моите уреди от България и си работеха, включително и лаптопа. Там са си на 220 волта (или 230), но не съм имал проблеми.

Един пост преди твоят, цитирам за втори път.
на блендера отдолу пише 110 V, 60 Hz

В Шотландия не си имал проблеми, щото са с,Европейския стандарт.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, схванах. Там са на 50 Hz като при нас.

Mains electricity by country - Wikipedia

Електрическо захранване по държави - bg.wikiterhal.com

На времето имах CD MP3 плеър, който ми беше подарил братовчеда като ходи в USA, с адаптер от 110 на 220 волта си го ползвах. Не знам тази честота дали оказва някакво влияние и пречи на работата на уредите. Доколкото намирам информация, няма значение каква е.

What is relationship between voltage and frequency? - Quora

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Raze написа:

Не знам тази честота дали оказва някакво влияние и пречи на работата на уредите. Доколкото намирам информация, няма значение каква е.

What is relationship between voltage and frequency? - Quora

Зависи от уреда! В блендера има двигател - няма да се върти със същите обороти.

Ако е печка или бойлер - няма значение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как да е, ще го връщам вече. Помагайте, с какво да го пратя до Америка? По принцип ми го доставиха с DHL, ама сега по това ли да им го пратя или по пощата? Как ще е най-удачно. В случая батерия няма така че това не знам защо са ми го написали...

• Securely pack the items in a box.
  • Affix the mailing label squarely onto the address side of the parcel, covering up any previous delivery address and barcode without overlapping any adjacent side.
  • Use the address listed above and affix the appropriate amount of postage.
  • Ship package from your nearest post office or shipping company of your choice.
  • Any damaged/defected lithium battery products (batteries or battery powered equipment) is not allowed to be physically returned to Amazon. Please contact Customer Service for further instructions. **FAILURE TO ADHERE TO THESE LEGAL REQUIREMENTS MAY PREVENT PROPER SHIPMENT, RESULTING IN AN UNSUCCESSFUL RETURN**
  • Item(s) must be packaged in original manufacturer packing if available. If original packaging is unavailable, securely pack your item in a cardboard box with adequate cushioning to prevent damage to the item in transit. Lithium battery label should be printed in color
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, jhoro написа:

Зависи от уреда! В блендера има двигател - няма да се върти със същите обороти.

Ако е печка или бойлер - няма значение.

Ами в плеъра, който ползвах, също има двигател. Не съм имал проблеми с това при слушането на музика, не вярвам и за други уреди да оказва влияние разликата от 10 Hz/секунда :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами в плеъра, който ползвах, също има двигател. Не съм имал проблеми с това при слушането на музика, не вярвам и за други уреди да оказва влияние разликата от 10 Hz/секунда  

Ако плеъра е бил със акумулаторна батерия - съвсем нормално е.

Как да е, ще го връщам вече. Помагайте, с какво да го пратя до Америка? По принцип ми го доставиха с DHL, ама сега по това ли да им го пратя или по пощата? Как ще е най-удачно. В случая батерия няма така че това не знам защо са ми го написали...

• Securely pack the items in a box.
  • Affix the mailing label squarely onto the address side of the parcel, covering up any previous delivery address and barcode without overlapping any adjacent side.
  • Use the address listed above and affix the appropriate amount of postage.
  • Ship package from your nearest post office or shipping company of your choice.
  • Any damaged/defected lithium battery products (batteries or battery powered equipment) is not allowed to be physically returned to Amazon. Please contact Customer Service for further instructions. **FAILURE TO ADHERE TO THESE LEGAL REQUIREMENTS MAY PREVENT PROPER SHIPMENT, RESULTING IN AN UNSUCCESSFUL RETURN**
  • Item(s) must be packaged in original manufacturer packing if available. If original packaging is unavailable, securely pack your item in a cardboard box with adequate cushioning to prevent damage to the item in transit. Lithium battery label should be printed in color

Стандартно общо указание.
А връщането - както решите, но е за ваша сметка.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, jhoro написа:

Ако плеъра е бил със акумулаторна батерия - съвсем нормално е.

Не, цифров MP3/CD плеър с дискове, това преди 15+ години. Имаше опция да работи и с 2 батерии АА от 1.5 волта,  но много бързо свършваха :D . Адаптера му е голям и тежък, не знам това дали оказва влияние на честотата, реално още ги пазя тези неща, но в момента не ми се рови да гледам спецификации.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...