Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купих си уред от амазон - няма адаптер за европейски стандарт

Препоръчан отговор

преди 3 минути, Raze написа:

Не, цифров MP3/CD плеър с дискове, това преди 15+ години. Имаше опция да работи и с 2 батерии АА от 1.5 волта,  но много бързо свършваха :D . Адаптера му е голям и тежък, не знам това дали оказва влияние на честотата, реално още ги пазя тези неща, но в момента не ми се рови да гледам спецификации.

Щом е бил цифров - оборотите на се влияели на скоростта на възпроизвеждане.

Ако беше аналогов, с касета - щеше да има забавяне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И така да е, реално в конкретния случай това едва ли би имало значение - най-много мотора на уреда да се върти 1/6 или колкото се пада там по-бавно, но не и да се повреди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

И така да е, реално в конкретния случай това едва ли би имало значение - най-много мотора на уреда да се върти 1/6 или колкото се пада там по-бавно, но не и да се повреди.

Ел.уреди американски стандарт в БГ - Страница 4 | Форум "Направи сам"

Корейски машини 60 Hz - може да се използва в 50 Hz (hallowedgaming.com)

За плеъра се сещам и друго - вероятно е имало токоизправител, а на постоянно напрежение - всичко е еднакво!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно наистина, според първия форум може да има проблеми в някои специфични случаи и при някои уреди. Дали наистина производителите на електроуреди се съобразяват с това в коя държава изнасят даден уред или просто ги правят един вид с по-голяма мощност, за да се презапасят ако честотата на мрежата е по-ниска? Повечето електроуреди автоматично си настройват волтажа според мрежата, на някои съм виждал ръчен превключвател (на старите компютърни захранвания имаше такива по спомен). Изглежда всеки случай си е специфичен. Това второто, с този машинен превод го прегледах отгоре-отгоре, но ми е много съмнително, за да го смятам за достоверен източник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Raze написа:

Интересно наистина, според първия форум може да има проблеми в някои специфични случаи и при някои уреди. Дали наистина производителите на електроуреди се съобразяват с това в коя държава изнасят даден уред или просто ги правят един вид с по-голяма мощност, за да се презапасят ако честотата на мрежата е по-ниска? Повечето електроуреди автоматично си настройват волтажа според мрежата, на някои съм виждал ръчен превключвател (на старите компютърни захранвания имаше такива по спомен). Изглежда всеки случай си е специфичен. Това второто, с този машинен превод го прегледах отгоре-отгоре, но ми е много съмнително, за да го смятам за достоверен източник.

Прави разлика, между мощен консуматор - двигател примерна, който е захранен директно от мрежата, и твоят плеър - при който има траф и токоизправител.

Колкото до производителите - да, съобразяват се. Работил съм като електро-конструктор в такава фирма. Много се държеше, да се следи за къде е продукта. Произвеждахме за ЕС (230/400 V), за Русия и прочие `220/380 V) и за Индия и Азия (240/415 V). Поне навсякъде беше 50 Hz.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, jhoro написа:

Ако плеъра е бил със акумулаторна батерия - съвсем нормално е.

Стандартно общо указание.
А връщането - както решите, но е за ваша сметка.

Казаха ми, че поемат обратната доставка, ама кой знае. Като гледам фирмите и калкулатора 200 лева доставка ми вади... Та не знам дали ще я покрият. Нахендрих се яко, ама квото е. Мисля, че с пощата ще е най-евтино май? Ако някой е пращал, може да сподели. Проверих в DHL, за друго не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, LeoWyatt написа:

Казаха ми, че поемат обратната доставка, ама кой знае. Като гледам фирмите и калкулатора 200 лева доставка ми вади... Та не знам дали ще я покрият. Нахендрих се яко, ама квото е. Мисля, че с пощата ще е най-евтино май? Ако някой е пращал, може да сподели. Проверих в DHL, за друго не знам.

Има и други куриерски фирми.
Ето справка от Speedy (навън работят с DPD). Според теглото, за ЗОНА 2 (извън ЕС - където са САЩ) - до 0.5 кг - 96.23 лв.; до 1 кг - 113.95 лв.; до 1.5 кг - 131.67 лв.; до 2 кг - 146.87 лв.; до 2.5 кг - 164.61 лв.; до 3 кг - 179.79 лв.
Цените са крайни, с включени такса гориво и ДДС, там където е приложимо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да приключим с глупостите.Ако уреда е за 60Hz в най лошия случай при АС електромор с ротор накъсо ще има разлика в оборотите на теория 60HzX60s=3600rpm при 50HzХ60s=3000rpm.И това само ако същия е с една двойка полюсно фазови групи.Ако е колекторен двигателя честотата няма значение.

В останалите случаи  честотата няма никакво значение.Обикновенно това са импулсни захранвания, а те след вх.филтър имат изправител.

Проблем обаче е напрежението.Не може уред на 110в да се включва на 230в.

Именно затова уреда е направен да не може да се включи в 230в мрежа.

Вината е изцяло на потребителя в случая автор на темата.

Изключителна простотия, ама съвсем изключителна е да се използва преходник за розетката.

Така наречения адаптер променя само формата на щепсъла.Той не  адаптира уреда към напрежението.   

преди 20 часа, LeoWyatt написа:

Добре, амазон казаха, че може да го върна и ще ми пратят друг. Въпросът е КАКЪВ преходник да ползвам за новия уред? Тъй като те ми го пращат без преходник, та така се прецаках да купя този, който изгърмя уреда.

Никакъв.Ще изгърмиш и новия уред.Трябва ти трансформатор 230/110в 1200-1300VA.

И не преходника, а ти си изгорил уреда.Което м/у другото ще се разбере като го отворят.

Редактирано от badr (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, badr написа:

Да приключим с глупостите.

Каза и ... изръси една камара!

Последно - какво си е купил допълнително автора - преходник или адаптер???

Що се отнася за прегледа в сервиза - това изобщо не означава, че ще откажат рекламацията. Политика на Амазон!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, jhoro написа:

Каза и ... изръси една камара!

Последно - какво си е купил допълнително автора - преходник или адаптер???

Що се отнася за прегледа в сервиза - това изобщо не означава, че ще откажат рекламацията. Политика на Амазон!

Ето те и тук, същият всезнайко. Ама то не е от знания а от това, че си ходил в Англия да береш къпини. Само дето и това не ти се отдаде и се върна на бърза ръка. Хората там искат работа, а не да държиш чашката с ракия в ръка!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Kolev72 написа:

Ето те и тук, същият всезнайко. Ама то не е от знания а от това, че си ходил в Англия да береш къпини. Само дето и това не ти се отдаде и се върна на бърза ръка. Хората там искат работа, а не да държиш чашката с ракия в ръка!

Ставаш нагъл и дрънкаш глупости! Пиян ли си или халюцинираш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, jhoro написа:

Ставаш нагъл и дрънкаш глупости! Пиян ли си или халюцинираш?

Всеки един от форума може да каже съвсем спокойно кой е пиян - Ти или аз!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, badr написа:

...

Никакъв.Ще изгърмиш и новия уред.Трябва ти трансформатор 230/110в 1200-1300VA.

И не преходника, а ти си изгорил уреда.Което м/у другото ще се разбере като го отворят.

Миналото лято поръчах от амазон оверлог brother. Добре, че го огледах след разопаковането. Изпратили ми на ~110V. За малко, да го изпържа. Нямах време за диспути и нерви, и поръчах трансформатор  ~230/110V. Транса е консервиран в масло и оцветен в охра, която съвпада с теракота. Не вади окото сред интерирора. Заработи като пич и вече си шия дрехи по свой дизайн. Два екипа пижами, два комплекта спортни костюма, маски срещу короновирус, долно бельо. Конци и макари от чичо Али, емблеми с мой знак тоже от там.  МаIната им на ширпотребата ... а да, чакам мощна светодиодна лампа с шия на жираф, подобно на стругарските. Лампичката на оверлога е мижава и трудно вдявам конците. Нямам време за скитане по магазините и затова предпочитам амазон. Докарват го на адрес и излиза по-евтино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev72 написа:

Всеки един от форума може да каже съвсем спокойно кой е пиян - Ти или аз!

Не му обръщай внимание на този.Не си струва.Не си хаби нревите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, badr написа:

Не му обръщай внимание на този.Не си струва.Не си хаби нревите.

Опа - модератор си позволява пристрастия???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, rostislaf написа:

Щом се стигна дотук, смятай колко си досаден

Тебе кой те натиск, че звъниш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опаковах стоката, но трябва да лепна етикети върху кашона, дали има някакво изискване с кво да ги лепна, с тиксо прозрачно или с лепило?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...