Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Попълване на данъчна декларация

Featured Replies

Това е справка, която се подава от платеца на дохода, не от получателя на такъв.
А основанието за дохода се посочва в колона 8 - код на дохода.
Ти … добре ли си???
Говорим за справка по чл. 73, ал. 1.
Получателя подава ГДД по чл. 50.
преди 20 часа, jhoro написа:

Голяма глопост казвате! Извършването на търговска дейност, по смисъла на Търговския закон - изобще не изисква регистрация! Този принцип- не е от сега!

Според мен определящо е дали ще ви приемат дейността да е по занятие, което ако пратите 20 телефона на година няма начин да не стане:

Търговски закон:
Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Търговец по смисъла на този закон е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие извършва някоя от следните сделки:
1. покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид;..............

ЗАКОН ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР:

Чл. 6. (1) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2016 г., в сила от 01.01.2018 г.) Всеки търговец и всяко юридическо лице с нестопанска цел са длъжни да поискат да бъдат вписани в търговския регистър...........

на 14.03.2022 г. в 18:24, jhoro написа:

Първо - термина не е „предвидени разходи“, а „нормативно признати разходи“. И са за СамоОсигуряващи се лица - 25%.
Второ - защо смесваш „безработен, едноличен търговец, пенсионер“ - това са различни неща. Ако е ЕТ - сумата ще се прибави към другите доходи.
Трето - от размера не може нища да се съди. Лични вещи могата да струват 100, а може и 50 000 лева.
И накрая - НАП ще констатират само, че има недекларирани доходи. Пък ти доказвай - от какво са.

Омръзна ми да чета все за политика и реших да споделя моя опит , може да бъда полезен на някой. Аз съм едноличен търговец от 1991 г и досега не съм прекъсвал. Данъчните до сега са ми правили може би около 10 проверки. Мога да кажа , че те са хора като нас , не са някакви злодеи ,които гледат под леглото ти дали не си скрил нещо, напротив ако се държиш уважително към тях и те ще ти отвърнат със същото.НЕ СЪМ ГЛОБЯВАН ОТ ТЯХ през цялото това време. По темата:

-Не е необходимо  да четете разни закони при попълване на декларацията , на всяка част , приложение, образец   има най -подробно обяснение , ако сгрешиш , програмата ще те информира къде грешиш /до знака на затваряне на предупреждението има едно инфо ,което като го маркирате ще разберете ,къде грешите/.

Данните от НАП , които може да заредите и при които е отразено това ,което сте продали  СПОКОЙНО може да  отхвърлите ,ако продажбата е на лични вещи , без значение на каква стойност са. Примерно ако сте купили автомобил за 100 000 лв , а след години сте продали за 50 000лв -това е лична вещ и отхвърляте приложението, данък не се плаща. НАП преди 2 години /така мисля/ принуди спедиторските фирми да дават инфо за продажбите и това беше направено заради онлайн магазините, които до тогава плащаха данък на добра воля т.е. не плащаха.

Мисля , че това беше по въпроса ,който е задал автора. Ако някой има да пита по ТЕМАТА , каквото знам ще му отговоря. Няма да споря с никой .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.