Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация на Windows иска акаунт от Министерство на образованието и науката

Sa6o90

Препоръчан отговор

Здравейте,

Дадоха ми да преинсталирам 1 dell лаптоп. Човека ми каза, че бил на дъщеря му, който и е даден от даскалото. Обаче нещо не бил както трябва, правел проблеми, бил орязан и т.н.

Тръгвам да го преинсталирам както си му е реда, свалям си iso от microsoft за win 10, качвам на флашка.
Преинсталира си се, всичко точно и стигам до момента, в който ми иска да се логна в акаунта, за да продължа.

Само че, този път изглежда, че не може да се логна в който и да е акаунт, ами трябва да е някакъв асоцииран с Министерство на образованието и науката. :D WTF

IMG_20220316_234754.jpg

Има ли как да го разкарам това? При инсталацията изчистих и форматирах всичко от SSD-то. Може би нещо в BIOS-а трябва да се пипне? Или да го връщам и да му кажа, че е заключен. Предполагам, че ще имат името и паролата, с които да се логнат, но пък сигурно пак ще им е "орязан".

Windows-а е изтеглен от тук: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми от сайта изтеглих iso, което се води multi-edition

image.png.722b71bb805fa8e267ade9a7e0c7c809.png

И преди от тук съм теглил и съм инсталирал, но не съм имал подобен проблем.

Това, което в момента си мисля, че може да се случва е, че по време на инсталацията има една стъпка, в която ми иска задължително да се свържа към интернет. Може би като го вържа Microsoft си тегли някакво ID на Hardware-а и ако е включен в базата им за education просто логин екрана се променя на този.. знам ли...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Pr07o7yp3 написа:

Ми от сайта изтеглих iso, което се води multi-edition

image.png.722b71bb805fa8e267ade9a7e0c7c809.png

И преди от тук съм теглил и съм инсталирал, но не съм имал подобен проблем.

Това, което в момента си мисля, че може да се случва е, че по време на инсталацията има една стъпка, в която ми иска задължително да се свържа към интернет. Може би като го вържа Microsoft си тегли някакво ID на Hardware-а и ако е включен в базата им за education просто логин екрана се променя на този.. знам ли...

Ами може, щом като е даден от училище, лаптопа може да е заключен по някакъв начин през биос както и ти самия вече предположи.
А версията Education по принцип си е орязана, твоя приятел като иска нормална версия да си купи лаптоп.

Все пак при инсталация като е мултиедишън трябва да те пита какво искаш да инталираш, ако не пита, значи си има заключване нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Pr07o7yp3 написа:

Здравейте,

Дадоха ми да преинсталирам 1 dell лаптоп. Човека ми каза, че бил на дъщеря му, който и е даден от даскалото. Обаче нещо не бил както трябва, правел проблеми, бил орязан и т.н.

Тръгвам да го преинсталирам както си му е реда, свалям си iso от microsoft за win 10, качвам на флашка.
Преинсталира си се, всичко точно и стигам до момента, в който ми иска да се логна в акаунта, за да продължа.

Само че, този път изглежда, че не може да се логна в който и да е акаунт, ами трябва да е някакъв асоцииран с Министерство на образованието и науката. :D WTF

IMG_20220316_234754.jpg

Има ли как да го разкарам това? При инсталацията изчистих и форматирах всичко от SSD-то. Може би нещо в BIOS-а трябва да се пипне? Или да го връщам и да му кажа, че е заключен. Предполагам, че ще имат името и паролата, с които да се логнат, но пък сигурно пак ще им е "орязан".

Windows-а е изтеглен от тук: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Пробвай да му качиш pro и като стигне до логването с акаунта не му пускай нет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега свалям някакъв по стар windows от замунда. На този от официалния сайт нямах избор да не му пусна нет, иначе не ми даваше да мина на следваща стъпка. Също така не ми даде избор за версия дали home, pro и т.н...

Голямо ла*но с извинение е станал този win... Може ли операционна система да не може да се инсталира без интернет и без акаунт... Ми ако нямам такива!? :O

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, vlado1985 написа:

Без значение откъде сваляш образа можеш да спреш нета и да продължиш към следващата стъпка

Не става бе човек, специално гледах. Идеята ми беше нарочно да не го свързвам към нета, за да не ми иска и да се логна по-напред, но просто стигна до стъпката с wifi-а и няма бутон "пропусни" или "напред", докато не се свържа. Пишеше ми, че за да продължа с инсталацията, трябва да се свържа към нета... Скандално...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Pr07o7yp3 написа:

Не става бе човек, специално гледах. Идеята ми беше нарочно да не го свързвам към нета, за да не ми иска и да се логна по-напред, но просто стигна до стъпката с wifi-а и няма бутон "пропусни" или "напред", докато не се свържа. Пишеше ми, че за да продължа с инсталацията, трябва да се свържа към нета... Скандално...

Пробвай тогава с pro версията или хоме

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми дава да си избирам версия, но с малко ровене мисля, че намерих какъв е проблема.
Ще пробвам утре да го разцъкам допълнително.

2022-03-17_03-05.png.b4abe2389cb2fa95b35d470a00cb6ff1.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Pr07o7yp3 написа:

Не ми дава да си избирам версия, но с малко ровене мисля, че намерих какъв е проблема.
Ще пробвам утре да го разцъкам допълнително.

2022-03-17_03-05.png.b4abe2389cb2fa95b35d470a00cb6ff1.png

Мой познат се занимаваше с този проблем. Напомни ми да го питам утре как го е заобиколил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Maxim Todorov написа:
Цитат

Unattended file

https://www.windowsafg.com/

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Мой познат се занимаваше с този проблем. Напомни ми да го питам утре как го е заобиколил.

С unattend.xml или ei.cfg в .\sources.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така, с PID.txt успя да си хване правилната Home версия и сработи. С ei.cfg пък ми даде избор на edition, което е nice, но и с 2-та начина се натъквам на един и същи проблем.

Всичко си работи по време на инсталацията до момента, в който стигна до стъпката с интернета. Отново нямам никъде бутон да пропусна свързването към интернет. (първо си мислих, че самия education edition го изисква, но явно и home така работи).
Ето какво виждам на тази стъпка, не знам аз ли съм кьорав или просто тъпанарите не са дали възможност за инсталиране offline.
IMG_20220317_135239.jpg

Ок връзвам се и ме праща тук:
IMG_20220317_134915.jpg

Това нещо стои и върти около минута-две и накрая отново ме препраща към предишния екран за избор на wifi. Няколко пъти пробвах, сигурен съм че паролата на wifi-а е правилна, с education версията работеше...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип и home и edu версиите искат мрежа, освен ако не се инсталират в режим без намеса.
Тази инсталация efi или mbr е? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

По принцип и home и edu версиите искат мрежа, освен ако не се инсталират в режим без намеса.
Тази инсталация efi или mbr е? 

efi

преди 5 минути, hjhj написа:

Виж това или това дали ще ти помогне.

Не, тези клипчета са стари, явно вече са променили инсталатора, защото аз дори не успявам да стигна до стъпката с акаунта или product key-а. Една от първите стъпки е свързване към интернет и без нея не мога да продължа... Пробвам пак да сваля някакъв стар win от нета и да пробвам с него...

Иначе тоя проблем с това, че не ми позволява да продължа и ме връща към предишния екран с wifi, може да е сходен с проблема тук: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/lenovo-laptop-stuck-on-connecting-to-microsoft/601031aa-0c54-4414-a127-17d2bcf39a13 В крайна сметка се оказва, че и той имал някакъв education лаптоп

Друг пък със сходен проблем го е разрешил по следния начин:
image.png.3ce195fec11ffbcbd1ee69414cbdeac0.png
https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/Win-10-Checking-the-connection-to-microsoft-loop/td-p/8028669

Спрях да се занимавам с windows от 3-4 години поне и е много тъпо като познатите ти си мислят, че за тва че си програмист (web developer) трябва да можеш и да преинсталираш компютри...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да пробваш да въведеш грешен потребител и парола, за да видим дали ще ти даде възможност да продължиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, Pr07o7yp3 написа:

това не е правилно
винаги на чужда машина се архивира системата, преди да преинсталираш
а по темата, стара версия на десятката, примерно LTSC, устройва ли те?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Може ли да пробваш да въведеш грешен потребител и парола, за да видим дали ще ти даде възможност да продължиш?

Не ми дава да стигна до този екран. Както казах спира още при опит за свързване към интернет. На education версията пробвах с грешни акаунти, със стандартни акаунти и т.н., там си иска специален education акаунт от microsoft.

току-що, дръндю написа:

това не е правилно
винаги на чужда машина се архивира системата, преди да преинсталираш
а по темата, стара версия на десятката, примерно LTSC, устройва ли те?

По принцип няма ядове, човека няма проблем с това, че всичко съм му del-нал (питал съм го предварително).

В момента свалям 1709 RS3 build. Дано с него стане. Не му пука по принцип коя версия е, стига да върви.

В най-краен случай просто пак му качвам education-а и това е...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично те съветвам да му качиш  WIN10 LTSB и няма да имаш проблем с лаптопа. Ти решаваш. Ако искаш, на лично ще ти в пусна като линк, готова за направа на Boot флашка, заедно с тулчето, което ползвам аз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да няма начин!Няма непипан Windows, който да не може да се инсталира!
Със 7zip и bootice може да се инсталира... ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...