Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внос на кола от чужбина, проблем и липса на транспорт?

Featured Replies

Закупихме за жената автомобил чрез банков кредит, от вторичния пазар от далечната дестинация Латвия по банков път го заплатихме, но с транспорта удряме на камък за момента, знаете ли някой който да транспортира колата с автовоз , на цена до българия до 2200лв примерно или с комбиниран транспорт няколко товара или коли?
Всички транспортни и други фирми таксуват цени като за единствено и само индивидуална поръчка от порядъка на 6-7-8- хиляди лева, изключително нереални цени за 11годишна цена, колата беше най-евтината за това я закупихме от там без да сме я виждали.
Темата е сериозна и моля пишете сериозни отговори.
Колата е хибрид бензинов и тежи 1900кг не е джип на 11години е и няма как да се докара на ход поради липсата на транзитни номера и поради липсата на читави гуми с който да се кара и поради липсата,че последните 6 години не е обслужвана изобщо.
Няколко човека до момента излъгаха, че ще вземат колата взеха капаро и не отидоха , автомобила е готов за натоварване....
също така колата седи на паркинги и всеки ден и се начисляват паркинг така, че е желателно да е скоро транспорта....
Ако някой знае изгоден превозвач или фирма нещо да изпрати на лс някакви кординати.

Къде ти е акъла да купуваш кола без да имаш подготвен транспорт ??! За Латвия не знам да има фирми, едва ли ще и намериш български. Внасят от Западна Европа, къде ще ти ходят в Латвия. Най-реалистичния вариант ми се струва да търсиш немска фирма да я закара до Германия (ако поне те имат такива) и от там българска до България. 

Виж сега щете отвори старото куче. Тия лаладжии в калдата, те не са си показвали носа от градовете селски тип, където живеят, ка моли да знаят как се докарват коли от чужбина.Преди  десет години като се занимавах с коли беше 400 евра, на автовоз от Нидерландия до бегето. Имах и мой човек от Монтана с платформа за две коли стабиляга. Аз най-обичам приказката  от Ортаци в батаци , и за Вълка и за вратът.  Аз ако съм на твое място пич, хаващам самальота и отивам и сам си я докарвам на ход. Едни  бюджетни гуми чисто нови 4 са за 200 евро с баланс и монтаж. Едни транзитки са 150 евро. Ковеш номерата, качваш и се на гърба и газ до бегето колкото може. Тамън ще и видиш силиците и възможностите, ако нещо не е добре, направо като си дойдеш в бегето я шиткаш на някой и дасвидание мая прекрасная. Това ти е най-практичния и ефтин вариант според мен. Айде и умната.

БДЖ до колкото знам от години не предлагат такава услуга... за транспорт на коли.

преди 49 минути, Христофор_първи написа:

Виж сега щете отвори старото куче. Тия лаладжии в калдата, те не са си показвали носа от градовете селски тип, където живеят, ка моли да знаят как се докарват коли от чужбина.Преди  десет години като се занимавах с коли беше 400 евра, на автовоз от Нидерландия до бегето. Имах и мой човек от Монтана с платформа за две коли стабиляга. Аз най-обичам приказката  от Ортаци в батаци , и за Вълка и за вратът.  Аз ако съм на твое място пич, хаващам самальота и отивам и сам си я докарвам на ход. Едни  бюджетни гуми чисто нови 4 са за 200 евро с баланс и монтаж. Едни транзитки са 150 евро. Ковеш номерата, качваш и се на гърба и газ до бегето колкото може. Тамън ще и видиш силиците и възможностите, ако нещо не е добре, направо като си дойдеш в бегето я шиткаш на някой и дасвидание мая прекрасная. Това ти е най-практичния и ефтин вариант според мен. Айде и умната.

Интересно как ще стане това. Човекът не знае пътя, не знае състоянието на колата, няма нужните документи за пътуване и според теб ще му излезе мегаевтино. Добре, че не са те сложили някъде на работа, където да отговаряш за човешки животи.

преди 10 минути, tovarqt написа:

БДЖ до колкото знам от години не предлагат такава услуга... за транспорт на коли.

Виж по-скоро начин да я препродадеш там макар и за по-малко пари.

Колата не е обслужвана 6г няма номера и няма как да се докара на ход,да го напомня...

За да докарам колата на ход е нужно

да и се сменят маслата на двигателя, на кутията,  антифриза щото няма никакъв, спирачки дискове 4ри накладки и още куп неща + 4ри гуми. Щото текущите са на конци.

преди 15 минути, Coco1 написа:

Виж по-скоро начин да я препродадеш там макар и за по-малко пари.

току-що, tovarqt написа:

Колата не е обслужвана 6г няма номера и няма как да се докара на ход,да го напомня...

АЛМИРК не превозват автомобили говорих с тях.

Пуснах запитване и към другите ама сигурно и там ще е греда

Току що говорих с един от големите автоджамбази тука. Отговора е: "колективен транспорт" в момента само от Италия, Германия, Албания и Нидерландия. От други държави - индивидуално или ако се направи "купаж" от поне 6 автомобила

преди 49 минути, tovarqt написа:

За да докарам колата на ход е нужно

да и се сменят маслата на двигателя, на кутията,  антифриза щото няма никакъв, спирачки дискове 4ри накладки и още куп неща + 4ри гуми. Щото текущите са на конци.

И си я купил с банков кредит?!?! Ще си замълча!!

С банков кредит да.

Дайте някой джамбазин или нещо да докара колата.

Всеки ден се плащат на колата платен паркинг

и сметката се увеличава.

преди 21 минути, tovarqt написа:

Дайте някой джамбазин или нещо да докара колата.

Всеки ден се плащат на колата платен паркинг

и сметката се увеличава.

Tи разбираш че който и да тръгне натам трябва да вкара колата в местен сервиз и какво ше излезе по нея никой не може да каже предварително ? Ти готов ли си да платиш примерно едноседмичен престой  на някой плюс ремонта и.т.н

Аз искам колата да се докара с платформа или автовоз, не искам да се докарва на ход!

Не намерих някой да ходи по Латвия... питам всеки ден.. не съм се спрял.

Транспортни къщи автокъщи..

пътни помощи.

току-що, tovarqt написа:

Не намерих някой да ходи по Латвия... питам всеки ден.. не съм се спрял.

Транспортни къщи автокъщи..

пътни помощи.

Обмисли вариант тогава да продадеш колата там. Щом никой не ходи до там

100% ходи някой но не съм го открил все още нали за това е форума да помогнете да го намеря.

Фейк, никои,ама никои не купува кола от чужбина,с банков кредит! Още повече не работеща! Товарача, изпълни си мисията 18-19 поста има вече в темата.

ДзВяРа може да ти я докара, но намери или купи още две!

И забрави за цените на доставките, които бяха до сега. Горивото поскъпна, таксите се увелечиха, "знаеш ли че само мотокара който ще наема, за да ми свали брезента ще ми струва поне двойно" всичко поскъпна. Забрави за Ефтин транспорт, товар от ТР до Лтв има добре платен, но трябва и товар за връщанеиначе никой няма да се наеме. Автовозите които возят автомобили до Латвия, без осигурен обратен товар не заминават, другия вариант е да потърсиш още поне два автомобила и всичко става пак със предварителни уговорки.

Ако искаш да ти покажа фактурата?

Колата беше най евтината в цяла европа, сметнахме да я закупиме няма как да я видиме пробваме и т.н.

дадоха ни клипче че работи и това е.

Пуснахме платена проверка и готово .

преди 3 часа, tovarqt написа:

Аз искам колата да се докара с платформа или автовоз, не искам да се докарва на ход!

Има една приказка по моя край: Къде си тръгнал на сватба без х&й? 

Когато човек не е отворен, най добре да си седи на г*зо и да си купува кола вече докарана в България. Слушай ме сега Тия пари 2200лв (1100 евро) спокойно могат да ти стигнат за гориво и тия консумативи да се обслужат там. Продавача е местен и може да ти съдейства за това. Натисни го малко! Толкова ли сте застреляни бе хора! На автовоз е рисковано, понеже тия услуги повечето се извършват от мангаля и утайки където и редовна СУМПС ти кола ще му поверяваш да ти докарва. На моя позната преди година и докара ха колата на автовоз от бегето до Нидерландия, оплаками се, че колата и дошла тука с други гуми изтъркани на галош и колата е била карана. Ама ти си знаеш.

Ако се зачетете в купуването на автомобили от Европа през последните 35 години , няма да срещнете нито една такава сделка, като вашата. Нито една.

Най евтината кола в цяла Европа.

Купувате я с гледане на клип. 

Платежно нареждане за автомобила.

Няма никакви регистрации

Без 4 (5) гуми

Стояла 6 години на произвола на съдбата

Дестинация Литва, Латвия  и Естония - никой не ги ползва за доставка на автомобил

Колата не е в движение по горните причини 

Колата стои на паркинг и и се плаща ежедневен престой

Понеже сте написал: "Ако искаш да ти покажа фактурата?"

Това единствено значи, че наистина сте купил кола на жена си, което е добро начинание - но е само на картинка.

Едва ли ще срещнете втори такъв случай в България

Последно, което можете да направите е - Една чаша студена вода!

преди 1 час, tovarqt написа:

Колата беше най евтината в цяла европа, сметнахме да я закупиме няма как да я видиме пробваме и т.н.

дадоха ни клипче че работи и това е.

Щом колата е била най-ефтината в цяла Европа и не е обслужвана от 6г. ти си купил покойник, който вече е приключил курса. 

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Ако се зачетете в купуването на автомобили от Европа през последните 35 години , няма да срещнете нито една такава сделка, като вашата. Нито една.

Най евтината кола в цяла Европа.

Купувате я с гледане на клип. 

Платежно нареждане за автомобила.

Няма никакви регистрации

Без 4 (5) гуми

Стояла 6 години на произвола на съдбата

Дестинация Литва, Латвия  и Естония - никой не ги ползва за доставка на автомобил

Колата не е в движение по горните причини 

Колата стои на паркинг и и се плаща ежедневен престой

Понеже сте написал: "Ако искаш да ти покажа фактурата?"

Това единствено значи, че наистина сте купил кола на жена си, което е добро начинание - но е само на картинка.

Едва ли ще срещнете втори такъв случай в България

Последно, което можете да направите е - Една чаша студена вода!

Дядо Стефане, той не е единствения , който си купува така кола. За много случеи като неговия знам. Аз лично спазвам две основни правила при покупка на кола: Никога не купувай ,,Най-евтиното,, от това, което търси. То не случайно е ,,Най-ефтиното,, , което след належащите ремонти и обслужване за да се движи по пътищата става ,,Най-скъпото,, и за ,,Кола и жена втора употреба, винаги си имам едно на ум,,

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.