Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мишка

Featured Replies

Здравейте, 

Работя като счетоводител и често ми се налага да работя с множество счетодовни програми и големи екселския таблици, по понякога 5-6 страници с по 50 хил.реда. 

Текущата ми мишка се повреди и съм се насочил към два модела на logiteh:

Mxmaster 3 и Mxmaster 2s.

Цената им е висока, но съм склонен да я платя, ако ще ми помогнат да увелича производителността си.

Насочил съм се към тях, защото прочетох че има опция за настройване на бутоните, примерно мога да отворя дадена програма с едно кликване.

Според вас заслужават ли си парите и коя от двете бихте ми препоръчали?

Поздрави,

Тройката е по-нова версия на 2S. Имам 2S и основните ми оплаквания (гумичката по колелцата и позицията на бутоните отстрани) са оправени в 3, макар че нямам опит от първа ръка с нея. Ако трябва да купиш сега, вземай 3. По едно време трябва да излезе и следващ модел, но нищо не е казано и на практика може да е след месец, а може и след година.

Опцията да освободиш търкалото свободно да се върти е интересна да си играеш с нея, но не и да я ползваш. В офиса се търкаляше една такава мишка навремето, познай дали някой реално я ползваше.

Собственик съм на MX Master 3, от три месеца. 

Предимства: много дълъг живот на батерията. Повърхността и намалява се изпотяването на ръката, не прекъсва сигнала от "донгъла" (за разлика от старата)

Колелото на скрола е метално, което е предимство. Софтуера има добра интеграция със програмите.

Недостатък: страничните бутони изглеждат евтини. Като скролираш по големи страници, някой път колелото се връща назад.

Няма настройка за dpi от Logitech Options. Само един слайдер, на който не пише нищо.

П.П. Старата мишка, която използвах беше "геймърска" Reddragon M688. "Топеше" батериите (използвах акумулаторни) за 10-14 дни. Поради факта, че лазерния сензор си иска повече ток (като при всички гейминг мишки)

на 30.03.2022 г. в 20:17, Mr. ?? написа:

... Като скролираш по големи страници, някой път колелото се връща назад....

Бюджетен енкодер. Като се омотат с косми и почва връща назад.

на 29.03.2022 г. в 1:28, ined написа:

Опцията да освободиш търкалото свободно да се върти е интересна да си играеш с нея, но не и да я ползваш. В офиса се търкаляше една такава мишка навремето, познай дали някой реално я ползваше.

На мен пък ми е доста полезно - особено за дълги страници е супер - оставям си го отключено и си скролвам така. Хубаво е и че може да се заключи на база активната програма и дори бутона да се освободи за друго нещо (за разлика от по-стари модели този бутон не е механично свързан с механизма на колелцето). Въпрос на предпочитания.

на 31.03.2022 г. в 20:24, Profruit написа:

Бюджетен енкодер. Като се омотат с косми и почва връща назад.

Нищо подобно. Чисто нова имаше тези симптоми.

Според мен се дължи на факта, че колелото е метално. Съответно системата за "безкрайно скролиране" (дори и изкл.) и инерцията (от лесното му въртене), имат негативи.

Минусите на мишката (забелязани са и от други хора), са по-малко от плюсовете, така че ще ги преглътнем някак.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.