Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за четене на текст на български от .pdf(ТТS)

Featured Replies

Здравейте,

Дайте някой добър четец на български. Може и да е платен, може и онлайн услуга.

В момента ползвам Natural Reader със SpeechLab 2.0 за български на телефона.

На компютъра balabonka с глас Kalina от МS Azure.

И на двете ме дразни, че накрая на реда прави голяма пауза. Иначе като четене е добре, но паузата няма махане. Като преформатирам текста и го направя на .txt почва да не го разбира.

Хванах се по принцип да си пиша сам едно малко приложение на Питон с Калина, но преди да се хвърля да изчиствам треските за дялане(доста са) бих предпочел да си платя за нещо качествено и да не се занимавам. Нямам времето с всичко останало, което правя.

Трябва ми най-вече за .pdf файлове.

Мерси предварително.

Ако файла е с имплементнирани картинки, с ниска резолюция и на друг език ... зор работа.

• Автор
преди 2 часа, dimy написа:

Това има ли text-to-speech на български?

преди 2 часа, jhoro написа:

Ако файла е с имплементнирани картинки, с ниска резолюция и на друг език ... зор работа.

На български. И да има картинки това не е проблем. Трябва ми нещо, което да чете текста без да звучи гадно. На немски и английски четците са перфектни, но българския е кофти. Няма нищо ново а от старите speechlab 2.0 май е най-добре. Въпроса е, че не може да се имплементира като стандартен глас за български в Уиндоус. A natural Reader няма опция за края на реда.

Иначе самия екстракт на текста не е проблем. Ако исках това питон има готови библиотеки а ако трябва може и с тежката артилерия(cv+ml).

Благодаря за отговорите все пак.

преди 44 минути, Tommygun написа:

На български. И да има картинки това не е проблем.

Не говоря за илюстрации - покрай текста. Имах предвид - сканиран текст, като jpg!

преди 14 часа, Tommygun написа:

Това има ли text-to-speech на български?

Не.

Браузърът  Microsoft Edge предлага опция за четене на текст на български, английски и още много други езици. Чете  и pdf файлове. 

• Автор
преди 1 час, sky1 написа:

Браузърът  Microsoft Edge предлага опция за четене на текст на български, английски и още много други езици. Чете  и pdf файлове. 

Супер, само че моя няма български.

ПП. Добавих му,но може само бай Иван(оригиналния на Уиндоус) а той е ужас...

https://azure.microsoft.com/en-us/services/cognitive-services/text-to-speech/#overview

Цитат

You can use Read Aloud on Microsoft Edge's mobile apps. Just tap on the three dots button at the bottom of your screen, then tap "Read Aloud" from the menu option and it will start the Read Aloud process.

https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/read-aloud-ms-edge-android/2d94ceb1-4696-4b05-b935-a3b4ef2b91ce

Пробвай и този TTS:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intu.bulgariantts&hl=bg&gl=US

• Автор
преди 39 минути, цър-вул написа:

Azure имам регистрация и от там е Калина, може би най-добрия глас изобщо. Даже имам и миниприложение вече на Питон. Проблема кактно на всички други са паузите на края на реда. Изключително дразнещо и се губи целия смисъл.

Този долния си купих първи - при него трябва да копираш текста на ръка и поема само по 2-3 страници иначе не чете. Като се заключи телефона или се завърти екрана при пъхането в джоба също спира. Като приложение Natural Reader e засега най-доброто, което съм пробвал. На телефона става с гласа от SpeechLab 2.0 почти токова добре като невралния глас на Azure.

Oстава проблема с паузата на края на реда.

Занимавам се от доста време с тези неща, но явно няма да ми се размине писането на собствена програма. Малкото приложение функционира като цяло ,но трябва да се изпипа и графичен интерфейс и прочие. Ще е по-трудния начин.

• Автор

С него съм. Намерих днес заобиколен начин да махна паузите на края на реда.

Пдф-а го отварям в Word и с търсене и заместване замества всички ^p с празен знак. После го прекарвам през balabonka с онлайн и Калина а на телефона директно отварям вече docx файла. Малко повече разправия е, но резултата наистина е все едно някой е седнал и ти чете. Мога да си работя, да си карам или да се занимавам с детето и да уча едновременно с това.

Благодаря на всички за включването и дано някой ако има такъв казус да си помогне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.