Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместими ли са дъното и захранването ми с 3060 ti?

Featured Replies

Мисля да закупя ето тази 3060 ti видео карта - https://www.vario.bg/palit-geforce-rtx-3060-ti-dual-v1-lhr-ne6306t019p2-190ad , но не съм сигурен дали захранването и дъното ми са съвместими.

Захранването е 600W - http://www.fsplifestyle.com/home/product.php?AreaLang=0&PSN=573 , а дъното е https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B85-HD3-rev-1x#ov . Мисля че дъното е ок и захранването е достатъчно, но реших да се консултирам преди да направя поръчката.

Захранването е достатъчно, стига да изправно. Но, ще има bottleneck, от към процесор, защото конфигурацията е от 4-тото gen поколение на Intel.
Ако, смяташ да сменяваш и конфигурацията в близко бъдеще, картата е добро попадение.

преди 17 минути, Mr. ?? написа:

Но, ще има bottleneck, от към процесор

аз лично не разбрах за процесора, но може и да съм пиян.

преди 6 минути, Insiders написа:

аз лично не разбрах за процесора, но може и да съм пиян.

От линка по горе за дъното показва, че процесора е Intel 4Gen. (напр. Pentium, i3,  i5, i7 (4xxx) ).

преди 1 минута, Mr. ?? написа:

От линка по горе за дъното показва, че процесора е Intel 4Gen. (напр. Pentium, i3,  i5, i7 (4xxx) ).

един от много 😉 

преди 42 минути, Mr. ?? написа:

Захранването е достатъчно, стига да изправно. Но, ще има bottleneck, от към процесор, защото конфигурацията е от 4-тото gen поколение на Intel.
Ако, смяташ да сменяваш и конфигурацията в близко бъдеще, картата е добро попадение.

Това вече е коментирано

преди 7 часа, BojidarSK написа:

Мисля да закупя ето тази 3060 ti видео карта - https://www.vario.bg/palit-geforce-rtx-3060-ti-dual-v1-lhr-ne6306t019p2-190ad , но не съм сигурен дали захранването и дъното ми са съвместими.

Захранването е 600W - http://www.fsplifestyle.com/home/product.php?AreaLang=0&PSN=573 , а дъното е https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-B85-HD3-rev-1x#ov . Мисля че дъното е ок и захранването е достатъчно, но реших да се консултирам преди да направя поръчката.

В допълнение , че видеокартата поддържа PCI-E ver.4.0 , a дъното поддържа PCI-E ver.3.0 т.е. ще работи pci-e слота на половина пропускателна способност. Като прибавим, че самата платформа е сравнително стара то определено може да се предположе , че картата ще бъде "спъната" , като производителност!

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

В допълнение , че видеокартата поддържа PCI-E ver.4.0 , a дъното поддържа PCI-E ver.3.0 т.е. ще работи pci-e слота на половина пропускателна способност. Като прибавим, че самата платформа е сравнително стара то определено може да се предположе , че картата ще бъде "спъната" , като производителност!

Как пък го сметна това за PCI-E слота? Може да има някаква разлика, която евентуално може да се хване при benchmark, реално няма да повлияе изобщо на производителността! Аз също съм с дъно PCI-E 3.0 и RTX 3070 и нямам никакви проблеми. Разликите с RTX 3090 и последно поколение процесор са в рамките на 2-3%, а с неговата конфигурация и RTX 3060 TI няма да има и толкова.

преди 42 минути, Raze написа:

Как пък го сметна това за PCI-E слота? Може да има някаква разлика, която евентуално може да се хване при benchmark, реално няма да повлияе изобщо на производителността! Аз също съм с дъно PCI-E 3.0 и RTX 3070 и нямам никакви проблеми. Разликите с RTX 3090 и последно поколение процесор са в рамките на 2-3%, а с неговата конфигурация и RTX 3060 TI няма да има и толкова.

Нищо не смятам - стандарта си е стандарт и си е сметнато , че трансфера на данни е два пъти по-голям с всяка следваща генерация спрямо предходната!

Изтъквам разлики, като пак казвам  ,че в комбинация с тази стара платформа на която ще я ползва разлика ще има - пример спрямо платформа с i3 12100 !

Да, затова спор няма, но е по-добре видеокартата да се спъва, по-нататък като се ъпгрейднат и останалите компоненти нещата ще се оправят. По-добре така, отколкото сега да вземе някоя по-слаба видеокарта и след време пак да се налага да взема нова, ако обнови и останалите неща. А и ако реши да играе на 2К/4К резолюция, bottleneck-а ще е много по-малък.

Не знам защо смятате теоретичния трансфер като показател - ако ти трябва скорост X, а старата ти карта поддържa до скорост Y (съответно новата до 2хY) при изискване на самата игра X < Y - има ли разлика?

Една бърза видео карта (а дори и процесор) винаги може да бъде софтуерно преработена към по-слаба (обратното е много по-трудна задача).

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам защо смятате теоретичния трансфер като показател - ако ти трябва скорост X, а старата ти карта поддържa до скорост Y (съответно новата до 2хY) при изискване на самата игра X < Y - има ли разлика?

Една бърза видео карта (а дори и процесор) винаги може да бъде софтуерно преработена към по-слаба (обратното е много по-трудна задача).

Задачи с повече от една неизвестна са сложни, та тази с  Х и Y въобще не я схванах .... най-голямото неизвестно е на кого му трябва трансфер и какво е изискването :)

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Задачи с повече от една неизвестна са сложни, та тази с  Х и Y въобще не я схванах .... най-голямото неизвестно е на кого му трябва трансфер и какво е изискването :)

Толкова е сложно казваш?

Ако една игра се нуждае от 1 или по-малко от 1, ще окаже ли влияние ако ти имаш 2?

Х и Y съм ти ги заменил с 1 и 2, да ти е по-лесно.

Ако искаш да ти го кажа така - ако ти за един ден можеш да се нахраниш "до горе и качественно" с 100 лв. или по-малко, ще има ли разлика за твоя стомах ако в джоба ти има 200 лв.?

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако искаш да ти го кажа така - ако ти за един ден можеш да се нахраниш "до горе и качественно" с 100 лв. или по-малко, ще има ли разлика за твоя стомах ако в джоба ти има 200 лв.?

Вероятно ще зависи от моментният метаболизъм и дали съм одрусал добре крушата сабаляс :)

Няма да е чак толкова голяма драмата, в някои игри на моменти може да спадат малко повече кадрите, но ще е по-скоро изключение, процесора си е достатъчно адекватен все още:

RTX 3060 Ti + i7-3770K vs i7-4770K vs i7-4790K vs i5-8600K - Test in 10 Games - 1080p - 1440p - YouTube

преди 34 минути, Raze написа:

процесора си е достатъчно адекватен все още:

Имаш кристална топка май... До момента знаем само, че е 4-та генерация и нищо повече.

Това не е първата подобна тема на автора:

BojidarSK - kaldata.com - Форуми

Според другите му подобни теми, процесора е Intel Core i74771 Processor 8M Cache up to 3.90 GHz Product Specifications

Май и ти имаш кристална топка, след като си дал подобен процесор в горната си връзка, че и аз по него се подведох :)

Както и да е, въпросната нова карта ще повлече и ъпгрейд на останалото. В противен случай, парите хвърлени за картата не са оправдани.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.