Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Котката ми падна от 4 тия етаж

Featured Replies

Може някой човек от съседните блокове да го е прибрал, най-вече някоя баба. А може да е подивял и да е заживял в някоя близка горичка, където си лови мишки и птичета.

• Отговори 56
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Малко е вероятно е да е умрял, виждал съм котка да лети от 9тия етаж, пада на лапи, олюлява се малко и продължава нормално, собственика си я взе и гадината живя още сума години. В този смисъл, щом е

• Колев 74
    Колев 74

Това че е паднал от 4 етаж, не е страшно. Трябва да ти е ясно, че котка никога не пада на гърба си. То има и подобна поговорка. Да беше написал по вече, нямаше да е лошо. Понеже до сега е живял в къщи

• Здравейте! Искам да ви информирам, че Феликс е намерен, жив и здрав(малко уръфан) и прибран вкъщи! В момента си хапва от любимата храна. Благодаря ви на всички, за голямата помощ, която ми оказахте за

Публикувани изображения

преди 9 часа, Dimirsoni написа:

Ето това са снимка на котарака и на трупа. Лично не мога да преценя дали е той. 

1. Не е то.

2. 100% е бил жив след падането.

3. Няма да се върне. 

4. Бих Ви изпратил нов котарак, но ще го скопите. Мога и женска да Ви изпратя, но и нея ще скопите. 

5. От новите ми котила (че очаквам още около 16 бр. - петте ми женски са с по четири и вече закопах 4 - не оцеляха) след време (за да си харесате) мога да ви пратя някое за скопяване, защото при мен е естествен подбор и повечето не ще оцелеят. = Може не само едно да Ви пратя, но нека проходят и ги снимам, за да си изберете. 

Ето само за ориентир снимка на наличните ми в момента:

rDSC_0281.JPG

DSC_0465.JPG

DSC_0466.JPG

п.п. Принципно на животните им трябва двор, а не апартамент!!! Те не са "играчка" и прочие ... 

Тук на село са ми претрепвали котки ... но всяка година стават с няколко повече ... Почнах с едно :) Към момента са седем ... :) 

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

1. Не е то.

2. 100% е бил жив след падането.

3. Няма да се върне. 

4. Бих Ви изпратил нов котарак, но ще го скопите. Мога и женска да Ви изпратя, но и нея ще скопите. 

5. От новите ми котила (че очаквам още около 16 бр. - петте ми женски са с по четири и вече закопах 4 - не оцеляха) след време (за да си харесате) мога да ви пратя някое за скопяване, защото при мен е естествен подбор и повечето не ще оцелеят. = Може не само едно да Ви пратя, но нека проходят и ги снимам, за да си изберете. 

Ето само за ориентир снимка на наличните ми в момента:

rDSC_0281.JPG

DSC_0465.JPG

DSC_0466.JPG

п.п. Принципно на животните им трябва двор, а не апартамент!!! Те не са "играчка" и прочие ... 

Тук на село са ми претрепвали котки ... но всяка година стават с няколко повече ... Почнах с едно :) Към момента са седем ... :) 

Друга котка не искам. Ако е жив, ще направя всичко възможно да го намеря. Той самият е прекалено страхлив да предприеме каквото и да е, освен ако някой не си го е прибрал вече. Обявата за него е пусната във всички възможни фейсбук страници, днес предстои да се разлепят физически обяви около целият район. 

Щом е страхлив и както в момента е стресиран е много трудно чужд човек освен вас да го хване и да си го прибере в къщи.

"Принципно на животните им трябва двор, а не апартамент!!! Те не са "играчка" и прочие ... "

Цитирам колегата, защото е АБСОЛЮТНО прав със думите си, които е написал.

Отдели малко по вече време за него в търсенето и повечето да е вечер и нощем. Дано и двамата имате късмет отново да се срещнете. Пожелавам ти го!

• Автор
преди 10 часа, Mediterranean написа:

Може някой човек от съседните блокове да го е прибрал, най-вече някоя баба. А може да е подивял и да е заживял в някоя близка горичка, където си лови мишки и птичета.

И аз си мисля, че някоя баба го е прибрала. Затова ще налепя обяви, пък дано се окаже свястна баба и да го върне. 

преди 10 часа, Dimirsoni написа:

Ако е жив, ще направя всичко възможно да го намеря.

Успех!

• Автор

На тези снимки са первазът, от който е паднал и паркингът, на който евентуално се е скрил. Имате ли някаква представа, къде може да се е дянал? 

преди 2 часа, dioib написа:

Успех!

IMG_20220413_201104.jpg

IMG_20220413_201045-min.jpg

IMG_20220413_201051-min.jpg

IMG_20220413_201126-min.jpg

IMG_20220413_201057-min.jpg

преди 11 минути, Dimirsoni написа:

Имате ли някаква представа, къде може да се е дянал? 

Трафопоста. 

Принципно го търсете по-тъмно около кофите за смет.

Успех

Също местата, където има храсти. И още нещо! Това съвсем не значи, че котаракът се намира близо до жилището ви и паркинга. Ненапразно в първият ми пост попитах дали сте го извеждали или пускали на разходка пред или около жилището и паркинга.

Всяко прозорче на достатъчно ниско място, водещо до мазетата на жилищен блок, може да му е послужило за скривалище. Ако видиш счупено стъкло или отворен прозорец, с един фенер светиш навътре и го викаш по име. Чакаш няколко минути, за да видиш дали ще се появи, а не тръгваш веднага. Така обикаляш всичките прозорчета и пукнатини.  Всяко необитаемо място като изоставена постройка или мазе. Дано не се заклещил някъде.

П.п. Може да е в мазетата на вашия блок. Първо там трябваше да проверите.

Цитат

"Всяко прозорче на достатъчно ниско място, водещо до мазетата на жилищен блок, може да му е послужило за скривалище."

При тази хипотеза -> Сутрин по тъмно - около 04:00 излизаш по улиците и се ослушваш за мяучене. Ако го чуеш и ти с мяу (не с име) влез в комуникация с него и го намери. 

(Говоря от личен опит. -> Навремето едно изчезна и след близо седмица по този начин го намерих в съседна полу-изоставена къща.) 

Успех.

• Автор
преди 4 часа, Mediterranean написа:

Всяко прозорче на достатъчно ниско място, водещо до мазетата на жилищен блок, може да му е послужило за скривалище. Ако видиш счупено стъкло или отворен прозорец, с един фенер светиш навътре и го викаш по име. Чакаш няколко минути, за да видиш дали ще се появи, а не тръгваш веднага. Така обикаляш всичките прозорчета и пукнатини.  Всяко необитаемо място като изоставена постройка или мазе. Дано не се заклещил някъде.

П.п. Може да е в мазетата на вашия блок. Първо там трябваше да проверите.

Всеки ден, откакто е изчезнал, проверяваме мазата и етажите. 

• Автор
преди 17 часа, Kolev72 написа:

Също местата, където има храсти. И още нещо! Това съвсем не значи, че котаракът се намира близо до жилището ви и паркинга. Ненапразно в първият ми пост попитах дали сте го извеждали или пускали на разходка пред или около жилището и паркинга.

Днес разбрах,че са го извеждали на разходка в района. Това може ли да бъде, нещо ключово за разгадаването на скривалището му? И също така, разбрах че е бил разгонен, и е имал желание да излезе.

преди 8 минути, Dimirsoni написа:

Днес разбрах,че са го извеждали на разходка в района. Това може ли да бъде, нещо ключово за разгадаването на скривалището му? И също така, разбрах че е бил разгонен, и е имал желание да излезе.

Еее значи не го мисли, по жени е, ще се върне като му мине.

• Автор

преди 5 минути, Bubbles написа:

Еее значи не го мисли, по жени е, ще се върне като му мине.

Обаче е кастриран :D :D . Ще си кажеш, че се майтапя, но и на мен малко ми стана странно, как е възможно това.

преди 1 час, Dimirsoni написа:

Обаче е кастриран :D :D . Ще си кажеш, че се майтапя, но и на мен малко ми стана странно, как е възможно това.

А ся де, шантаво, да не е по мъже тогава?

преди 5 часа, Dimirsoni написа:

Свсем не си сериозен и запознат с домашният начин на живот на този хубав котарак. Смешно е, но ще те попитам: Все пак, ти виждал ли си го поне? Той твой лие и на семейството ти или с това семейство сте познати и са те помолили за помощ? Хем скопен, хем разгонен, а ти сега научаваш. да не пиша по вече негативи, ще те оставя сам да се справиш с въпроса. Извинявам ти се, но нещо хич почнах да не ти вярвам. Нямаш елементарни познания какво търсиш. Много съжалявам и няма да пиша в темата ти по вече. Комуникацията тук е много по трудна отколкото, ако разговаряхме на живо или поне по телефона! Пишеш по едно изречение, а хората те питат за куп въпроси - явно нямаш време за това.

• Автор
преди 35 минути, Kolev72 написа:

Свсем не си сериозен и запознат с домашният начин на живот на този хубав котарак. Смешно е, но ще те попитам: Все пак, ти виждал ли си го поне? Той твой лие и на семейството ти или с това семейство сте познати и са те помолили за помощ? Хем скопен, хем разгонен, а ти сега научаваш. да не пиша по вече негативи, ще те оставя сам да се справиш с въпроса. Извинявам ти се, но нещо хич почнах да не ти вярвам. Нямаш елементарни познания какво търсиш. Много съжалявам и няма да пиша в темата ти по вече. Комуникацията тук е много по трудна отколкото, ако разговаряхме на живо или поне по телефона! Пишеш по едно изречение, а хората те питат за куп въпроси - явно нямаш време за това.

Ще почна отначало. Това е моята котка, която живее при майка ми. Допреди 7 месеца и аз живях при нея, съответно и при котката, но се изнесох и живея в съседно село на 5км. Нямам почти никаква комуникация с майка ми и  разбрах че е изчезнал седем  дена след деня(нощта) на изчезването. Научавам нови данни и факти впоследствие, защото постоянно съм в движение да принтирам обяви, да го търся и т.н. Дефакто написах темата първият ден, в който научих, а в този първи ден нямах почти никаква информация, затова се обърнах към вас. Споделям нещата, които научавам впоследствие , за да мислим актуално. Защото с научаването на нови факти, се променят и съответно се създават нови теории, затова, какво се е случило. Знам какъв му е начинът на живот, затова съм изненадан от нещата, които се случват с него. След като го кастрирахме беше спокоен, но дали от хормони, дали от друго е почнал да проявява същото поведение, като това, когато беше разгонен. Не мога да се върна 2 дена назад и да напиша това, което съм научил днес, така че съжалявам. Нямам време да отговарям, защото цял ден го търсих. Когато написах това за кастрирането, беше във времето, когато не го търсих.

Пролетта дойде, котаците вече се чифтосват. Този хубавец може да е в друг квартал в гонене на мацурани. 

Като се наиграе, може да се сети къде живее и да се върне. Дано връщането му е успешно. 

На времето с бащата и едно приятелско семейство се пребираме за село. Приятелското семейство имаха котарак ,който беше най-важния член на семейството им. Той много се беше привързал към тях и те към него. И той беше тогава с нас в колата седнал на рамото на шофьора (неговия господар) като папагал на рамото на пират. А неговия господ гордо с изпъчени гърди управляваше Лада 1300 така наречената жигула. И на път спираме в една кръчма, която я държи братовчед на бащата. Пивка-хапка два три часа, и котарака както беше покрай нас и изчезна. Ония като изтрещяха братче, и набедиха братовчеда на бащата, че го е откраднал, бащата едвам удържа положението братовчеда да не ги забетонира собствениците на котарака долу в избата. Братовчеда чиляка не си знае парите и земите баш тяхната котка ще открадне. Та така и до ден днешен не се разбра какво се случи с ,,Чочко,,

преди 3 минути, JKirilov написа:

Аз знам - отиде по кучки. Просто е трябвало след месец да минете край кръчмето и да го приберете.

Минахме и след месец и след два и след година, ни котак, ни котаковица. Абе те хора изчезват безследно, ка моли животни. Ти чете ли за ония Румънец, където изчезнал безследно преди 50 години, и наскоро се прибрал със същите дрехи , с които изчезнал.

• Автор

Здравейте! Искам да ви информирам, че Феликс е намерен, жив и здрав(малко уръфан) и прибран вкъщи! В момента си хапва от любимата храна. Благодаря ви на всички, за голямата помощ, която ми оказахте за намирането му! Лека вечер ви желая! 

unknown.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.