Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Котката ми падна от 4 тия етаж

Featured Replies

Здравейте, котката ми падна от 4 тия етаж и се изгуби. Няма следи от кръв, няма труп, няма го и него. Казва се Феликс, много е страхлив и е кастриран. Навън е от 9 дена и вече губя надежда, че е жив. В района има паркинг, с много коли, много хора и 3 блока един до друг(става въпрос за град Силистра). Моля дайте ми съвет, как да го намеря, има ли шанс да е жив още и какво да направя? 

• Отговори 56
  • Прегледи 16,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Малко е вероятно е да е умрял, виждал съм котка да лети от 9тия етаж, пада на лапи, олюлява се малко и продължава нормално, собственика си я взе и гадината живя още сума години. В този смисъл, щом е

• Колев 74
    Колев 74

Това че е паднал от 4 етаж, не е страшно. Трябва да ти е ясно, че котка никога не пада на гърба си. То има и подобна поговорка. Да беше написал по вече, нямаше да е лошо. Понеже до сега е живял в къщи

• Здравейте! Искам да ви информирам, че Феликс е намерен, жив и здрав(малко уръфан) и прибран вкъщи! В момента си хапва от любимата храна. Благодаря ви на всички, за голямата помощ, която ми оказахте за

Публикувани изображения

Ако му имаш снимка,направи обява с нея,че е загубен котарака.Разлепяш я в района и чакаш да ти се обади някой,който го е видял.

• Автор

Така и направих. Качих обяви във Фейсбук групата на града, в страницата за изгубени животни. Предстой да разпечатам обяви.

Малко е вероятно е да е умрял, виждал съм котка да лети от 9тия етаж, пада на лапи, олюлява се малко и продължава нормално, собственика си я взе и гадината живя още сума години.
В този смисъл, щом е страхлив Писан сигурно се е скрил някъде, търси около блока, надали е далеч...
...освен ако някой не го е взел.

• Автор
преди 4 минути, Bubbles написа:

Малко е вероятно е да е умрял, виждал съм котка да лети от 9тия етаж, пада на лапи, олюлява се малко и продължава нормално, собственика си я взе и гадината живя още сума години.
В този смисъл, щом е страхлив Писан сигурно се е скрил някъде, търси около блока, надали е далеч...
...освен ако някой не го е взел.

Търсих под колите, в канавките, в казаните, в кашони, на скришни места, но няма и следа от него. Мисля да го потърся през нощта.

току-що, Dimirsoni написа:

Мисля да го потърся през нощта.

9 деня,не си ли го търсил до сега?Викаш го и слушаш.Ако е наблизо и те чуе,ще мяука от някъде.

• Автор
преди 8 минути, Димитър 59 написа:

9 деня,не си ли го търсил до сега?Викаш го и слушаш.Ако е наблизо и те чуе,ще мяука от някъде.

Чак вчера ми съобщиха, че е изчезнал. Не живее при мен. Няколко човека са го викали и търсили, но не са го открили. Районът е много населен и шумен.

• Автор
преди 4 минути, потребител01 написа:

Най вероятно някой го е прибрал и си трае.

Трудно е да се хване :D! Много е бърз и пъргав, затова го изключвам като вариант някой да е успял да се добере до него.

Домашна котка, която е уплашена и в нова среда обикновено се крие някъде и не смее да излезе. Това може да продължи дори седмица. Накрая почва да мяуче от укритието си и тогава околните го чуват. Мазите на блоковете са чудесно укритие.

• Автор
преди 4 минути, потребител01 написа:

Домашна котка, която е уплашена и в нова среда обикновено се крие някъде и не смее да излезе. Това може да продължи дори седмица. Накрая почва да мяуче от укритието си и тогава околните го чуват. Мазите на блоковете са чудесно укритие.

Всеки ден, от изчезването му, до сега, са го търсили в мазата и етажите! Ще търся всеки дет и ще се ослушвам в района. 

Това че е паднал от 4 етаж, не е страшно. Трябва да ти е ясно, че котка никога не пада на гърба си. То има и подобна поговорка. Да беше написал по вече, нямаше да е лошо. Понеже до сега е живял в къщи, околната обстановка за него е непозната. Ако си го пускал на улицата или на двора поне 10-20 пъти, той спокойно е запомнил етажа и входната врата. Би се върнал в този случай само през нощта, понеже е стресиран от непознатата обстановка, но едва ли някой го е забелязал. Разбира се, само при посоченото от мен положение. Притеснение , че е гладен и не е пил вода не трябва да има. Дните (9) вече не са малко, но той все нещо си е намерил да хапне. Търси го по упорито нощем и по име, ако има такова. Ако си в близки отношения с него, ще се срещнете непременно, стига да не е избягал надалеко от местоживеенето. Щом искаш да се върне, ще положиш малко по вече усилия за него. Все пак е бил член на семейството ви и е свикнал с ВАС! Най лошото в случая може да бъде само това. Ако никога не е напускал жилището ви, още по вече да се е качвал по стълбите на кооперацията. Дано се върне. Пожелавам ви го от СЪРЦЕ! Всичко това го пиша от  44 годишен опит с тези красавци.

Шанса да е жив е почти 100%, стига да не го е блъснала някоя кола.

• Автор
преди 4 минути, Kolev72 написа:

Това че е паднал от 4 етаж, не е страшно. Трябва да ти е ясно, че котка никога не пада на гърба си. То има и подобна поговорка. Да беше написал по вече, нямаше да е лошо. Понеже до сега е живял в къщи, околната обстановка за него е непозната. ако си го пускал на улицата или на двора поне 10-20 пъти, той спокойно е запомнил етажа и входната врата. би се върнал в този случай само през нощта, понеже е стресиран от непознатата обстановка, но едва ли някой го е забелязал. Разбира се, само при посоченото от мен положение. Притеснение , че е гладен и не е пил вода не трябва да има. Дните (9) вече не са малко, но той все нещо си е намерил да хапне. Търси го по упорито нощем и по име, ако има такова. Ако си в близки отношения с него, ще се срещнете непременно, стига да не е избягал надалеко от местоживеенето. Щом искаш да се върне, ще положиш малко по вече усилия за него. Все пак е бил член на семейството ви и е свикнал с ВАС! Най лошото в случая може да бъде само това. Ако никога не е напускал жилището ви, още по вече да се е качвал по стълбите на кооперацията. Дано се върне. Пожелавам ви го от СЪРЦЕ! Всичко това го пиша от  44 годишен опит с тези красавци.

Шанса да е жив е почти 100%, стига да не го е блъснала някоя кола.

Живея на 5км от него, а нямам шофьорска книжка и не мога да се придвижа до него да го потърся късните часове на нощта. Майка ми го търси всяка вечер поименно по това време 8-9, но не се покава. Районът е доста шумен и населен и до околко 1 2 часа през нощта има движение. Паднал е до паркинг, с много коли, които винаги са в движение. Намерили са труп на котка в района, който много прилича на него. Не знам какво да си мисля вече. Обстоятелствата са много сложни за разбиране. На близко има главна улица, има паркинг, има други котки, които живеят на паркинга от години, може да са го убили, други хора се навъртат постоянно там, колите постоянно са в движение, няма следи от кръв или от козина, Търсен е мнозина пъти по всяко време( освен след 12 часа през нощта), и просто не знам. 

278223097_7427546240650552_5382410429862787626_n.jpg

277410931_308636221400327_5098754389340260470_n.jpg

Ето това са снимка на котарака и на трупа. Лично не мога да преценя дали е той. 

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Няма как да се знае жив ли е, пускаш обяви и питаш хората дали са го виждали. Късмет. 

И как ще разпознаят котката, след като всички котки си приличат? Аз като видя обява за изгубена котка, винаги я оприличавам като всички останали котки, които виждам на улицата.

Втората , неприятна снимка не може да бъде вашият котарак. Погледнете задните крачета на двете снимки. , лицето на котенцето. не се вижда края на опашката от първата снимка дали е бяла. Това вие го знаете, но на мен не ми прилича много на горната снимка. Дано не се лъжа. Но е тъжно и трудно го преживява всеки, който е привързан силно към тях. Дай Боже всичко да се оправи. Желая го и аз много силно. Всичко останало той сам ще го преживее за кратък период от време. Успех, приятел!

преди 8 минути, bootlicker написа:

И как ще разпознаят котката, след като всички котки си приличат? Аз като видя обява за изгубена котка, винаги я оприличавам като всички останали котки, които виждам на улицата.

Ти си труден случай и не давай пример със себе си. Може би и майка си не разпознаваш, келеш смотан!

преди 14 минути, Dimirsoni написа:

Той е.

преди 1 час, bootlicker написа:

Той е.

Тц, ти си. 
Я си гледай там комуната и света, изолиран от външния! Баси мерудията си! 

преди 1 час, Dimirsoni написа:

278223097_7427546240650552_5382410429862787626_n.jpg

277410931_308636221400327_5098754389340260470_n.jpg

Не е той.На горната снимка,задника му е с тъмна окраска,а долу е бял.На всичките  крака има по средата тъмни петна,а долу са само бяли...

преди 1 минута, grizly написа:

Позволи ми да те поправя - искаш да кажеш неспасяем случай;)

Защо да съм неспасяем? Какво не ми е наред? Просто изразих мнение...

преди 44 минути, bootlicker написа:

Простата ти кратуна не е наред. Най малкото  не беше необходимо да отговаряш с "Да" на човека, който милее  за животните.

преди 2 часа, bootlicker написа:

Неспасяем случай си щото и в която и да е лудница ще се откажат да се занимават с теб и ще вдигнат ръце

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.