Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плюсове и минуси на вашата работа

Гост

Препоръчан отговор

Какви са плюсове и минусите на вашата работа?

Аз ще започна с минусите на моята. На смени е.

Първа смяна трябва да ставам в 5 сутринта. Направо ми е смърт. Мразя да ставам рано. Аз съм като италианците. Обичам да почвам да бачкам от 1 часа на обяд. Другия минус е, че е много отговорна. Една моя грешка днес може да струва на фирмата между 500 и 500 000 евро на фирмата на ден. Или повторно опериране  на човек на операципнната маса. Свързана е с много изчисшения до хилядни и мозъка трябва да ти изчистен като света вода, до като бачкаш.

Плюсовете са, че е пристижна, чиста много лека физически, често е свързана само с четене си ъпдействам знанията и ми цакат пара на час. Долари. 

По график днес трябваше да съм на бачкане, но понеже днес тук е католическия велик ден и нямаме право да бачкаме. Обаче ми плащат днес деня все едно съм бачкал. А аз си седя в на бароковото кресло и си цъкам немска биричка. Наздраве!

Друг плюс е, че работата е специфична и изисква специален набор от знания, и не е толкова лесно да те уволнят. 

Друг плюс е, че имам моята фирма е слючила договори за колективни застраховки от всякъв вид и каското на колата ми както и на скутера е с 30% намаление.

Друг плюс е, заплащането, което е над средното за Нидерландия.

Друг плюс е, че ми се полагат всеки май месец, като 13 заплата, която е предназначена да ходя по почивки с нея. Но не е задължително да ги харча по почивки. Дават ти ги на калпак кеш пара, аз мога да реша например да си купя един чисто нов скутер например с тия пари, или да си доплатя за нова кола например.

Друг плюс 25 дена платена отпуска задължителна! 

Отделно 7 дена специална платена отпуска примерно, ако почине близък, или примерно реша да се задомявам и правя някакво тържество. 

Друг плюс е, че е в града, в който живея и не ми се налага много да пътувам.

Друг плюс е, че предлага кариерно развитие, а не цял живот на една функция.

Имаме си и наш голям собствен паркинг и за скутери и за колелета и за коли всичко се наблюдава с камери и нямам ядове с паркирането.

Друг плюс е, че всеки ден през разботнп време имаме един час почивка, който се плаща като заработен час.

Това е за сега. Много съм добре на сегашната ми работа. Имам сега там един конфликт с един льохман, но стария стратег гросмайстор знае как да го елиминира директно мат с пешката и да си усигури комфорт. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Христофор_първи написа:

Аз ще започна с минусите на моята. На смени е. Втора смяна я об

А плюсовете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смените са хубаво нещо, стига да няма нощни. Имаш почивни дни през седмицата, когато доста неща работят само тогава. Минусите са, ако се работи събота и неделя и по празници.

преди 16 минути, Христофор_първи написа:

Аз ще започна с минусите на моята. На смени е. Втора смяна я об

продължение на това ще има ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Raze написа:

Смените са хубаво нещо, стига да няма нощни. Имаш почивни дни през седмицата, когато доста неща работят само тогава. Минусите са, ако се работи събота и неделя и по празници.

продължение на това ще има ли?

Нощни има, отчитам го също като минус. Бачка се и събота и неделя понякога, но пък през седмицата съм почивка, което го отчитам като плюс, понеже понякога се налага да си върша моя административна работа, а държавните истанции в събота и неделя не работят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моята работа е "пинизчийска" . Възлагат ми задачи, а аз от своя страна трябва да преценя на кого да ги превъзложа за изпълнение.

Плюсове:

- нормална продължителност на работното време 8ч.-17ч. /води се с 1ч. обедна почивка./

- може дистанционно да се работи

- сам съм си началник

Минуси:

- ако не мога да превъзложа задача трябва аз да я изпълня :giggle1:

- заради горното, не може да се работи много дистанционно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Авторът като лъже, забравя какво е лъгал и сега става едно голяяямо мазало.
Нали беше бос на бригада за ремонти на покриви....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, цър-вул написа:

Недей го обърква повече, че ще се оплете накрая.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, цър-вул написа:

Не беше ли брокер на имоти?

преди 1 час, Христофор_първи написа:

Аз ще започна с минусите на моята. На смени е.

Първа смяна трябва да ставам в 5 сутринта. Направо ми е смърт. Мразя да ставам рано. Аз съм като италианците. Обичам да почвам да бачкам от 1 часа на обяд. Другия минус е, че е много отговорна. Една моя грешка днес може да струва на фирмата между 500 и 500 000 евро на фирмата на ден. Или повторно опериране  на човек на операципнната маса. Свързана е с много изчисшения до хилядни и мозъка трябва да ти изчистен като света вода, до като бачкаш.

Плюсовете са, че е пристижна, чиста много лека физически, често е свързана само с четене си ъпдействам знанията и ми цакат пара на час. Долари. 

По график днес трябваше да съм на бачкане, но понеже днес тук е католическия велик ден и нямаме право да бачкаме. Обаче ми плащат днес деня все едно съм бачкал. А аз си седя в на бароковото кресло и си цъкам немска биричка. Наздраве!

Друг плюс е, че работата е специфична и изисква специален набор от знания, и не е толкова лесно да те уволнят. 

Друг плюс е, че имам моята фирма е слючила договори за колективни застраховки от всякъв вид и каското на колата ми както и на скутера е с 30% намаление.

Друг плюс е, заплащането, което е над средното за Нидерландия.

Друг плюс е, че ми се полагат всеки май месец, като 13 заплата, която е предназначена да ходя по почивки с нея. Но не е задължително да ги харча по почивки. Дават ти ги на калпак кеш пара, аз мога да реша например да си купя един чисто нов скутер например с тия пари, или да си доплатя за нова кола например.

Друг плюс 25 дена платена отпуска задължителна! 

Отделно 7 дена специална платена отпуска примерно, ако почине близък, или примерно реша да се задомявам и правя някакво тържество. 

Друг плюс е, че е в града, в който живея и не ми се налага много да пътувам.

Друг плюс е, че предлага кариерно развитие, а не цял живот на една функция.

Имаме си и наш голям собствен паркинг и за скутери и за колелета и за коли всичко се наблюдава с камери и нямам ядове с паркирането.

Друг плюс е, че всеки ден през разботнп време имаме един час почивка, който се плаща като заработен час.

Това е за сега. Много съм добре на сегашната ми работа. Имам сега там един конфликт с един льохман, но стария стратег гросмайстор знае как да го елиминира директно мат с пешката и да си усигури комфорт. 

Screenshot_20220417-225654.png

Spell Checker не работи, явно.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spell_checker

Ми, тарикат мъж не писка, а и мека китката. Сега и това оплакване.

Ох, не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, P!NK написа:

Некоя ци*анка е умряла.

Похвали се и ти, ама нямаш с какво. Като забранят изцяло атомната електроенергия в целия ЕС висшето само ще ти помага да си решаваш кръстословиците в дългите нощни смени като пазач на някой паркинг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Христофор_първи написа:

Похвали се и ти, ама нямаш с какво. Като забранят изцяло атомната електроенергия в целия ЕС висшето само ще ти помага да си решаваш кръстословиците в дългите нощни смени като пазач на някой паркинг.

Бъди по-милостив, на мен няма ли да помогнеш? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ДзВяРа! написа:

Бъди по-милостив, на мен няма ли да помогнеш? 

Той на себе си не може да помогне. Ти искаш на теб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, цър-вул написа:

Бях мамин. Но реших, че не ми се катери повече по покриви, и да ме брули вятъра и започнах нещо по това, което съм учил. Жалко, че снимките при нас са строго забранени , заради секретните технологии, които ползвам, иначе щях да ги постна за да ви дразня понеже сме със равен старт вие къде сте, аз къде съм.

току-що, АСПЕКТ написа:

Охо маминия, дето живее още при техните, и се храни от немските социални помощи. Знаем, че си неможко, няма смисъл постоянно да н и го доказваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Виж му темата само, а за него няма смисъл да си търкаме клавиатурата! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Христофор_първи написа:

Охо маминия, дето живее още при техните, и се храни от немските социални помощи. Знаем, че си неможко, няма смисъл постоянно да н и го доказваш.

Добре. Пегъзи.

639be4580.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Добре. Пегъзи.

639be4580.jpg

Виж че не ми отговаря, сигурно ме е блокирал защото знае, че ще напълни памперса ако ми отговори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Моята работа е "пинизчийска" . Възлагат ми задачи, а аз от своя страна трябва да преценя на кого да ги превъзложа за изпълнение.

Плюсове:

- нормална продължителност на работното време 8ч.-17ч. /води се с 1ч. обедна почивка./

- може дистанционно да се работи

- сам съм си началник

Минуси:

- ако не мога да превъзложа задача трябва аз да я изпълня :giggle1:

- заради горното, не може да се работи много дистанционно

Да ти кажа понеже винаги съм честен и откровен, завиждам ти благородно(тоест без злоба) , че сам си си началник.

Бащата, цял живот си беше сам началник, и все ми повтаряше: Сине, добър шеф няма. От ортаци в батаци. На едно най-лесно си дели. Вълка и вратлето и за чекмеджето и шкембето. И с годините осъзнах колко е бил прав. Но всеки има своя път в живота.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Виж че не ми отговаря, сигурно ме е блокирал защото знае, че ще напълни памперса ако ми отговори.

Работи в Холандия или Ниската Земя, плащат му в долари. Става в 5 часа сутринта, но пък е лека физическа работата. Ползват го за калкулатор, ако сгреши глобяват фирмата му с 500 хиляди долара. Авторът е писал евро. Не знам, защо на него му дават долари, а фирмата плаща глобата в евро. Може още да взима и гулдени.

И описва съвсем нормални кондиции във всяка една фирма в Германия за работниците. Сякаш идва от племената в Папуа Нова Гвинея. И никога не е работил. Всеки на запад има такива условия за труд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Работи в Холандия, плащат му в долари. Става в 5 часа сутринта, но пък е лека физическа работата. Ползват го за калкулатор, ако сгреши глобяват фирмата му с 500 хиляди долара.

И описва съвсем нормални кондиции във всяка една фирма в Германия за работниците. Сякаш идва от племената в Папуа Нова Гвинея. И никога не е работил.

Маминия той, дано поне може да си сменя бельото сам, съмнявам се но се надявам да може.

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, АСПЕКТ написа:

Работи в Холандия или Ниската Земя, плащат му в долари. Става в 5 часа сутринта, но пък е лека физическа работата. Ползват го за калкулатор, ако сгреши глобяват фирмата му с 500 хиляди долара. Авторът е писал евро. Не знам, защо на него му дават долари, а фирмата плаща глобата в евро. Може още да взима и гулдени.

И описва съвсем нормални кондиции във всяка една фирма в Германия за работниците. Сякаш идва от племената в Папуа Нова Гвинея. И никога не е работил. Всеки на запад има такива условия за труд.

Не разбрахме ти какво работиш? Плюсовете и минусите на твоята работа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Маминия той, дано поне може да си сменя бельото сам, съмнявам се но се надявам да може.

:lol6:

Тамън го вадя от Миелето изсушено перфектно. 

Много са добри уредите на Миеле, вярно, че са в най-високия клас и струват колкото колата като на бай Ганьо като теб, обаче качеството е космос.

4B7B0972-971C-45B4-AD44-03E492F4B05D.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.04.2022 г. в 23:59, Христофор_първи написа:

Ъъъъ!!!??? Далече - далече, си от темата, спри се, преди да си изказал още някоя глупост!
Само един въпрос/жокер - знаеш ли, колко десетилетия са необходими за ИЕ на един атомен блок?!  
Опичай си сивака и кротувай! Де си тръгнал по терлици, ммм?! 
Грижи се и мисли, само за своето образование и опит, на къде ще те отведат след скелето и "мозъчните" хамалогии! 

пп: Кат ти гледам прането и опитите, пак на никъде си се запътил!  :(  Плюеш и на късмета, и на възможностите си, нон-стоп. Ай, спри се! Белким ти провърви дългосрочно! Щастието обича, тишината! Запомни го от мен! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...