Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте.Имам питане относно коя видео карта да избера и към коя марка да се насоча( предимно за гейминг).
Конфигурацията в момента ми е следната, като за в бъдеще ще взема още 16рам и някакъв 1440p монитор. Имам и телевизор SONY KD-55XH9096BAEP със всичките му глупости там 4К и т.н.
3060,3060ti,3070,3070ti или нещо от amd ?
Дънна платка: Msi B450 Gaming plus max
Процесор: Ryzen 5 3600
Охлаждане: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
РАМ: G,skill Ripjaws 16GB 3200MGhz CL16-18-18-38
Хард диск: Samsung 860 EVO 2.5 1TB SATA3
Видео карта: EVGA GeForce GTX 1060 SC 6Gb
Захранване: Seasonic FOCUS PLUS 750W Modular GOLD
Кутия: Lian Li LANCOOL II Mesh Black + 2 ARCTIC BioniX F140 и един 120 NZXT
Mонитор: Dell S2740L
Бюджет не повече от 1800-900 лева.
Поздрави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В магазина mindfactory за толкова пари продават msi Rtx 3080 Gaming Z Trio топ изпълнение . По- добра карта НЕ можеш да си купиш на тази цена (969 € (

Ще се спъва ли с процесора? ДА

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От изброените 3070 TI е най-мощна, въпреки че на 4К резолюция и особено с включен RT ще се задъхва на доста игри. За 2К няма да имаш проблеми. RAM паметта, ако е само за игри, ще ти е предостатъчна. От AMD може да пробваш RX 6800, но и там цената е над 2000 лв.

преди 20 минути, kopkaa написа:

В магазина mindfactory за толкова пари продават msi Rtx 3080 Gaming Z Trio топ изпълнение . По- добра карта НЕ можеш да си купиш на тази цена (969 € (

Дай връзка към тази карта, аз я намирам във въпросния магазин за € 1.168

12GB MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO LHR GDDR6X (Retail) - RTX 3080 | Mindfactory.de

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Raze написа:

От изброените 3070 TI е най-мощна, въпреки че на 4К резолюция и особено с включен RT ще се задъхва на доста игри. За 2К няма да имаш проблеми. RAM паметта, ако е само за игри, ще ти е предостатъчна. От AMD може да пробваш RX 6800, но и там цената е над 2000 лв.

12GB MSI GeForce RTX 3080 GAMING Z TRIO LHR GDDR6X (Retail) - RTX 3080 | Mindfactory.de

Трябва да знаеш къде са промо артикули 

menu  > mindstar

Говоря за 10ГБ

++ Същата карта беше 880 преди 5 6 дена но едва ли ще ми повярваш понеже проповядваш невъзможно е да паднат цените. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, kopkaa написа:

Не разбирам капка немски и не съм фен да поръчам нещо от майната си. При някоя беля ще трябва да уча немски за да мога да комуникирам с тях . Пък и не съм поръчвал чарколяци из другите държави до сега. Иначе 3080 ще ми дойде в повече.

преди 1 час, Raze написа:

И аз се оглеждам за 3070ti , търся да видя голяма ли е разликата с 3070(заслужава ли си 300-400 разлика).Не смятам да купувам 4К монитор за сега (майче и кошничката като цяло ще е слаба за 4К)а RT няма да се ползва предполагам. От време на време ще ползвам може би телевизора,  но като цяло ще FULLHD,2k.Спрял съм се на тия марки-EVGA , Asus tuf и gigabyte (Приемам съвети)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Антон Кръстев написа:

Конфигурацията в момента ми е следната, като за в бъдеще ще взема още 16рам и някакъв 1440p монитор

С оглед CPU-то и идеята за 1440p монитор - 3060Ti би била достатъчна за повечето игри на максимални настройки и разумен фреймрейт. Но виждам, че имаш добър TV (висока резолюция на 120Hz, BFI, FALD). Само последното отпада при VRR. Аз бих пробвал именно на телевизора, но тогава ще ти трябва по-бърза карта от изброените от теб. Е, зависи от игрите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак 300-400 лв. не е разликата, по-скоро малко над 100: Компоненти > Видео Карта от Vario.bg

Разликата е минимална, много вероятно е дори да не забележиш такава, ако сравняваш на живо двете карти - няколко % отгоре за 3070 TI. Аз играя на 4К с RTX 3070 и за момента само при Dying Light 2 се налага да намаля резолюцията на 2К, когато ползвам RT, дори с включен DLSS, за да имам над 40 кадъра. При всички други игри, с намаляване на някои настройки и с DLSS, успявам да изкарам 50+ кадъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Raze написа:

Чак 300-400 лв. не е разликата, по-скоро малко над 100: Компоненти > Видео Карта от Vario.bg

Разликата е минимална, много вероятно е дори да не забележиш такава, ако сравняваш на живо двете карти - няколко % отгоре за 3070 TI. Аз играя на 4К с RTX 3070 и за момента само при Dying Light 2 се налага да намаля резолюцията на 2К, когато ползвам RT, дори с включен DLSS, за да имам над 40 кадъра. При всички други игри, с намаляване на някои настройки и с DLSS, успявам да изкарам 50+ кадъра.

Vario телефоните са изключени от 2 дена. Предложение за магазин/място в Пловдив(за предпочитане) да търся ? 3070/ti асус и гигабит ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея, там ми е най-лесно да търся. Виж примерно в jar, gplay, ardes и така нататък. Пробвай с онлайн поръчка, те ще ти се обадят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Антон Кръстев написа:

Vario телефоните са изключени от 2 дена. Предложение за магазин/място в Пловдив(за предпочитане) да търся ? 3070/ti асус и гигабит ?

Телефоните не са изключени от два дена,а са вечно изключени,поради което лампичката ти трябва да светне.Да,след като направиш поръчка,ще ти се обадят и ще ти донесат вода от девет кладенеца,но при реален проблем,как ще се свържеш с тях.Аз и затова много бързо ги отсвирих.Предполагам,че Изравнителят има нещо общо с тях,защото навсякъде ги рекламира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си пуснах онлайн поръчка и до час ми върнаха имейл. Ти нещо конкретно ли искаше да ги питаш по телефона ?

Извинявам се на автора, но искам да питам някой който е купувал от немските сайтове, как стои въпроса с доставката ? Доставят ли до България, самата доставка включена ли е в цената на картата ? Или трябва да се ползват превозвачи като Габко ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, S73fan написа:

Аз си пуснах онлайн поръчка и до час ми върнаха имейл. Ти нещо конкретно ли искаше да ги питаш по телефона ?

Извинявам се на автора, но искам да питам някой който е купувал от немските сайтове, как стои въпроса с доставката ? Доставят ли до България, самата доставка включена ли е в цената на картата ? Или трябва да се ползват превозвачи като Габко ?

Пиши на @kopkaa, той е специалиста по германските сайтове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.04.2022 г. в 12:15, S73fan написа:

Нямам представа как стоят нещата при Варио, но по принцип имейлите за потвърждаване на поръчката са автоматични. Съмнявам се да стои човек и да разпраща по цял ден имейли...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рам-та , вентилаторите и кутията са ми от Варио, преди 1-2 години като сглобявах машинката и бяха много точни. Явно нещата се променят. Не съм сигурен дали искам по спийди или еконт да ми докарат картата като знам как возят пратките... Взех даже да се оглеждам и за чисто 3080 ама  не знам има ли смисъл. Гледам , че имат разлика 10-12 гб (няква разлика има ли)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имате ли някакво мниение за този сайт https://www.cybertrade.bg/ ( не го правя с цел за реклама) ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От много чудене и мислене взех това 3080 . Не знам дали си заслужаваше 300-те лева отгоре , но дано занапред не ми трябва видео.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Антон Кръстев написа:

От много чудене и мислене взех това 3080 . Не знам дали си заслужаваше 300-те лева отгоре , но дано занапред не ми трябва видео.

Честито за покупката, дълги години да ти служи вярно 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Антон Кръстев написа:

Откъде и колко $?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Честито за покупката, дълги години да ти служи вярно 

Благодарско.Едно питане имам. Имам кабели 8пин кън захранването и за към видео картата 2х6+2. Реших да сложа 2 кабела от захранването и да позлвам единично 1х6+2 или не е проблем да ползвам директно от един кабел 2х6+2 ? Сега е така Такива са кабелите ( единично)

преди 6 минути, Raze написа:

Откъде и колко $?

Пловдив , пик комп. 1240$ или 2300 лева

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За RTX 3080, задължително пускаш 2 кабела x 8 pin (6+2) от захранването.

Макар и да е Seasonic GOLD, ми се струва че си на границата, aко обновиш и процесора (със 105W или повече TDP), трябва да смениш и захранването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Mr. ?? написа:

Макар и да е Seasonic GOLD, ми се струва че си на границата, aко обновиш и процесора (със 105W или повече TDP), трябва да смениш и захранването.

Ако сменям някога процесор ще е предполагам ryzen 7 5700x , но няма да е скоро. Засега 3600 стига.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Mr. ?? написа:

750 вата са предостатъчни за RTX 3080. Дори и да има пикове, не вярвам да са проблем за захранването.

E3UCLtehPKdyf7bvo9eLsF-1174-80.png

В сайта на nvidia също препоръчват 750 вата, дори за 3080 TI: GeForce RTX 3080 Family of Graphics Cards | NVIDIA

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те хубаво препоръчват, но при "лаком" процесор не се знае, какво ще излезе... Например 12700K.

Kарта от ранга на RTX 3080 и нагоре от 850 W -1000W, трябва да е захранването за да е спокоен човек.

П.П. Лошото, е че пак навлизаме в света на мощните захранвания, които бяхме забравили.

Картите стават, все по "лакоми".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като тръгне да сменя и процесора тогава ще го мисли, за момента ще има около/над 300 вата резерв. Аз съм с Ryzen 5800X и RTX 3070, дори и с клокната карта не минавам 450-460 вата в най-лошия случай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...