Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крашване на син екран.

Featured Replies

На някой да му говорят тези неща. Идеи за решения?

image_2022-04-25_132248855.png

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Качете този файл:
C:\WINDOWS\Minidump\042522-16062-01.dmp

Каква е тази машина? Десктоп/лаптоп? Каква е настройката на управление на захранването?

Машината е Legion 5 Pro. Има 3 режима на мощност - quiet, balance, performance. Крашванията ги прави досега на първите два. Третия го използвам за гейминг, досега не е крашвал на игри. Но може в някой и от случаите да съм го оставил на performance, не мога да потвърдя. Този файл, който ми казваш не ми дава да го кача, защото бил по-голям от 3 MB.

преди 10 минути, Кевин Самуелс написа:

quiet, balance, performance

Пробвай тук:
https://dox.abv.bg/
Гледам, че от февруари са проблемите
Windows актуализиран ли е?
Коя е версията на Windows?

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Пробвай тук:
https://dox.abv.bg/
Гледам, че от февруари са проблемите

Поща?

преди 3 минути, Кевин Самуелс написа:

Поща?

https://dox.abv.bg/download?id=bf16879860 

Аз лично бих тествал паметта и диска за проблеми.

Доста разнородни са показателите в този dmp файл.

Цитат

PCI.sys гърми с Code Corruption:

FAULTING_MODULE: fffff80613610000 pci

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  CODE_CORRUPTION

Последван от

Цитат

CHKIMG_EXTENSION: !chkimg -lo 50 -d !FLTMGR
    fffff8060dbea615-fffff8060dbea616  2 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+35
    [ 48 ff:4c 8b ]
    fffff8060dbea61c-fffff8060dbea620  5 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+3c (+0x07)
    [ 0f 1f 44 00 00:e8 df 9b 13 02 ]
    fffff8060dbea62a-fffff8060dbea62b  2 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+4a (+0x0e)
    fffff8060dbea631-fffff8060dbea635  5 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+51 (+0x07)
    [ 0f 1f 44 00 00:e8 ba e6 01 02 ]
    fffff8060dbea67a-fffff8060dbea67b  2 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+9a (+0x49)
    fffff8060dbea681-fffff8060dbea687  7 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+a1 (+0x07)
    [ 0f 1f 44 00 00 48 ff:e8 ba de 01 02 4c 8b ]
    fffff8060dbea68d-fffff8060dbea691  5 bytes - FLTMGR!DeleteStreamListCtrlCallback+ad (+0x0c)
    [ 0f 1f 44 00 00:e8 7e 96 08 02 ]
28 errors : !FLTMGR (fffff8060dbea615-fffff8060dbea691)

Тези грешки обикновено се дължат на проблеми с RAM-а, с лоши сектори на диска или дори с прецакани SATA кабели.

А самата грешка не е в ntoskrnl, както е показал BlueScreenView, а в win32k.sys, който отговаря за графичната подсистема и е може би добре да се обнови видео драйвера също.

*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : memory_corruption

Добра идея е освен chkdsk проверката, да се пусне и SFC /scannow и един Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

• Автор
преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Аз лично бих тествал паметта и диска за проблеми.

Доста разнородни са показателите в този dmp файл.

Последван от

Тези грешки обикновено се дължат на проблеми с RAM-а, с лоши сектори на диска или дори с прецакани SATA кабели.

А самата грешка не е в ntoskrnl, както е показал BlueScreenView, а в win32k.sys, който отговаря за графичната подсистема и е може би добре да се обнови видео драйвера също.

Добра идея е освен chkdsk проверката, да се пусне и SFC /scannow и един Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Много ложно ми изглежда, май ще търся сериз. Мерси иначе за насоките!

Като цяло troubleshooting-a на подобни проблеми не е лесна задача, защото трябва да се изключат и хардуерните и софтуерните проблеми.

Само MemTest86+ се пуска малко по-сложно, но като начало може да опитате с вградената Memory Diagnostics Tool на Extended за няколко часа.

Самата проверка за грешки на диска става с вградения инструмент и командата от рода на:

chkdsk c: /x /f /r /b

След това се гледа лога от проверката в Event Viewer-a. Разбира се диска може да се тества и с външни инструменти като HDTune, HD Sentinel, Victoria и прочие.

Сега видях, че става въпрос за лаптоп...там вероятността да е от диска (тъй като не е механичен е по-ниска, но не е невъзможно и SSD диск да има лоши сектори или грешки във файловата система). Затова все пак си мисля, че един chkdsk няма да навреди.

От софтуерните решения, обновяването на драйверите (и особено на видео драйвера не е трудна задача, но ако се прави с DDU под Safe Mode вече се изисква малко повече внимание).

Windows има и инструмент за тестване на стабилността на драйверите в "лицето" на Verifier.exe. Но ако възникне проблем докато инструмента върви, ще се наложи да се използва System Restore или Safe Mode за да се спре проверката.

Щом става по време на игри, аз бих пробвал с преинсталиране на видео драйвера на чисто и бих проверил как са температурите на компонентите по време на игра.

Разбира се проверка за "счупени" системни файлове никога не е излишна с командите за CMD.exe (Command Prompt) стартиран като администратор (с десен бутон и Run as administrator).

SFC /scannow

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Самия лаптоп не е ли в гаранция? Ако да, по добре им го занесете те да си го видят. И от колко време не е почистван?

• Автор
преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Като цяло troubleshooting-a на подобни проблеми не е лесна задача, защото трябва да се изключат и хардуерните и софтуерните проблеми.

Само MemTest86+ се пуска малко по-сложно, но като начало може да опитате с вградената Memory Diagnostics Tool на Extended за няколко часа.

Самата проверка за грешки на диска става с вградения инструмент и командата от рода на:

chkdsk c: /x /f /r /b

След това се гледа лога от проверката в Event Viewer-a. Разбира се диска може да се тества и с външни инструменти като HDTune, HD Sentinel, Victoria и прочие.

Сега видях, че става въпрос за лаптоп...там вероятността да е от диска (тъй като не е механичен е по-ниска, но не е невъзможно и SSD диск да има лоши сектори или грешки във файловата система). Затова все пак си мисля, че един chkdsk няма да навреди.

От софтуерните решения, обновяването на драйверите (и особено на видео драйвера не е трудна задача, но ако се прави с DDU под Safe Mode вече се изисква малко повече внимание).

Windows има и инструмент за тестване на стабилността на драйверите в "лицето" на Verifier.exe. Но ако възникне проблем докато инструмента върви, ще се наложи да се използва System Restore или Safe Mode за да се спре проверката.

Щом става по време на игри, аз бих пробвал с преинсталиране на видео драйвера на чисто и бих проверил как са температурите на компонентите по време на игра.

Разбира се проверка за "счупени" системни файлове никога не е излишна с командите за CMD.exe (Command Prompt) стартиран като администратор (с десен бутон и Run as administrator).

SFC /scannow

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Самия лаптоп не е ли в гаранция? Ако да, по добре им го занесете те да си го видят. И от колко време не е почистван?

Закупен е миналия ноември. Аз сам си инсталирах OS, може и от това да е. Наскоро го отворих съвсем внимателно, чист е напълно. Също така казах, че не е крашвал по време на игри. Слава богу засега. Само по време на Youtube в Opera GX, браузване на документи... Даже един път крашна докато си беше напъно idlе, без да пипам нищо и без нищо да е отворено. Тежък казус се определя, по-добре май да го види професионалист. 

Bugcheck кодът говори за проблем с драйвър. Дори без да анализирам дъмпове, опитът е показал, че в подобни случаи най-проблемни са драйвърите на графичната подсистема или графичната карта като хардуерен компонент.  Освен тестове за RAM е хубаво да се пусне тест на графичната карта. Също така да се смени драйвъра с друга версия. В не чак толкова чести случаи отговорен за проблема е точно драйвъра, но по-често отколкото не, проблемът се дължи вследствие на дефектен хардуер.

преди 24 минути, jtaggerx написа:

Bugcheck кодът говори за проблем с драйвър. Дори без да анализирам дъмпове, опитът е показал, че в подобни случаи най-проблемни са драйвърите на графичната подсистема или графичната карта като хардуерен компонент.

Е, аз какво съм казал?

на 25.04.2022 г. в 18:38, B-boy/StyLe/ написа:

Самия DMP обаче беше толкова random, че си трябва сериозен troubleshooting за да се изключи проблема по метода на елиминациите и най-вероятно автора на темата отдавна да е посетил сервиза.

Защо анализирате дъмп файлове като знак за неработещa система/компютър/хардуер? Питайте @Kolev72, на който uTorrent ежедневно му пълни харда с дъмп логове и твърди, че се генерират от работеща му програма. :no-no: :wub:

преди 2 часа, цър-вул написа:

А ти кога ще напишеш поне един смислен коментар?

Например, че Apple имат драйвър за Windows? 😁
Има бре! От много години до този момент се плащаше абонаментна годишна такса, всяка година по $16 за всяко едно устройство. Сега е безплатно без пари. :)

Аман от простащината ти! И за клонинг не ставаш. Ти си една клоака, Псевдопрограмисте!

преди 6 минути, Клонинга написа:

Има бре!

С "бре" и "ма" имаш пълното право да се обръщаш към родата на село!

• Автор
на 2.05.2022 г. в 11:45, B-boy/StyLe/ написа:

Е, аз какво съм казал?

Самия DMP обаче беше толкова random, че си трябва сериозен troubleshooting за да се изключи проблема по метода на елиминациите и най-вероятно автора на темата отдавна да е посетил сервиза.

Още не съм. Установих вече със сигурност, че го прави само на батерия. Поне засега.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.