Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за разтоварване на паметта

Featured Replies

Здравейте бихте ли ми предложили програма за разтоварване на паметта защото доста често ми се вдига рамта и то на отворени само 1 браузер хром и аида. За момента ползвам една програма mem reduct но не съм много доволен от нея https://www.henrypp.org/product/memreduct ос е windows 7 ultimate дъно  биостар https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352 процесор athlon 64x2 4200+ рам 4гб 2х2гб hyix и elpidia захранване 400W точния модел не го знам щото е разлепена лепенката видео nvidia geforce 8400 gs SSD biostar 120GB. Ако съм пропуснал нещо друго да спомена питайте.

Разрешен от цър-вул

Паметта е за да се ползва. С 4GB RAM, може и половината да ти я заеме. Щом си със 7, добре е да спреш автоматичните ъпдейти. Всяка антивирусна може да ти гълта ресурс, както и наличието на вируси. Сканирай си системата с Malwarebytes и ADWCleaner.

• Автор
току-що, Joss Bomon написа:

Паметта е за да се ползва. С 4GB RAM, може и половината да ти я заеме. Щом си със 7, добре е да спреш автоматичните ъпдейти. Всяка антивирусна може да ти гълта ресурс, както и наличието на вируси. Сканирай си системата с Malwarebytes и ADWCleaner.

Ъпдейтите съм ги спрял както и доста сервизи а антивирусни не ползвам от много години

преди 12 минути, vlado1985 написа:

антивирусни не ползвам от много години

направо отивай в раздела на доктор BadBoy...да те боцне
гледам че си от доста време във форума и няма да имаш проблем да го намериш

• Автор
преди 2 минути, дръндю написа:

направо отивай в раздела на доктор BadBoy...да те боцне
гледам че си от доста време във форума и няма да имаш проблем да го намериш

Да знам го той ми е помагал доста пъти само да намеря актуализация за malwarebytes която ми предложи джо и да я стартирам да сканира

преди 56 минути, vlado1985 написа:

...а антивирусни не ползвам от много години

Ами - това ти е проблема!!!

Ограничаването за ползване на паметта води до по-често писане в pagefile.sys или при липса на такъв - до достигане на момент с недостиг на памет и изплуване на съответно съобщение/блокиране на работещи програми.

• Автор
преди 24 минути, цър-вул написа:

Ограничаването за ползване на паметта води до по-често писане в pagefile.sys или при липса на такъв - до достигане на момент с недостиг на памет и изплуване на съответно съобщение/блокиране на работещи програми.

Това ми е ясно но като се вдигне много рамта и процесора ми вижда зор и се запъхтява

преди 27 минути, dimy написа:

Ами - това ти е проблема!!!

Проблема е че не ползвам антивирусни така ли ? Та самите антивирусни лапат много рам

Покажи снимка от task manager - процеси, като ги сортираш по ползване на памет, както и performance/memory. Като затвориш браузъра освобождава ли се паметта?

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Покажи снимка от task manager - процеси, като ги сортираш по ползване на памет, както и performance/memory. Като затвориш браузъра освобождава ли се паметта?

Да като затворя браузера се освобождава рам но следтова като го отворя пак и само 3 отворения раздела и една добавка за скайп  и скача рамта

Screenshot_55.png

Screenshot_56.png

Screenshot_57.png

Screenshot_58.png

Screenshot_59.png

И от тези снимки ти разбираш ли паметта колко е и какво я ползва? Не виждам да си сортирал така, че да се вижда кое ползва най-много памет. Със затворен браузър и други излишни приложения също не е ясно дали се оправя проблема, както питах! Вместо да си снимаш десктопа, можеше да направиш и снимките на цял екран.

• Автор
преди 9 минути, Raze написа:

И от тези снимки ти разбираш ли паметта колко е и какво я ползва? Не виждам да си сортирал така, че да се вижда кое ползва най-много памет. Със затворен браузър и други излишни приложения също не е ясно дали се оправя проблема, както питах! Вместо да си снимаш десктопа, можеше да направиш и снимките на цял екран.

В предишния пост написах че при затворен  браузер се оправя паметта и ги няма тези проблеми само следкато отворя браузера и съм отворил 3 раздела и една добавка за сайп рамта скача

Screenshot_60.png

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Значи извода е - не отваряй браузър и ще ти стои свободна паметта. Аз проблем не виждам!

Или да търся по лек браузер на мястото на хрома

Няма такъв, а и не знам защо държиш да ти е свободна всичката памет?! По-горе са ти казали, че паметта е за да се ползва, ОС си я управлява достатъчно добре ако свърши. Като искаш да имаш повече свободна памет си купи и си я добави.

• Автор
преди 14 минути, Raze написа:

Няма такъв, а и не знам защо държиш да ти е свободна всичката памет?! По-горе са ти казали, че паметта е за да се ползва, ОС си я управлява достатъчно добре ако свърши. Като искаш да имаш повече свободна памет си купи и си я добави.

Да видях какво са ми написали по горе и това ми е пределно ясно за рамта че трябва да се ползва но като се вдигне доста и товари повече процесора а той се запъхтява. А за добавяне на още рам немога дъното подържа макс 4гб повече и да искам немога да му добавя

преди 1 час, vlado1985 написа:

Да видях какво са ми написали по горе и това ми е пределно ясно за рамта че трябва да се ползва но като се вдигне доста и товари повече процесора а той се запъхтява. А за добавяне на още рам немога дъното подържа макс 4гб повече и да искам немога да му добавя

Няма как паметта да ти товари процесора. Просто процесора ти вече не става за нищо, сайтовете са достатъчно тежки, а ако се мъчиш и през това време да правиш нещо друго съвсем умира. Помисли за нещо по-ново с процесор с поне 4 ядра - I5 2 поколение или по-нов и 8 GB RAM памет. Подобни машини втора употреба се намират за около и дори под 200 лв. А ако на подобна машина сложиш и SSD ще стане още по-бърза.

Fujitsu Esprimo P700 Tower, i5-2400, 8GB RAM, 500GB HDD • 74057 ⋙ Цена | Plasico IT Superstore

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Това ми е ясно но като се вдигне много рамта и процесора ми вижда зор и се запъхтява

Проблема е че не ползвам антивирусни така ли ? Та самите антивирусни лапат много рам

Купи си РАМ. И сложи антивирусна.

• Автор
преди 8 минути, dimy написа:

Купи си РАМ. И сложи антивирусна.

Благодаря ще си спестя този съвет. Все пак погледна ли линка за дъното ми? то хубаво ще му купя рам още а забравих да спомена имам цяла чанта с ДДР2 памети но дъното съм го напълнил вече

преди 30 минути, Raze написа:

Няма как паметта да ти товари процесора. Просто процесора ти вече не става за нищо, сайтовете са достатъчно тежки, а ако се мъчиш и през това време да правиш нещо друго съвсем умира. Помисли за нещо по-ново с процесор с поне 4 ядра - I5 2 поколение или по-нов и 8 GB RAM памет. Подобни машини втора употреба се намират за около и дори под 200 лв. А ако на подобна машина сложиш и SSD ще стане още по-бърза.

Fujitsu Esprimo P700 Tower, i5-2400, 8GB RAM, 500GB HDD • 74057 ⋙ Цена | Plasico IT Superstore

На мен това ми е ясно че процесора е стар но все пак това дъно ми е от доста време и за сега ми върши добра работа единствено само където подържа малко рам. Иначе процесор мога да му намеря и да му сложа по мощния но едва ли си струва да наливам за стар процесор за сега се съмнявам в рамта и видеокартата

преди 22 минути, vlado1985 написа:

Благодаря ще си спестя този съвет. Все пак погледна ли линка за дъното ми? то хубаво ще му купя рам още а забравих да спомена имам цяла чанта с ДДР2 памети но дъното съм го напълнил вече....

Ами - сложи антивирусна ... глей тоя съвет да не си го спестяваш, а?

• Автор
преди 2 минути, dimy написа:

Ами - сложи антивирусна ... глей тоя съвет да не си го спестяваш, а?

Абе приятел аз ако исках антивирусна до сега да съм сложил. Но хайде да мислим става ли ? надявам се правиш разлика между буби разни подобни малко памет много памет слаб мощен процесор

току-що, цър-вул написа:

Показах как да си оза'птиш Хрома, ама ти не реагираш... Здраве.

Сложих добавката но изпълнявам и препоръките на Жоро от hjt. За сега добавката гледам е намалила малко разхода на рам същото го правеше и мем редукт но докато я държа пусната разбирасе. И следтова като я спра пак се вдига рамта

преди 22 минути, vlado1985 написа:

За сега добавката гледам е намалила малко разхода на рам същото го правеше и мем редукт но докато я държа пусната разбирасе.

А добавката работи само, когато работи хром. Това оценяваш ли го? Не работи допълнителна програма...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.