Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Високо натоварване на рам

Featured Replies

Здравейте на отворени само 1 браузер хром и една програма аида рамта ми се вдига много. Пуснах тема преди малко с същия проблем и ми предложиха да сканирам а malwarebytes но при стартирането на приложението ми дава че липсва ъпдейт който не съм качил. И незнам кой е та направо тук реших да пусна тема да проверим да ли има нещо. 

FRST.txt Addition.txt

Привет,

Лично аз не видях активни зловредни програми, но имам някои препоръки.

1. Деинсталирай TuneUp Utilities

2. Направи една SFC /SCANNOW проверка, защото explorer.exe го дава като неподписан.

3. След малко ще дам и един скрипт да изчистим някои остатъци (видях драйвер от Bitdefender и излишни записи в WMI).

Поздрави!

Его го и скрипта:

Изтегли fixlist.txt и го запази в папката, където си свалил FRST64.exe.

Стартирай FRST64.exe и натисни бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ти поиска рестарт - съгласи се. След рестарта публикувай лог файла - Fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Поздрави!

Изпълнил се е коректно. Ти беше ли пуснал преди него sfc /scannow проверката, защото аз за всеки случай бях включил поправка на explorer.exe и според лог файла процедурата по ремонта вече е била задействана.

Цитат

========= sfc /SCANFILE=c:\windows\explorer.exe =========

There is a system repair pending which requires reboot to complete.  Restart Windows and run sfc again.

Остава да направиш след рестарта нова проверка:

SFC /SCANNOW

След това изпълни командата:

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

Прикачи sfcdetails.txt, който ще се създаде на десктопа в следващия си отговор.

Поздрави!

• Автор
преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Изпълнил се е коректно. Ти беше ли пуснал преди него sfc /scannow проверката, защото аз за всеки случай бях включил поправка на explorer.exe и според лог файла процедурата по ремонта вече е била задействана.

Остава да направиш след рестарта нова проверка:

SFC /SCANNOW

След това изпълни командата:

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

Прикачи sfcdetails.txt, който ще се създаде на десктопа в следващия си отговор.

Поздрави!

Извинявам се пиша командата както си дал пиша я в cmd и не се случва нищо или аз бъркам нещо и не правя както трябва

• Автор
преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не я пиши. Копирай я в CMD. ;)

Гоше малко преди да се появиш сега командата не се изпълняваш но на десктопа се появи празен текстови файл на sfcто сега гледам че същия файл вече не е празен. Прикачвам го

sfcdetails.txt

Ето това ме интересуваше. Поправката е успешна:

Цитат

2022-04-27 19:47:01, Info                  CSI    00000073 [SR] Beginning Verify and Repair transaction
2022-04-27 19:47:04, Info                  CSI    00000075 [SR] Repairing corrupted file [ml:520{260},l:28{14}]"\??\C:\Windows"\[l:24{12}]"explorer.exe" from store

С това работата ми по тази система приключи:

За да премахнем Farbar Recovery Scan Tool направи следното:

Преименувай изпълнимия файл FRST64.exe на Uninstall.exe.

image.png.9cf9e0ab76b122782aff3552f54c5829.png     =>     image.png.44f957ce25ef61c76206655a46425152.png

Кликни с десен бутон на мишката върху Uninstall.exe и избери Run as administrator. Ще бъдеш уведомен, че трябва да рестартираш системата, за да изтриеш инструмента и прилежащите му файлове,

image.png.abcc20b28654d54fae08e7451bb5dc3b.png

Изтегли KpRm от kernel-panik и го запиши на десктопа.

• Щракни с десния бутон върху kprm_2.9.3.exe и избери Run as administrator
  • Когато инструментът се отвори сложи всички отметки без тази пред Delete in 7 days и натисни бутона Run.

tu0PFmt.png

• След като приключи, щракни върху OK. 
  • В Notepad ще се отвори лог файла, копирай съдържанието му в следващия си отговор.

Ако има останали файлове, папки и т.н. от използваните от нас неща, то ги изтрий ръчно.

Поздрави и спокойна седмица! :bye1:

• Автор

Мерси много за помоща Гоше както винаги се справи перфектно. А за explorer.exe мисля че се досещам защо го е дало като неподписан защото използвам една програма за сменяване темата на старт менюто

kprm-20220427223156.txt

Да, и аз си помислих, че може да е от подобен инструмент, но все пак е добре да избягваш да (пачваш/заместваш) системни файлове в името на стабилността на системата. Тя 7 си има AERO и си е достатъчно красива. Между другото ако не ти стигат ресурси можеш да орежеш ефектите... Ще е по-грозновато и дървено, но пък ще спестиш малко ресурси за други цели.

rtaImage?eid=ka06g000001hQh1&feoid=00N6g

• Автор
преди 41 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, и аз си помислих, че може да е от подобен инструмент, но все пак е добре да избягваш да (пачваш/заместваш) системни файлове в името на стабилността на системата. Тя 7 си има AERO и си е достатъчно красива. Между другото ако не ти стигат ресурси можеш да орежеш ефектите... Ще е по-грозновато и дървено, но пък ще спестиш малко ресурси за други цели.

rtaImage?eid=ka06g000001hQh1&feoid=00N6g

Да прав си ама то и аз все гледам да не е хептем грозно но май май ще видя да разкарам ефектите

преди 22 минути, цър-вул написа:

Доста дървен изглед има W7 в този режим...

И аз това съм казал, но няма пълно щастие...

Общо взето е така. РАМ-а трудно може да се замени. Има някакви гимнастики от сорта на :

1-ReadyBoost (но флашката е по-бавна от РАМ-а и не се знае колко ще изкара в такъв режим)...

2-Някакво по-голямо SSD (вече им паднаха цените) и да се сложи голям pagefile на него... (тук има и обратното явление, ако имаш пък прекалено много РАМ можеш да си направиш Ramdisk).

3-Но най-добре си остава да се купи още РАМ, но в неговия случай е неизгодно да се наливат пари за DDR2 и е по-добре май нова конфигурация в един момент.

преди 48 минути, цър-вул написа:

това е хардуерният лимит - макс 4GB поддържани от дъното.

Може, не съм гледал какво е дъното, но така или иначе за DDR2 няма смисъл да налива дори да поддържаше повече.

току-що, цър-вул написа:
преди 13 часа, vlado1985 написа:

имам цяла чанта с ДДР2 памети но дъното съм го напълнил вече

Не съм следил другата му тема де. ;)

• Автор

Здравейте извинявам се че сега чак отговарям но преди малко се прибрах. Така с добавката която ми предложи цър-вул проблема в браузера се реши до някъде. Забелязах че добавката значително сваля, натоварването на рамта в началото, и после все едно не го пипа това е когато съм активирал добавката. Следкато спра добавката рамта пак се вдига същата работа ми върши и мем редукт, но тя на моменти като свали, натоварването и от време на време ми изписва че няма достатъчно рам та затова вече не я използвам нея. В другата ми тема видях че някои ме посъветваха, за нова конфигурация и съм съгласен с тях макар, че и с това дърто дъно съм доволен. Нова конфигурация за сега мога и да почакам щото имам един комп с и5 и 4гб рам но съм го дал временно, на снахата да го ползва имам и едно дъно асрок с ам3 сокет което имаше проблем с единия слот за рам и не я отчиташе. Оправих си дъното смених му слота и сега гледам да му намеря някой по читав процесор щото този с който е голавода. Това е дъното ми с което съм в момента и за което се вдига много рамта и повече рам неможе да му се добави щото съм го напълнил вече https://www.biostar.com.tw/app/ru/eol/introduction.php?S_ID=352

Днес мислех да взема от един приятел неговата рам и да тествам с нея щото неговата е 2х2гб самсун и е в двуканален режим а мойте памети които имам цяла чанта нямам 2 еднакви памети за да стане в двуканален режим

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.