Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

телефонът ми се намокри зловещо, мога ли да го спася

Featured Replies

Разрешен от Raze

Това е форум, а не зала за обучение на разни кадри.

Не искам да ми обясняваш нищо по въпроса. Мисля, че и другите хора в темата, също не искат. В къщи ако искаш и с метлата можеш да ремонтираш телефона. Не зная защо след като има заглавие на дадена тема се впускате да си показвате методите на работа в къщи. За обиране на калая от спойките се използва вакум помпа. Човек, занимаваш се сериозно с ремонт на съвременна електроника трябва да разполага с необходимият минимум инструменти и пособия за тази дейност. Приятен ден на всички.

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Това е форум, а не зала за обучение на разни кадри.

Не искам да ми обясняваш нищо по въпроса. Мисля, че и другите хора в темата, също не искат. В къщи ако искаш и с метлата можеш да ремонтираш телефона. Не зная защо след като има заглавие на дадена тема се впускате да си показвате методите на работа в къщи. За обиране на калая от спойките се използва вакум помпа. Човек, занимаваш се сериозно с ремонт на съвременна електроника трябва да разполага с необходимият минимум инструменти и пособия за тази дейност. Приятен ден на всички.

Вярно е че малко в страни от темата пописахме. Но аз само дадох пример как съм се справял с конкретен проблем в домашни условия. А за помпите за калай да използват, се но също се използва и жичка за обиране, на калая а помпата е за засмукване на калая. И ти като майстор мисля че ги знаеш тези неща а това че не разполагах с поялник в жилището на бившата ми е нямаше и затова използвах тези методи и след няколко дни така и така нямах какво да правя си направих сам поялник 80W и при това доста добър.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Вярно е че малко в страни от темата пописахме. Но аз само дадох пример как съм се справял с конкретен проблем в домашни условия. А за помпите за калай да използват, се но също се използва и жичка за обиране, на калая а помпата е за засмукване на калая. И ти като майстор мисля че ги знаеш тези неща а това че не разполагах с поялник в жилището на бившата ми е нямаше и затова използвах тези методи и след няколко дни така и така нямах какво да правя си направих сам поялник 80W и при това доста добър.

Жичка за обиране явно ползваш само ти, а останалите- оплетка. И калай- калайджиите, останалите- тинол. И запетайките или ги използвай там , където трябва, или никак...

преди 3 минути, lupis написа:

Жичка за обиране явно ползваш само ти, а останалите- оплетка. И запетайките или ги използвай там , където трябва, или никак...

преди 11 минути, lupis написа:

Жичка за обиране явно ползваш само ти, а останалите- оплетка. И калай- калайджиите, останалите- тинол. И запетайките или ги използвай там , където трябва, или никак...

Майсторе хайде да не ми даваш наклон и да ми казваш кое как да ползвам а за запетайките ми ако толкова те дразни това ако искам ще ги слагам там където ми е кеф ако искам не. А и наклон в къщи давай все пак се намираш в форум а не на село и да се провикваш като най големия ахмак.

преди 14 минути, vlado1985 написа:

Майсторе хайде да не ми даваш наклон и да ми казваш кое как да ползвам а за запетайките ми ако толкова те дразни това ако искам ще ги слагам там където ми е кеф ако искам не. А и наклон в къщи давай все пак се намираш в форум а не на село и да се провикваш като най големия ахмак.

Във форума имаме "мазния", а сега и "жичката" :lol6:. ЕЙ ТОВА Е ПРОВИКВАНЕ, ама ти откъде да знайш, във ваше село нема такивъ рабути..

току-що, lupis написа:

Във форума имаме "мазния", а сега и "жичката" :lol6:. ЕЙ ТОВА Е ПРОВИКВАНЕ, ама ти откъде да знайш, във ваше село нема такивъ рабути..

А ти в форума като какъв се вживяваш? Пак и как ти хрумна че съм от село ти ако си от село все ми е тая но аз не съм а също така гледам и нищо съществено не си казал по темата а даваш акъли на вятъра.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

А ти в форума като какъв се вживяваш? Пак и как ти хрумна че съм от село ти ако си от село все ми е тая но аз не съм а също така гледам и нищо съществено не си казал по темата а даваш акъли на вятъра.

Запояването на електронни елементи не е като калайдисването на тави и не е повод за хвалене, ама изглежда за теб това е голям подвиг, за който трябва калдата да ти даде медал:lol6:

преди 5 минути, lupis написа:

Запояването на електронни елементи не е като калайдисването на тави и не е повод за хвалене, ама изглежда за теб това е голям подвиг, за който трябва калдата да ти даде медал:lol6:

Верно ли бе ами що не вземеш да ме научиш как се запоява а ? Аз за разлика от теб запоявам доста добре и отлично знам какво правя а ти ако незнаеш как се държи поялника и какво се използва за запояване вземи се научи.

преди 5 минути, JKirilov написа:

Владко, ти си технически неграмотен, ама знаеш всичко? Наклонът ти е 45 градуса и давай по допирателната!

Викаш технически неграмотен значи ами то затова понеже съм технически неграмотен до сега нито един път не съм прибягна до услугите на който и да е сервиз и всички платки съм си ги оправял сам. Или викаш ти ще ме научиш на някой занаят и тънкости нали?

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Верно ли бе ами що не вземеш да ме научиш как се запоява а ? Аз за разлика от теб запоявам доста добре и отлично знам какво правя а ти ако незнаеш как се държи поялника и какво се използва за запояване вземи се научи.

Да бе, то се вижда как запояваш... във фурната, с жичка и калай:lol6:А аз щото не знам как да пусна фурната, не съм се научил да запоявам...

преди 4 минути, lupis написа:

Да бе, то се вижда как запояваш... във фурната, с жичка и калай:lol6:А аз щото не знам как да пусна фурната, не съм се научил да запоявам...

Аз на фурна съм пекъл и дефектирала видеокарта на 100% и се е оправяла но на теб явно не ти стиска да се пробваш да правиш подобни неща ако ти кажа и какво друго съм ползвал  вместо жичка пак ще се чудиш и умуваш като теле което зяпа в календара.

преди 33 минути, vlado1985 написа:

като теле което зяпа в календара

Преминаваш към обиди? Предстои ти екскурзия в банановите полета, а там ни фурна, ни жички...

току-що, JKirilov написа:

Преминаваш към обиди? Предстои ти екскурзия в банановите полета, а там ни фурна, ни жички...

Я пак ме цитирай ако обичаш. Къде видя обида от мен или почакай така да си намеря цайсите щото невиждам а за банановите полета споко не ме мисли стига да искам ще се оправя бързо и лесно но ако ти попаднеш в банановите полета сигурно ще почиваш там година а може и до пенсия

преди 19 часа, Веси Филипова написа:

Падна е локва, в началото му нямаше нищо, но после видях че са излезнали едни големи цифри  като телефонни номера, излезе дата и час, но написани като йероглифи , огромни и започна да ми говори даже за суми, за сметки и прочие, но не мога да си влезна в първоначалното меню. Телефонът откачи направо. Китайска работа. Какво да направя. Моделът е HTS dezire

Телефона ти ГОВОРИ за суми и сметки?

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Аз на фурна съм пекъл и дефектирала видеокарта на 100% и се е оправяла но на теб явно не ти стиска да се пробваш да правиш подобни неща ако ти кажа и какво друго съм ползвал  вместо жичка пак ще се чудиш и умуваш като теле което зяпа в календара.

Фурната е за специалисти като теб, аз си карам скромно със станцийката..

преди 2 минути, fixxxer написа:

Телефона ти ГОВОРИ за суми и сметки?

Ами нов телефон, на изплащане...

преди 5 минути, lupis написа:

И аз имах станция преди време но я продадох сега ще си взимам друга от приятел. А това че използвах фурната ами да използвах, я защото живеех в друг град, при бившата а тя живее с родителите си. Но кой е виновен че баща и няма поялник а бившата има зет инженер който го пере здраво, съчмата и като му покажеш пръст се хили като варена тиква. А аз там при нея докато бях си направих поялник 80W който ми вършеше идеална работа и в родния ми град в къщи си имам няколко поялника и всичко останало което ми е необходимо за работа

преди 1 час, vlado1985 написа:

И аз имах станция преди време но я продадох сега ще си взимам друга от приятел. А това че използвах фурната ами да използвах, я защото живеех в друг град, при бившата а тя живее с родителите си. Но кой е виновен че баща и няма поялник а бившата има зет инженер който го пере здраво, съчмата и като му покажеш пръст се хили като варена тиква. А аз там при нея докато бях си направих поялник 80W който ми вършеше идеална работа и в родния ми град в къщи си имам няколко поялника и всичко останало което ми е необходимо за работа

Добре, добре, успокой се, че няма да спиш тая вечер. Като няма поялник и фурната е вариант.

преди 4 минути, lupis написа:

Добре, добре, успокой се, че няма да спиш тая вечер. Като няма поялник и фурната е вариант.

Аз съм си много спокоен и най редовно като се събудя презноща ставам уш да хапна следтова си запаля цигара и като ме захапе съчмата се занимавам с някое проблемно дъно. Като например преди 2 вечери събудих се в 2:00 презноща и до 5:30 си запоявах по една проблемна платка

• Автор
преди 3 часа, lupis написа:

Ами нов телефон, на изплащане...

телефонът наистина се беше бъгнал отвсякъде, и като го натиснах за рестартиране, наистина се включи на високоговорител сам и започна да говори. Но след като го поставих за половин час на радиатора, нещата се нормализираха, изглежда изсъхна и сега му включих зарядното и се е върнало първоначалното меню на дисплея. Наистина не ми се дават пари в момента за нищо. това е допълнителен телефон, имам и друг. обичам да имам няколко сим карти. Радвам се, че се оправи нещастният телефон.

• Решение

Не се знае вътре какви са пораженията, без да се разглоби и огледа внимателно платката няма как да се разбере. В момента може да работи, но след някой и друг ден може да спре съвсем. И има и телефони с 2 сим карти - по-удобно е, отколкото да се разнасят по 2 телефона.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.