Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

телефонът ми се намокри зловещо, мога ли да го спася

Featured Replies

Падна е локва, в началото му нямаше нищо, но после видях че са излезнали едни големи цифри  като телефонни номера, излезе дата и час, но написани като йероглифи , огромни и започна да ми говори даже за суми, за сметки и прочие, но не мога да си влезна в първоначалното меню. Телефонът откачи направо. Китайска работа. Какво да направя. Моделът е HTS dezire

Разрешен от Raze

Оставяш го на сухо и сенчесто място, изключен, за седмица. През това време обикаляш сервизите. Извади ли поне сим картата и картата памет, както и батерията?

В такъв случай се действа много бързо и то от майстор, който разбира от тази техника. Докато Вие пишете тема предполагам след 7-8 часа от "удавянето" на телефона. Разглобява се и всичко по него се подсушава. Няма никакви данни до сега какво сте направила. В най лошият случай - замяна с нов телефон, което е почти сигурно. Моделът е доста стар.

Преди много години изпрах един Сони Ериксон К700i, просто го бях забравил в джоба на панталона, който метнах в пералнята. Отворих го, оставих го на слънце и на следващия ден си работеше. За жалост подобен късмет е рядкост. Ако е нов и сравнително скъп телефон на Ваше место бих го занесъл в сервиз веднага. Ако е стар, не си заслужава да се дават пари по сервизи, просто си купете нов. 

Бабина рецепта: Топвате го в кило ориз за ден два три в зависимост от колко време е бил във водата. 

Успех!

п.п. Ако не сте го направили веднага, то шанс намалява да стане нормален...

12+ годишно устройство, ремонта му ще е по-скъп от същия работещ втора употреба, ако изобщо може да се ремонтира!

Htc Desire - OLX.bg

То е чудо, че работи още и става за нещо. Аз имам един HTC EVO 3D, който от 7-8 години не става за нищо и съм го пенсионирал отдавна, а е и по-нов. Най-добре нов телефон.

преди 3 часа, dioib написа:

Бабина рецепта: Топвате го в кило ориз за ден два три в зависимост от колко време е бил във водата. 

Успех!

п.п. Ако не сте го направили веднага, то шанс намалява да стане нормален...

Не знам, защо някой се е изсмял, но това е доказан трик през годините. Ориза има хигроскопично свойство да абсорбира влагата. Сега колко е ефективен или безопасен е друг въпрос. Така или иначе в случая ориза ще е по-скъп от телефона сигурно... (това в кръга на шегата). Батерията обаче със сигурност трябва да се смени, защото вече ще е опасна за използване. Но и тя сигурно ще е прекалено голяма инвестиция за този стар телефон и е по-добре направо един нов.

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам, защо някой се е изсмял

Заради "бабината" рецепта. Тогава не е имало мобилни телефони.

преди 8 часа, Soviet Soldier написа:

Преди много години изпрах един Сони Ериксон К700i, просто го бях забравил в джоба на панталона, който метнах в пералнята. Отворих го, оставих го на слънце и на следващия ден си работеше. За жалост подобен късмет е рядкост. Ако е нов и сравнително скъп телефон на Ваше место бих го занесъл в сервиз веднага. Ако е стар, не си заслужава да се дават пари по сервизи, просто си купете нов. 

Е ама ония телефони бяха друга бира, аз съм изпускал Сименс ме45 в кофа с вода, даже и не се изключи гадината.
А ся капка вода, айде нов телевизор... ъъъ телефон.

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам, защо някой се е изсмял, но това е доказан трик през годините. Ориза има хигроскопично свойство да абсорбира влагата. Сега колко е ефективен или безопасен е друг въпрос. Така или иначе в случая ориза ще е по-скъп от телефона сигурно... (това в кръга на шегата). Батерията обаче със сигурност трябва да се смени, защото вече ще е опасна за използване. Но и тя сигурно ще е прекалено голяма инвестиция за този стар телефон и е по-добре направо един нов.

Той този дето се е изсмял сам си се смее, весело му е на човека.

това е божи знак че трябва да се отървеш от телефона и да спреш да зяпаш в него догато вървиш по улицата и в градския транспорт 

преди 12 часа, Kolev72 написа:

В такъв случай се действа много бързо и то от майстор, който разбира от тази техника. Докато Вие пишете тема предполагам след 7-8 часа от "удавянето" на телефона. Разглобява се и всичко по него се подсушава. 

Единствения реален начин.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Наистина ли толкова елементарно разсъждаваш че ориза има някакви извънземни способности който измъква вода от затворена кутия със десетки фуги и т.н. От тебе не съм очаквал такива глупости.

преди 36 минути, Coco1 написа:

Единствения реален начин.

Наистина ли толкова елементарно разсъждаваш че ориза има някакви извънземни способности който измъква вода от затворена кутия със десетки фуги и т.н. От тебе не съм очаквал такива глупости.

Никъде не съм казвал, че има ИЗВЪНЗЕМНИ СПОСОБНОСТИ или, че е някаква ПАНАЦЕЯ, но е факт, че в някои случаи (особено ако се действа мигновено) може да помогне или поне няма да навреди ако се опита, защото всеки има ориз вкъщи под ръка. Сега по темата се спори доста, за едни е мит, за други не е, но така или иначе потърпевшия няма какво да губи.

Иначе е ясно, че е добре да се разглоби, подсуши и батерията, както казах при всички случаи сигурно ще е за кофата, особено ако почне да се подува.

Пък на мен ми дреме какво си очаквал от мен.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Никъде не съм казвал, че има ИЗВЪНЗЕМНИ СПОСОБНОСТИ или, че е някаква ПАНАЦЕЯ, но е факт, че в някои случаи (особено ако се действа мигновено) може да помогне или поне няма да навреди ако се опита, защото всеки има ориз вкъщи под ръка. Сега по темата се спори доста, за едни е мит, за други не е, но така или иначе потърпевшия няма какво да губи.

Иначе е ясно, че е добре да се разглоби, подсуши и батерията, както казах при всички случаи сигурно ще е за кофата, особено ако почне да се подува.

Eдинствения факт е че ако водата не е проникнала до важни компоненти просто изсъхва и телефона проработва. Това е.

Ориза има способности само ако има пряк достъп водата. Във случая със затворен телефон няма как да стане.

Олекна много със подръжката на тъпи теории от нета. 

преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

, но това е доказан трик през годинит

Забравяш какво пишеш

Никъде не съм казвал, че има ИЗВЪНЗЕМНИ СПОСОБНОСТИ

преди 4 минути, Coco1 написа:

Eдинствения факт е че ако водата не е проникнала до важни компоненти просто изсъхва и телефона проработва. Това е.

Ориза има способности само ако има пряк достъп водата.

Нищо не каза тук.

преди 4 минути, Coco1 написа:

Олекна много със подръжката на тъпи теории от нета.

Не и ако съм я изпробвал лично. Пък и не плащам данък обществено мнение.

преди 5 минути, Coco1 написа:

Забравяш какво пишеш

И от кога "доказан трик = извънземни способности"? Тук зависи от много фактори дали би помогнал и колко би помогнал или не.

преди 9 часа, dioib написа:

една рецепта от памтивека
https://agropolychim.bg/produkti/azotni-torove/amoniev-nitrat/

силно хигроскопично
толкова силно, че отнема топлинна енергия от околното пространство
помниш ли че по онова време, бирата беше в стъклени шишета?
тъй де, едно време тъй си охлаждахме бирата, като ходехме на бригада на полето

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

И от кога "доказан трик = извънземни способности"? 

Доказан трик от кой ?  Много хора са виждали извънземните ама ги няма.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не и ако съм я изпробвал лично.

Четенето в нета на тъпи теории от неразбиращ. поврежда четящия който започва да се припознава в тях.

Щом телефона е паднал в локва и се е намокрил е хубаво да се занесе в сервиз да го отворят да диагностицират щетите и да го почистят добре. Също така автора не е казал нищо за локвата малка, ли е била или голяма и не се знае тази промяна, с големите цифри да ли се е появила следкато е бил намокрен телефона, или от удара му е станало нещо. Аз лично ориз не съм използвал но ми се е случвало да ми се намокри телефона и няма как трябва да го отворя. За почистване съм използвал клечки за уши спирт медицински, или контактен спрей също така може да се използва, и ракия за почистването и следтова с памук се минава много внимателно. Щото всички знаем че ракията не изветрява така бързо като спирта а самата батерия може да е дала вече фира или ако е здрава да се прегледа да ли няма окисление и да ли може още да се ползва макар че е хубаво да бъде заменена с нова.

Майсторите ако така ремонтираха съвременната техника, са за оплакване в случая. На форума една от хубавите страни е това, че всеки може да пише каквото си иска. А кое се прилага от специалистите по сервизите - те си го знаят. С бабини приказки техника не се ремонтира. Нито с чук и тел.

преди 3 минути, Kolev72 написа:

Майсторите ако така ремонтираха съвременната техника, са за оплакване в случая.На форума една от хубавите страни е това, че всеки може да пише каквото си иска. А кое се прилага от специалистите по сервизите - те си го знаят. С бабини приказки техника не се ремонтира. Нито с чук и тел.

За тела не съм съгласен на мен лично ми се е налагало много пъти и все още когато поправям прекъсната писта да използвам тънко телче от жичка

преди 1 минута, vlado1985 написа:

За тела не съм съгласен на мен лично ми се е налагало много пъти и все още когато поправям прекъсната писта да използвам тънко телче от жичка

С кое не си съгласен, лично аз не се интересувам. В къщи ако искаш понади пистата с арматурно желязо. Написал съм, че става въпрос за СЕРВИЗИТЕ.

току-що, Kolev72 написа:

С кое не си съгласен, лично аз не се интересувам. В къщи ако искаш понади пистата с арматурно желязо. Написал съм, че става въпрос за СЕРВИЗИТЕ.

Добре а защо мислиш че в сервизите не използват такива неща ? То вярно е наистина в всеки сервиз процедират различно и от майстор до майстор има огромна разлика но има и сервизи които използват такива средства за оправяне на конкретния проблем.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Добре а защо мислиш че в сервизите не използват такива неща ? То вярно е наистина в всеки сервиз процедират различно и от майстор до майстор има огромна разлика но има и сервизи които използват такива средства за оправяне на конкретния проблем.

Отговарям ти веднага!

Никъде в темата не става въпрос ни за скъсани писти, ни за прекъснати такива поради други причини и тъй нататък. Жената не е написала абсолютно нищо по въпроса, дори не е помолила за съвет към кого да се обърне. Намокрен телефон, който е работил 15 години, не може да е със скъсана или прекъсната писта по платката по простата причина, че това се е случило в рамките на 24 часа. Дори във водата да има киселинни концентрати, това няма как да се получи за такъв кратък период от време. Аз съм виждал и познавам много, изключително много техници - и млади и стари. Който е ТЕХНИК в тази област, си разбира от работата. Всички останали са нелицензирани "специалисти" и вършат работа, но само на думи.

преди 9 минути, Kolev72 написа:

В къщи ако искаш понади пистата с арматурно желязо

Арматурно желязо аз поне не съм чул някой да използва поправяне на техника. Било то компютри телефони ксерокси и темподобни. Макар че аз съм използвал по нетрадиционен начин за разпояване на спойка и запойка когато не съм имал под ръка поялник. Когато живеех при бившата ми нейния комп имаше проблем и не се включваше, заради токов удар и беше пострадала, 24 пиновата букса и ми се наложи да я разпоя и поправя. Но понеже нямах поялник в жилището на бившата използвах, фурната какво направих аз цялата платка я ових с фолио елементите, които са до буксата ги покрих, с изолир бланд и поставих платката в фурната. Предварително загряна на 250 градуса и държах платката точно 2 минути като преди това бях сложил на спойките флюс паста. Следкато изкарах платката от фурната използвах ютията и за да премахна спойките ми послужи много добре една жичка от стар контакт която изкарах и използвах да обера калая.

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Отговарям ти веднага!

Никъде в темата не става въпрос ни за скъсани писти, ни за прекъснати такива поради други причини и тъй нататък. Жената не е написала абсолютно нищо по въпроса, дори не е помолила за съвет към кого да се обърне. Намокрен телефон, който е работил 15 години, не може да е със скъсана или прекъсната писта по платката по простата причина, че това се е случило в рамките на 24 часа. Дори във водата да има киселинни концентрати, това няма как да се получи за такъв кратък период от време. Аз съм виждал и познавам много, изключително много техници - и млади и стари. Който е ТЕХНИК в тази област, си разбира от работата. Всички останали са нелицензирани "специалисти" и вършат работа, но само на думи.

Да в темата никъде нестава въпрос за прекъснати писти аз само казах за тела че може да се използва понеже в предния си пост беше написал че с чук и тел не се ремонтира техника и затова написах че не съм съгласен. А кой е майстор и кой не незнам всеки си отговаря сам за себеси има и майстори техници има и пишман майстори техници

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.