Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между Cougar VM410 Iron vs Creative x H6 слушалки?

Featured Replies

• Автор

P.S Качеството на микрофона също е в пъти по-добро от това на Cougar Immersa, а и спрямо ревютата в нета, според  мен ще е по-добър и от този на VM410.

• Отговори 51
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тази глупост влиза в трите най-простотии на годината! Защо пишеш, след като нищо не разбираш?

• !!!

• Такива, които не се рекламирани като "геймърски", 7.1 surround и всякакви маркетингови глупсти. Senheisser е популярна марка, но марки много. Audio technica, Sony. Сега, не им знам конкретните модели,

преди 1 час, Viiipeer написа:

Здрасти, днес взех слушалките! Уникални са! Creative H6, досега съм си мислел че имам слушалки 3 години бях с Cougar Immersa, тези са класи над тях!

Благодаря и на @JKirilov че ме насочи в избора между двете.

За парите си слушалките са трепач! :)

А като сила на звука успяват ли да ти гръмнат главата или не?

• Автор
преди 4 минути, plmen88 написа:

А като сила на звука успяват ли да ти гръмнат главата или не?

Ами само за сравнение почти два пъти по-силен и обемен звук вадят от Cougar Immersa!

Аз лично ги държа на 35-40 процента като сила на звука. Отделно пак казвам качеството на микрофона е с кристално качество, нещо супер важно за мен, предвид че говоря през слушалките (не играя игри).

Радвам се за тебе!

Ясно е, че не всички живеят в София и могат да пробват аудиокомпоненти. Но има варианти - при приятели, примерно, или поръчваш с мишката в ръка и ако не стават - връщаш. Ще струва едни 8-10-12 лева, но все пак е възможност.

Creative Labs e мощна и добра фирма, винаги трябва да се предпочита пред разните хами-мами...

• 2 седмици по-късно...

Нека питам един въпрос за да не права цяла тема . Значи харесал съм си Сенхайсер 400с и сенхайсер 569хд въпроса е двата вида слушалки могат ли успешно да се захранват от смартфон без да взимам усилватели за тях?

преди 26 минути, fresh_bones написа:

Нека питам един въпрос за да не права цяла тема . Значи харесал съм си Сенхайсер 400с и сенхайсер 569хд въпроса е двата вида слушалки могат ли успешно да се захранват от смартфон без да взимам усилватели за тях?

Мда.

• 1 месец по-късно...

Поръчах от един от магазините за компютри в София двата модела Cougar VM410 и Creative Х H6. 

Cougar-а изобщо не ми станаха на главата - направо ми падаха от ушите. Викам на момчето - можеш ли да ги направиш още по-стегнати, че ми изпадат и той не успя. Явно имам малка глава за тия слушалки, много малоумен дизайн. Взех Creative Х H6, едно бързо ревю за тях:

Слушалките са ужасно силни, гръмна ми главата без да изкривяват особено звука (точно това търсех). Предлагат чист звук, като акцента е върху средните и високи честоти, баса почти липсва, което не е много ок при слушане на музика. Давам пример - една и съща игра с едни и същи настройки на звука при Audio-Technica ATH-M40x усилвам до 76%, а при Creative Х H6 усилвам до максимум 50%, като при някои звуци дори има и дразнене на слуха. И тук свършва хубавото.

Слушалките разполагат със собствен софтуер, който разполага със собствен еквалайзер за игри, музика и филми. Този софтуер се активира само, ако включиш слушалките с другия кабел, който е USB (демек иска захранване). Първия проблем тук е, че USB кабела влиза към звуковата карта на дъното, която вградена звукова карта е пълна скръб (слаба, ама слаба). Дори и да усиля до край не се чува кой знае колко силно. Втори проблем - еквалайзера на слушалките е слаба история. Не предлага нищо, което в игрите или музиката да кажеш УАУ! Външната ми звукова карта Creative Sound Blaster® X-Fi™ Titanium се справя много по-добре от софтуера на слушалките, както в игрите така и в музиката (в музиката пък съвсем). Също така, този много силен звук, за който споменах по-горе мога да постигна само през 3,5 мм жак и външната звукова карта. И още един проблем, който отчетох - от много години насам не са ме болели ушните миди от слушалки, а само слушалки ползвам през последните 10 години. Е, от тези ме заболяха. Гледам в сайта на Creative има кожени наушници (тези са платнени), но няма откъде да ги поръчам. И сега се чудя дали мога да намеря външна звукова карта с USB изход предлагаща захранване за слушалките. Търсих в нета, но такава не откривам.

Като обобщение - много силни слушалки, на които ако искаш да ползваш екстрите и да имаш силен звук едновременно трябва да имаш дъно с много силен звук през USB изходите. 

Освен импеданса (Ohm) и чувствителността на слушалките определя, колко силно ще се чуват те.

За да са максимално "силни" , първото трябва да е ниско (32 ома), а второто поне 98 dB. (или повече).

Разбира се много зависи от източника ( DAC, звукова карта).

Ако, търсиш чист и балансиран звук, не бих гледал изобщо към "геймърски" слушалки. Щом, имаш база за сравнени виждаш разликата между hi-fi и  "геймърските" слушалки.

(като изключение ребрандирани драйвери/говорители от голям производител на аудио техника).

Виртуалния съраунд, изобщо няма да го коментирам. Пълна безсмислица.

За микрофон, поглеждаш към кондензаторните микрофони. Пак, от голям производител на аудио техника.

Така, ще имаш много по добър сет.

П.П. Ако не използваш микрофон DAC-a e много добро решение.

• Автор
преди 2 часа, plmen88 написа:

Поръчах от един от магазините за компютри в София двата модела Cougar VM410 и Creative Х H6. 

Cougar-а изобщо не ми станаха на главата - направо ми падаха от ушите. Викам на момчето - можеш ли да ги направиш още по-стегнати, че ми изпадат и той не успя. Явно имам малка глава за тия слушалки, много малоумен дизайн. Взех Creative Х H6, едно бързо ревю за тях:

Слушалките са ужасно силни, гръмна ми главата без да изкривяват особено звука (точно това търсех). Предлагат чист звук, като акцента е върху средните и високи честоти, баса почти липсва, което не е много ок при слушане на музика. Давам пример - една и съща игра с едни и същи настройки на звука при Audio-Technica ATH-M40x усилвам до 76%, а при Creative Х H6 усилвам до максимум 50%, като при някои звуци дори има и дразнене на слуха. И тук свършва хубавото.

Слушалките разполагат със собствен софтуер, който разполага със собствен еквалайзер за игри, музика и филми. Този софтуер се активира само, ако включиш слушалките с другия кабел, който е USB (демек иска захранване). Първия проблем тук е, че USB кабела влиза към звуковата карта на дъното, която вградена звукова карта е пълна скръб (слаба, ама слаба). Дори и да усиля до край не се чува кой знае колко силно. Втори проблем - еквалайзера на слушалките е слаба история. Не предлага нищо, което в игрите или музиката да кажеш УАУ! Външната ми звукова карта Creative Sound Blaster® X-Fi™ Titanium се справя много по-добре от софтуера на слушалките, както в игрите така и в музиката (в музиката пък съвсем). Също така, този много силен звук, за който споменах по-горе мога да постигна само през 3,5 мм жак и външната звукова карта. И още един проблем, който отчетох - от много години насам не са ме болели ушните миди от слушалки, а само слушалки ползвам през последните 10 години. Е, от тези ме заболяха. Гледам в сайта на Creative има кожени наушници (тези са платнени), но няма откъде да ги поръчам. И сега се чудя дали мога да намеря външна звукова карта с USB изход предлагаща захранване за слушалките. Търсих в нета, но такава не откривам.

Като обобщение - много силни слушалки, на които ако искаш да ползваш екстрите и да имаш силен звук едновременно трябва да имаш дъно с много силен звук през USB изходите. 

Колега на конфигурацията от подписа, звука е супер силен... нз на каква конфигурация тестваш.

Мен звука спрямо предходните Cougar Immersa ме устройва напълномда не говорим супер качествения микрофон който ми трябва за работа.

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Освен импеданса (Ohm) и чувствителността на слушалките определя, колко силно ще се чуват те.

За да са максимално "силни" , първото трябва да е ниско (32 ома), а второто поне 98 dB. (или повече).

Разбира се много зависи от източника ( DAC, звукова карта).

Ако, търсиш чист и балансиран звук, не бих гледал изобщо към "геймърски" слушалки. Щом, имаш база за сравнени виждаш разликата между hi-fi и  "геймърските" слушалки.

(като изключение ребрандирани драйвери/говорители от голям производител на аудио техника).

Виртуалния съраунд, изобщо няма да го коментирам. Пълна безсмислица.

За микрофон, поглеждаш към кондензаторните микрофони. Пак, от голям производител на аудио техника.

Така, ще имаш много по добър сет.

П.П. Ако не използваш микрофон DAC-a e много добро решение.

Както казваш, след това сравнение което направих между hi-fi и геймърски слушалки стигнах до извода, че е по-добре да се обърна към "силни" hi-fi слушалки (110 db или повече) с добра звукова карта, чрез която да ги превърна в геймърски, отколкото изобщо да се занимавам да купувам геймърски слушалки. Второто просто ми се струва, че не си заслужава, поне за мен.

• Автор

Колега, просто несериозно е да сравняваш трабант с Мерцедес....

Правиш пряко сравнение на Hi-Fi със масовката.... Ем няма как да стане..

преди 1 минута, Viiipeer написа:

Колега, просто несериозно е да сравняваш трабант с Мерцедес....

Правиш пряко сравнение на Hi-Fi със масовката.... Ем няма как да стане..

Сравнявам ги, защото никога не съм имал възможността да ги сравня двата класа и не знаех каква е разликата. Сега разбирам каква е.

преди 5 часа, plmen88 написа:

USB кабела влиза към звуковата карта на дъното, която вградена звукова карта е пълна скръб (слаба, ама слаба)

Тази глупост влиза в трите най-простотии на годината! Защо пишеш, след като нищо не разбираш?

USB-то откъде тогава вади звук - от външната звукова карта или от вградената на дъното?

преди 44 минути, plmen88 написа:

USB-то откъде тогава вади звук - от външната звукова карта или от вградената на дъното?

Щом слушалките имат  USB адаптер= собствен DAC/звукова карта на слушалките. При свързване по този начин имаш възможност и за контролиране (опциите) на слушалките през панела им за управление.

преди 21 минути, Mr. ?? написа:

При свързване по този начин имаш възможност и за контролиране (опциите) на слушалките през панела им за управление.

Да, има такава опция, но както и да ги усиля, през което и да е меню все са си слаби през ЮСБ-то. Да разбирам, че "вградената звукова карта" на слушалките ги прави толкова слаби, а не дъното? А защо в такъв случай при @Viiipeer са толкова силни (поне по негови думи)?

преди 1 минута, plmen88 написа:

Да, има такава опция, но както и да ги усиля, през което и да е меню все са си слаби през ЮСБ-то. Да разбирам, че "вградената звукова карта" на слушалките ги прави толкова слаби, а не дъното? А защо в такъв случай при @Viiipeer са толкова силни (поне по негови думи)?

Да,  вградената им карта има лимити.
Например, ниска чувствителност dB, на DAC-a вграден в картата.

Престанете с това слаби, та слаби, хората пари дават да отслабнат. Качеството на звука е важно! Пък и без това вече оглушавате, а не че се чува слабо.

преди 8 часа, plmen88 написа:

баса почти липсва, което не е много ок при слушане на музика

Прост съвет - наттисни силно падовете към главата си/ушите си и кажи как е баса?

преди 6 часа, JKirilov написа:

Прост съвет - наттисни силно падовете към главата си/ушите си и кажи как е баса?

Не е ок. Аудио техниката е с по-добър бас без да ги притискам към главата.

• Автор

Нямали бас, дрън.... пусни си това с правилните настройки

преди 10 часа, plmen88 написа:

Не е ок. Аудио техниката е с по-добър бас без да ги притискам към главата.

Попитах те какво става когато ги притиснеш?

А щом ти липсва бас, върви на дискотека, няма слушалки или ОТ да могат да възпроизведат такъв бас.

Днес върнах това недоразумение Creative Х H6 и взех това удоволствие - beyerdynamic MMX 100. Слушалките са без извращения като ЮСБ и вграден DAC. Та малко за зях:

Силен чист звук с добре изразен бас без да е излишно натрапчив. Нищо общо с недоразумението Creative Х H6 и само положителни черти. Удобни са, плътни до ухото, а шумоизолирането им е страхотно - едвам чувам телевизора, когато са ми на ушите без да е пуснат звук на тях, а когато се усилят на максимум звукът едвам се чува от човека седящ до мен и слушащ музика. Страхотно. В четири магазина ги търсих и ги намерих с наличност само в един - VSystem. Там пробвах още един модел преди да купя тези - Sennheiser HD 400S. Мънички 32 мм драйвери, но много силни и удобни. Не избрах тях, защото beyerdynamic MMX 100 са почти толкова силни, също толкова удобни, но имат и една пространственост в звука (да се посмее малко @JKirilov на термините ми), която при HD 400S липсваше и ми направи много добро впечатление това. Но определено HD 400S си заслужават. 

От магазина останах впечатлен - огромен набор от слушалки и най-важното - помещение пригодено за клиента оборудвано с голям набор FLAC-ове и DAC към който да включиш слушалките, където да седнеш и да пробваш слушалките на всякаква музика - страхотно! 

За избора ми помогна @Mr. ??, за което съм му страшно благодарен. Неговото предложение беше за ММХ 150, но взех ММХ 100, защото 150 са с ЮСБ, а такова извращение повече няма да взема.

С две думи ефекта УАУ! е постигнат.

• Автор

Перфектни слушалки в жегите ти се "удавят" ушите от пот.... beyerdynamic MMX 100

А и до колкото виждам пак са с usb кабел....

А и тези също са "геймърски" :ДДДД

1.0 out of 5 stars Extremely Disappointing
Reviewed in the United Kingdom on December 9, 2021
Style: MMX 150 GreyColor: GreyVerified Purchase
bought these to replace a set of Hyper X Cloud II after seeing glowing reviews for these. First off out of the box i decided to try and plug them straight into my PC headphone out socket using the supplied cable. The volume is very quiet at lower levels compared to the Hyper X set, also you cannot use the volume control wheel on the headset using the 3.5mm jack, so a fail there.

I then plugged them in using the supplied USB cable and the results were the same, very quiet at lower levels but at least using this cable the volume scroll wheel and mode button worked. The difference between the ambient and "closed" modes were negligible.

Lastly i decided to go back to the 3.5mm jack and use my Cyrus DAC USB plug in. This boosted the volume around 10% ish but still nothing to write home about. The toss up then comes between using the DAC and boosting the volume slightly but losing the functionality of the volume scroll wheel/Mode button or losing that boost in volume and using the supplied USB cable.

On the plus side they are relatively comfortable even wearing glasses although i think they might get warm around the ears after an hour or so of continual use. Between the 2 headsets though i much prefer the Hyper X Cloud II
3 people found this helpful"

"

"

1.0 out of 5 stars Extremely Disappointing

Reviewed in the United Kingdom on December 9, 2021

bought these to replace a set of Hyper X Cloud II after seeing glowing reviews for these. First off out of the box i decided to try and plug them straight into my PC headphone out socket using the supplied cable. The volume is very quiet at lower levels compared to the Hyper X set, also you cannot use the volume control wheel on the headset using the 3.5mm jack, so a fail there.

I then plugged them in using the supplied USB cable and the results were the same, very quiet at lower levels but at least using this cable the volume scroll wheel and mode button worked. The difference between the ambient and "closed" modes were negligible.

Lastly i decided to go back to the 3.5mm jack and use my Cyrus DAC USB plug in. This boosted the volume around 10% ish but still nothing to write home about. The toss up then comes between using the DAC and boosting the volume slightly but losing the functionality of the volume scroll wheel/Mode button or losing that boost in volume and using the supplied USB cable.

On the plus side they are relatively comfortable even wearing glasses although i think they might get warm around the ears after an hour or so of continual use. Between the 2 headsets though i much prefer the Hyper X Cloud II

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.