Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на напълно ли заличава всичката информация в солидния диск?

Featured Replies

Мазния,днес са направили епохално откритие за заличаване на информация от СОЛИДЕН диск.Потопяването му за 24 часа в "царска вода",ако знаеш какво е това.

преди 18 минути, fixxxer написа:

ако знаеш какво е това.

И ще вземе да си изгори ръцете!

преди 2 часа, цър-вул написа:

Да, по принцип възстановяването на данни е почти невъзможно в повечето случаи.
Което невинаги е валидно и не е точно така:
1. TRIM трябва да е активиран на този диск, за да е невъзможно възстановяването!
2. При опит за възстановяване на данни преди да се извършват каквито и да е операци по възстановяване, трябва да се деактивира trim.

Четиво

До колкото съм запознат, при по-новите дискове и не само, TRIM е заложен хардуерно в контролера на диска и няма нужда да се мисли дали е включен или не. 

Следващата му тема:

"Как се рестартира компютър" и по-важното което е - Изтрива ли се (невъзстановимо/напълно) всичката информация от енергозависимата RAM памет на компютъра при процедурата ??? :D

За да няма недоразбрали, ето:

преди 30 минути, driver_sl написа:

До колкото съм запознат, при по-новите дискове и не само, TRIM е заложен хардуерно в контролера на диска и няма нужда да се мисли дали е включен или не. 

Само, че съм срещал ситуации, при прясно инсталирана ОС trim да е неактиве и трябва да се акривира командно.

преди 21 часа, цър-вул написа:

Само, че съм срещал ситуации, при прясно инсталирана ОС trim да е неактиве и трябва да се акривира командно.

Ако TRIM не е активен, диска няма да се изпразва при изтриване на файлове, тоест ще се запълва от всичко качено на него до последния бит информация. Не се води по това, което ти пише софтуера, а как работи диска. И на моя компютър САТА контролера не поддържа TRIM функция и ми показва, че не е включена, но реално си работи, тъй като е интегрирана в контролера на диска. 

преди 21 часа, Freem@n написа:

Следващата му тема:

"Как се рестартира компютър" и по-важното което е - Изтрива ли се (невъзстановимо/напълно) всичката информация от енергозависимата RAM памет на компютъра при процедурата ??? :D

За да няма недоразбрали, ето:

Комплексите за малоценност, желанието за изява и да бъдеш забелязан, както и самоизтъкването могат да доведат до сериозни депресивни състояние на по-късен етап. Не е срамно да потърсиш помощ. В крайна сметка сме тук да си помагаме, ако не искаш няма нужда да се подиграваш на човека потърсил помощ. ;)

преди 8 минути, driver_sl написа:

Ако TRIM не е активен, диска няма да се изпразва при изтриване на файлове, тоест ще се запълва от всичко качено на него до последния бит информация.

Ааде, бе! Верно ли? Тц, тц... Чукча - писатель! Чукча не читател!

преди 8 минути, driver_sl написа:

Комплексите за малоценност

Ти първо разгледай всички, ама всички теми на автора!!!А можеш да разгледаш и постовете на този с комплексите (по твое мнение)!
 И тогава излизай с категорични мнения!

преди 2 часа, driver_sl написа:

Комплексите...

Минал съм ги тези състояниЯ отдавна, няма за кога отново да ми се явяват. Пък и то си е за моя сметка. Ама мерси за безплатната психологическа консултацийка ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.