Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почистване на екран на смарт телевизор

Featured Replies

Здравейте,

Имам този телевизор и по никакъв начин не мога да изчистя дисплея му. Пробвал съм с препарат за стъкла (Medix), други спрейчета специално за монитори/дисплей и антистатична (микрофибърна) кърпа, но само се замазва. Няма я онази лекота и блясък, когато почистваш стъкло (огледално) или скрийн протектора на телефона, или някакъв монитор. Имам чувството, че това което чистя не е самия дисплей, а някакъв прозрачен пластмасов лист пред дисплея. Дори като го пипам и почуквам издава звука като на пластмаса и леко мърда навътре. Възможно ли е да е някакъв протектор? Не мога да намеря информация в Интернет и не знам как да го почистя до блясък?

преди 5 минути, iBonev написа:

препарат за стъкла (Medix)

Голяма грешка! Най-много да си повредил покритието с това. Покажи снимки на проблема. Има специални спрейове за почистване на LCD монитори - пръска се по екрана и задължително с микрофибърна кърпа, ако е зацапана я переш и сушиш. Пръскаш малко по екрана и с хоризонтални и вертикални движения чистиш, без много да натискаш.

преди 3 минути, Raze написа:

Голяма грешка! Най-много да си повредил покритието с това. Покажи снимки на проблема. Има специални спрейове за почистване на LCD монитори - пръска се по екрана и задължително с микрофибърна кърпа, ако е зацапана я переш и сушиш. Пръскаш малко по екрана и с хоризонтални и вертикални движения чистиш, без много да натискаш.

Според мен е грешка да се пръска по екрана. От клиповете ,които съм гледал за почистване--- казват да се почиства само с микрофибърна кърпа с леки кръгови движения/ все едно галиш женско дупе😃/  Но ако е много зацапан дисплея може да се използва някакъв лек разтвор за почистване на екрани и офис обурудване. Пръска се малко на микрофибърната кърпа и с леки кръгови движения се почиства при изключен тв. и след това веднага се подсушава с чиста мека кърпа. Аз така правя от години на моя лг олед и екрана свети и нямам проблеми. На моя олед като нов имаше предпазно фолио на екрана, което доколкото разбрах помага за по-хубаво виждане при директна слънчева светлина, но аз веднага го махнах.

Аз винаги съм чистил с пръскане по екрана и никога с въртеливи движения, така се замазва повече. Ако спрея за почистване не е хубав, може също да замаже положението. А предпазните найлони ги има на всички нови монитори и телевизори, не мисля, че ако се гледа с тях ще е много добре, най-много да отразяват още повече външната светлина и да кривят картината.

преди 28 минути, iBonev написа:

Здравейте,

Имам този телевизор и по никакъв начин не мога да изчистя дисплея му. Пробвал съм с препарат за стъкла (Medix), други спрейчета специално за монитори/дисплей и антистатична (микрофибърна) кърпа, но само се замазва. Няма я онази лекота и блясък, когато почистваш стъкло (огледално) или скрийн протектора на телефона, или някакъв монитор. Имам чувството, че това което чистя не е самия дисплей, а някакъв прозрачен пластмасов лист пред дисплея. Дори като го пипам и почуквам издава звука като на пластмаса и леко мърда навътре. Възможно ли е да е някакъв протектор? Не мога да намеря информация в Интернет и не знам как да го почистя до блясък?

Екрана не е от стъкло, а си е "прозрачен пластмасов лист", пробвал съм със спрей за ТВ, но замазва повече, но може пък да не е качествен. Чистя само със суха микрофибърна кърпа с хоризонтални и вертикални движения и става много по- лесно. Има и роботи за прозорци, може да му пуснеш един в краен случай:)

• Автор

От Кауфланд си купувам едни кърпички, с които си почиствам всекидневно очилата, изглеждат ето така:

3473887_i_ELfc_sY7_zdYlScsocR2O9AhPgUKRqzSykeFpEqB0.jpg

С въпросните кърпички понякога забърсвам и монитора и много хубаво гo почистват – до  блясък и без следи (съдържанието в тях се изпарява мигновенно), но на телевизора се замазва все едно е оставен да засъхне мокър парцал.

Пробвал съм телевизора само с микрофибърна кърпа да го чистя, но нищо не става с просто повърхностно забърсване. Иска да приложа сила и въртеливи движения, за да почне да се раздвижва петното/мръсотията, но пак не се изчиства до блясък, а просто се разнася в друга част на екрана.

А, това е въпросния спрей, който имам и съм пробвал.

669362850.medix-sprej-za-pochistvane-na-ekrani-medix-expert-screen-plastic-200ml-5020200299.jpg

Пробвай с друг почистващ препарат / да речем с Fitto eco clean за почистване на екрани - 5,6лв/. Винаги изключвай тв. преди почистване и никога не пръскай със спрея върху екрана.  Почиствай както съм обяснил в предишният пост, но не върху целият дисплей а само върху замърсените места и веднага забърсавай с мека кърпа ,която не оставя власинки. Ако не се получи след известно време пробвай втори път.

Aз имам един  лг тв flat на 20г, който използвам и за монитор. И го чистех като директно пръсках от препарата за почистване на прозорци/които използват жените/ и в един момент почнаха да се появяват някакви линии на дисплея. Аз си мислех,че тв. вече свършва ама не било така. Не го чистих дисплея 2,3 месеца и линиите изчезнаха. Но тъй като трябваше да се убедя,че това става от пръскането по дисплея повторих упражнението с пръскането по дисплея. Появиха се пак линиите.😃

Разреждам си изопропанол до 60 градуса (2:1 спирт/дестилирана (или минерална) вода) и с микрофибър/домакинска хартия изтривам с вертикални/хоризонтални движения. Пръскам на кърпата. Чисти се перфе.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Разреждам си изопропанол до 60 градуса (2:1 спирт/дестилирана (или минерална) вода) и с микрофибър/домакинска хартия изтривам с вертикални/хоризонтални движения. Пръскам на кърпата. Чисти се перфе.

Пр

• Автор

@цър-вул, откъде купуваш изопропанола? И 2:1 ще рече примерно на 200 мл. изопропанол 100 мл. дестилирана/минерална вода?

преди 11 минути, цър-вул написа:

При кръгови движения след това е по-хубав образа😃

1_0_19_283D_3FB_1_C00000_0_0_0_20220523144746.jpg

преди 9 минути, iBonev написа:

откъде купуваш изопропанола? И 2:1 ще рече примерно на 200 мл. изопропанол 100 мл. дестилирана/минерална вода?

Има го в аптеките. Това е силен и скъп разтвор. Внимавай!

преди 57 минути, iBonev написа:

@цър-вул, откъде купуваш изопропанола? И 2:1 ще рече примерно на 200 мл. изопропанол 100 мл. дестилирана/минерална вода?

Да. Около 10-12лв/л - от търговци на реактиви.

преди 56 минути, valseat написа:

разтвор

Верно ли? 😎 Скъп, скъп, колко да е скъп в сравнение със специализираните пръскала? 150мл ти идват около под 2лв
Освен това изото прекрасно върши работа за почистване на всякаква офис/битова техника

преди 58 минути, iBonev написа:

Да. Около 10-12лв/л - от търговци на реактиви.

преди 58 минути, valseat написа:

разтвор

Верно ли? 😎 Скъп, скъп, колко да е скъп в сравнение със специализираните пръскала? 150мл ти идват около под 2лв

https://zalepi.eu/bg/magazin/почистване/изопропанол-спрей-750мл/

Първо това,което казваш не е сигурно. И според мен не може да означава за олед тв. Не знам ама моя олед преди струваше 3,700лв. Как си представяш аз да да го гледам почти 4год, без да знам как се чисти и да функционира безпроболемнно?

Гледай сега. Аз не мога да споря с теб за неща ,които не разбирам. Аз казвам с какво съм се сблъсквал при почистането на дисплеите. Ти казваш,че нещата не са така. Добре! Аз казвам,че ако следват твоите напътствия най-вероятно тези с тв. ще имат проблеми.

преди 10 минути, valseat написа:

Първо това,което казваш не е сигурно.

Всеки е свободен да се губи на акъл както си иска. Аз съм споделил знания и опит.

преди 10 минути, valseat написа:

И според мен не може да означава за олед тв.

Да, правилно - според теб(по-точно според нивото на твоите знания). Но ти не си критерий!!!
Един пример от (многото) мрежата
https://dimin.com/doccenter/caedb5c03bcb4b208c3aed542e48d73a

Аз използвам това: H88e55b703a1c4aa6be0dd669b348b81dP.jpg

от години и за телефони, таблети, телевизори монитори.

Поръчвам си го директно от китайците и си върши работата чудесно.

преди 14 минути, цър-вул написа:

Всеки е свободен да се губи на акъл както си иска. Аз съм споделил знания и опит.

Да, правилно - според теб(по-точно според нивото на твоите знания). Но ти не си критерий!!!
Един пример от (многото) мрежата
https://dimin.com/doccenter/caedb5c03bcb4b208c3aed542e48d73a

А моите знания и опит не са валидни за теб? Да речем,че аз гледам по-качествана тв. от теб  ? Когато си поискам и както си поискам?

И ще споря с теб за  почистването на екраните. Това което казваш не е верно а и е опасно.

Аз вече само с дъх го почиствам и подходяща мека кърпа, че става мазало с тия препарати, ако е голям ще е бая зор, ама крайния ефект е добър.

преди 35 минути, grizly написа:

Аз използвам това: 

Снимай гърба със състава

преди 33 минути, valseat написа:

Това което казваш не е верно а и е опасно.

Казва го цял свят...четива в мрежата - дал господ.
Да, изопропилът е отровен!!! И е добе да се работи с лични предпазни средства! Това е нещото, което не съм указал в предните си постове.
Но по никакъв начин не влияе негативно на (O)LED/LCD .
Както казах преди - всеки е свободен да се губи на акъл колкото си иска. Стига да не пречи на околните.

Абе ти  откъде излезна толкова голем специалист по оледа? Защото  аз мисля,че съм пробвал много неща и разбирам повече?

преди 1 час, цър-вул написа:

Снимай гърба със състава

Казва го цял свят...четива в мрежата - дал господ.
Да, изопропилът е отровен!!! И е добе да се работи с лични предпазни средства! Това е нещото, което не съм указал в предните си постове.
Но по никакъв начин не влияе негативно на (O)LED/LCD .
Както казах преди - всеки е свободен да се губи на акъл колкото си иска. Стига да не пречи на околните.

Не искам да споря,защото не съм подготвен.  Тези неща ,които  предлагаш  не са точно така. Ти си мислищ некои неща , които ги нема в тв/олед.,...   където изобщо ни ти е ясно как и защо става.. а аз обяснявам за олед на лг.  Чул си нещо, прочел си нещо... ама дали е така. Не ми обяснявй на мен какво да чета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.