Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

с коя програма конвертирате mp4 към DVD ?

Featured Replies

Здравейте , 
последно с коя програма си направите DVD диск с DVD формат от мп4 клипове ? 
Преди среме си ги правех с Convert X to DVD стават много бавно и много качествено 
но след 5-6 опита ефекта е този ! 
не е пълен екрана ! губят се едни 20-30% - НЕ се разпъва до край , пусках на няколко ДВД-та това е ! 
Искам да опитам с друга програма 

джд.webp

преди 4 минути, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 
Преди среме си ги правех с Convert X to DVD стават много бавно и много качествено 
не е пълен екрана ! губят се едни 20-30% - НЕ се разпъва до край , пусках на няколко ДВД-та това е ! 

джд.webp

Пробвай с този линк

https://www.online-convert.com/ със този линк съм конвертирал но без да записвам на DVD

преди 40 минути, Dalaidido Lama написа:

Здравейте , 

джд.webp

Ако говорим за истинска DVD структура - с менюта (вкл. интерактивни), Titles, Chapters, няколко аудио потока и субтиртри и т.н - за мен DVDLab e фаворита. Входния фаийл трябва да е mpeg2 - тук фаворита ми беше TMPGEnc Authoring Works. PowerDirector също не се справяще лошо, само дето е (беше) с по базови опции за DVD Authoring.

току-що, JKirilov написа:

Интересно кой ползва

днес, 2022-а?

Ами аз до скоро правих такива за племенника с интерактивни менюта - примерно да реши вярно 2 елементарни задачи от типа 5+3=?, преди да почне вилмчето :) 

Че кой ползва DVD днес?

преди 1 минута, lupis написа:

Колкото и да се хилиш като тиква, ДВД формата няма да стане нито по- добър, нито по- използван.

А,твоята тиква,колкото и да се напъва да мисли,няма да го измисли! ;)
Всеки има право на избор,ако ти смяташ,че за теб DVD формата е умрял,не го ползвай,никой не те кара,но недей да се дъниш и да казваш дали се ползва,или не!
Все още има хора които го използват,колкото и странно да ти звучи! На мен също ми се е налагало да правя DVD-та,така че не се изхвърляй толкова!

преди 25 минути, lupis написа:

Колкото и да се хилиш като тиква, ДВД формата няма да стане нито по- добър, нито по- използван.

Тоя е от "умните", не му обръщай внимание! То вече записвачки не слагат по новите лаптопи и компютри, DVD и CD дискове почти няма вече по магазините, съвременните телевизори работят на mp4 предлагат ти се в магазините една марка DVD и CD  и толкова, ако искаш, плеери вече няма, ако намериш някой някъде за 30 лева, потънал в прах, тоя тръгнал да ми говори за DVD!

преди 12 минути, Hristo52 написа:

Тоя е от "умните", не му обръщай внимание! То вече записвачки не слагат по новите лаптопи и компютри, DVD и CD дискове почти няма вече по магазините, съвременните телевизори работят на mp4 предлагат ти се в магазините една марка DVD и CD  и толкова, ако искаш, плеери вече няма, ако намериш някой някъде за 30 лева, потънал в прах, тоя тръгнал да ми говори за DVD!

Абе, шапкар, я си чети "трудовете" на Ленин и не се бутай межди шамарите! Ами ако ностеля е BR? Тук говорим за структура!. Ти си тотално увреден! А и защо трябва са изпичам физичвски ОД, като мога да ползвам виртуакни устройства? Кажи, бе каун!

преди 4 часа, Dalaidido Lama написа:

Има си настройки за това! Конвертирах 6 ГБ файл от 1080p резолюция, около 54 минути и няма проблеми. Стана за малко над 7 минути на моята конфигурация - RTX 3070, Ryzen 5800X. Товара на видеокартата беше около 65-70%, а на процесора 30-50%. Конвертирането си иска хардуер. Включи и hardware optimizations, ако имаш отделна видеокарта я избери от падащото меню, което е в тази опция.

преди 6 часа, NewRedDragon написа:

Ако говорим за истинска DVD структура - с менюта (вкл. интерактивни), Titles, Chapters, няколко аудио потока и субтиртри и т.н - за мен DVDLab e фаворита.

Това е най-доброто попадение! Не знам обаче какво стана с портативката, на Windows 11 не пали. :) 
Преносимо ли е - далеч! Много далеч!

преди 2 минути, Клонинга написа:

Това е най-доброто попадение! Не знам обаче какво стана с портативката, на Windows 11 не пали. :) 
Преносимо ли е - далеч! Много далеч!

Не знам - около 70 $ беше. Аз си го карам (хммм - за едни други "нужди") на виртуалка с хр

• Автор
преди 6 часа, Hristo52 написа:

Че кой ползва DVD днес?

@Hristo52
а ! аз тебе що не съм те блокирал ????????????????????? 
 я бързо евтаназия ! 
мммммммммКак обичам ПЛЯМПАДЖИИТЕ като тебе дето 10к коментари 9,990 са само ей точно такива 
то и мирката ( mIRC ) умря преди 20 години - но ти НЕ ! 
кръц , блокче и става магия  

преди 6 часа, ined написа:

С никоя, DVD-то като видео формат умря отдавна.

@ined  - мНееее , никак не е ! но ти вече - ДА ! 
ето , ЩРАК и готово ! 
От колков време си мисля да си направя една грозотия ( татуировка ) на лявата ръка "ТЪРПЕНИЕ" на дясната "мълчание" 
Ти си 1-я % който ми трябваше за 51 

преди 3 часа, Raze написа:

Има си настройки за това! Конвертирах 6 ГБ файл от 1080p резолюция, около 54 минути и няма проблеми. Стана за малко над 7 минути на моята конфигурация - RTX 3070, Ryzen 5800X. Товара на видеокартата беше около 65-70%, а на процесора 30-50%. Конвертирането си иска хардуер. Включи и hardware optimizations, ако имаш отделна видеокарта я избери от падащото меню, което е в тази опция.

@Raze не ми е проблем времето и търпението 
аз му давам КРИТИКАЛ ХАЙ качество и 30 клипа ми ги прави за 90 минути , качествто е ТОП ! 
обаче нещо ми се е бъгнал може би Уиндоуса или много вероятно кодеците , а уж съм най-новата версия на К-лайт 
но ! един път преинсталираш ли ги , препокриеш ли ги - забелязал съм става точно дрисня ! 
Ето снощи преинсталирах айфон 11 про макс с мнооооооого много зор 
ЗАЩО ? ( даже такава тама имам във форума ) 
ами защото има няколко възможно пречки , като една от която е  FIREWALL - да ! Трябва да в всичко спряно 
иначе преинсталация на айфон през айтунс - НАНАЙКИ !!! все error 2020 .... 2002 .... 2010 ..... 2120 - снощи разбрах грешката 
Може и папка систем и систем 32 да е откачила но не ми се преинсталира , че имам 100 сайта с регистрации и то важни 
над 1.000 отметки пак експорт , импорт .................................................. 
Ще опитам на друг комп , чист като сълза ! 
Кодеците много ме съмняват 
обаче ся тема ли да отварям и за това се чудя ??? 
1. кой са по-добри от K-lite ? 
2. как се премахват всички кодеци , така че нито следичка да не остане , нито памет , нищо ? 

преди 4 часа, Dalaidido Lama написа:

я бързо евтаназия ! 

Хайде у лево. Мозъка си блокирай като за начало. И мама да ти избърше жълтото около устата. А, и мини през психиатър, имаш нужда!

преди 8 часа, Hristo52 написа:

А,теб,така като те гледам си от "най-умните" дето гледат,ама нищо не виждат и са точно като кон с капаци!
Според теб щом не слагат записвачки на новите лаптопи и компютри,не трябва да се използват CD и DVD-та,така ли?
Има CD и DVD дискове,има магазини които продават,ама понеже си от ,,най -умните" се изказваш неподготвен!
А,какво да кажем за Vinyl-а и той не трябва  да се ползва,защото ти го казваш,а?
За всеки влак си има пътник,така че не се прави на професор!

преди 13 часа, Dalaidido Lama написа:

Пробвай с WinAVI All-In-One Converter!

преди 22 минути, X-TEAM написа:

За всеки влак си има пътник,

Нямаш си на идея колко си прав! Избърши се около устата и бягай да се интересуваш от " Жени... и още мн. др. неща!"  :giggle1:

Нищо им няма на кодеците, казах ти оправи настройките на този софтуер, който е малко бъгав между другото.

преди 8 часа, Dalaidido Lama написа:

@Hristo52
 я бързо евтаназия ! 
мммммммммКак обичам ПЛЯМПАДЖИИТЕ като тебе дето 10к коментари 9,990 са само ей точно такива 
то и мирката ( mIRC ) умря преди 20 години - но ти НЕ ! 
кръц , блокче и става магия

Възможно ли е това блокиране да мяза на санкциите срещу Русия? :speak: Примерно, той влиза в Калдата без да се е логнал и прочита твоите коментари. Решава да ти отвърне с нещо и се логва и пише по темата, знаейки какво си писал, но ти не виждаш какво е написал той и дори се съгласяваш с неговите подигравки като му мълчиш, всички останали виждат и заключават, че той е прав, защото няма ответ. Не знам само как стои въпроса с личните теми. Предполагам няма да може да пише в тях?

Сиреч, ползата от блокирането е да не ти пишат лични съобщения. Също и в твоите теми, предполагам. Но по други теми носи силно отрицателен ефект!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.