Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тежка форма на акне

Featured Replies

преди 2 минути, Мери Динолова написа:

Аз казвам какво съм правила и съм била доволна от резултата. Наистина трябва време и упорство (което при всеки е строго индивидуално) за да има видими резултатите

резултати се виждат още на другия ден след измиване с търпимо гореща вода и сапун
и не само при мен е било така
на всички познати съм го казвал и са ми благодарили за това
циреи по лицето са грозно нещо и натрупването на мазнина в подкожната торбичка само много топлата вода я размеква и се отмива със сапун

току-що, дръндю написа:

резултати се виждат още на другия ден след измиване с търпимо гореща вода и сапун
циреи по лицето са грозно нещо и натрупването на мазнина в подкожната торбичка само много топлата вода я размеква и се отмива със сапун

Добре. Не споря. Това пък е твоя опит. Нека всеки сподели. Така питащия ще има избор кое да опита.

освен това, трябва да избягва да се мие със студена вода...просто му е забранено

преди 3 часа, Kieli написа:

а ако след ядене се пие какво става?

че редовно го правя

По време на хранене в тялото протичат различни процеси,така че е важно да знаем,кои са факторите определящи полезно или вредно в поемането на течности заедно с храната.
1. Когато се храним,в устата се отделя слюнка,богата на важни ензими.
2.Когато храната попадне в стомаха,от него се отделят стомашни сокове,които,освен че разграждат храната,я подготвят за тънките черва и ни предпазват от неволно погълнати бактерии.
3.Важен орган в процеса на хранене е и черният дроб. Голяма част от хранителните елементи биват пренасяни в него чрез кръвта,а след необходимата обработка се транспортират до всяка част от тялото. Той избира какво да се използва сега и какво да се складира за по-късно,а натоварен с тази важна роля черният дроб има нужда от доста вода.
Доказано е,че приема на вода по време на хранене,може да попречи на правилното храносмилане,като наруши баланса на киселините в стомаха.
Ако храносмилането се влоши,тогава се образуват токсични елементи въпреки полезната храна,която сме хапнали.

Установено е,че приемането на вода преди хранене оказва положителен ефект върху храносмилането. Чаша вода 30 минути преди хранене поддържа тялото хидратирано и подобрява дейността на стомаха и червата.

Трябва ти прочистване на организма. Започни да се интересуваш от билки и здравословно хранене. Иначе аз в пубертета и до сега една пъпка не ми е излизала на лицето. Като бебешко дупе, да чукна на дърво. Генетика батко.

• Автор
преди 7 часа, дръндю написа:

Не мисля, че ако беше толкова лесно, страдащите от проблема щяха да прибягват до козметика, даже и нямаше да съществува, но все пак благодаря за съвета, ще го приложа още тази вечер.

• 2 месеца по-късно...

Ще споделя и моя опит:

В казармата аз лично нямах проблем с акнето, но 30% от войниците имаха!

И тогава един донесе домашна рецепта: Два пъти на ден си мажеш лицето с паста за зъби Поморин.

Чакаш да изсъхне и я измиваш с много вода!

След 10-15 дена всички се оправиха и бяха с чисти лица.

След това за поддържане е достатъчни веднъж седмично! И се оправяш завинаги.

Проблема е, че вече не може да се намери истински Поморин направен от истинска луга и без изкуствени добавки.  Не се заблуждавайте от имитиращи продукти с надпис "Поморин". Те нямат нищо общо! 

След 1988 година не се произвежда!

Евентуално някакви билкови продукти наистина направени от поморийска луга или естествена хума, но се съмнявам че съществуват....

• 3 седмици по-късно...
на 3.06.2022 г. в 23:16, Dimirsoni написа:

Здравейте, от 2 години имам проблеми с акнето. На 18 години съм, имам генетично наследена болна кожа, но и от неправилно третиране( чоплене с мръсни ръце), някой пъпки стигнаха до стадий на циреи. Проблемът е, че тези циреоподобни пъпки, които се надуват до нечовешки размери, са разположени до очите ми. Стигало се е да се възпалят до толкова, че да ми затворят клепачите. След стриктна хигиена успявам да ги овладея, но след време пак се появяват. Дерматолозите не са ми по джоба, та ако може да ми дадете съвет, каква козметика мога да си взема за сигурното им премахване или други начини, по които да се справя с проблема, без медицинска помощ.

С козметика няма да се оправиш. Трябва ти вътрешно прочистване - детоксикация.

Първо, премахни от храненето си - всички захарни изделия, храни съдържащи глутен, газираните напитки и млечните продукти.

Започни да ядеш повече плодове и зеленчуци - пресни и сурови. Пий натурални сокове, но не от кутия, а прясно изцедени. Прави си смутита от плодове и зеленолистни. Информация ще намериш в гугъл.

Когато прочистиш организма си от отровите, ще се махне и акнето. И вместо да си даваш парите за скъпа козметика, която няма да ти помогне с нищо, по-добре ги давай за качествена храна. Ще ти излезе много по-евтино, а и гарантирано ще се излекуваш!

на 4.06.2022 г. в 2:19, Mediterranean написа:

Разгледай продуктите за акне на аптеки Лечител. Използвай само натурална козметика, но и да е сертифицирана. Нищо агресивно. 

Не помагат тия коремове,маски, мазила, и аз съм ги пробвал, резултата е близък до началното положение

• 5 месеца по-късно...
на 3.06.2022 г. в 23:16, Dimirsoni написа:

Здравейте, от 2 години имам проблеми с акнето. На 18 години съм, имам генетично наследена болна кожа, но и от неправилно третиране( чоплене с мръсни ръце), някой пъпки стигнаха до стадий на циреи. Проблемът е, че тези циреоподобни пъпки, които се надуват до нечовешки размери, са разположени до очите ми. Стигало се е да се възпалят до толкова, че да ми затворят клепачите. След стриктна хигиена успявам да ги овладея, но след време пак се появяват. Дерматолозите не са ми по джоба, та ако може да ми дадете съвет, каква козметика мога да си взема за сигурното им премахване или други начини, по които да се справя с проблема, без медицинска помощ.

Козметиката на URIAGE серия Hyseac,а за локално третиране на пъпки-Synchroline AKNICARE SR Skin roller

Категорично НЕ-всякакви домашни маски със сода,лимон,пасти за зъби и тн.!

• 1 година по-късно...

Значи , преди повече от 20 години имаше много  тийнове със същия проблем . Как си учех биотехнологии и събирам бабини рецепти ми попадна една рецепта в другото име на ,, Акнето " - пъпки ,, недо€бки " . Ако не ви върви в любовта , може и на саме , но това е изпитано лекарство ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.