Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тежка форма на акне

Featured Replies

Здравейте, от 2 години имам проблеми с акнето. На 18 години съм, имам генетично наследена болна кожа, но и от неправилно третиране( чоплене с мръсни ръце), някой пъпки стигнаха до стадий на циреи. Проблемът е, че тези циреоподобни пъпки, които се надуват до нечовешки размери, са разположени до очите ми. Стигало се е да се възпалят до толкова, че да ми затворят клепачите. След стриктна хигиена успявам да ги овладея, но след време пак се появяват. Дерматолозите не са ми по джоба, та ако може да ми дадете съвет, каква козметика мога да си взема за сигурното им премахване или други начини, по които да се справя с проблема, без медицинска помощ.

Сепарева Баня.

Не се пули.Просто иди,за десетина дни и стой във водата.

преди 8 часа, Dimirsoni написа:

Здравейте, от 2 години имам проблеми с акнето. На 18 години съм, имам генетично наследена болна кожа, но и от неправилно третиране( чоплене с мръсни ръце), някой пъпки стигнаха до стадий на циреи. Проблемът е, че тези циреоподобни пъпки, които се надуват до нечовешки размери, са разположени до очите ми. Стигало се е да се възпалят до толкова, че да ми затворят клепачите. След стриктна хигиена успявам да ги овладея, но след време пак се появяват. Дерматолозите не са ми по джоба, та ако може да ми дадете съвет, каква козметика мога да си взема за сигурното им премахване или други начини, по които да се справя с проблема, без медицинска помощ.

Проблемът ти не само външен,той е и вътрешен! А това са симптоми които тялото ти показва,че нещо не е наред!
Спортуваш ли,с каква храна се храниш? Това има важно значение!

П.С.
Колко кг си и каква е височината ти?

внимавай с количеството мазни продукти и млечни

не носи дълга коса  да ти опира в лицето

мий си ръцете всеки път  преди да посегнеш към лицето

мий крановете на чешмата със сапун

не ползвай течни сапуни повечето са ментета

ползвай твърд сапун

мий си главата със сапун когато се къпеш

след това ползвай шампоан за мазна коса 

пери си калъфката на възглавницата

не ползвай козметика

• Автор
преди 2 часа, X-TEAM написа:

Проблемът ти не само външен,той е и вътрешен! А това са симптоми които тялото ти показва,че нещо не е наред!
Спортуваш ли,с каква храна се храниш? Това има важно значение!

П.С.
Колко кг си и каква е височината ти?

Всеки ден изминавам 10км с колело(ако това може да се нарече спорт). но почнах наскоро, храня се с каквото ми падне. Висок съм 182 и тежа 55кг.

преди 7 часа, JKirilov написа:

И бирена мая - 2 месеца минимум!

Пих, но само се вложиха нещата.

преди 16 минути, Dimirsoni написа:

Висок съм 182 и тежа 55кг.

не е нормално

трябва да си минимум 70

страдаш от анорексия 

я яж по  5 кебабчета да видиш как ще се оправиш 

• Автор
преди 11 минути, Banesc написа:

не е нормално

трябва да си минимум 70

страдаш от анорексия 

я яж по  5 кебабчета да видиш как ще се оправиш 

Имам ускорен метаболизъм. Генетично ми е наследено да съм поднормен. Каквото и да ям, след 10 мин излиза :D

току-що, Dimirsoni написа:

Имам ускорен метаболизъм. Генетично ми е наследено да съм поднормен. Каквото и да ям, след 10 мин излиза :D

виждал съм такива хора

пиеш ли вода докато се храниш ?

кога пиеш вода 

преди 37 минути, Dimirsoni написа:

Всеки ден изминавам 10км с колело(ако това може да се нарече спорт). но почнах наскоро, храня се с каквото ми падне. Висок съм 182 и тежа 55кг.

Пих, но само се вложиха нещата.

Колелото добре,но за храната трябва да се замислиш сериозно!
На първо място включвай витаминозни храни (храни богати на витамини) и най - вече витамин А,той един от най-важните при такива инфекции!
Може да си вземеш и Алое Вера ( растението) и  с желето да се мажеш,то също ще ти помогне!

П.С.
Премахни от менюто си сладките неща,тестените и пърженото!
Вода не пий по време на ядене, а половин час преди ядене!

• Автор
преди 6 минути, Banesc написа:

виждал съм такива хора

пиеш ли вода докато се храниш ?

кога пиеш вода 

Винаги

преди 7 минути, Dimirsoni написа:

Винаги

и аз пия само преди хране 500 мл и по време  на хранене

имам същия метаболизам но приемам 20000 калории дневно и се храня 2 пъти на обед и вечеря 

колкото повече се мешат храните толкова по бавно излизат

когато бях малък ядях  нещо докато не се свърши примерно почвам едино кило кашкавал и докато не се свърши  друга храна не ям  и все едно не съм ял

обаче като замешам една салата луканки маджи десерти с дни ме държи 

Точно козметика не трябва да ползваш. Тя ти прави проблемите. И какво значи дерматолозите не са ми по джоба? Нямаш личен лекар, който да ти даде направление за дерматолог ли?!

преди 1 час, X-TEAM написа:

Вода не пий по време на ядене, а половин час преди ядене!

а ако след ядене се пие какво става?

че редовно го правя

• Автор
преди 24 минути, Емил Костов написа:

Точно козметика не трябва да ползваш. Тя ти прави проблемите. И какво значи дерматолозите не са ми по джоба? Нямаш личен лекар, който да ти даде направление за дерматолог ли?!

Не, но когато си платиш, отношението е друго :D.

Намали или спри сладкото. Проблемът може и да не е от нея, но със сигурност го влошава. Ако ти се яде сладко си го набавяй чрез плодовете, а за подсладители ползвай мед или стевия и подобни на нея. Стресът също е от значение в такива случаи.

Успех, желая ти бързо възстановяване!

преди 1 час, Dimirsoni написа:

Не, но когато си платиш, отношението е друго :D.

Ти си знаеш. Щом искаш да си направиш сериозна беля то си е твой избор.

преди 1 час, Kieli написа:

а ако след ядене се пие какво става?

че редовно го правя

че станеш дебел  бе джуджак 

преди 14 часа, Dimirsoni написа:

След стриктна хигиена успявам да ги овладея, но след време пак се появяват.

Ами това е отговора. Стриктна хигиена. Предполагам кожата е тип мазна. Запушват се порите и се възпаляват в дълбочина. В комбинация с храненото и хормоните за възрастта, дори не е нужно да има наследствена обремененост. Изключи сладко, чипс, газирано и третирай кожата с 2% салицилов спирт след баня. После може някои детски крем, бочко или тези със съдържание на цинк. Не чопли големите възпаления, слагай паста за зъби (от най-обикновените) върху тях и преспивай така. Така ще се ускори процеса за набиране и изсъхване на възпалението. И повече вода, организма трябва да се прочисти, и вътрешно. Успех!  

преди 14 часа, Dimirsoni написа:

След стриктна хигиена успявам да ги овладея

това е ключа на палатката де
въпроса е да се ползва много топла вода, толкова колкото можеш да търпиш
това се прави за да се отпушват порите, защото това ти е проблема запушването им
и внимавай да не се свариш, за да не ме обвиняваш после, че съм ти дал неправилен съвет
както казах, редовно измиване с много топла вода и сапун

пп
още на другия ден трябва да имаш видим резултат
и избягвай да се миеш със студена вода, защото втърдява мазнините, което води до запушване в твоя случай

преди 13 минути, Мери Динолова написа:

После може някои детски крем, бочко или тези със съдържание на цинк

това е изключено, никакъв крем
достатъчно му е мазна кожата

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 17 минути, дръндю написа:

това е изключено, никакъв крем
достатъчно му е мазна кожата

Тези образования, които са станали големи рани, имат нужда от помощ да заздравеят без да оставят белези. Това е мое мнение и опит. Всеки сам да си реши, какво ще опита и приложи. 

преди 6 минути, Мери Динолова написа:

Тези образования, които са станали големи рани, имат нужда от помощ да заздравеят без да оставят белези

права си, ама първо трябва да се изчистят порите
и след измиването с много топла вода, както сама каза дезинфекция с този спирт е полезно но не е задължително - това няма да му отпуши порите а ще има ефект от много топлата вода

ключът е много топла вода и сапун

току-що, дръндю написа:

права си, ама първо трябва да се изчистят порите
и след изминато с много топла вода, както сама каза дезинфекция с този спирт е полезно но не е задължително - това няма да му отпуши порите а ще има ефект от много топлата вода

Аз казвам какво съм правила и съм била доволна от резултата. Наистина трябва време и упорство (което при всеки е строго индивидуално) за да има видими резултатите. Салицила, освен, че почиства порите в дълбочина, изсушава кожата. Прекомерната сухота също не е здравословна. 

Топлата/горещата вода е малко нож с две остриета. За отпушване на порите, по-добре е парната баня, пак доколкото може да издържи. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.