Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За любители на класическия блус

100names

Препоръчан отговор

Прегледах съществуващите теми и не видях подобна.

Реших да създам нова тема в която да се поства кой какво харесва лично в блуса и иска да го сподели с нас.

Започвам с нещо мое любимо:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 77
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

умирай трудно с блус ...

И малко китара от чичо Стивън ....

преди 2 минути, дръндю написа:

аве не съм разбирач, ама само последния клип ми звучи като блус
предишните като че ли звучат като джаз

ами чети и се образовай - джаза е произлязъл от блуса ....

https://bg.wikipedia.org/wiki/Блус

Също и рокендрола и рока ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата! Ето и нещо съвсем малко от мен.

https://thestrip.ru/bg/dlya-zelenyh-glaz/luchshie-blyuzovye-ispolniteli-vseh-vremen-i-narodov-samye-izvestnye/

https://thestrip.ru/bg/for-green-eyes/luchshie-blyuzovye-ispolniteli-vseh-vremen-i-narodov-samye-izvestnye-ispolniteli-blyuza-sovremennye-gru/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко извън известните! Симпатична блусарка !?

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ТЕМАТА!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, parmobil написа:

Бет Харт е моята любимка , която често се грижи за мен ,когато ми е кофти!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Един ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ БЛУСАР! Бог да го прости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Такава тема има, мислех само про100киро не мое да чете?

2. След като не си започнал с Tin pan alley, то явно нищо не разбираш от военна музика! ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, JKirilov написа:

1. Такава тема има, мислех само про100киро не мое да чете?

2. След като не си започнал с Tin pan alley, то явно нищо не разбираш от военна музика! ;)

Това ти обръщение към кого се отнася. Уточнява ги тези неща за да се знае кой да ти отговаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как към кого? Към автора на темата!

Ето за какво става дума, когато се каже Blues:

и на живо, да не си помисли някой, че е наел некое китарисче да му свири ;)

Иначе аз харесвам много Питър Грийн, Дерек Тръкс, Чет Аткинс...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Ето за какво става дума, когато се каже Blues:

Най-важната особеност  на блуса е неговата ИСКРЕНОСТ! С него най-често се изразява някаква БОЛКА. Добрите блусари не са някакви красиви на вид хора, бедни са и за това страдат от пренебрежението на хората. Обикновено когато направят хит ,те привличат хорското внимание ,имат пари ,НО започват да звучат фалшиво и опитват други стилове. Това е МОЕ ЛИЧНО наблюдение,което за някой може и да не е вярно!

Ето например Бони Тейлър . Тя не може да се похвали с някаква неземна красота , дори напротив понякога така се гримира , че направо плаши. И защо го прави? Заради внимание.Любовно! Готова е дори да " Омагьосва" .но то липсва  и затова СТРАДА! Това е причината ,да направи най-доброто изпълнение,според мен , на това ВЕЛИКО парче:

Изпълнява го дори по-добре от Крийдънс,Тина Търнър и др

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В подтвърждение  на написаното по-горе още едно изпълнение  с болка от отминалите незабравими и НЕПОВТОРИМИ моменти ,когато си бил обичан и си обичал!

... Ако понякога има мраз вътре в мен

ти сложи наметало от любов около мен.

Когато слънцето изгуби блясъка  за мен

ти си този ,който обещава звездите  от небето... /някакъв мой превод/

Каз Хокинс -"Защо ме обичаш"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да разглеждам възникването на стила от работните негърски песни през 1860 г.

Името на този стил произлиза от Blue devils - меланхолия, тъга, Blue означава тъжен, унил, мрачен.

Тук трябва да се подчертае дебело, че Rhapsody in blue не означава Рапсодия в синьо! ;)

И думата няма почти нищо общо с нашето - Аре ве Кире, пущи един блус да са изтанця с тая мацка! :)

А музикантите знаят, че блус схема означава основен акорд, субдоминанта и доминанта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JKirilov написа:

Няма да разглеждам възникването на стила от работните негърски песни през 1860 г.

Името на този стил произлиза от Blue devils - меланхолия, тъга, Blue означава тъжен, унил, мрачен.

Тук трябва да се подчертае дебело, че Rhapsody in blue не означава Рапсодия в синьо! ;)

И думата няма почти нищо общо с нашето - Аре ве Кире, пущи един блус да са изтанця с тая мацка! :)

А музикантите знаят, че блус схема означава основен акорд, субдоминанта и доминанта.

Добре си го казал, но пускай и ти по нещо бре. Да върви купона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, JKirilov написа:

Не мога, само като прочета Самба па ти и ми замирисва на кебабчета!

Само аз, да не пусна нещо от моите, ще ти замириши ,и на Бира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно изпълнение на често наричана МАДАМ БЛУС :

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...