Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да изтегля ли кредит в моето положение

Featured Replies

Здравейте, от около 2 седмици съм в дебат със себе си. Имам кола, която не ми доставя удоволствеие да шофирам, има проблеми и искам да я продавам, получавам около хиляда лева чиста заплата и не ми оставят почти никакви до края на месеца. Имам огромното желание да изтегля кредит и да си купя кола за 4-5хиляди, но ме е страх, дали е добро решение да изтегля пари докато нямам абсолютно никакви заделени и едвам смогвам. Мисълта ми беше да изтегля 5,000 за 3 години и да изплащам приблизително по 150 лева на месец. 

1. Щом като и сега едва си покриваш разходите, какво ще стане като си сложиш още 150-200 лева отгоре?
2. За 5 бона ще си купиш някоя 20 годишна кошница с камара проблеми и ще се чудиш какво да я правиш.

Накратко не се занимавай с глупости.

преди 15 минути, TheChosenOneBG написа:

Здравейте, от около 2 седмици съм в дебат със себе си. Имам кола, която не ми доставя удоволствеие да шофирам, има проблеми и искам да я продавам, получавам около хиляда лева чиста заплата и не ми оставят почти никакви до края на месеца. Имам огромното желание да изтегля кредит и да си купя кола за 4-5хиляди, но ме е страх, дали е добро решение да изтегля пари докато нямам абсолютно никакви заделени и едвам смогвам. Мисълта ми беше да изтегля 5,000 за 3 години и да изплащам приблизително по 150 лева на месец. 

Дано не ми се обидиш, но бъди уверен , че не знаеш какво искаш.  Още не си почнал работа, а търсиш кредит от 5000 лева за купчина ламарина. Ами ако те уволнят от работа? Направи 20 години трудов стаж и тогава що годе ще можеш сам да си отговаряш на въпросите. Без кола можеш да изкараш и 100 години, но да не се храниш, не можеш изкара и три дни. Мислите си че като се качите в някаква каруца, Вие колите и бесите. Ако ти е станал неприятен коментара ми, не му обръщай внимание. Благодаря!

Не е подходящо времето за подобни покупки. Особено ако човек няма заделени пари.

Kolev72, не е вярно, че човек не може да изкара и три дни без храна. Изкарвал съм и четири. :)

преди 29 минути, TheChosenOneBG написа:

Ама ти сериозно ли пишеш тези работи или искаш да ни разсмееш?!

преди 3 минути, ncl написа:

Не е подходящо времето за подобни покупки. Особено ако човек няма заделени пари.

Kolev72, не е вярно, че човек не може да изкара и три дни без храна. Изкарвал съм и четири. :)

Аз казвам в общия случай. Аз съм изкарвал и 5 дни, но от инат. Да видя до колко мога да стигна. Но това не е необходимо да се прави.

Продай проблемната кола и направи реорганизация на месечните си плащания - виж кое ти гълта най-много пари.

Почни да спестяваш и когато имаш една сума, разбрал си колко ти остават всеки месец - може да помислиш за друга кола, може би по-бюджетна - тоест здрава, а комфорта е съвсем друго нещо.

не се занимавай с кредити. Има много фирми, които само лъжат и гледат да набутат някой наивен в схемата.

по-дсобре продавай колата и недей да караш нищо.  

преди 1 час, TheChosenOneBG написа:

Аз също имам кола, която не ми доставя удоволствие да шофирам, но ми излиза евтино. Взех я поради причината, че в момента имам 200 хил. лв. кредит и ако взема по-скъпа кола, която ми доставя удоволствие, но не мога да поддържам заради високи цени на частите, ще фалирам. Преди кредита имах сравнително скъпа кола, която изискваше скъпа поддръжка. С две думи: В никакъв случай не се набутвай с кола, която не можеш да поддържаш, камо ли и чрез кредит, който едва ще смогваш да плащаш и няма да ти остават пари за абсолютно нищо странично.

Отговори си на въпроса дали реално ти трябва друга кола, или изобщо кола която да ти върши работа.Ако искаш друга кола само да си правиш кеф, няма смисъл да теглеш кредит.

преди 1 час, Kolev72 написа:

Аз казвам в общия случай. Аз съм изкарвал и 5 дни, но от инат. Да видя до колко мога да стигна. Но това не е необходимо да се прави.

Чудесата на гладуването?

преди 11 часа, TheChosenOneBG написа:

Имам кола, която не ми доставя удоволствеие да шофирам, има проблеми и искам да я продавам

И мислиш, че с 5000 левова кола (каруца) ще имаш удоволствие и не ще имаш проблеми?! 

Заделяй въпросните 150 лв. на месец в близките шест месеца и я направи по-читава тази която имаш сега. Все едно си изтеглил кредит от себе си. 

Това ще е тест дали си в състояние да обслужваш кредит. 

През това време не я карай, за да не я повреждаш. Може пък и ще разбереш, защо не ти е необходима кола. 

Смисъл от кредит (лизинг) има, ако ще е за нов автомобил. Е, въртят се реклами за един автомобил на лизинг само срещу 300 лв. на месец. А тези 300 лева лесно се спестяват = отказваш алкохола и цигарите или пък безалкохолните и разните хранителни добавки. 

Всичко се свежда да заредиш фризера с пържоли. Да не ползваш домашен интернет. Да отидеш при вашите, за да ти поемат релейните и си ти. От тези 1000 ще спестяваш поне 700, а за тези спестени пари ще си позволиш и по-горен клас нов автомобил.

Успех!

п.п. Най-добре да те съкратят и да изплащаш колата от бюрото за труда. Ако си женен, то допълнителен доход може да докарва и жена ти от детските. 

Нали имаш превоз, и то пак кола! Тази таратайка за 4-5хил. като почне, акумулатора зимата не иска, това се развали, онова се развали, като си на ръба с тази заплата, ще трябва да се лишаваш от храна както ти каза дядо Стефан, за да робуваш на ламарини. По-добре мисли за по-добре платен работа , може и заминаване в чужбина, и тогава по-добрата кола. Човешко е да ти се кара по-хубава кола, и да искаш да живееш по-добре. Но всичко с времето си. 

• 4 седмици по-късно...
на 11.06.2022 г. в 19:02, TheChosenOneBG написа:

ба....

пробвал ли си да питаш на място в офис...

на TBI...примерно?

за такава вноска от 150 ще ти дадат максимум 2500-3000....

а ще върнеш за 4 години, щото за да приемат тази сума ти удължават срока, може да искаш и за 3....ама ще ти кажат-добре по 250....

та за 4 години ще им върнеш двойно...

аз теглих от париба...2020-та...2000...за 2 години по 125....

значи по документи 2450...

от тях-450 вика служителката-застраховка-живот,мивот,кови,мови,безработица...

тях не ги виждаш....те си имали застаховател...

70 лева такса обработка на документи...

чисто-1930 лв....

демек теглим калема:

взел-1930 лв

дал-24×125=3000....евентуално...живот и здраве....

начи за две години лихвата е 50% за 4 излиза 100%....

остай ги тези реклами...

пишат ли 5%....пропуснали са нулата след петицата....умишлено

Честно казано, като чета тази тема се чудя да ли да се смея или да плача!  Колега ако караш стара кола с много дефекти и проблеми, то шансът да я продадеш и да я пробуташ на някого клони към 0! Освен ако не намериш някой тотален мозъчен инвалид или циганин, за да я купят и да те оттървят от нея! Ако изтеглиш кредит за 5 000лв няма как да си купиш никаква надежда кола освен да затънеш в кредити докато поправиш евентуално новата си придобивка, за да е безопасна на пътя!  По отношение на въпроса, който се чудиш да ли да теглиш кредит - Ако не го обслужиш на време, ще станеш любимец на някоя колектрорска фирма и момчета с дебели вратове, ще те ползват за боксова круша!  При положение, че едва свързваш двата края, смешно е дори да ти минава мисълта за кредит!  Практически съвет, който бих ти дал е да си намериш втора работа на половин работен ден, за да можеш да заделяш пари и така да си планираш някакво бъдещо финансово благополучие!  Но в положението, което се намираш в момента, ако искаш да ти стане още по тежко, грешката която можеш да направиш е да изтеглиш кредит!

И накрая ето нещо, не само забавно, но и дълбоко поучително изгледай го и помисли внимателно : 

• 1 месец по-късно...

Вместо да теглиш кредит, за който ще плащаш по 150-200 лв на месец, се опитай да си спестяваш по толкова без да теглиш кредит.

Ако сега не ти стигат 1000 лв, как ще плащаш още 150-200 на месец.

Съкрати разходите си и се опитай да спестяваш. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.