Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема между EON vs Coolbox TV?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да Ви попитам,

дали телевизията на EON си заслужава?
Интересувам се предимно от потребители, които използват услугата на Smart TV.

В момента ползвам от 8 години Coolbox с МАГ устройства, обаче нещо ми се струва че телевизията им яко издиша смисъл не предлагат кой знае какво, особено след като чак сега решиха да правят тяхно си приложение, при това още е в бета период и много бъгове има...

Та обмислям макар и да се набутам само за 2 телевизора да плащам 31лв. за телевизията на EON, дали си заслужава? (Тъпото е, че аз искам изцяло да използвам приложенията на телевизорите, а те ще ме карат евентуално да им съхранявам боксовете, които няма да ги ползвам! )

Моля, да споделите дали при таймшифт режим някъде по екрана има досадните "часовници" или икона индикираща че е в режим на тайм-шифт?

Ако не беше изискването за 7 дни назад на Нова и БТВ HD, нямаше да се чудя и щях директно да премина на Tivi.bg  или Telekabel (PlayTV).

Благодаря Ви предварително.

Ще очаквам сега отново коментар "без смисъл" от @JKirilov

В България в моите очи,така го виждам:

Ако си спортен фен (в наши дни) тогава има смисъл да се плаща за телевизия , съответно спортните пакети.

С филмовите пакети е малко относително. Защото, преди да се появят, в повечето случаи ги има в "банановата република."

Имам познати които използват PlayTV, на ТВ със Android TV и са доволни от услугата.

Другите канали изобщо няма да ги коментирам, пълно с "плява."

Цял ден мога да си "шракам" с дистанционното, и пак да не намеря нищо интересни за гледане.

(това бе причината да спра да плащам за ТВ преди около 10 години)

Световната тенденция е , че обикновената телевизия/канали, която познаваме "яко пропада", за сметка на видео стрийминг услугите.

• Автор

Аз не гледам телевизия, но вкъщи освен мен се гледат предимно БТВ и НОВА, като единия е във HD , другия " само логото му е такова хааха 

И за мен много смисъл няма да се плаща са телевизия като цяло, аз БГ телевизия не гледам, но гледам IPTV която си плащам извън България.

Сега като се замисля за единия му пуст интерфейс май няма много смисъл да се набутвам за ЕОН, в единия случай сега плащам на Кулбос за нет и 2 телевизора 42,90, ако мина на услугата Coool.tv ще общо 45лв. срещу 56 на Виваком (Нет от Кулбокс и телевизия от ЕОН)

Все пак ми се искаше коментари от потребители използващи приложението да споделят как е качеството на картината, функционалността итн.

Благодаря! :)

преди 50 минути, Viiipeer написа:

Аз не гледам телевизия, но вкъщи освен мен се гледат предимно БТВ и НОВА, като единия е във HD , другия " само логото му е такова хааха 

Щом е така, ако ТВ-те имат ефирен тунер DVB-T MPEG-4, взимаш само по една активна вътрешна антена, или външна. Може и с коаксиален парче кабел, за тест.

И имаш гарантирано поне 6 канала от ефирната DVB-Т телевизия.

Ефирни телевизионни мрежи в България

• 4 седмици по-късно...

Като ползвател на EON, мога да споделя една тайна - ако ползваш бокса, качеството е една идея по-високо, отколкото на андроидското приложение, тъй като само боксът ти ползволява да увеличиш битрейта до 8Mb/s. Приложението ти дава максимум 4. Ако си с хубав телевизор, на по-динамични сцени ще страдаш. Гледах някаква Матрица, конкретно сцена, в която идва един от нашите бойни кораби и по антигравите му прескачат някакви светкавици и екранът мига, святка в различни цветове - цялата сцена стана на квадратчета. Нео се млатеше със сто куприлиона копия на агент Смит, камерата се върти, приближава, отдалечава - на моменти, резолюцията пада до качеството на VGA, все едно сме '92-ра. Компресията им е ужасна при по-динамични сцени. Ако искаш качество, ползвай си бокса на телевизор. Приложението е да си гледаш новини на телефона.

Няма ги и 4К-каналите в приложението, между другото. Само HD-тата са там.

И още нещо, ако случааааайно може да те заинтересова - каналите за възрастни ги отрязаха от мобилното приложение преди няколко месеца. Ако ти се догледат мръсотии, ще си ги гледаш в порнхъба, или в уеб-версията на EON. :D

С две думи, има причина да ти дават бокс, на който услугата е тествана и е гарантирана. Всичко останало е компромис, когато си на път, на почивка или по някаква друга причина не си у дома.

• Автор

Благодаря @Rammkopf за мнението! Добре че не се "наших" на "примамливото" в кавички предложение на Вивата за EON, още в магазина ми светна червената лампа за къв чеп ще ме карат да им съхранявам приемниците, при положение, че нямам намерение да ги ползвам, а щях евентуално да ползвам приложението и от казаното по-горе, 8mbit/sec максимален битрейт, това ако е много за HD...трагедия...., какво остава за 4К с битрейт 8Mbit/sec :) Отделно добре че Cooolbox пуснаха приложение което е просто без аналог, супер качество (имаха бъгове които бяха изгладили по приложението) и се изисква яка връзка на интернет, аз така или иначе съм им на гигабитовата услуга.А казаното за компресията на телевизията EON представям си за к'во иде реч. На вилата ползвал сателит от Вивата на 32-ка SD тата са на квадрати.....  Така или иначе темата може да е полезна на друг. Живеем в ерата на дигиталните услуги, ако приложението им е въз, нз за какво се "пънат" с него :)

Още веднъж благодаря!

Между другото, 4K-тата им изглеждат много прилично. Ако ползват H.265 някакъв, не е невъзможно да влизат в 8Mb/s. Аз гледам предимно HBO-тата, там усетих по-кофти качеството на EON най-силно. Писах им, мрънках им, пак им мрънках - файда нулева. Виваком са сръбска собственост в момента, EON е някаква сръбско-хърватско-балканско-не-знам-си-каква услуга и всичко идва от един извор, който не е в ръцете на Виваком. Те са само дистрибутор. Старата им IPTV беше с осезаемо по-добро качество, но пък не предлагаше толкова удобства. Тук можеш да превърташ и да си избираш цели предавания, с дни назад.

Малко и за самия бокс - върви Андроид с преработен launcher, има USB2.0 и USB3.0 порт, microSD card слот, Bluetooth и скрит оптичен приемник за дистанционно. Дистанционното му работи през Bluetooth към кутийката, което е много яко, но си има и светодиод, програмируемо е и може да се направи да дублира някои функции на дистанционното на телевизора (или на климатика, ако искаш). Така ползваш само едно управление. Само дето оптичният приемник на бокса не е забранен и ако телевизорът ти е LG, командните му кодове съвпадат частично с някои от кодовете на EON box-a. Т.е., ако натискаш по дистанцията на телевизора, се случват някакви глупости и на бокса. Нямат решение на проблема, Вивакок ти предлагат просто да НЕ го ползваш на телевизор LG, ако този ефект те дразни. Понеже никой не ви го казва това предварително, имайте си едно наум, ако сте с Goldstar.

Тъй като има USB портове, можеш да му включиш клавиатура, мишка, геймпад, дори и през Bluetooth нямаш проблем да му нашиеш още контролери, слушалки, колонки и т.н. през Син зъб. Аз съм си инсталирал разни емулатори на SEGA, PSP, NES, PSX и си цъкам с хлапетата, понякога. Много е яко. :D В слота за microSD мушкаш една карта с ROM-ове и си свиркаш.

Имам HBOmax от Теленор, но LG тази година решиха, че няма вече да поддържат приложението HBO GO (поне на WebOS). Същото се случи и като излезе HBOmax. Нищо не ми попречи да си го изтегля на EON box-a, обаче, и да си го подкарам оттам.

Тъй като EON услугата позволява да създаваш различни потребителски профили и да им филтрираш съдържанието, имат си и готов детски профил, само с детски предавания, а срещу 20 лева ти продават и детско дистанционно, ако си поискаш. Свързаш си го пак през Bluetooth и ако включиш бокса през него, директно ти предлага да тръгне в детски режим. Самото дистанционно идва с набор от цветни стикери, които се лепят като тапет отгоре му, с разни детски герои там. Лапетата се кефят на шаренийки, някой в маркетинга се е досетил. Къстъмайзинг! :D

Като тегля чертата, услугата не е тотално зле, има си и добри страни. Просто триймовете наистина биха могли да са с малко по-добро качество, като на старата им услуга. Сегашните стриймове са, Бог знае откъде. Но пък ми дадоха Premium пакета, с всички TV канали, и ми добавиха гигабитов нет, намалиха ми от месечната такса за първата година и сега ми излиза по-евтино, отколкото с предишната услуга и 300Mb/s нет. Така че, има и тъй, има и инак. :D Аз вече свикнах с новите стриймове и не ми дреме особено. Ако много ми се гледа нещо с яко качество, просто си го пускам в HBOmax и ми дреме на щепсела. Няма пълно щастие.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

LG WebOS дори да ми подаряват ще го продам... повече НИКОГА LG!!!! :DDD

Иначе аз също съм си пуснал абонамент от Yettel HBO MAX, но там има малко филми, повечето излензали са или Амазон Прайм или Netflix, но там няма BG субтитри, аз знам езика и не е проблем, но ако не гледам сам само HBO Max е алтернатива пред торентите.  :)

на 10.07.2022 г. в 8:01, Rammkopf написа:

Имам HBOmax от Теленор, но LG тази година решиха, че няма вече да поддържат приложението HBO GO (поне на WebOS).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.