Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с boot

Featured Replies

• Автор

Еми изведнъж CD-то ми не иска да боотва при рестарт,а преди можеше,но нищо не съм барал) и плюс това нямам и flopy устройство.

Какво да направя ? Някаква идея ?

• Отговори 55
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Еми изведнъж CD-то ми не иска да боотва при рестарт,а преди можеше,но нищо не съм барал) и плюс това нямам и flopy устройство.

Какво да направя ? Някаква идея ?

Колко е старо оптичното устройство и дали има вероятност да не може да разчете диска ?

Пробвай с друго от приятел,за да си сигурен дали не се е повредило самото оптично устройство :help wanted3:

• Автор

От преди 6 месеца е оптичното устройство.Чете си CD/DVD даже си ги записва без проблем и си ги чете без проблеми.

И не мога да сменя оптичното устройство,защото PC-то е още в гаранция

Редактирано от lord_diablo2 (преглед на промените)

Значи, флопи не ти трябва за преинсталацията. Щом компютъра е в гаранция, занеси го да ти видят CD-то.

Може да се преинсталира и без диск - прегледай линка, който съм дал в предишния ми пост.

Не може да ти искат пари щом нещо се е повредило по време на гаранционния период (освен ако повредата не е причинена от задклавиатурното устройство ;) )

Малко ми е странно, че не иска да буутва. Занеси го и виж какво ще ти кажат.

Но ще ми искат ли някакви пари ?

Ами може и да ти вземат. Ти ако знаеш на мене за какво ми взеха 20 лв. като си мислех и аз че е безплатно... angry.gif Въпрос на принципи.

Все пак мисля, че може да се справиш и сам. Проблемът ти не е чисто в СД-ув-вото или чисто в диска, а и от двете по малко най-вероятно.

1. Увери се, че наистина изображението, от което печеш диска е бутъбъл!

2. Пробвай да го запишеш на нов максимално качествен носител (от скъпите), на максимално ниска скорост с максимално добра записвачка. И да ти е скапано СД-устройството може да компенсираш с перфектен носител.

3. Ако и така не стане не е за пренебрегване инсталацията от хард диска. Вярно, като нямаш флопи става сложничко, но не е за пренебрегване. Ние ще ти помогнем. Може също да стане лесно преинсталацията под формата на ъпгрейд от харда (ако не държиш да е чиста де), стартирана от Уин.

Като си изпробвал всичко чак тогава го носи на сервиз - аз пък си мисля, че ще те оберат много здраво! ;):down: Дано да греша! :)

Мдаа най-добре направи още един опит да запишеш качествено CD. Но ако пак не стане ще трябва сервиз, аз да се разбере, защо не иска буутва. Все пак това си е проблем и е добре да бъде решен докато машината е в гаранция.

Така и не ми отговори на въпроса по какъв начин записа Boot CD-то и в какъв формат ти е файла с Windows-а.

Под никакъв.

Windows-а ми е на оригинален диск

Мистерия ;)

Не съм се докосвал до оригинален диск Windows, но все пак се предполага, че трябва да е буутващ. Последното, което мога да ти препоръчам - свали си Windows, запиши го на хубав диск и опитай пак.

Може оригиналния нещо да се е повредил (да се надяваме, че е така).

• Автор

Да напиша ли какви са настройките в BIOSA може да е от там проблема ?

А направи ли някое от нещата написани по-горе?

За BIOS-а знам само, че First Boot Device трябва да е CD-то и мисля, че други настройки не са нужни. Ако искаш ги напиши и някой по-запознат ще ти разясни, дали има нередности.

Редактирано от bozko (преглед на промените)

• Автор

Ето работите в BIOS-a

Hard Disk Boot Priority : Bootable Add-in Cards

Virus Warning : Disabled

CPU L1 & L2 Cache : Enabled

Quick Power On Self Test : Enabled

First Boot Device : CDROM

Second Boot Device : Hard Disk

Third Boot Device : Disabled

Boot Other Device : Enabled

Swap Floppy Drive : Disabled

Boot Up Floppy Seek : Disabled

Boot Up NumLock Status : On

Gate A20 Option : Fast

Typematic Rate Setting : Enabled

Typematic Rate (chars/sec) : 30

Typematic Delay (msec) : 250

Security Option : Setup

APIC Mode : Enabled

MPS Version Control For OS : 1,4

OS Select For DRAM / 64 MB Non-OS2

Надявам се да ми помогнете :P

При буутване БИОС-а разпознава ли CDRom-a и ако да, прави ли опит да буутне изобщо от него, примерно да изписва: Searching for boot record from CDRom ?

При буутване БИОС-а разпознава ли CDRom-a и ако да, прави ли опит да буутне изобщо от него, примерно да изписва: Searching for boot record from CDRom ?

Да не бъркаме човека! Ако не му го разпознаваше биоса сигурно щеше да се оплаче, че не му работи СД-то изобщо, а въпросния надпис не знам къде си го виждал, но едва ли ще му изпише нещо и да прави опит да бутне.

-------------------------------------------------

lord_diablo2, нещата в биоса са ти както трябва! Сега пробвай това, което ти казваме:

Копирай си оригиналния диск не ръчно, а с програма (например с нерото), за да ти е 1:1 всичко. Гледай копието да е на скъп носител и на най-бавната скорост! Пробвай с него диск да бутнеш.

2. Ако пак не стане може оригиналния диск да НЕ е бутващ. За да провериш това си изтегли някой Уиндоус от нета или вземи от приятел, като си убеден, че е бутващ. Запиши го пак така на диск и пробвай да бутнеш. Ако стане, значи просто това, което имаш на оригиналния диск не е направено да се буутва от него. В този случай може да си направиш нов диск с оригиналния ти Уин и да си го направиш буут сам, но за това по-късно.

3. Ако пак не стане и то с наистина качествен носител вече търси проблема в СД-устройството.

• Автор

Но аз вече казах,че никой диск не иска да ми се boot,не само на windows.

Преди ми пишеше Searching for boot record from CDRom.Но сега не иска ;( .

Направо ми зарежда менюто за операционните системи.Понеже инсталирах всичките update от сайта на Microsoft и от тогава не иска да изписва Searching for boot record from CDRom.

А ми се показва едно меню с :

Windows XP Profesional

Windows XP Profesional (bootscreen)

Какво да правя ?

Само това ми е проблема

Редактирано от lord_diablo2 (преглед на промените)

Ето работите в BIOS-a

Hard Disk Boot Priority : Bootable Add-in Cards

...

First Boot Device : CDROM

Second Boot Device : Hard Disk

Third Boot Device : Disabled

Boot Other Device : Enabled

...

Надявам се да ми помогнете ;)

Промени "Hard Disk Boot Priority : Bootable Add-in Cards" да бъде "CDROM"

При някои биоси, не помня точно на кои дъна ми се е случвало, ако има забравен бучнат флаш в USB при рестарт да ми излиза съобщение, че устройството, от което искам да зареждам ОС не е буутабъл:

No boot disk present, insert boot disk and restart

И докато не махнеш флаша от USB-то не се стартира ОС, респ. не можеш да буутнеш и от СД.

Да не би при тебе да има нещо постоянно забучено в USB?

Ako не е така, промени "Hard Disk Boot Priority : Bootable Add-in Cards" да бъде "CDROM".

Успех! ;)

• Автор

При Hard Disk Boot Priority нямам такова CDROM

Имам само

Ch0 M. ExcelStor Technology J

Bootable Add-in Cards

Това са ми работите там.

А и нямам никакви flash в USB-то.

Не ми дава и товa No boot disk present, insert boot disk and restart

Просто като рестартирам PC-то ми излиза WinFast и веднага това меню.

А CD-то ми чете от Windows-а,даже и записва.

При Hard Disk Boot Priority нямам такова CDROM

Имам само

Bootable Add-in Cards

Това са ми работите там.

А и нямам никакви flash в USB-то.

Не ми дава и товa No boot disk present, insert boot disk and restart

Просто като рестартирам PC-то ми излиза WinFast и веднага това меню.

А CD-то ми чете от Windows-а,даже и записва.

В Биос това - Bootable Add-in Cards го замени с Ch0 M. ExcelStor Technology J - после му даваш

SAVE& EXIT и после пробваш дали ще буутне ;)

В Hard Disk Boot Priority сложи на първо място да бъде "CDROM". Трябва да имаш такава възможност.

Успех! ;)

• Автор

На Hard Disk Boot Priority натискам ENTER и ми излизат

Bootable Add-in Cards

И първото ми е Ch0 M. ExcelStor Technology J,не както преди Bootable Add-in Cards

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.