Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталация на Winwoiws 7 на Dell Latitude E6330

Featured Replies

преди 4 часа, piron45 написа:

трябва ли да натискам ентер след всяка команда

Да. Иначе как ще въведеш следващата команда на нов ред?

• Отговори 50
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така, да доложа какво стана. Сутринта си поиграх още няколко пъти с нов диск, и на флашка. Резултата все същия, интересното беше че с всеки нов опит все по бавно започваше инсталацията. Явно процеса с

• Колев 74
    Колев 74

Бате! То батито съм аз, но това няма значение. Методът за закупуване на реновиран лаптоп е такъв! Щом не си в час със компютрите - в най лошият случай купуваш такъв лаптоп с инсталирана

• Да се похваля, лаптопа се върна от Бургас с нов хард, вече му инсталирах ОС и с това сагата приключи. Ще взема предвид съветите на по знаещите от мен, за което още веднъж Благодаря. Бъдете здрави

Публикувани изображения

• Автор

Така, да доложа какво стана. Сутринта си поиграх още няколко пъти с нов диск, и на флашка. Резултата все същия, интересното беше че с всеки нов опит все по бавно започваше инсталацията. Явно процеса се бави по някаква причина. И понеже съм просто ползвател и хич не съм наясно със софтуерните процеси и тактики, в един момент грабнах лаптопа в една торба и отидох до специалист, щото нервите ми кипнаха. Още при първата проба за инсталация с негова флашка, човека каза че проблема е в харда и затова компа трудно го чете и се бави, а когато стигне до момента за разделяне на дялове съвсем закъсва и дава грешка. Каза че ако си поиграе може да ми отдели проблемните участъци /диска е 500Gb/, но понеже сега съм го взел е по добре да го върна на фирмата. Това е положението, в понеделник ще пътува за Бургас, към фирма ITR, щото много се изложиха. Явно съм голям карък с тия хардове, настолния ми комп само седмица след като го взех му се скапа харда та го смениха по гаранция.

Още веднъж Благодаря на всички писали в темата. Ще се похваля ако има положително развитие на проблема.

• Автор
преди 20 часа, JKirilov написа:

Дано най-сетне разбираш нуждата от флашка с Убунту...

Често казано не съм наясно с какво щеше да ми помогне подобна флашка в моя случай. Не съм ползвал друга ОС освен Windows.

преди 16 минути, piron45 написа:

Често казано не съм наясно с какво щеше да ми помогне подобна флашка в моя случай. Не съм ползвал друга ОС освен Windows.

Щеше да тръгне в лайф-режим,а при опит за инсталиране щеше да ти даде грешка-т.е веднага щеше да "изскочи" че имаш проблеми с харда.И да не еточно убунту,гледай поне да са "преките производни"-лунунту,хубунту,убунту мате по простата причина че имат най-голямата база драйвери,т.е съвметими са с много повече хардуер отколкото други линукс дистрибуции.

преди 5 минути, Илиян Делчев написа:

при опит за инсталиране

Ехее, още нещо?
Със същия успех може да направи проверки в Windows PE среда, като Strelec или Ratiborus, или....

• Автор
преди 1 час, JKirilov написа:

A сега разбра ли?

Ами разбрах че много неща не знам на моите 63г :) Ще трябва да почета повече, за да съм готов за подобни проблеми. Кое Ubuntu ще ми препоръчате да кача на флашка ?

преди 13 минути, piron45 написа:

Ами разбрах че много неща не знам на моите 63г :) Ще трябва да почета повече, за да съм готов за подобни проблеми. Кое Ubuntu ще ми препоръчате да кача на флашка ?

Аз бих ти препоръчал това! :)

Не мога да разбера защо мътите главата на човека. На шейсе и кусур да го сблъсквате със съвсем нова среда...
Сега ще трябва и да пишете ръководство как да се опита да си свърши работа. 
Кауза педута!

Повечето от тия Dell-чета имат съвместимост с Ubuntu!
Не виждам нищо лошо след като е попитал за Ubuntu,защо да не му дадем отговор,щом човека има желание годините с нищо няма да му попречат,а и нали затова е форума?!

на 1.07.2022 г. в 22:01, X-TEAM написа:

Цялата тая дандания,няма нищо общо с биоса!

има
повечето лаптопи DELL са така
по подразбиране е RAID
трябва да го превключи на AHCI
да запише с APPLY
и да излезе с EXIT

преди 17 минути, дръндю написа:

има
повечето лаптопи DELL са така
по подразбиране е RAID
трябва да го превключи на AHCI
да запише с APPLY
и да излезе с EXIT

Зная го,аз съм с Dell!
Въпроса беше,че в началото започнахте с препоръки за биоса!
Затова писах,че цялата тая дандания в случая беше абсолютно излишна!

на 2.07.2022 г. в 18:59, piron45 написа:

в един момент грабнах лаптопа в една торба и отидох до специалист, щото нервите ми кипнаха. Още при първата проба за инсталация с негова флашка, човека каза че проблема е в харда и затова компа трудно го чете и се бави, а когато стигне до момента за разделяне на дялове съвсем закъсва и дава грешка. 

ако наистина спец ти е казал това, не си играй повече, а го върни

• Автор
преди 29 минути, дръндю написа:

ако наистина спец ти е казал това, не си играй повече, а го върни

Спрях още вчера, опакован е и чака утре да пътува. Но ако не е този ще дойде друг.

преди 22 минути, piron45 написа:

Спрях още вчера, опакован е и чака утре да пътува. Но ако те е този ще дойде друг.

Бате!

То батито съм аз, но това няма значение.

Методът за закупуване на реновиран лаптоп е такъв!

Щом не си в час със компютрите - в най лошият случай купуваш такъв лаптоп с инсталирана от фирмата-продавач операционна система. И ще го огледаш преди това. Има толкова фирми, които предлагат реновирана техника, а ти си се спрял точно на тази, която за мен има лоша репутация! ТОЧКА!

• Автор
преди 3 минути, Kolev72 написа:

Бате!

То батито съм аз, но това няма значение.

Методът за закупуване на реновиран лаптоп е такъв!

Щом не си в час със компютрите - в най лошият случай купуваш такъв лаптоп с инсталирана от фирмата-продавач операционна система. И ще огледаш преди това. Има толкова фирми, които предлагат реновирана техника, а ти си се спрял точно на тази, която за мен има лоша репутация! ТОЧКА!

Така погледнато от всяка подобна фирма може да ми пробутат боклук. Доста е на късмет. Има много фирми, разглеждах ги и накрая се спрях на тази. Е този път не уцелих, ще видим какво ще стане. Фирмата е доста голяма, надявам се поне да сменят харда.

• Автор
преди 19 часа, neroni написа:

Диска да не е GPT случайно ?

Ами не, оказа се че е MBR

преди 16 минути, ДзВяРа! написа:

Според мен, много хубаво предложение си му посочил. И аз я харесвам много, но сега ще изразя личното си мнение по въпроса!

С удоволствие бих се занимавал усилено с някоя дистрибуция на Линукс, но ако бях на 25, 30 години, а не сега когато съм на почти...73!

При Линукс, човек трябва добре да поназнайва английски език, не че за Windows, не му трябва. На 63 годишна възраст, при незнание на основни неща от Линукса , човек ще се предаде още в самото начало. Е, аз все още не съм се предал, но като си сравнявам знанията  при Линукс, все едно, че се намирам на първа страница от темата"Линукс за начинаещи"

И ако основно това не са му приоритети  - компютри и операционни системи, много по добре е да си продължи на Windows. Така или иначе се разбира, че има поглед върху тази операционна система. За последствията, които са го сполетели - еми да беше се посъветвал в този или друг форум, нямаше да стигне до това положение. Парите са негови, меракър също и ми остава да му пожелая едно добро лаптопче, с което да няма такива проблеми.

Пак казвам, мнението е мое и то не ангажира никой от Вас!

"Родна страна, мила България"!

Когато аз отидох за първи път в Европа, пътувахме със автомобил и по точно за Австрия. Стигнахме до квартирата в Австрия и беше вечер, легнах си и на другия ден "неделя" станах първи и излязох навън да се разходя. Обиколих пеша селото за да намеря нещо като нашите машини за кафе, от тези със монетите. Такива нямаше, но ми направи впечатление че всички със които се разминавах по тротоара ме поздравяваха. Около кошовете за смет нямаше боклуци а беше съвсем чисто, къщите им също много ми харесаха и нямаха огради . Всичко им беше отворено и свободно, и много други неща ми харесаха но не ми се пише сега Роман!

Ще кажа само че на лесното, хубавото и безплатното много по-бързо се свиква от колкото да се учиш постоянно как да се опазиш от злонамерен софтуер, вируси, червеи, троянски коне и там хилядите други батсили. Да не споменавам постоянното преинсталиране, подписването на всичкия лицензиран софтуер и хаковете и краковете и там тези другите с които лъжеш че си платил.

Това го няма при Линукс!:)

П.П. Между учене и свикване има огромна разлика.

• Автор

Да се похваля, лаптопа се върна от Бургас с нов хард, вече му инсталирах ОС и с това сагата приключи. Ще взема предвид съветите на по знаещите от мен, за което още веднъж Благодаря.

Бъдете здрави.

Актуализира ли ОС до днешна дата? Ако не си - препоръчвам ти да ползваш UpdatePack7R2+ - сваляш на десктопа, стартираш сваления web инсталатор, изчакваш да се свали пълния пакет (последна версия 22.6.15) и го стартираш с администраторски права.

Още инфо и ключове - тук

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.