Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при опит за прехвърляне на данни

Featured Replies

Възможно ли е изобщо да се прехвърлят данни от настолен компютър чрез USB кабел към Oppo с ColorOS 12.1 и Андроид 12?
По принцип този метод за прехвърляне на данни го ползвам крайно рядко, но вчера ми се наложи и не успях. Когато включа телефона към някой от USB портовете, просто започва да се зарежда. Търсих информация из нета, но имаше демонстрации на стари и различаващи се от моята ОС. 
А дали е възможно самия USB кабел в комплекта към телефона да е пригоден само за зареждане? Със стария телефон с чист Андроид 9 се получаваше без проблем. 

Също искам да попитам, правилно ли съм останал с впечатление, че интернет чрез мобилни данни изразходва повече батерия, отколкото чрез Wi Fi?

Друго което ме интересува е, 5G устройствата повече енергия ли изразходват от 4G? Питам, защото актуалният ми апарат с ColorOS ми се вижда, че държи по-малко от стария (когато бе и той нов), а пък е с по-голяма 5000mah срещу 3000mah. Освен това новия апарат е с значително по-съвременен процесор, нанометрите са значително по-малко. През последните 10-тина години все ползвам устройства с чисти ОС (Windows Phone, IOS, Android) и сега за първи път се сблъсквам с телефон, който има свое допълнително софтуерно надграждане от производителя. Като цяло съм доволен от ColorOS, стабилно се държи и не съм открил бъгове към този момент, а вече минах през 2 версии Андорид и 2 версии ColorOS. Може би софтуерната оптимизация на батерията им куца, в сравнение с апаратите с чисти ОС? Проверявал съм за разни ненужни процеси дърпащи излишно батерия, но такива не успях да открия, пък и тия впечатления са ми още от самото начало.

преди 20 минути, Soviet Soldier написа:

А дали е възможно самия USB кабел в комплекта към телефона да е пригоден само за зареждане?

Сам си стигнал до отговора.

Може да има нужда да се инсталират и драйвери.

Провери в настроиките на Oppo:
https://help.airdroid.com/hc/en-us/articles/360045675654-How-to-Enable-USB-debugging-on-Oppo-
Colors Version 7.x and above
oppo_Android_10-2.jpg

Активирай Debugging mode;
Select USB Configuration > MTP или Always ask

Да повече енергия изразходват 5 , сравнено с 4G.

Така беше и с навлизането на технологията 4G преди години. Новите телефони им падаха батериите по бързо.

С времето се оптимизира хардуера/софтуера. Така, е с всяка една нова технология.

Ако, искаш си направи един тест, като го оставиш само на 4G, при напълно заредена батерия.

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Също искам да попитам, правилно ли съм останал с впечатление, че интернет чрез мобилни данни изразходва повече батерия, отколкото чрез Wi Fi?

Да напълно правилно си останал с това впечатление. Аз например мобилните въобще не ги спирам и батерията ми изкарва ден и половина а на wifi 3-4 си кара без проблем но като се има в предвид че и телефончето ми вече не е ново модел 2019 е HUAWEI Y7 2019

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

Провери в настроиките на Oppo:
https://help.airdroid.com/hc/en-us/articles/360045675654-How-to-Enable-USB-debugging-on-Oppo-
Colors Version 7.x and above
oppo_Android_10-2.jpg

Активирай Debugging mode;
Select USB Configuration > MTP или Always ask

Гледах подобно видео, но показаната ОС е стара и този Debugging mode изобщо не го намирам. 

преди 2 часа, JKirilov написа:

A компютъра какво казва?

Абсолютно нищо, нулева реакция. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Абсолютно нищо, нулева реакция.

Тогава значи, че

преди 4 часа, Soviet Soldier написа:

самия USB кабел в комплекта към телефона да е пригоден само за зареждане

• Автор
на 13.07.2022 г. в 22:12, цър-вул написа:

седем пъти тап на Version

Има "Версия на Андроид" там обаче нищо не става. На другите места дето пише "Версия" влиза в други менюта. 

• Автор

С "За устройстовто -> Версия -> Номер на компилация" стана. А сега? При чистия Андроид обичайно излиза допълнително меня за разработчици, но нещо не го намерам в тоя ColorOS.
П.С. намерих го в "Системни настройки -> Опции за разработчици".

• Автор
преди 9 минути, цър-вул написа:

Сега го закачи към компа

Друго направих, разрових се там, "Избиране на конфигурация за USB -> и маркиране на MTP", та така се получи. Благодаря за помощта и отделеното време! 

То това си е задълже след включване на опцията за разработчици.

oppo Android 10-2.jpg

Вече няма проблем да се вижда като диск и да се копират/местят файлове, да?
Няма начин да няма начин...
Да си го ползваш дълго и безпроблемно

• Автор
преди 17 минути, цър-вул написа:

То това си е задълже след включване на опцията за разработчици.

oppo Android 10-2.jpg

Вече няма проблем да се вижда като диск и да се копират/местят файлове, да?
Няма начин да няма начин...
Да си го ползваш дълго и безпроблемно

Да, след описаните по-горе от мен действия, вече без проблем го вижда компютъра и ми позволява да прехвърлям файлове, както в телефона, така и в картата с памет. Като го включа към USB, на телефона ми излиза въпрос, за какво ще го ползвам, зарежнане, прехвърляне на данни и така нататък. В менюто за разработчици отметката бе поставане на "Зареждане", а в менюто, освен зареждане има, MTP, PTP, RNDIS, MIDI. 

Благодаря! 

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Друго направих, разрових се там, "Избиране на конфигурация за USB -> и маркиране на MTP", та така се получи. Благодаря за помощта и отделеното време! 

на 13.07.2022 г. в 16:28, цър-вул написа:

Select USB Configuration > MTP

;) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.