Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анулиране на стоков кредит, при върната стока (Емаг и Уникредит) - колко време отнема?

Featured Replies

Добър ден. Преди около половин месец поръчах от Емаг телефон на изплащане (имаше от прИмоциите с изплащане без оскъпяване) към Уникредит. Всичко точно, одобриха ме, подписах договора и ми изпратиха телефона. Обаче, аз телефона го бях взел за подарък, но докато съм се туткал да го избирам, човекът за който беше предназначен си избрал и купил телефон. И този ми стана излишен. Реших, че ще се възползвам от възможността и ще го върна. Речено - сторено. Попълних формата през сайта на Еконт и още същия ден дойде куриер и го взе (телефона си беше във вида в който го получих - неразпечатан демек). След 1-2 дни съответно се появи и в сайта на Емаг, че телефона е получен и са  регистрирали заявление за анулиране на заема (скрийншота). Съответно, аз към банката (по тяхно искане) пуснах молба (свободен текст) за прекратяване на кредита поради горе изложените причини. До тук всичко хубаво, обаче това се случи на 12.07, сега 1 седмица по-късно все още ми стои в ePay (бях го въвел там), че имам пропусната (вече) вноска към Уникредит. От банката ми казаха, че чакат Емаг да им върне парите. Съответно, завчера писах на Емаг, обяснявайки в детайли за какво иде реч с молба да ми обяснят колко време ще продължи това и отговориха ли ми? Ми не. Та питам вас - някой, който е бил в сходна ситуация би ли споделил колко време е отнело това?

• Автор
преди 10 минути, Bubbles написа:

А защо не попиташ банката дали са имали вече такива случаи и ако да колко време отнема обикновено цялата процедура?

Питах ги, ама не можаха да ми кажат (или поне лелята с която говорих, не е знаела).

• Автор
преди 2 часа, ined написа:

Имаше няколко теми за емаг, че връщали парите чак след месец.

Търсих, но не ги намерих. А и въпросът е за какъв случаи става въпрос в тях - дали връщане на пари към клиента или връщане на пари към кредитора (твърде е възможно сроковете да са различни).

преди 30 минути, Петър Ангелов написа:

Търсих, но не ги намерих. А и въпросът е за какъв случаи става въпрос в тях - дали връщане на пари към клиента или връщане на пари към кредитора (твърде е възможно сроковете да са различни).

Прегледай си общите условия в договора и опцията, където стоката се връща!

• Автор
преди 23 минути, Емил Костов написа:

Прегледай си общите условия в договора и опцията, където стоката се връща!

Намирам единствено това (втората точка честно казано не мога да я разбера):

unicredit.png.c23d233861d9380fa4ff543ea09c018f.png

преди 47 минути, Петър Ангелов написа:

Намирам единствено това (втората точка честно казано не мога да я разбера):

unicredit.png.c23d233861d9380fa4ff543ea09c018f.png

Наистина много неясна е тая втора точка, кой на кого трябва да възстановява, кой трябва да уведомява, това има 300 тълкувания, баси неграмотниците.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Наистина много неясна е тая втора точка, кой на кого трябва да възстановява, кой трябва да уведомява, това има 300 тълкувания, баси неграмотниците.

Не са неграмотници! Нарочно е направено така :)

току-що, Емил Костов написа:

Не са неграмотници! Нарочно е направено така :)

Мда помислих си го, но и нарочно да е, има си начини да се пишат двусмислия и тн. а това е сякаш е писано от първолак.

https://www.emag.bg/help/v-kakav-srok-shte-si-polucha-parite-ot-varnat-produkt/ 

Цитат

Сумата ще ти бъде възстановена в срок от най-много 14 дни, след като формуляра бъде одобрен.

• Автор
https://www.emag.bg/help/v-kakav-srok-shte-si-polucha-parite-ot-varnat-produkt/ 

Сумата ще ти бъде възстановена в срок от най-много 14 дни, след като формуляра бъде одобрен.

Това обаче е когато си го платил кеш. Докато в моя случай става въпрос за плащане на кредит. Та ецвъзможно това горното да не важи за този случай.
  • Автор
Ще се набуташ малко от тоя кредит и ще знаеш занапред...
Как точно ще се набутам?! А иначе това няма да е нито първия нито последния, който вземам. Нямам проблем с изплащането им.
преди 7 часа, Петър Ангелов написа:

Това обаче е когато си го платил кеш. Докато в моя случай става въпрос за плащане на кредит. Та ецвъзможно това горното да не важи за този случай.

За тях няма разлика - толкова им е времето за обработка и превод

• Автор
Прочети за предсрочно върнат кредит...
В договора пише, че няма неустойки за предсрочно погасяване на кредита. А иначе, аз до тук пари не съм им превеждал (първата вноска си виси) в очакване на решение на проблема и те това го знаят (говорено е с тях). Та пак не вдявам къде е проблема.
  • Автор

Така, има нова информация (ще я постна тук, за хора които попаднат в подобна на моята ситуация) - след като писах на Емаг (някъде началото на седмицата с молба да ми разяснят как стоят нещата в този случай), едва сега получих отговор от тях, който гласи (цитирам):

Цитат

Във връзка с Вашето запитване, бихме искали да Ви информираме, че сме предоставили на банката всичко необходимо за анулиране на договора. Доколкото сме информирани, оформянето на документите от страна на банката и цялата процедура по анулиране отнема около 2 седмици. Не е необходимо през това време да внасяте вноски, нито да се притеснявате, че вече имате просрочено плащане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.