Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми в семейството

Featured Replies

Не знам откъде да започна...Мога да напиша цяла книга по тази тема...

Имам по-малък брат, който мразя. Казват, че любовта е по-силна от омразата, да ама в моя случай-не. Майка ми е с брат ми постоянно. Все се грижи за него, все го глези, абе луда работа. Мен ме поглежда, ей така- колкото да отбие номера. Тати, от друга страна, го е грижа много за мен. На моя страна е, в повечето случаи. Решила съм да се отрека от брат ми. 

Обаче, все повече и повече почва да ми писва от майка ми и от брат ми. Искам да избягам, само че не знам как. Единствено знам, че когато напусна дома си, ще замина за Индия. Ще уча там, ще живея, там, ще работя там.

Моля ви помогнете ми. Затворила съм се в себе си и не знам какво да правя. И не, не ми трябва психолог, ходила съм, не ми помогна.

Почвай отсега да учиш хинди щото индийците колкото и да е странно не знаят български.

индия е по- пропаднала държава от българия

и има много народ като в гетото и  няма чиста вода и е пълно с болести

НО всеки има проблеми

НЕРАВЕНСТВОТО ВОДИ ДО ЗАВИСТ

а завистта до  камъни в жлъчката 

• Автор
преди 18 часа, Banesc написа:

индия е по- пропаднала държава от българия

и има много народ като в гетото и  няма чиста вода и е пълно с болести

НО всеки има проблеми

НЕРАВЕНСТВОТО ВОДИ ДО ЗАВИСТ

а завистта до  камъни в жлъчката 

напълно съм съгласна с мнението ти за Индия, но тя има и добра страна. 

преди 3 минути, mandika07 написа:

напълно съм съгласна с мнението ти за Индия, но тя има и добра страна. 

и коя е добрата страна

преди 1 час, Banesc написа:

и коя е добрата страна

Ако умреш във Варанаси и те изгорят по правилата можеш да постигнеш Мокча, да излезеш от кармичния цикъл на Самсара и да отидеш направо в Рая без да се мъчиш с хиляди реинкарнации като хора или животни.

• Автор
преди 13 часа, ostavime написа:

Така като гледам, на 11 може би

на 17 съм. ДОБРАТА СТРАНА НА ИНДИЯ Е ПРИРОДАТА, ЙОГАТА, КРАСИВИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ. ТАЯ ПРОСТА БЪЛГАРИЯ КАКВО ИМА???НЯКВА СИ ИСТОРИЯ, МИ ИНДИЯ ИСТОРИЯ НЯМА ЛИ??? АЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО. ПОЧВАМ ДА СЕ ДРАЗНЯ

преди 26 минути, mandika07 написа:

на 17 съм. ДОБРАТА СТРАНА НА ИНДИЯ Е ПРИРОДАТА, ЙОГАТА, КРАСИВИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ. ТАЯ ПРОСТА БЪЛГАРИЯ КАКВО ИМА???НЯКВА СИ ИСТОРИЯ, МИ ИНДИЯ ИСТОРИЯ НЯМА ЛИ??? АЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО. ПОЧВАМ ДА СЕ ДРАЗНЯ

В България ПРИРОДА няма ли? ЙОГА не може ли да се практикува? КРАСИВИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ няма ли?

В Индия искаш, ами лек ти път, че започнахме и ние да се дразним! Една ромка по-малко.

И как точно можем да ти помогнем ние от форума?

И аз бих искала да живея в Индия. Тя е много интересна държава. Особено факта, че може да надмине Китай по население. Единствено не те подкрепям, че не харесваш родната си страна, но все пак всеки има право на мнение.

С теб съм.

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

В България ПРИРОДА няма ли? ЙОГА не може ли да се практикува? КРАСИВИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ няма ли?

В Индия искаш, ами лек ти път, че започнахме и ние да се дразним! Една ромка по-малко.

Тя не е ромка. Познавам я. Уникално бяло момиче, завършващо все с шестици (от нейния клас съм). Тя не харесва България. Ти може да не харесваш лгбт населението, но някой обиждал ли те е. Вярно е че да не харесваш родната си страна не е много хубаво, но ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ И МЯСТО!!!

преди 4 минути, aria029282 написа:

Тя не е ромка. Познавам я. Уникално бяло момиче, завършващо все с шестици (от нейния клас съм). Тя не харесва България. Ти може да не харесваш лгбт населението, но някой обиждал ли те е. Вярно е че да не харесваш родната си страна не е много хубаво, но ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ И МЯСТО!!!

Когато стане въпрос за Индия, все едно някой да ми говори за някоя ромска махла. Такова е моето мнение, някой ако се чуства обиден няма право да обвинява мен затова, че си изразих мнението. :) Така мисля аз и това как мисля аз не означава че е така"вярно". :wink12:

Зададох и прекрасни въпроси и се надявам да отговори на тях, след всеки въпрос има знак ?????? .

• Автор
на 30.07.2022 г. в 23:11, ДзВяРа! написа:

Йогата, ако не знаеш, произлиза от Древна ИНДИЯ. 

на 31.07.2022 г. в 0:37, ДзВяРа! написа:

Когато стане въпрос за Индия, все едно някой да ми говори за някоя ромска махла. Такова е моето мнение, някой ако се чуства обиден няма право да обвинява мен затова, че си изразих мнението. :) Така мисля аз и това как мисля аз не означава че е така"вярно". :wink12:

Зададох и прекрасни въпроси и се надявам да отговори на тях, след всеки въпрос има знак ?????? .

Аз пък като чуя за България, се сещам за разглезени човечета, които са нагли и тъпички.

на 30.07.2022 г. в 23:11, ДзВяРа! написа:

В България има много по-интересна природа, отколкото мислят някои.
Могат да се намират много различни минерали, макар и в малки находища,
различни скъпоценни и полускъпоценни камъни.
По реките може да се промиват по малко златоносни пясъци (това са мои увлечения, не че всеки ще го прави).
Другаде по света може да има повече, разбира се.

Йога не може да се практикува, защото няма истински учители.
В България може да се намери профанизирана йога, превърната едва ли не в спортна специалност
или пък някаква криворазбрана духовност.
Друг въпрос е, че и по света сигурно ще е много трудно да се намери истински учител.

В България има изключителни забележителности от праисторията, които едва напоследък постепенно се откриват.
По нашите земи е имало древни цивилизации преди около 7000 години и още по-стари, много значителни, 
докато Древен Египет и Древен Китай започват от преди около 2500 години (или към 5000)
а Древна Индия е даже по-млада цивилизация.
Но древните духовни учения все още са жива традиция в Азия, а не само мъртви археологични паметници.

на 30.07.2022 г. в 22:40, mandika07 написа:

на 17 съм.

И е добре да се научиш да не крещиш на обществени места! Май само пред/през екрана
Колко места в България си посетила? А колко в Индия?
Йогата е като религията - може да се упражнява навсякъде по света!

преди 10 минути, NVJ написа:

В България може да се намери профанизирана йога,

Но, пък, има движение на Дънов, което и по философия, и по практики, е европейско/балканско учение/движение/култура съизмерима с йогата

на 23.07.2022 г. в 23:16, mandika07 написа:

Искам да избягам, само че не знам как.

Излез на квартира, смени квартал, град, държава. Важното е да осмислиш/осъзнаешш какво е самоиздържането.

Имам по-малък брат, който мразя. Казват, че любовта е по-силна от омразата, да ама в моя случай-не. Майка ми е с брат ми постоянно. Все се грижи за него, все го глези, абе луда работа. Мен ме поглежда, ей така- колкото да отбие номера. Тати, от друга страна, го е грижа много за мен. На моя страна е, в повечето случаи. Решила съм да се отрека от брат ми. 

Обаче, все повече и повече почва да ми писва от майка ми и от брат ми. Искам да избягам, само че не знам как. Единствено знам, че когато напусна дома си, ще замина за Индия. Ще уча там, ще живея, там, ще работя там.

Моля ви помогнете ми. Затворила съм се в себе си и не знам какво да правя. И не, не ми трябва психолог, ходила съм, не ми помогна.

Конкуренция за любовта и вниманието на майката. Спокойно, ще отмине с времето, ще заобичаш малкото братче и всичко ще е по нормално му. 

А в Индия, щом видиш мизерията и бедността, как хората съжителстват в разни бараки от няколко кв. м. с маймуни, дизинтерията и т.н., бързо ще те отрезвят и ще искаш с крясъци да се върнеш в България. 

В прочем, не е нужно да ходиш чак до Индия - просто влез в коя и да е циганска махала. 

Единствено знам, че когато напусна дома си, ще замина за Индия. Ще уча там, ще живея, там, ще работя там.

Винаги съм искала да посетя Индия, но за почивка, не за цял живот. Има доста вируси там и болести. Иначе харесвам индийската музика. Съветвам те първо да прочетеш мнения от тези, които са пътували до там. Сигурно после ще смениш мнението си. Там е и опасно за момичета, така че по-добре си живей тук, пък я посети за почивка.

• 2 месеца по-късно...

Безмислено е да се прибягва до такива крайни действия. По принцип маиките имат повече привързаност към синовете си, а бащите към дъщерите. Мисля че това е до известна степен ревност, която е нормална при всеки етап от живота на човек, дори и оправдана да е спрямо държанието на майка ти. Сама казваш ,че баща ти те подкрепя и обича и не си "сама". Може да звучи клиширано, но има хора в доста неизправно положение и са напълно сами без никаква подкрепа. Проблемът на подрастващите е, че твърде много се вглеждат и впрягат в проблемите и перипетиите в живота си. Човек колкото повече израства толкова по-малко значение отдава на такива "несъществени" битови проблеми. Не омаловажавам положението ти, но би било трудно на твоята възраст все още да го осъзнаеш, след време тази твоя ситуация няма да ти се вижда толкова проблемна. Моя съвет е да работиш върху себе си, да се надграждаш, спортуваш, учиш, да прекарваш повече време със приятели(без глупости), баща ти и хора които държат повече на теб и те обичат. Не трябва да се сърдиш на майка ти, поне не трябва да го показваш и да се забелязва това пред тях, защото колкото повече показваш на някой слабостите си, той толкова повече се възползва от тях. "Преструвай" се че всичко е наред и се опитай да си го внушиш. Така ще видят ,че си силна личност. Както се казва "fake it till you make it". Ако все още изпитваш нужда да заминеш някъде за в бъдеще, препоръчвам някои от държавите на запад, защото са доста по-развити и имат доста повече преспектива.

П.П. - Относно ходенето на психолог, по мое мнение е неефективен и излишен метод, който е само разходи и време и няма да ти каже и посъветва нищо по различно от близки и приятели. Психологът по-скоро е ако имаш нужда да поговориш с някой страничен човек или не ти се говори за проблемите ти с приятели и близки.

на 30.07.2022 г. в 22:40, mandika07 написа:

АЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО. ПОЧВАМ ДА СЕ ДРАЗНЯ

След като трябва да сме сериозни, то: Твоя проблем е психологически!!! Определено се нуждаеш от специализирана помощ. 

Аз казах!!!

п.п. Ето ти специалисти в Индия: Най-добрият психиатър в Индия | Топ 10 на психиатър в Индия | Mozocare след като българските са тъпи. 

• 2 седмици по-късно...

Проблема във взаимоотношенията в семейството е твой!  Дотук, на тези години, би трябвало да си изградила свой стереотип, който да следваш. Щом не ти изнася това и онова, излез на квартира в друг град с нова работа, и си уреди  бъдещето с твои сили, както прецениш - без намеса, и влияние от семейството! Ето това е решение с продължение в твой стил. :basketball5: 

на 23.07.2022 г. в 21:16, mandika07 написа:

Ох,посмях се! Благодаря ! 😀😀😀 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.