Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ай ти да го свършиш. Проблема на незнаещият.

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, lupis написа:

Пък ако стане фал, да има достатъчно бушони по пътя.

Проблема е, че някои им гърми "бушона", но да не анализират системата, а само го сменят и в последствие = Нихт арбайте ... :) 

преди 4 часа, dioib написа:

Мнозина ползват други, за да им свършат дадена работа и/или да им разрешат даден проблем. 

Какво  обяснява това тяхно поведение; По-умни или по-имащи?

Кое определя поведението на даден индивид, за да го направи и/или да изисква?! 

То и това ще е довреме, защото вече са само незнаещи.

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Въпросът е, кога съм помагал на човек и той ми се заплаща. Даже едно благодаря не казва. Иначе, помагам винаги, ако мога. 

Въпросът ще звучи по - правилно,кога съм помагал на човек и той ми се отплаща (а не заплаща)!

преди 9 часа, dioib написа:

Мнозина ползват други, за да им свършат дадена работа и/или да им разрешат даден проблем. 

Какво  обяснява това тяхно поведение; По-умни или по-имащи?

Кое определя поведението на даден индивид, за да го направи и/или да изисква?! 

Не,нито по - умни,нито по - имащи,по скоро,по - мързеливи и по настоятелни (нахални)!

преди 15 минути, X-TEAM написа:

Въпросът ще звучи по - правилно,кога съм помагал на човек и той ми се отплаща (а не заплаща)!

Не,нито по - умни,нито по - имащи,по скоро по - мързеливи и по настоятелни (нахални)!

И двете заплаща и отплаща.

Лекарят ползва труда и знанията на механика, за му отремонтира колата. 

Механикът ползва знанията на лекаря, когато е болен или има болежки. 

Ако имаш проблем със спирачките няма да отидеш при лекаря, за да ти ги поправи, както няма да искаш механик да те лекува. 

Няма как човек да умее всичко. Затова си има различни професии. Когато искаш нещо да се свърши качествено ще повикаш някой, който има по-големи знания и по-добри умения от теб. 

Не че едни лекар не може да се научи да ремонтира коли. Но само, за да може да практикува професията учи десет години, а след това трябва да си поддържа знанията актуални, ако междувременно се учи и на механика, няма да е добър нито в едното, нито в другото. 

Разделението на труда е повишило ефективността на същия този труд. 

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

И двете заплаща и отплаща.

Не е точно така,както казваш!

Как ще кажеш? :

"Той ми се заплаща" , или  "Труда ми се заплаща" ,кое звучи по - добре?!

А,може и така : "Той ми се отплаща" (за труда и усилията,които положих)!

• Автор
преди 8 часа, X-TEAM написа:

Не,нито по - умни,нито по - имащи,по скоро,по - мързеливи и по настоятелни (нахални)!

– Имате ли пристъпи на мързел?
– Имам пристъпи на активност..., мързелът ми е постоянен!!!

Всеки обича да мързелува. За да се активизира, то му трябва мотив. Мотивът може да е позитивен или негативен. 

преди 13 часа, dioib написа:

– Имате ли пристъпи на мързел?
– Имам пристъпи на активност..., мързелът ми е постоянен!!!

Всеки обича да мързелува. За да се активизира, то му трябва мотив. Мотивът може да е позитивен или негативен. 

Но не само мотивите са движещата сила в поведението.

• Автор
преди 6 часа, X-TEAM написа:

Но не само мотивите са движещата сила в поведението.

За нагоните и/или нуждите ли говорим?! 

Най-лесно поведението се установява когато видиш дали друг чува тоалетната ... ;) 

Разликата между ниско интелигентния и интелигентния е: Единият го мотивира интереса, а другия мечтата. ;)

Мързи ме да имам мечти и затова ползвам чужди мечти. Мързи ме да имам интереси и затова ползвам чужди интереси.  

Как посредством "Ай ти да го направиш" стават мечти? Когато нямаш интерес, то как чрез "Ай ти да го направиш" ще възникне в теб интерес? 

За един мотива е идеал, а за друг несъвършенството. 

преди 4 часа, dioib написа:

За нагоните и/или нуждите ли говорим?! 

Най-лесно поведението се установява когато видиш дали друг чува тоалетната ... ;) 

Разликата между ниско интелигентния и интелигентния е: Единият го мотивира интереса, а другия мечтата. ;)

Мързи ме да имам мечти и затова ползвам чужди мечти. Мързи ме да имам интереси и затова ползвам чужди интереси.  

Как посредством "Ай ти да го направиш" стават мечти? Когато нямаш интерес, то как чрез "Ай ти да го направиш" ще възникне в теб интерес? 

За един мотива е идеал, а за друг несъвършенството. 

Все още има страх,навик,житейски цели и ценности, състояние на страст!

Причините за човешките действия са разделени на различни категории!

Мотивите са  : благородни и ниски,скрити и очевидни,реактивни и проактивни състояния,човешки действия от гледна точка на закона!

Благородни и ниски :

Тук може да се говори за две общи опозиции - „искам” и „нужда”.
Високите (благородни) мотиви винаги са свързани с желанието да се помага на другите, понякога дори може да бъде в ущърб на самия себе си.

Ниските обаче са насочени единствено към себе си.
С това вид мотив човек не само игнорира другите и техните желания,но и действа в ущърб на бъдещето си,като се занимава само с днешните нужди.

Скрити и очевидни :

Не винаги е възможно веднага да се разбере и обясни човешкото поведение. Тоест,мотивът може да е имплицитен,или ще има няколко причини за акта - легнал на повърхността,очевидни мотиви и скрит,скрит дълбоко в себе си,който човек не разкрива не само на другите,но и на себе си.

Хората често се срамуват от скритите мотиви на своите действия. Често те не са толкова красиви,колкото бихме искали. Ето защо в такива случаи излизат очевидни мотиви.

Реактивни и проактивни състояния :

Има две възможности за мотивация.

Първо, когато човек изследва съществуващите обстоятелства,анализира ги,прави заключения,въз основа на които тогава действа.
Това е съзнателен избор и мотив на действието (проактивен).

Вторият вариант е реактивен,когато обстоятелствата вече започват да определят човешкото поведение.
Тогава изборът му престава да бъде свободен. Човекът започва да управлява ситуацията.

Човешки действия от гледна точка на закона :

Какъв е мотивът? Този въпрос е много важен при разследването на различни престъпления.
Отговорът може да се отрази пряко върху разследването,присъдата, присъдата и по-нататъшния живот на лицето,извършило неправомерно деяние.

Какво е мотив и какви форми на неговото проявление се срещат в престъпната дейност?
Списъкът е широк: завист, отмъщение,ревност,хулиганство.
На първо място сред мотивите, които си струват личния интерес.
Под негативното му влияние хората най-често извършват престъпления.
Особено този мотив стана ярко проявен с появата на частна собственост,големи пари и възможности.

Има престъпления,извършени на пръв поглед спонтанно,без цели.
Мотивът също не се вижда. Такива ситуации най-често се срещат при хора,действащи под натиска на емоции,а не причина.
Или за компанията. Например,кражба в малки магазини от група тийнейджъри,или кражба на автомобили .

По този начин познаването на основните мотиви на действията на дадено лице може да ни помогне да взаимодействаме по-ефективно един с друг.

• Автор
преди 22 минути, X-TEAM написа:

По този начин познаването на основните мотиви на действията на дадено лице може да ни помогне да взаимодействаме по-ефективно един с друг.

Да мотивираш другия, не всеки го владее. Да, лесно може да му направиш мотив и да има ефективност, но мнозина ги мотивира друго, а не по-ефективните взаимоотношенията. 

Примерно: Така наречения "Голям брат" в началото е било програма за как може да се избере екипаж за дълги космически полети. И сега се провеждат ред тестове, за да се види дългия престой в "затворени пространства' до какви изменения на психиката ще доведат. Отделно, че в космоса поради естеството физиологията отслабва. Да не говорим за въздействието на разните космически лъчения. 

п.п. Ако шефа ти разбере, че можеш и друго да вършиш освен описаните в длъжностната ти характеристика, то същото ще влезе в задълженията ти. ;) 

п.п.2. Наскоро едно младо момче сподели с мен: Шефа вдигна надницата ми с 20лв., но започна да изисква повече работа от мен, а друг шеф ми намекна, че трябва да го подлъжа, за да го открадне временно и извърши някаква користна цел.  

п.п.3. Работата с младежи родени след '90 на миналия век е трудна. И въобще работа с момчета които не познават казармата и момичетата които не познават какво е да си майка е изключително и деликатна и не на всеки му се отдава правилно да ги мотивира, за да има резултатност. ;) 

Та, мотива в много случаи е корумпиращ фактор. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.