Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да копая етер с моя компютър и каква подходяща видео карта да купя?

Featured Replies

Машината е от подписа. Тъй като и вез това дойде време да подменя моята карта се зачудих 2 неща:

1.Каква карта за копаене да купя втора употреба до 500лв (най-бързо изплащащата се във времето)?

2.Дали е възможно хем да си ползвам машината и да копае едновременно или за копаене си трябва отделен компютър?

П.С. за по -лесно тока няма да се включва в сметките (да си представим за момент, че е безплатен :) ), като ми се изясни ситуацията после сам ще си го смятам.

• Автор

E нищо де, аз съм ентусиаст. Остави цените за другото питам. Даже мисля ако не се лъжа,че точно сега е добър момент да се влезе заради ниските цени на картите?

Мии щом си ентусиаст пробвай се, лошо няма, не съм се интересувал наскоро как са цените на картите, тук вее зависи и какъв ти е бюджета. :)

С този процесор,едва ли ще можеш да правиш друго.Има цели компютри(същите),за около 160-200лв.

За 500 лева,можеш да вземеш две RX-570/580.Ако намериш 8Gb...Иначе 4Gb.Или 6600.Не са върхът но,добре копат/ха.Вече не се занимавам и малко,не съм в час.Там се следи-ежеминутно.

Няма никакъв смисъл от такова нещо. Имам познат, който в момента е със 7 карти и сметката е следната.

7-те карти ( ако ги сложим по 1000 лева) са 7000 лева + компютъра с фермата да кажем стават 8000 лева. Те хабят около 1 киловат на час и за месеца са около 100 лева. Да кажем, че една карта ти изкарва 50 лева от копане, тоест 7-те ще ти изкарват 350 лева и като махнеш 100 ти остават 250. Хайде сега оставям на теб да сметнеш кога ще избиеш с 250 лева на месец инвестиция от 8000 лева, че и да печелиш след това.

Забравих да спомена, че ти трябва да хубав UPS ( и там са около 500 лева), защото при токови удари или спиране на тока може да стане голяма беля.

Сметката е просто груба, а не ми се мисли ако някой хардуер просто се повреди.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговорите.Сега пак да кажа,че не правя инвестицията специално за копаене, а понеже сегашната карта вече не работи с някои програми като фотошоп и премиер и подобни ми се налага да я сменя. Бях приготвил 200 лв за карта като 1060 3гб. Но реших да попитам тук дали ако добавя 200 -300 лв. ще има вариант И да изкарва по някой лев когато не ползвам компютъра. Та реално инвестицията ми е 300лв. Няма ли да се изплати в по кратък срох взависимост от това каква карта ще взема?

преди 4 часа, The Rage написа:

С този процесор,едва ли ще можеш да правиш друго.Има цели компютри(същите),за около 160-200лв.

За 500 лева,можеш да вземеш две RX-570/580.Ако намериш 8Gb...Иначе 4Gb.Или 6600.Не са върхът но,добре копат/ха.Вече не се занимавам и малко,не съм в час.Там се следи-ежеминутно.

А кое ще е по добре 2 570 х 4 гб или 1 580 8гб? и изобщо ще мога ли да бодна 2 карти в моето дъна? Захранването достатъчно ли е , друго нещо трябва ли като хардуер за тази машина

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Забравих да спомена, че ти трябва да хубав UPS ( и там са около 500 лева), защото при токови удари или спиране на тока може да стане голяма беля.

Сметката е просто груба, а не ми се мисли ако някой хардуер просто се повреди.

Никога не съм имал UPS , но с какво белята ще е по голяма ако се случи такова събитие спрямо компютъра, който ползвам в момента?

преди 3 минути, gibson58 написа:

Благодаря за отговорите.Сега пак да кажа,че не правя инвестицията специално за копаене, а понеже сегашната карта вече не работи с някои програми като фотошоп и премиер и подобни ми се налага да я сменя. Бях приготвил 200 лв за карта като 1060 3гб. Но реших да попитам тук дали ако добавя 200 -300 лв. ще има вариант И да изкарва по някой лев когато не ползвам компютъра. Та реално инвестицията ми е 300лв. Няма ли да се изплати в по кратък срох взависимост от това каква карта ще взема?

А кое ще е по добре 2 570 х 4 гб или 1 580 8гб? и изобщо ще мога ли да бодна 2 карти в моето дъна? Захранването достатъчно ли е , друго нещо трябва ли като хардуер за тази машина

Никога не съм имал UPS , но с какво белята ще е по голяма ако се случи такова събитие спрямо компютъра, който ползвам в момента?

Ами като изгори хардуерът и ще разбереш каква е белята.

• Автор

E то това си го има винаги , дали ще копаеш или не...Въпросът е колко хиляди е набито в техника за да взимаш UPS за 500 кинта. В моя случай няма дори 1000

преди 23 минути, gibson58 написа:

1060-е тъпа инвестиция.

Бях написал доста-изтрих го.Защото ще има още,хиляди въпроси...

Някои учат,по две висши,за да се занимават с крипто.Както и да е.

Събери още някой лев.Вече има,доста ригове-достъпни,направени,само софтуер ти трябва.Може да изкарваш-5$-10$ дневно.

• Автор

Замислял съм се и за вариант на 1000 - 1500 лв. за 3060-3080, то вече май захранването няма да е достатъчно за една такава карта ?

• Автор
на 27.07.2022 г. в 13:57, The Rage написа:

Намерих 2 RX 580, сега въпросът е дали ще може да се вържат и двете за дъното и дали ще ги понесе захранването? Иначе предпочитам Нвидия карти.Има ли еквивалент  на 580?

преди 1 час, gibson58 написа:

Намерих 2 RX 580, сега въпросът е дали ще може да се вържат и двете за дъното и дали ще ги понесе захранването? Иначе предпочитам Нвидия карти.Има ли еквивалент  на 580?

Въпросът е и колко ще са  читави. Иначе под товар такава видеокарта и трябва 180 вата.

PCIe Riser или PCIe bifurcarted Riser

Имаше едни,на добра цена и доста добре работещи... Maylia или нещо такова беше.

Имат еквивалент но,не са за майнинг.Не че не стават.По-скъпи са и повече харчат.

преди 1 час, gibson58 написа:

• Автор
преди 37 минути, Емил Костов написа:

Въпросът е и колко ще са  читави. Иначе под товар такава видеокарта и трябва 180 вата.

Значи не би трябвало да има проблем?

преди 21 минути, The Rage написа:

PCIe Riser или PCIe bifurcarted Riser

Имаше едни,на добра цена и доста добре работещи... Maylia или нещо такова беше.

Имат еквивалент но,не са за майнинг.Не че не стават.По-скъпи са и повече харчат.

Кои са вариантите ако може да споделиш?

преди 22 минути, gibson58 написа:

Значи не би трябвало да има проблем?

Кои са вариантите ако може да споделиш?

Нещо такова + нещо такова .Разбира се-свободен си да си търсиш и други.

GTX1660  Gtx1660 super GTX 1650 Super

• Автор
преди 2 часа, The Rage написа:

Нещо такова + нещо такова .Разбира се-свободен си да си търсиш и други.

GTX1660  Gtx1660 super GTX 1650 Super

Супер мерси, ще избера някаква комбинация. Гледам нвидиа по мако копаят на етер, много повече в долари изкарват на Conceal(CCX). Това не е ли ок да се копае и като се понатрупат да си ги обръщам в етер ?

преди 27 минути, gibson58 написа:

Супер мерси, ще избера някаква комбинация. Гледам нвидиа по мако копаят на етер, много повече в долари изкарват на Conceal(CCX). Това не е ли ок да се копае и като се понатрупат да си ги обръщам в етер ?

Както казва поета-Това си е,лично твое извращение.

Много четене,ти предстои.

И постоянно следене...

• Автор
преди 19 часа, The Rage написа:

Както казва поета-Това си е,лично твое извращение.

Много четене,ти предстои.

И постоянно следене...

Така е и го правя когато остане време. Иначе имам едно чудене, ако са 2 еднакви картите ще пречи ли на копаенето ако са в SLI/crossfire ?

преди 6 минути, gibson58 написа:

Така е и го правя когато остане време. Иначе имам едно чудене, ако са 2 еднакви картите ще пречи ли на копаенето ако са в SLI/crossfire ?

Не,не е препоръчително.Нямаш никаква файда,освен че товари повече.По-голяма възможност,за дефекти.

• Автор

Това за копаенето само ли се отнася, защото за работа с адоби май доста ще помогне или не?

преди 23 минути, gibson58 написа:

Това за копаенето само ли се отнася, защото за работа с адоби май доста ще помогне или не?

На Адоби,имаш около 20% плюс.

току-що, The Rage написа:

На Адоби,имаш около 20% плюс.

Плюс още 3-5% от Riser-a.

• Автор

Значи по добре да спирам едната като работя, а другата да си я оставя да копае, така може ли да стане?

преди 1 минута, gibson58 написа:

Значи по добре да спирам едната като работя, а другата да си я оставя да копае, така може ли да стане?

Може но не,с този процесор.И пак,е малко съмнително.

• Автор

Според теб кое е най разумно от тези варианти?

2 х RX 580 8gb
1 х INNO3D GTX 1660 Super TWIN X2 OC
1 x някаква 1080 ti

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.