Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос при покупка на нов телевизор

Featured Replies

харесал съм си този

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67A-4K-Ultra-HD-QLED/p/19233

но не знам дали има място за карта - абонат на нетуоркс кабелна тв свързването е чрез кабел

нямам намерение да ползвам смарта - просто за тв

нямам рутер и нямам намерение да слагам

може да е глупав въпрос за някой и моля за извинение

ако има някакъв модел на самсунг 43" 4к с място за карта до 1000лв дайте линк

по възможност в същият магазин

благодаря !

Разрешен от mr. 5r0ff

• Отговори 52
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всички съвременни телевизори имат такъв слот, едва ли този няма да има. А и в сайта на самсунг можеш да му видиш спецификациите: 2020 QLED 4K Q67T TV - Спецификации | Samsung България   М

• https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67B-4K-Ultra-HD-QLED/p/19278 SAMSUNG QE-43Q67B 4K Ultra HD QLED SMART TV вече закупен и перфектен за мен ! просто забрав

• При телевизорите не можеш да кажеш - еди си коя марка като цяло е по добра от друга. Всеки производител има ниски , средни и високи модели и точно качеството на картината е разликата между тях.

Що не го вземеш от Т'маркет?
https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-qe-43q60a-qled-smart-tv-09187763

Пак може да е на изплащане...ако това е идеята на конкретния магазин

преди 3 часа, mr. 5r0ff написа:

харесал съм си този

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67A-4K-Ultra-HD-QLED/p/19233

но не знам дали има място за карта - абонат на нетуоркс кабелна тв свързването е чрез кабел

нямам намерение да ползвам смарта - просто за тв

нямам рутер и нямам намерение да слагам

може да е глупав въпрос за някой и моля за извинение

по възможност в същият магазин

благодаря !

Доколкото знам,Самсунг не поддържат карти.Може и да има...Ще ти трябва флашка.

преди 3 часа, mr. 5r0ff написа:

място за карта

Каква карта точно?

преди 3 часа, цър-вул написа:

Що не го вземеш от Т'маркет?
https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-qe-43q60a-qled-smart-tv-09187763

Пак може да е на изплащане...ако това е идеята на конкретния магазин

Различни модели са. В технополис този модел е на същата цена: Телевизор SAMSUNG QE-43Q60A 4K Ultra HD QLED SMART TV, TIZEN, 43.0 ", 108.0 см (technopolis.bg)

преди 33 минути, Banesc написа:

всеки сам си преценя

Вашето мнение е важно за нас....😎 И се пише преценява

преди 4 минути, Raze написа:

Различни модели са.

Сори - мое недоглеждане! 4360/4367...

Аз Самсунг и Сони, не бих си купил, че имам горчив опит.Бих предпочел Панасоник или LG.Ама който плаща, той поръчва музиката!

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Аз Самсунг и Сони, не бих си купил, че имам горчив опит.Бих предпочел Панасоник или LG.Ама който плаща, той поръчва музиката!

По-скоро си е до модел и най-вече на късмет и начин на експлоатация. Имал съм тези марки през годините, ползвал съм преди време Samsung, последните ми наблюдения са Panasonic, Sony и LG, за момента всичко работи.

• Автор
преди 35 минути, Coco2 написа:

Доколкото знам,Самсунг не поддържат карти.Може и да има...Ще ти трябва флашка.

става въпрос за разкодиращата карта от нетуоркс тв

картата в едно такова метално(незнам как се казва) и заедно в тв то отзад

въпросът е - този модел който съм избрал дали има такава дупка та да се ръгне картата

IMG_20220802_193719.thumb.jpg.d4dcd661a6b845326da4f046c6afc50c.jpg

преди 30 минути, Raze написа:

Каква карта точно?

като тази на снимката

преди 4 минути, mr. 5r0ff написа:

става въпрос за разкодиращата карта от нетуоркс тв

картата в едно такова метално(незнам как се казва) и заедно в тв то отзад

въпросът е - този модел който съм избрал дали има такава дупка та да се ръгне картата

IMG_20220802_193719.thumb.jpg.d4dcd661a6b845326da4f046c6afc50c.jpg

като тази на снимката

Нарича се CI модул...Доколкото си спомням го ползвах ,когато бях абонат на N3... Модулът даваше добро качество на HD каналите...

Всички съвременни телевизори имат такъв слот, едва ли този няма да има. А и в сайта на самсунг можеш да му видиш спецификациите: 2020 QLED 4K Q67T TV - Спецификации | Samsung България

Цитат
  • CI (Common Interface)CI+(1.4)

преди 3 минути, Лудият Учен написа:

Нарича се CI модул...Доколкото си спомням го ползвах ,когато бях абонат на N3... Модулът даваше добро качество на HD каналите...

Модула не дава качество, той разкодира кодираните канали.

Какво е CI+ и как функционира един CI+ модул с LED телевизор Samsung? | Samsung България

• Автор

благодаря ви !

ще отида на място да погледна  избраният от мен модел !

лека !

преди 6 часа, mr. 5r0ff написа:

Защо трябва да е точно Самсунг? Има много варианти за до 1К. Даже мисля, че Нано моделите на ЛГ от миналата 2021-ва (избраният от теб е по-стар) са на отлична цена под 800 лева. Само трябва добре да се оглеждат панелите преди покупка, защото лесно им падат лещите на подсветката.

преди 22 минути, Jorge написа:

Даже мисля, че Нано моделите на ЛГ...

Правилно решение,за този,който търси качество,на ниска цена.Наносел технологията на LG,предава в пъти по-добро качество от QLED на Самсунг.

• Автор
преди 13 часа, Димитър 59 написа:

Правилно решение,за този,който търси качество,на ниска цена.Наносел технологията на LG,предава в пъти по-добро качество от QLED на Самсунг.

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43NANO763QA-4K-Ultra-HD-LED/p/10510

на място ще реша кой от двата ще е

преди 14 часа, Jorge написа:

Защо трябва да е точно Самсунг?

в къщи в момента са 3 две 32 и една 24 в кухнята

заради дистанционното - свикнал съм му и с едно мога да командвам и 3те  !

преди 17 часа, ivan_pop написа:

Панасоник или LG

Панасоник са страхотни, но много хора реват след гаранцията.

LG са добри телевизори. https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43NANO783QA-4K-Ultra-HD-LED/p/10511

преди 4 часа, hjhj написа:

Панасоник са страхотни, но много хора реват след гаранцията.

Аз имам един вече е над 7-8 годишен и още работи, преди няколко години беше с най-добрата матрица на пазара и струваше малко над 1000 лв. 

преди 22 минути, Raze написа:

Аз имам един вече е над 7-8 годишен и още работи, преди няколко години беше с най-добрата матрица на пазара и струваше малко над 1000 лв. 

Не оспорвам, че са добра марка. На мен също ми е на сърце Панасоник. Просто споделям какво съм видял, прочел и т.н Всеки сам си решава какво да си вземе.

• 1 месец по-късно...
на 2.08.2022 г. в 21:02, Димитър 59 написа:

При телевизорите не можеш да кажеш - еди си коя марка като цяло е по добра от друга.

Всеки производител има ниски , средни и високи модели и точно качеството на картината е разликата между тях.

Най доброто сравнение е на подобни по цена модели от различните марки , и то трябва да се един до друг и да предават едно и също, за да направиш преценка кой предава по добре!

И пак ако има 10 човека да ги гледат  - 5 ще харесат едната марка а другите 5 ще кажат - другия е по хубав. Въпрос на личен избор.

Редактирано от belefor (преглед на промените)

преди 48 минути, belefor написа:

Най доброто сравнение е на подобни по цена модели от различните марки , и то трябва да се един до друг и да предават едно и също, за да направиш преценка кой предава по добре!

Това,за сравнението на LG nanosell и Samsung QLED,съм го правил,чрез сравнение един до друг,предаващи еднаква 4К рекламна картина.От близо,на LG-то има повече детайли в картината и се виждат по-ясно.Също ъгълът на гледане е по голям,докато при самсунга трябва да си точно срещу него.При Самсунга най-финните обекти и контури на изображението изглеждат като разфокусирани,което ме учуди много.Разочаровах се от тогава от самсунг телевизорите,а те бяха най-добрите през последните 20 години.

преди 37 минути, Димитър 59 написа:

те бяха най-добрите през последните 20 години

Никога не са били, само за феновете. Най-добри бяха плазмите на Панасоник и там вече Сони, LG...

Димитър 59,

Извинявам се , че ти опонирам (все пак си Легенда), но информацията ти или е много стара или е невалидна/неточна.

Спецификация на най-добрия модел на ЛГ наносел 55 инча - вертикален ъгъл на гледане без изкривяване 178 градуса, хоризонтален ъгъл на гледане 178 градуса. Честота на пикселите на инч - 80. Разстояние между пикселите 0.315мм. Максимален брой цветове 1 073 741 824 . Типична яркост - около 390cd/m2. Пикова яркост - около 550cd/m2 . Статичен контраст 1100:1

Спецификация на най-добрия модел на Самсунг QLED 55 инча - вертикален ъгъл на гледане без изкривяване 178 градуса, хоризонтален ъгъл на гледане 178 градуса. Честота на пикселите на инч - 80. Разстояние между пикселите 0.315мм. Максимален брой цветове 1 073 741 824 . Типична яркост - около 644cd/m2.Пикова яркост около - 858cd/m2. Статичен контраст 19,937 : 1 заради 720-те зони на задно осветяване.

Аз не съм привърженик на точно определена марка телевизори. 5 годишния ми Самсунг изгоря при едно пускане на тока и застраховката ме попита какъв телевизор искам да ми дадат. Ходих в магазина и ги накарах да ми изкарат 1 ЛГ 55" , 1 Самсунг 55" и 1 Панасоник 55". След около 25 мин гледане на демонстрационното за магазина видео и на 3-те телевизора си купих Самсунг QLED 55QN70  2021 година. (това преди около 2 месеца)

Както казах в по - горния пост - всеки си има мнение и така и трябва да бъде, но не казвай - 'фокуса и ъглите на Самсунга са слаби в сравнение с ЛГ' примерно - защото не е вярно. Освен ако не си сравнявал различни модели.

току-що, цър-вул написа:

Абе, зависи си и къде е асемблиран Samsung-ът - дали в Словения, дали в Румъния...

Все пак спецификациите на телевизорите са строго еднакви навсякъде по света. Няма как да има разлика в параметрите на екраните в зависимост къде е правен? Единствената разлика е различните държави имат различни щепсъли и различно напрежение на захранването.От самото асемблиране на телевизора как може да се различават ъглите на виждане или фокуса и пикселите :)

преди 34 минути, belefor написа:

Няма как да има разлика в параметрите на екраните

Което не пречи два еднакви модела с различен произход на асемблиране "да гледат" различно. Пример - недобра спойка, недобър контакт могат да отровят нечий живот... А са еднакви модели.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.