Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

въпрос при покупка на нов телевизор

Featured Replies

Така е, но ти говориш за ДЕФЕКТНИ модели на дадена марка - за такива неща няма безгрешни производители на телевизори и на каквото и да е изобщо.

Едва ли такива единични случай трябва да се вземат под внимание когато си купуваш чисто нов телевизор с гаранция? Незнам дали си отварял телевизор , аз това горе долу работа и знам , че имат 3-4 модула - захранващ модул,управляващ дисплея модул  , дисплей и рамка. само сглобяването на тези модули е свързано с работа на човек. Останалото е дело на машини , който имат много малък шанс да направят студена спойка или лош контакт...

• Отговори 52
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всички съвременни телевизори имат такъв слот, едва ли този няма да има. А и в сайта на самсунг можеш да му видиш спецификациите: 2020 QLED 4K Q67T TV - Спецификации | Samsung България   М

• https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67B-4K-Ultra-HD-QLED/p/19278 SAMSUNG QE-43Q67B 4K Ultra HD QLED SMART TV вече закупен и перфектен за мен ! просто забрав

• При телевизорите не можеш да кажеш - еди си коя марка като цяло е по добра от друга. Всеки производител има ниски , средни и високи модели и точно качеството на картината е разликата между тях.

С различни части се произвеждат бре, специалистино! Примерно едните са с японски кондензатори, а другите с китайски. Какво мислиш по този простичък въпрос ;)

преди 12 минути, JKirilov написа:

С различни части се произвеждат бре, специалистино! Примерно едните са с японски кондензатори, а другите с китайски. Какво мислиш по този простичък въпрос ;)

Когато се проектира дадена печатна платка се вземат под внимание много параметри.От значение е разбира се вида на кондензатора (електролитен, керамичен, хартиен, стъклен и т.н.) Държавата, която произвежда дадения кондензатор няма абсолютно никакво значение. Аз работя в отдел електроника към фирма за производство.

Редактирано от belefor (преглед на промените)

преди 1 час, belefor написа:

Ходих в магазина и ги накарах да ми изкарат 1 ЛГ 55" , 1 Самсунг 55" и 1 Панасоник 55". След около 25 мин гледане на демонстрационното за магазина видео и на 3-те телевизора си купих Самсунг QLED 55QN70  2021 година. (това преди около 2 месеца)

Усещаш ли се,че не уточняваш моделите на LG-то,с което си правил сравнение?Ами ако LG-то беше OLED-доказано най-качествено предаващите телевизори?

преди 9 минути, Димитър 59 написа:

Усещаш ли се,че не уточняваш моделите на LG-то,с което си правил сравнение?Ами ако LG-то беше OLED-доказано най-качествено предаващите телевизори?

Напротив - както казах по-горе парите бяха точно определени. Сравнението между моделите е за горе-долу еднакви пари а не за различен ценови диапазон .LG OLED имат най-добрата картинка и параметри но са на МНОГО по различна цена от моделите , който аз имах на разположение като цена :) Другите 2 телевизора не им запомних точните модели - идеята беше най добрия от трите на горе долу еднаква цена - а не НАЙ добрия изобщо възможен. 

Твоето сравнение беше между Nanocell и QLED? Сега изведнъж стана OLED с QLED 😁

Редактирано от belefor (преглед на промените)

С вас, човек да не тръгне да си избира ТВ. От сто кладенци вода ще му донесете и пак ще го разколебаете. Изчетох всички теми за избор на ТВ от 3 месеца назад. 
Истината е, че всичко е до късмет и начин на ползване и поддръжка. 

Затова ще "захапя" два ТВ, каквито са ми нужни по размери, ОС и джоб и ще скачам в бездната на хиперпроизводтсвото. :) Знам, само, че единият със сигурност ще е LG. Късмет си пожелавам! 

преди 11 минути, belefor написа:

Твоето сравнение беше между Nanocell и QLED? Сега изведнъж стана OLED с QLED 😁

Не си разбрал намека.Дадох пример,ако беше OLED,нямаше шансове за сравнение.А kaто стана въпрос за цени,то LG nanosell са значително по-евтини от QLED,а предават по-добре от тях.Това исках да кажа.

преди 35 минути, belefor написа:

Когато се проектира дадена печатна платка се вземат под внимание много параметри.От значение е разбира се вида на кондензатора (електролитен, керамичен, хартиен, стъклен и т.н.) Държавата, която произвежда дадения кондензатор няма абсолютно никакво значение. Аз работя в отдел електроника към фирма за производство.

Като си толкова навътре в "кухнята", ти лично, какви ТВ ползваш в домакинството си? Или какво би препоръчал, за съответния ценови диапазон. Как ги разделяте там, по ценови диапазон?  Мен примерно много ме интересува ОС и поддръжката й. Поне за единия, това ще е водещо в избора. Лапетата си искат своето. В това отношение, имаме опит с един доста старичък Филипс. И на моменти емоциите доста ескалират по отношение на свързването. 
Благодаря предварително за отговора! 

И се извинявам се обръщението на "ти"! :( 

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Не си разбрал намека.Дадох пример,ако беше OLED,нямаше шансове за сравнение.А kaто стана въпрос за цени,то LG nanosell са значително по-евтини от QLED,а предават по-добре от тях.Това исках да кажа.

Явно пишем на различни езици. Аз ти написах горе долу еднакви цени а ти твърдиш едните били по евтини. Ти първо каза ъглите на виждане били различни... После твърдиш , че LG предавали по добре - това 'предаване' се възприема от различните хора различно.

Останах с впечатление,  че си си взел LG на база на по- ниската цена( в което няма нищо лошо) , но не се опитвай да твърдиш , че били по хубави...

преди 4 минути, MST написа:

Като си толкова навътре в "кухнята", ти лично, какви ТВ ползваш в домакинството си? Или какво би препоръчал, за съответния ценови диапазон. Как ги разделяте там, по ценови диапазон?  Мен примерно много ме интересува ОС и поддръжката й. Поне за единия, това ще е водещо в избора. Лапетата си искат своето. В това отношение, имаме опит с един доста старичък Филипс. И на моменти емоциите доста ескалират по отношение на свързването. 
Благодаря предварително за отговора! 

И се извинявам се обръщението на "ти"! :( 

Най добрия възможен съвет е: Определи си бюджета, отиди до някой голям магазин за телевизори, помоли хората там да ти покажат какво имат налично за твоя бюджет. След като си избереш марка и модел, върни се в къщи и намери най евтината цена за този харесан от теб модел и си го ползвай с удовлетворение,  че си избрал това което на теб ти харесва.

преди 1 минута, belefor написа:

Останах с впечатление,  че си си взел LG на база на по- ниската цена( в което няма нищо лошо) , но не се опитвай да твърдиш , че били по хубави...

Твоето стана като моето магаре е по-мъжко от твоето.Аз на очите си вярвам повече,отколкото на твърденията на хора,които не са имали възможност да сравнят двата телевизора един до друг.

преди 53 минути, belefor написа:

Най добрия възможен съвет е: Определи си бюджета, отиди до някой голям магазин за телевизори, помоли хората там да ти покажат какво имат налично за твоя бюджет. След като си избереш марка и модел, върни се в къщи и намери най евтината цена за този харесан от теб модел и си го ползвай с удовлетворение,  че си избрал това което на теб ти харесва.

Аха! Стандартното мнение. 10х

И защо не казахте, вие лично на какво сте заложили? 

преди 26 минути, Димитър 59 написа:

Твоето стана като моето магаре е по-мъжко от твоето.Аз на очите си вярвам повече,отколкото на твърденията на хора,които не са имали възможност да сравнят двата телевизора един до друг.

Мисля  че или имаш къса памет или селективно избираш какво да помниш.

Няма никакви твърдения от мен за никакви магарета! Още в началото написах , че съм избирал от 3 различни марки на подобни цени след около 25 минути гледане на един и същи клип и на трите.

Не съм фен на нито една марка и затова не бих препоръчал такава. Ти сам си призна , че си си купил LG на база ниска цена. Останалото е оправдания от теб за да си внушиш , че си си взел най добрия телевизор.

преди 5 минути, belefor написа:

Мисля  че или имаш къса памет или селективно избираш какво да помниш.

Няма никакви твърдения от мен за никакви магарета! Още в началото написах , че съм избирал от 3 различни марки на подобни цени след около 25 минути гледане на един и същи клип и на трите.

Не съм фен на нито една марка и затова не бих препоръчал такава. Ти сам си призна , че си си купил LG на база ниска цена. Останалото е оправдания от теб за да си внушиш , че си си взел най добрия телевизор.

Димитър имаше предвид, че ЛГ с нанотехнология е на добра цена (на цената на стандартен панел примерно пак на ЛГ), но с по-качествена картина от Самсуняка и този стандартен панел. Тоест ти си тествал 2 телевизора, но сам пишеш, че не им помниш моделите. Само, че са на приблизително еднакви цени. Сега схвана ли какво ти пиша? Или да ти го нарисувам. 

преди 40 минути, belefor написа:

Ти сам си призна , че си си купил LG на база ниска цена.

Къде прочете такова твърдение? Някой ден ще видиш някъде LG nanosel как предава на качествено 4К видео и ще разбереш,че си се минал.Мой приятел със Самсунг QLED,споря с мен цяло лято точно като теб.Когато дойде на гости да се черпим и още от началото онемя,а после просто каза ти беше прав.

преди 56 минути, Димитър 59 написа:

Къде прочете такова твърдение? Някой ден ще видиш някъде LG nanosel как предава на качествено 4К видео и ще разбереш,че си се минал.Мой приятел със Самсунг QLED,споря с мен цяло лято точно като теб.Когато дойде на гости да се черпим и още от началото онемя,а после просто каза ти беше прав.

Точно така , браво хванах ти се на лъжите.. Точно защото nanocell са по добри от qled - затова LG реши да не пуска нови модели и спира старите. 

NANOCELL е такава пародия че няма накъде.... че чак на TN бие с ниския си контраст....IPS е несериозно за висок клас телевизор....

Проблема не е  Nanocell vs QLED - проблема идва от това IPS vs M-VA, AMVA etc....

преди 11 минути, Viiipeer написа:

NANOCELL е такава пародия че няма накъде.... че чак на TN бие с ниския си контраст....

Май не си гледал такъв телевизор!Контрастът му е предостатъчен за да даде великолепна истинска картина,с много финни подробности в нея,които при QLЕD не се виждат.Всъщност,кой ли гледа на максимален контраст?

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Май не си гледал такъв телевизор!Контрастът му е предостатъчен за да даде великолепна истинска картина,с много финни подробности в нея,които при QLЕD не се виждат.Всъщност,кой ли гледа на максимален контраст?

Само като ти чета мнението и намирам за безсмислено да ти отговарям.... Като ти казвам контраст нямам предвид това, което си мислиш.... ама я по-добре попрочети в нета малко преди да ти го изсипя наготово..... Жокер.... ANSI контраст нещо говори ли ти? Прехваления NANOCELL Вади не повече контраст на черното от DELL NANO IPS монитора ми точно под 1:1000, за да сме точни 1:800 +-..., за справка VA панелите достигат до 25 000+ при FALD с MiniLed подсветка, естествено моделите по-горе са с Direct LED в най-добрия случай, но това не променя факта, сега ако го оспориш значи че живееш в свой собствен Свят...

преди 26 минути, Viiipeer написа:

Прехваления NANOCELL

Защо ми сравняваш скъпи технологии,с евтината на Nanosell? Mного ясно,че ще има по-добри от него,но на значително по високи цени.Въпроса в тази тема беше,че искат да купят обикновен LED HD телевизор.А аз му предложих за 20-30% повече да си купи LG nanosell 4К!Вие го обърнахте в друга посока...Намерете му тогава най-качествения телевизор за неговите 500лв....Проятно спорене,аз изчезвам от тази тема.

К'во значи Скъпа технологи с NanoCell ти знаеш ли какво изобщо е Nanocell? Прочети малко и ще разбереш....

преди 13 часа, Viiipeer написа:

К'во значи Скъпа технологи с NanoCell ти знаеш ли какво изобщо е Nanocell? Прочети малко и ще разбереш....

Не му обръщай внимание. Той си купил nanocell тв и сега не спира да го хвали. Какъв хубав контраст имал как ъглите на гледане били най добрите и бил по евтин от тъпия QLED на Самсунг....

Затова Самсунг са продали 38+ милиона ТВ миналата година а LG спират nanocell и са продали за миналата година 28+милиона тв...

Митак другия път преди да лъжеш хората вземи се пообразовай кое къде как откъм параметри на телевизорите а не 'моя предава най добре'!

• Автор
  • Решение

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67B-4K-Ultra-HD-QLED/p/19278

SAMSUNG QE-43Q67B 4K Ultra HD QLED SMART TV

вече закупен и перфектен за мен !

просто забравих да го спомена тук ... и да аз си реших проблема !

благодаря на всички за мненията !

преди 6 минути, mr. 5r0ff написа:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-43Q67B-4K-Ultra-HD-QLED/p/19278

УЖАС !!!!! Ами сега какво ще правиш!!!!Веднага марш при г-н NanoCell  за да онемееш и потвърдиш колко смотан ТВ си си купил!(в кръга на шегата)

Честито!Много безавариини години и със здраве да си го гледаш.

преди 59 минути, mr. 5r0ff написа:

Честито, със здраве да му се радвате дълги години! Само недей да ходиш на гости при приятели, които имат NanoCell че ще те хване яд....:Д

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.