Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за изготвяне на 2D изображения за учебно ръководство

Featured Replies

Здравейте,

Смятам скоро да напиша учебно ръководство за техническа дисциплина по която водя лекции. Там трябва да направя доста илюстративни изображения. Владея някои програми с чиято помощ мога да правя изображения: SolidWorks, AutoCAD и др., но те са за инженерна работа и не са съвсем подходящи. Вероятно някои изображения ще ги направя с тях, но търся съвет за програма с която бързо и лесно се правят 2D изображения. Мисля си за CorelDRAW, но досега не съм я ползвал, препоръчвате ли я? Или ще предложите някоя друга?

преди 5 минути, Sargon III написа:

Здравейте,

Смятам скоро да напиша учебно ръководство за техническа дисциплина по която водя лекции. Там трябва да направя доста илюстративни изображения. Владея някои програми с чиято помощ мога да правя изображения: SolidWorks, AutoCAD и др., но те са за инженерна работа и не са съвсем подходящи. Вероятно някои изображения ще ги направя с тях, но търся съвет за програма с която бързо и лесно се правят 2D изображения. Мисля си за CorelDRAW, но досега не съм я ползвал, препоръчвате ли я? Или ще предложите някоя друга?

Ако говорим за веторна графика  - Corel или Adobe Illustrator. За растерите е ясно PS. Лично аз си работя по класическата схема - векторите - в AI, растерите - PS, Накрая цялостното оформление е AId. Всички споменати от теб инструменти имат експорт към *.eps

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Няма спомената дисциплината, няма никаква информация от какво естество трябва да са тези 2D изображения.

Цитат

учебно ръководство за техническа дисциплина по която водя лекции.

Сигурен съм, че става дума за едно книжле А5/BW печат - с телбодчета :) Поне 50 съм странирал и отпечатал :) 

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Сигурен съм, че става дума за едно книжле А5/BW печат - с телбодчета :) Поне 50 съм странирал и отпечатал :) 

преди 23 минути, Sargon III написа:

Здравейте,

Добре - ясно, че пламен не вдява за какво става дума

@Sargon III, Aко работиш често с проекти в cad, мисля, че ще ти по лесно да свикнеш с Illustrator, отколкото с канадеца. Сега, вече - лесно...за кого, бързо за кого.... 

• Автор

Благодаря за отзивите по темата! Може би, ще се спра на AI, понеж имам PS, когото ползвам, макар и много рядко. Надявам се поне интерфейсът да е подобен. Иначе, не съм сигурен дали ще издам ръководството в книжен вид, ще ми се да е изцяло в електронен и да е безплатно. Ще се изобразяват различни прости механизми и др. подобни. Да, от векторна графика се интересувам. Реално, AutoCAD върши работа, но ми се ще нещо по-различно, по-удобно. Също ми се иска да направя няколко анаглифни изображения. Ако си направя 3D изображения на SolidWorks, с какво най-лесно мога да ги превърна в анаглифни, без да изучавам цяла нова програма?

преди 8 минути, Sargon III написа:

Благодаря за отзивите по темата! Може би, ще се спра на AI, понеж имам PS, когото ползвам, макар и много рядко. Надявам се поне интерфейсът да е подобен. Иначе, не съм сигурен дали ще издам ръководството в книжен вид, ще ми се да е изцяло в електронен и да е безплатно. Ще се изобразяват различни прости механизми и др. подобни. Да, от векторна графика се интересувам. Реално, AutoCAD върши работа, но ми се ще нещо по-различно, по-удобно. Също ми се иска да направя няколко анаглифни изображения. Ако си направя 3D изображения на SolidWorks, с какво най-лесно мога да ги превърна в анаглифни, без да изучавам цяла нова програма?

Да, интерфвйсът на Adobe е близък. Щом става дума за "механизми", вероятно нямаш проблем с кривите на Бизие, като модел за описание. Лично аз предпочитам AI. Това за анаглфа не го разбрах точно - все пак това е цветово кодиране за по отделно за двете очи Ще трябва и очила да раздаваш :)  Ако искаш, прати ми на ЛС няколко примерни "графики" със съпътстващата текстова информация - за 2-3 "страници". Самите графични изображения може да са и растерни - искам просто да се ориентирам за какво точно иде реч.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.