Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изоставено котенце

Featured Replies

Здравейте! Открих едно малко котенце, в близост до гората. И искам да питам, дали мога да го отгледам, с това сухо мляко от магазина. 

suho-mlako-bioset-1-5--50gr-image_5f466e10f3e9e_800x800.jpg

SpasiMekotence70-1.jpg

Кисело мляко със спринцовка 5 кубика докато порасне за да се храни самостоятелно.

Тук има подробно описан начин на хранене на малко коте :)

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Отиваш до един млекомат и му вземаш мляко. Никакъв проблем.

Прясно мляко не на всяко малко коте понася ,ако не е котешко. Именно за това се хранят с кисело или смес за малки котета от ветеринарна аптека.

И аз те съветвам да се погрижиш за него. AAUUXX точно ти е написал процедурата за хранене (прясно мляко до месец и половина - два)  и след това, по малко, но много мека храна, за да може да се научи да се храни самичко. От там насетне е по лесно. То самичко ще се привърже към теб и ти ще си щастлив Човек! Винаги можеш да ми пишеш на лично за съвет. Бъди спокоен. Без значение, в колко часа.

Няма да му даваш разни химически съставки, а обикновено мляко 3 - 3,5 % от хранителния магазин, по около 4-5 кубика, но по много малко ще натискаш спринцовката, за да може котето да поглъща млякото.

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Прясно мляко не на всяко малко коте понася ,ако не е котешко. Именно за това се хранят с кисело или смес за малки котета от ветеринарна аптека.

Това сухо мляко не ставали 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Глупости! Отгледал съм над 20 котки. Няма никакъв проблем млякото от каквото и да е.

преди 1 минута, slavij69 написа:

Това сухо мляко не ставали 

Не!Под никакъв предлог.

Отгледал съм четворка-с бебешко мляко.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Глупости! Отгледал съм над 20 котки. Няма никакъв проблем млякото от каквото и да е.

Не пречи да опита с прясно мляко ,но не и това сухото за сладкиши. Ако не му понася на котето ще смени с кисело мляко.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не пречи да опита с прясно мляко ,но не и това сухото за сладкиши. Ако не му понася на котето ще смени с кисело мляко.

Не си спомням да съм казал сухо мляко! Естествено, че това е боклук.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Приятел! Котенцето е много малко, за да му дава кисело мляко. То ,първо няма да го хареса и така ще стои гладно. После - по трудно ще се научи само да си хапва .

преди 1 минута, Kolev72 написа:

Приятел! Котенцето е много малко, за да му дава кисело мляко. То ,първо няма да го хареса и така ще стои гладно. После - по трудно ще се научи само да си хапва .

Нека следва от линка който дадох за храненето ,там е описано подробно ,не мога да преценя на каква възраст е от снимка и кисело мляко ми изникна на примависта в ума.

Може дори бульон да му прави и да му дава. Но ако иска да е перфектен има си и котешка храна за всяка възраст. Храненето обаче не е големият проблем. Трябва котенцето да се заведе на ветеринар, да се прегледа и ако се налага да му се бият нужните васкини.

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Нека следва от линка който дадох за храненето ,там е описано подробно ,не мога да преценя на каква възраст е от снимка и кисело мляко ми изникна на примависта в ума.

Малко над 20 дни е котето. Но няма месец още. Не забравяйте, тези, които ме познавате( макар и задочно) че гледам котки от 39 години и са се раждали много пъти в моите ръце - един вид - акушер. Но се грижа като за малко дете. Това беше информативно. Не ги оставям като много от вас, каквото намерят, такова да ядат. То също е много нежна душица.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Може дори бульон да му прави и да му дава. Но ако иска да е перфектен има си и котешка храна за всяка възраст. Храненето обаче не е големият проблем. Трябва котенцето да се заведе на ветеринар, да се прегледа и ако се налага да му се бият нужните васкини.

За ветеринар драги ми Емо има време - след 3-я месец. По добре, теб да заведем!

Малко над 20 дни е котето. Но няма месец още. Не забравяйте, тези, които ме познавате( макар и задочно) че гледам котки от 39 години и са се раждали много пъти в моите ръже - един вид - акушер. но се грижа като за малко дете. това беше информативно. Не ги оставям като много от вас, каквото намерят, такова да ядат. То също е много нежна душица.

Прав си ,човек трябва да се отнася за животно така както се отнася към себе си.

Малко над 20 дни е котето. Но няма месец още. Не забравяйте, тези, които ме познавате( макар и задочно) че гледам котки от 39 години и са се раждали много пъти в моите ръже - един вид - акушер. но се грижа като за малко дете. това беше информативно. Не ги оставям като много от вас, каквото намерят, такова да ядат. То също е много нежна душица.

За ветеринар драги ми Емо има време - след 3-я месец. По добре, теб да заведем!

След третия месец е късно. А мен къде ще ме заведеш е без значение.

току-що, Емил Костов написа:

След третия месец е късно. А мен къде ще ме заведеш е без значение.

Да филосовстваш, зная че можеш. Когато придобиеш моя опит, ти разрешавам да пишеш по темата!

Като го гледам тоя котак, не е чак толкова малък, че да има нужда да се храни със спринцовка. Я му вземи пакетче Wiskas за малки котета и го пробвай дали няма да го омаха за нула време. Имай предвид, че само с храна от пакетче няма да се засища и все ще е гладно. Не забравяй и прясна вода и място където да ходи по нужда.

Когато ми се паднаха четворката(Мрън,Пръц,Скръц и Фръц)-при ветеринар,какво да ядат,как да се гледат,дали да се къпят,дали...Всичко.Жената каза,че кравето мляко,не понася на всички.И е добре,да им вземем някаква котешка смес(така и не намерихме)и със бебешко-ядат като гладни.Някакво на нестле им взимахме.Беше нещо от сорта на 15лв.

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Като го гледам тоя котак, не е чак толкова малък, че да има нужда да се храни със спринцовка. Я му вземи пакетче Wiskas за малки котета и го пробвай дали няма да го омаха за нула време. Имай предвид, че само с храна от пакетче няма да се засища и все ще е гладно. Не забравяй и прясна вода и място където да ходи по нужда.

Има хубава храна за малки котенца, която предимно е като рядка кашичка с месце - по 80 стотинки 100 грама в метални алуминиеви кутийки - различни сортове. Почти във всеки град продават такава. нека опита, но да почака още 10 дни. Аз му казах възрастт и съм сигурен на 100%. ако трябва, мога да дам 2-3 снимки на храната, ще я снимам и ще ги пусна по късно..И много други подобни в алуминиеви опаковки по 80 и 100 грама.

IMG_20220818_221748.jpg

IMG_20220818_221741.jpg

преди 29 минути, Петър Ангелов написа:

Брей, колко котколюбци имало тука. Поне за това мога да кажа, че сте ми симпатични! :)

На кой,от тримата?

Без да се бутам в редиците ви ще кажа, че на бебе се дава или котешко мляко от ветеринарен магазин или в краен случай адаптирано бебешко мляко от човешка аптека или магазин.
Всяко кисело или прясно мляко ще създаде огромни проблеми на бебето, като в нередки случаи завършват със смърт.

Сега ще ви дам линк към една група във ФБ, с чиито съвети написани там и с консултации от хора в групата сме спасили десетки котенца.
Иначе нямам претенции, че разбирам и говоря само от практика в последната година.

едит: ето линк към групата:

https://www.facebook.com/groups/838946409452474/?ref=share

препоръчвам от сърце и с грижа към малките котита.
Разгледайте и прочетете.

Редактирано от algor (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.