Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на допълнител рутер към основен.

Featured Replies

Здравейте, някой може ли да помогне със свързването на допълнителен рутер към основният, моля? Мъча се вече от 4 часа и изгледах всички клипове в YouTube.

Имам пуснат двоен RJ45 кабел свързан към основният рутер на LAN порта, само че допълнителния ми рутер е Asus rt-ac68u и порта му за DSL е RJ11.

Поради тази цел си купих един преходник от амазон, но явно цветовете на кабелите не си съвпадат и на допълнителния рутер лампичката за DSL изобщо ни светва. 

Моля дайте идея как точно, трябва да свържа допълнителния си рутер. 

благодаря ви много. 

3A42959B-28A1-44E2-B279-38713C376813.png

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

В лан порта? Като му спреш неговия DHCP сървър и му сложиш IP от мрежат на основния ти рутер.

А каква е идеята на допълнителния рутер?

Идеята за допълнителния рутер е разпространява Wi-Fi с VPN. 

Това, което каза не ми стана ясно. Това на основният рутер ли трябва да се направи или на другият? И какъв трябва да е кабела? RJ45 to RJ45 или RJ45 to RJ11?

благодаря. 

преди 23 минути, Pacman1 написа:

Asus rt-ac68u

От кога това е DSL модем? Какво е "двоен RJ45 кабел"

Да не си оше на на бтк? Дай малко по ясни описания на мрежата, която се опитвш да направиш

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

От кога това е DSL модем? Какво е "двоен RJ45 кабел"

Да не си оше на на бтк? Дай малко по ясни описания на мрежата, която се опитвш да направиш

RJ45 е стандартен LAN кабел. 

Просто искам да си свържа допълнителния рутер към основният за да разпространява интернет с VPN. Това е…

• Автор
преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Точен модел на основния ти рутер, точен модел на рутера които желаеш да добавиш, точно и асно обяснено какъв кабел има между тях!

Основен рутер - D-Link DSL-3782

Допълнителен рутер - asus rt-ac68u

Кабелът между тях е LAN кабел. 
Само, че като свържа LAN кабела на основният (както е паказано на снимката), на допълнителния другият край на кабела трябва да е RJ11, а не RJ45, защото така не работи. 

77F8BE39-EEBA-4102-A581-E253DD7FB137.jpeg

преди 12 минути, Pacman1 написа:

RJ45 е стандартен LAN кабел. 

Ами...не е! Двете неща са рзлични и имат множество вариации. 

преди 13 минути, Pacman1 написа:

Просто искам да си свържа допълнителния рутер към основният за да разпространява интернет с VPN.

Сериозно ли? 

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ами...не е! Двете неща са рзлични и имат множество вариации. 

Сериозно ли? 

Ок извинявай тогава LAN кабел е.
Да сериозно.

преди 3 минути, Pacman1 написа:

Основен рутер - D-Link DSL-3782

Допълнителен рутер - asus rt-ac68u

Кабелът между тях е LAN кабел. 
Само, че като свържа LAN кабела на основният (както е паказано на снимката), на допълнителния другият край на кабела трябва да е RJ11, а не RJ45, защото така не работи. 

77F8BE39-EEBA-4102-A581-E253DD7FB137.jpeg

Това на снимката кой рутер е?

На никой рутер не е! Явно е на DSL от време оно и сега иска нещо да направи...ама не може да обясни.

И понеже, автора спомена VPN (сигурен съм, че не зне какво е)....къде ли е банана?

• Автор
преди 17 минути, plamen_petrov_80 написа:

Това на снимката кой рутер е?

Това е основният. 

• Автор
преди 16 минути, NewRedDragon написа:

На никой рутер не е! Явно е на DSL от време оно и сега иска нещо да направи...ама не може да обясни.

И понеже, автора спомена VPN (сигурен съм, че не зне какво е)....къде ли е банана?

Ти са правиш на голям разбирач, но май от нищо не разбираш само си проветряваш устата? Да не си имигрант, че не разбираш български език? Какво толкова не разбра, казах че искам да свържа допълнителен рутер, ако не можеш да помагаш подминавай не ми спами темата. 
c u later!

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

И какво трябва да се случи? Ок - това е модема на вивком. Ти какво искаш?

Какъв Виваком бе пич, това не е в България. 

преди 2 минути, Pacman1 написа:

Ти са правиш на голям разбирач, но май от нищо не разбираш само си проветряваш устата? Да не си имигрант, че не разбираш български език? Какво толкова не разбра, казах че искам да свържа допълнителен рутер, ако не можеш да помагаш подминавай не ми спами темата. 
c u later!

Все тая! Все си е DSL модем, до който нямаш доетъп. ОПравяй се! Аз проблеми с VPN тинелите си нямам - нито в бг нито навън. 

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

И от основния вземайки интернет от LAN порта - допълнителния ти рутер има WAN и LAN портове нали? Ти къде го включваш?

Да точно така!!! Аз го включих към LAN порта ама не работи и нямам интернет на допълнителния. 

Включвайки го към LAN порта - спря ли предварително DHCP и сетна ли IP от мрежата на основния ти рутер?

А ако в допълнителния го включиш във WAN порта му - интернет имаш ли?

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Включвайки го към LAN порта - спря ли предварително DHCP и сетна ли IP от мрежата на основния ти рутер?

Цитат

Никога няма да се получи, тая при то я берач на ягоди

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да тогава имам интернет на допълнителния, но идеята е да се пусне кабел от основния към допълнителния. 

Аз мисля, другият край на кабела който отива към допълнителния рутер да му сменя камбаната и да му сложа WAN камбана. 
И кабелът ще стана LAN към WAN, така според теб ще работи ли? 

преди 1 минута, Pacman1 написа:

WAN камбана

?

WAN и LAN са тип логически портове (в твоя допълнителен рутер) WAN - ти е външния порт - от там взема интернета и го предава към вътрешните LAN портове - реално са еднакви физически - RJ-45.

След като си го пробвал Основен (LAN) към Допълнителен (WAN) - значи нищо не трябва да променяш на кабела и ще имаш интернет - нали?

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

?

WAN и LAN са тип логически портове (в твоя допълнителен рутер) WAN - ти е външния порт - от там взема интернета и го предава към вътрешните LAN портове - реално са еднакви физически - RJ-45.

След като си го пробвал Основен (LAN) към Допълнителен (WAN) - значи нищо не трябва да променяш на кабела и ще имаш интернет - нали?

Там е проблем, че на допълнителния рутер нямам WAN порт, а е DSL порт и затова LAN камбаната не влизам там. 
Поради тази причина купих преходника, който споменах по-рано. 
(снимката е на допълнитения рутер)

07328E83-E9BD-47BC-AF13-7BDEF0BFA8FB.jpeg

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

?

И като казах, че съм пробвал допълнителния. Всъщност свързах му DSL кабела, който по принцип идва отвън и отива към основният. 

Явно модела на Asus-а които пишеш не е точен, защото при мен излизаше с 5 RJ-45, но да оставим това.

Предполагам в найстройките на допълнителния рутер можеш да влезеш - Промени му IP на LAN спрямо това което хвърля твоя основен рутер. Например:

192.168.0.250

192.168.1.250

192.168.10.250

192.168.100.250

Предполага се, че в основния рутер DHCP басейна не включва ххх.ххх.ххх.250

След това спри DHCP-то на допълнителния рутер и тогава сложи чист LAN кабел между двата.

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Явно модела на Asus-а които пишеш не е точен, защото при мен излизаше с 5 RJ-45, но да оставим това.

Предполагам в найстройките на допълнителния рутер можеш да влезеш - Промени му IP на LAN спрямо това което хвърля твоя основен рутер. Например:

192.168.0.250

192.168.1.250

192.168.10.250

192.168.100.250

След това спри DHCP-то на допълнителния рутер и тогава сложи чист LAN кабел между двата.

Да прав си. Старият ми рутер съм споменал, всъщност е DSL-AC68U Dual Band. 
Някакъв клип в youtube няма ли за по-лесно ориентиране?

благогаря.

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

192.168.0.250

192.168.1.250

192.168.10.250

192.168.100.250

Да мога да влизам и на двата рутера настройките. Ама тези басейни, които споменаваш не ми става ясно… 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.