Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезнал контакт - Citroen Xsara Picasso, модел 2000г.

Featured Replies

Доскоро като се вкючваше или изключвах контакта - се чуваше лек шум, но нещата се оправяха.
Вчера изгасих колата и отидох да си върша работата. След час минах покрай нея и видях- левите мигачи светеха. Не бях натискал лоста за мигачите. Влязох в колата , включих контакта, изключих го и нещата се оправиха.
Минах покрай колата след още час - пак светеха левите мигачи! Влязох в купето, включих контакта и - ядец - нямаше никакъв контакт. Стартера работеше, въртеше , но - не палеше.

Помогнете, дайте идея какво може да е и как би могло да се оправи на място, щото колата не пали.

10х

Да не си забравил светлините включени или да са на аварийно светене?На място можеш да провериш за изгорял предпазител.Да пробваш да вземеш допълнителен ток с кабели,от друга кола.Ако няма резултат,да викнеш майстор да провери за проблема.

преди 20 минути, Димитър 59 написа:

Да не си забравил светлините включени или да са на аварийно светене?На място можеш да провериш за изгорял предпазител.Да пробваш да вземеш допълнителен ток с кабели,от друга кола.Ако няма резултат,да викнеш майстор да провери за проблема.

Не , не съм забравил светлините - колата има сигнал като се опитам да изляза бе да съм ги загасил.
Почти съм сигурен, че не е предпазител. Сега до обяд имам малко работа, слагам един климатик у нас. СЛедобед  ще проверя бушоните.

Най-вероятно ще викам майстор. Щото - колата не пали.

От мигачите може да ти е паднал акумулатора, ако е стар. Може и лостчето за мигачите да прави проблем.

преди 2 минути, S197 написа:

От мигачите може да ти е паднал акумулатора, ако е стар. Може и лостчето за мигачите да прави проблем.

Не е паднал - има ток да те убие!

Ток има достатъчно, има нещо около контакта, някакъв механизъм който бавно гаси лампите в купето и изключва радиото след 5 мин.

Не знам - може да е некое реле.

След обяд ще прегледам. Ще поровя в нета и за ел схема за това Пикасо.

Лампите в купето? Виж си лоста за мигачите може да прави проблем. 

току-що, S197 написа:

Лампите в купето? Виж си лоста за мигачите може да прави проблем. 

Всичко изчезна, има само ток на стартера. Ще видя лоста, но мисля че не е от него.

Кат кача климатика - ще го поразглобя пикасото и ще го замеря навсякъде с мултицета. Но не е от лоста.

Тези модели страдат много често от БСИ. Мигачите, фаровете, осветлението на купето и много други неща минават през него.  Ако е заминал става много сложно и скъпо удоволствие. Дано да не е в него причината. Другото слабо место им е клемореда на ключа. Много често сдава багажа, от големия ток, който минава през него зареди вентилатора на климатика. Играл съм подобни игри доста време.

Обърни внимание на синя 26 пинов конектрор в БСИ. През него минава управлението на светлините, запалване и др. неща.

преди 17 минути, dimy написа:

Ще видя лоста

Лоста иначе, контактува с пъпки на писти. Понякога се случва и там проблема, но в твоя случай ме съмнява да е там.

На моята колата имаше теч на вода и влизаше точно в компютъра и колата се шашкаше.

преди 19 минути, S197 написа:

На моята колата имаше теч на вода и влизаше точно в компютъра и колата се шашкаше.

Това си го мислех и аз, че е възможно и това.

преди 16 часа, hjhj написа:

Тези модели страдат много често от БСИ. Мигачите, фаровете, осветлението на купето и много други неща минават през него.  Ако е заминал става много сложно и скъпо удоволствие. Дано да не е в него причината. ..

Какво е БСИ ?

Сега слизам до колата да я поразгледам, но не знам дали ще мога да поставя диагноза ако все пак е това BSI.

Ако намериш как да стигнеш до буксата на контактния ключ и да я изключиш, замери на коя клема идва + с пробна лампа или мултицет и  с кабел направи мостче, с което да пробваш дали ще дойде контакт като изреждаш една по една останалите клеми заедно с тази на която идва +. Да не забравиш да изключиш от скорост преди това.

Клеморед контактен ключ CITROEN XSARA PICASSO, | Резервни части за Citroen (avtoshans.com)

преди 1 час, dimy написа:

Сега слизам до колата да я поразгледам, но не знам дали ще мога да поставя диагноза ако все пак е това BSI.

Ако имаш едно кило брашно ,дай го на майстор да ти направи хляб.Според мен, не се прави на майстор .До сега да си я занесъл  в сервиз.

Оправи се проклетията! Не знам как  но се оправи. Цяла нощ бех откачил акумулатора и сега като го закачих - фсичко тръгна! Остана да свети най-дясната лампа, но тя свето от 1 г.
Явно не е това BSI, щото там цените са до небето.

image.png.598bf6380db08b12d738fda713f41fad.png

преди 19 минути, нушо написа:

Ако имаш едно кило брашно ,дай го на майстор да ти направи хляб.Според мен, не се прави на майстор .До сега да си я занесъл  в сервиз.

Нушо, не така , де! Колата не беше в движение, написах го горе...

на 3.09.2022 г. в 9:20, dimy написа:

Влязох в купето, включих контакта и - ядец - нямаше никакъв контакт. Стартера работеше, въртеше , но - не палеше.

Помисли малко. Контактния ключ играе ролята на "разпределител" на плюса /грубо казано/. Щом се прескача позиция "контакт", а стартера получава плюс, значи е повредена контактната група. Това са логичните изводи.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Помисли малко. Контактния ключ играе ролята на "разпределител" на плюса /грубо казано/. Щом се прескача позиция "контакт", а стартера получава плюс, значи е повредена контактната група. Това са логичните изводи.

Какво значи контактна група? Щото - много неща нямаше - осветление, клима, мигачи, контакт ... имаше само стартер.

Сега - има всичко :brickwall:

И не знам защо! Но поне съм в движение.

преди 14 минути, dimy написа:

контактна група?

Това е онова в което вкарваш ключа. Там има едни прожинки и други неща. А за него е свързан клемореда, който също дава дефекти от претоварване. И двете се свалят лесно. За 15-20 мин, може да ги свалиш.

преди 2 часа, hjhj написа:

Това е онова в което вкарваш ключа. Там има едни прожинки и други неща. А за него е свързан клемореда, който също дава дефекти от претоварване. И двете се свалят лесно. За 15-20 мин, може да ги свалиш.

Аха. Сега, като в е движение - ще я закарам до некой майстор.

Малкия дявол беше.

10х на всички

преди 18 часа, dimy написа:

Какво значи контактна група?

Ако беше цъкнал на линка и беше изгледал видеото, надали щеше да зададеш този въпос:

Хвърляй го тоя кош и си купи истинска кола

преди 35 минути, Бял Вълк написа:

Хвърляй го тоя кош и си купи истинска кола

40% нагоре са цените на кошниците в сравнение от преди 2 години. Да си я кара човека.

Е, Вълка /тоя тука белия/ ако даде некой лев - може да си купя кола. Иначе - мога да му кажа какво да прави със съвета си. Ама - ще ме санкционират.

А в последния си пост горе пиша , че ще я закарам на майстор. След това написах, че благодаря на всички, дори и на белия.

Заключвайте.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.