Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

какъв бояджийски спрей или приставка за спрей препоръчвате за шаблон ?

Featured Replies

преди 1 минута, lupis написа:

Нещо бъркаш сметките. Излизат малко под една кола на ден ако смятаме на 5 дневна работна седмица.

Да смятах 24/7. Пак не излиза сметката ти - твоята - една кола, дори и с полукамера, се боядисва за мин 3 дена, без лак, както и да е - не ставаш!

@Dalaidido Lama сега пробвах на МОЯ лазерен CNC - вералит, 2 мм не става за шаблон - прекалено прав е разреза от лазерния лъч. А на теб ти трябва скос от поне 5-6 градуса. По добре си направи шаблона на механична CNC машина с фрезова глава от 5 градуса, конус

преди 16 минути, Димитър 59 написа:

Една сметка на кръст не можеш да направиш! 250 са работните дни за една година.Всеки ден съм боядисвал минимум по една кола.Тези,които бяха само с по един детайл за боядисване(врата или калник) ,ми даваха максимум един час работа по тях за да ги обработя и боядисам.Когато ми се паднат само такива,съм стигал до 6 коли на ден...

Работните дни за една година, са колкото аз реша, не ти!

преди 9 минути, NewRedDragon написа:

Пак не излиза сметката ти - твоята - една кола, дори и с полукамера, се боядисва за мин 3 дена, без лак, както и да е - не ставаш!

В БГ една кола цялостно боядисване може да я работят три дни,но в Испания сутрин ти дават колата,вечерта трябва да бъде боядисана.Такава е нормата.

Толкова е и качеството на такова боядисване...
изшкурване, китване, изшкурване, шприц, изшкурване, боя(изшкурване, боя), лак
Как влиза в 8 часа ич не е ясно. Че и цяла кола. Трябва да я работят поне 4 човека от 4-те края

преди 28 минути, NewRedDragon написа:

Да смятах 24/7. Пак не излиза сметката ти - твоята - една кола, дори и с полукамера, се боядисва за мин 3 дена, без лак, както и да е - не ставаш!

Явно не можеш да смяташ. Дори и 24/7 да е, не са 1.5 автомобила на ден, а 0.7 (по- точно 0,6849315068493151) на ден ;) А реално колко време ти ги боядисваш, хич не ме интересува...

преди 1 минута, lupis написа:

хич не ме интересува...

Не, че на някого му пука теб какво те интересува! Има нещо наречено технологично време и всичко под това време показва или икономисан процес, или скъсен процес - и в двата случая това показва ниско качество.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не, че на някого му пука теб какво те интересува! Има нещо наречено технологично време и всичко под това време показва или икономисан процес, или скъсен процес - и в двата случая това показва ниско качество.

Не споря, за качествено боядисване може и 5 дни да отиват на кола. Споря за неверните сметки, които се правят...

преди 22 минути, цър-вул написа:

изшкурване, китване, изшкурване, шприц, изшкурване, боя(изшкурване, боя), лак
Как влиза в 8 часа ич не е ясно. Че и цяла кола. Трябва да я работят поне 4 човека от 4-те края

С професионална техника и материали се работи по-бързо. Работата си беше за един човек,по нормативите им. Единствено времето за изсъхване на шприц кита беше проблем,затова до 2.00 часа след обяд, трябваше да съм приключил с него,за да изсъхва през почивката от 2 до 4 ч.

преди 41 минути, цър-вул написа:

Когато имаш стаж с няколко хиляди боядисани коли,качеството е винаги на ниво.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.