Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слаб уай фай на лаптоп

Featured Replies

преди 8 часа, gibson58 написа:

Примерно ако го сменя на канал 2 , на който няма нито един рутер, но ако рутерите ако сами си менят каналите, това не значи ли, че по всяко време може да се накачулят на този канал 2?

Не е достатъчно - самият канал да е „чист“, трябва и в съседните да няма силни сигнали.

Ето ти картинка - как се застъпват съседните канали Что такое Wi-Fi: стандарты, ширина канала, MIMO и Beamforming

Виж, че 7-ми - засяга 5-и, 6-и, 8-ми и 9-ти. И това - при ширина 20 MHz.

• Отговори 72
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Провери зашумеността около теб и ако трябва смени канала на рутъра: https://www.nirsoft.net/utils/wifiinfoview-x64.zip Прочетио за функционалността на инструмента на страницата му

• Ako лаптопа ти няма АС стандарт за N стандарт тази скорост е нормална .

• Ама, сериозно ли?

Публикувани изображения

• Автор

E  вече наистина не занм какво да направя 😁

А какво направи от това, което сме ти казали? Вариантите са ти да смениш мрежовата карта или да пробваш с кабел как е. Може да вземеш и USB WiFi адаптер и да пробваш с него, например АДАПТЕР TP-LINK USB WN-722 N (technopolis.bg)

а аз да попитам какъв е рутера от цялата тема май само това липсва.Но щом не го  е написал явно е някаква TP LINK сапунерка от старите модели само с N стандарт с 1 антена .

преди 2 часа, adersa написа:

а аз да попитам какъв е рутера от цялата тема май само това липсва.Но щом не го  е написал явно е някаква TP LINK сапунерка от старите модели само с N стандарт с 1 антена .

Даже така да е - примерно TP-Link TL-WR740N, който е с 1 антена - той не е „само с N стандарт“! Предоставени са стандартите IEEE 802.11b/g/n.
И въпреки това - сигналът трябва да е добър, на такова разстояние и елиминирани други фактори.

преди 2 часа, adersa написа:

Ами питаха няколко пъти, но няма отговор! 

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Ами питаха няколко пъти, но няма отговор! 

преди 23 часа, gibson58 написа:

Да не би това да е модела smartcom Sam-4g1g-tt-ww-vc?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Това ми прилича на Вивакомски рутер. Той има и двата стандарта. 

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Това ми прилича на Вивакомски рутер. Той има и двата стандарта. 

той може и да ги има ама автора ако няма AC wi fi карта няма как да дигне скоростта както е по кабел .

преди 2 минути, adersa написа:

той може и да ги има ама автора ако няма AC wi fi карта няма как да дигне скоростта както е по кабел .

Той и с AC стандарта пак няма да я достигне. Wi-Fi е просто една помия и нищо повече. Куцо и кьораво се е побъркало с тия безжични мрежи, устройства и каквото там още се сетиш. При този тип свързаност няма и никога няма да има нищо сигурно, защото самата технология е такава.

преди 10 минути, adersa написа:

А ти - откъде знаеш, как „е по кабел“?

Доставчикът ми дава „до 60 Mbps“, по кабел стигам 57-59 Mbps, а безжично - ето в момента.

image.png.2a08df28596225fade246844f634704d.png

Хем минава през две стени, тухлени.

Пп. Рутерът е точно „сапунерка“ - TP-Link TL-WR740N.

преди 8 минути, jhoro написа:

А ти - откъде знаеш, как „е по кабел“?

Доставчикът ми дава „до 60 Mbps“, по кабел стигам 57-59 Mbps, а безжично - ето в момента.

image.png.2a08df28596225fade246844f634704d.png

Хем минава през две стени, тухлени.

Пп. Рутерът е точно „сапунерка“ - TP-Link TL-WR740N.

Направо с Марс можеш да се свържеш! Нищо лично но говориш глупости. Със същата сапунерка съм и в района ми няма толкоз мрежи, имам свободни канали, където няма устройства и при Speedtest безжично никога не достига ДО скоростите по договор. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Направо с Марс можеш да се свържеш! Нищо лично но говориш глупости. Със същата сапунерка съм и в района ми няма толкоз мрежи, имам свободни канали, където няма устройства и при Speedtest безжично никога не достига ДО скоростите по договор. 

Изобщо не ми дреме - какво можеш ти! Показах нагледно резултата от Speed test в момента!

Отново тествам и ...  image.png.7e7295372046d106c6c03bdded329685.png

Първият път беше към сървър на Виваком, а втория - на А1.

преди 1 минута, jhoro написа:

Изобщо не ми дреме - какво можеш ти! Показах нагледно резултата от Speed test в момента!

Отново тествам и ...  image.png.7e7295372046d106c6c03bdded329685.png

Първият път беше към сървър на Виваком, а втория - на А1.

Естествено, че не ти дреме. То и няма смисъл. Оставям всеки да се спасява както пожелае и да страда както пожелае. Не е нужно да се напъвам или да се мъча да обяснявам. И 11 ms няма как да имаш при Wi-Fi та като ще и на Венера да кацнеш. 

Както и да е, проблемът не е мой, а е на постващия. Аз съм дал адекватен отговор още в началото. Оставям да продължите да се забавлявате на воля с безжичните или мобилните мрежи.

преди 41 минути, Емил Костов написа:

Той и с AC стандарта пак няма да я достигне.

Тук малко не съм съгласен!
На 5GHz няма никой около мен на клона
300Mbps або без да спирам никой от работещите процеси:
100Mbps LAN:
image.png.f4bd3e553e9f66429b23647aa354d4f9.png
image.png.00616c546d610f3ee7ea6033098368d6.png

802.11ac
image.png.c091d931af46d5fa9b16acfe26f33c6e.png
image.png.383e1e46d4940703ee7d05615adf7c67.png

Няма да споря ама никак. 15 години ми е писнало да работя подобно нещо. Имате пълното право да оправите безжичната мрежа на постналия темата.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Аз съм дал адекватен отговор още в началото.

Абе, и аз съм дал (да смени канала на рутъра), ама авторът започна да философства...

преди 1 час, Емил Костов написа:

Wi-Fi е просто една помия и нищо повече. Куцо и кьораво се е побъркало с тия безжични мрежи, устройства и каквото там още се сетиш. При този тип свързаност няма и никога няма да има нищо сигурно, защото самата технология е такава.

Хахахаха, аз съм в къщи само на безжични връзки и съм много доволен от скоростите. Wifi 5 устройствата се закачат на 833Мб/с а  Wifi 6 на 2400Мб/с. Пинговете ми са от 0.05 до 0.08 сек до рутера!

преди 47 минути, Емил Костов написа:

15 години ми е писнало да работя подобно нещо. Имате пълното право да оправите безжичната мрежа на постналия темата.

Май знанията ти са отпреди 15 години. Оттогава досега Wifi дръпна много напред. 

преди 16 минути, belefor написа:

Хахахаха, аз съм в къщи само на безжични връзки и съм много доволен от скоростите. Wifi 5 устройствата се закачат на 833Мб/с а  Wifi 6 на 2400Мб/с. Пинговете ми са от 0.05 до 0.08 сек до рутера!

2,4 гигабита. Хайде малко спрете да се изхвърляте, че е малко смешно! 

преди 1 час, belefor написа:

Максимума на wifi 5 и 6 е повече, но зависи от рутера, приемника и други условия: WiFi standards explained: WiFi 4 vs WiFi 5 vs WiFi 6 (minim.com)

Цитат

WiFi 6 is capable of a maximum throughput speed of 9.6 Gbps, compared to 3.5 Gbps on WiFi 5 and 600Mbps on WiFi 4.

преди 5 минути, Raze написа:

Максимума на wifi 5 и 6 е повече, но зависи от рутера, приемника и други условия: WiFi standards explained: WiFi 4 vs WiFi 5 vs WiFi 6 (minim.com)

Така е , но тия теоретични скорости почти никога няма да ги стигнеш в реални условия. Аз за каквото съм видял с очите си пиша.

Аз съм с Archer AX55 | AX3000 двулентов Gigabit Wi-Fi 6 рутер | TP-Link и през WiFi 6 на Sony Xperia 5 II ми отчита скорост ~660 мегабита като съм до рутера, иначе връзката дава около 1000-1200 мегабита.

4U80Ko2.png4UDl4my.png

През една стена - връзка 600-700 мегабита и ъплоад директно към рутера с около 300 мегабита, което пак не е зле.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.