Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за стриймване на филми

Featured Replies

Здравейте, искам да си стриймвам филми от компютъра на XBox One, и имам инсталиран там Media Player . Всичко съм си направил, медиа сървър, и трябва да сложа видеата там в папка videos. Проблема ми е , че малките клипчета ги възпроизвеждам от конзолата на ТВ то, но един филм днес си свалих 8 гб 1080p и не ще. Опитах с друг филм който е 700 мб и с него не ще. Само малките клипчета да кажем до стотина мб. Интернета ми е слабичък. Искам да питам колко бръз трябва да е за да си стриймвам филм от 10 гб 1080п. ? 

Ето моя нет колко е сега, направен със speedtest  

2022-10-02_184304.png

Разрешен от Гост

на каква скорост си по договор такава скорост имахме почти всички преди 15 години . Вече всеки трябва да има без проблем скорост до 100 дори над 100 мбпс .

аз се чудя с такава скорост как отваряш сайтове .

• Автор

Не знам, от телефона си подавам на копютъра, имам интернет но не е бръз. Свалям торенти с 2 мб, по точно до 2 мб. Ако трябва ще си взема и по бръз нет по кабел, но не съм го направил понеже не живея постоянно на адреса. 

преди 2 минути, adersa написа:

на каква скорост си по договор такава скорост имахме почти всички преди 15 години . Вече всеки трябва да има без проблем скорост до 100 дори над 100 мбпс .

Какво общо има скоростта (капацитета) на ISP, с LAN?

Kъм автоеа: Алде сега дай малко инфо за цялата тая схема - кодеци, връзки, мрежа...

• Автор

Безжично съм свързал и компа и конзолата към телефона с хотспот, и пускам филмите с pot player. Направил съм си връзката помежду конзолата и компа както си пише в нета. Всички настройки и като вляза в media player на конзолата там има папки за снимки , видеа и т.н. Само от дял C ,юзър, видеос - само там се вижат. И няма проблем. Но тръгват само малките клипчета а големите не щат. Колко ли бръз нет трябва да имам за да стриймвам 10 гб филм ? Нета на телефона ми е зле аз съм корпоративен и уж бил бръз ,ама не е. Щото в нас не е чак толкова бръз а като изляза от блока една пряка до нас скороста стига до 100 мб. А в нас е от 7-8 до 15 мб макс. 

преди 4 минути, Росен 2 написа:

Безжично съм свързал и компа и конзолата към телефона с хотспот,

Меко казано - несериозно.

преди 5 минути, Росен 2 написа:

Колко ли бръз нет трябва да имам за да стриймвам 10 гб филм ?

Колкото и да е бърз "нета" нема да стане тая работа

• Автор

Да ти кажа, прав си. Спомням си навремето в друго жилище имах бръз нет с кабел и пак опитвах да направя номера, но не стана. В смисъл беше по добре от сега, но 10 гб филм сечеше страхотно и спичаше, направо беше негледаем и се отказах. Но поне тръгваше а сега ми дава грешка .  По всичко личи че ще си гледам филмчето на малкия монитор :), ама си немах друга работа та рекох поне да пробвам . Все пак благодаря за отговора, чвно няма смисъл да се набутвам с допълнителен нет. Няма да стане стриймър от мен :)

преди 1 минута, Росен 2 написа:

Да ти кажа, прав си. Спомням си навремето в друго жилище имах бръз нет с кабел и пак опитвах да направя номера, но не стана. В смисъл беше по добре от сега, но 10 гб филм сечеше страхотно и спичаше, направо беше негледаем и се отказах. Но поне тръгваше а сега ми дава грешка .  По всичко личи че ще си гледам филмчето на малкия монитор :), ама си немах друга работа та рекох поне да пробвам . Все пак благодаря за отговора, чвно няма смисъл да се набутвам с допълнителен нет. Няма да стане стриймър от мен :)

Защо просто не си изтеглиш филма/мите и да си ги "пуснеш" на тв-то, като бял човек?

Кабел компютър-телевизор?

• Автор

Защото медиа плеъра на тв то не ми чете субтитрите, на някаква маймуница ми ги изписва и няма опция да се оправи, телевизора ми е старичък. А и нямам големи флашки имам до 8 гб. Само с кабел ще стане, но разстоянието е около 4 метра..

преди 5 минути, Росен 2 написа:

Между компа и тв то

Изходи на видеокартата?Съответно вход,на телевизора?

• Автор

Имам dvi който ползвам за връзка с монитора и свободен hdmi. Сега тествах нета на конзолата и се оказа слабичък 

310107457_1133483100592985_9132928411701213951_n.jpg

• Решение

Както каза цър-вул,оправи си нет-а.Или:1.4 2.0

• Автор
преди 7 минути, Orgasmatron написа:

Както каза цър-вул,оправи си нет-а.Или:1.4 2.0

Да.. това ще е решението в края на крайщата . Благодаря за отговорите момчета !

Ако, има  Plex за Xbox, инсталирай плеъра на Xbox One,

Plex сървъра на компютъра. Конфигурирай папката с филми.

Добави устройството (Xbox), като напишеш кода за да се добави.

Желателно е и двете устройства да са свързани по LAN кабел.

преди 1 час, Росен 2 написа:

Защото медиа плеъра на тв то не ми чете субтитрите, на някаква маймуница ми ги изписва и няма опция да се оправи,

Пробвал ли си да смениш кодировката на субтитрите на UTF 8 И би трябвало да се оправят

Най-вероятно самата конзола не поддържа формата на видеото. 

Video, photo, and audio FAQ for Xbox Media Player app | Xbox Support

преди 2 часа, Росен 2 написа:

не ще

Какво ще рече? Каква грешка точно дава?

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Дали? Или пак не разбра казуса....

А ти какво разбра? 15 мегабита са около 2 мегабайта/секунда, това е предостатъчно за 1080p видео възпроизвеждане, особено на филми от по 700 мегабайта. Ако да кажем филма е час и половина, се падат малко под 8 мегабайта на минута минимум, това ще върви и на 5-6 мегабита без проблеми. Все пак говорим за конзола, която чете специфични формати и кодеци, още повече, че е модел от преди ~10 години, не е компютър!

• Автор
преди 51 минути, Mr. ?? написа:

Ако, има  Plex за Xbox, инсталирай плеъра на Xbox One,

Plex сървъра на компютъра. Конфигурирай папката с филми.

Добави устройството (Xbox), като напишеш кода за да се добави.

Желателно е и двете устройства да са свързани по LAN кабел.

Брат, стана с тоя плекс, да си жив и здрав, трудно настроих нещата но нямам проблем, сега без кабел си пуснах филм 10 гб с моя умрял нет имам си и субтитри на български. Не го знаех тоя флекс , страхотен е, има го за xbox one .

преди 1 час, Росен 2 написа:

нямам големи флашки имам до 8 гб

На тази флаш памет можеш да качиш спокойно филм 700 мегабайта, дори и по-голям. Въпросните филми от по 700 мегабайта, които не тръгват през мрежата, четат ли се на конзолата през флаш паметта?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.