Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Охладител за процесор I7 3770k 1155

Featured Replies

Бях с процесор I5 3330 и  го смених с I7 3770k, но останах с охлаждането на стария процесор и ми се иска сега да купя ново и съм се насочил към това въпроса ми е дали е добро или да ми препоръчате някакво до 50-60 лева примерно.
https://ardes.bg/product/id-cooling-se-914-xt-basic-se-914-xt-basic-268156

Става въпрос че като играя температурата на процесора стига 80 градуса, а на  ядрата до 100, което ми казаха че не е хубаво такива градуси да се стига. Като цяло нямам проблеми, но все пак да му е по - хладничко на процесора :D

Разрешен от Гост

Щом стига такива градуси, най-вероятно тротълва. Ако си го клоквал особено, ще ти трябва по-сериозно охлаждане. Пробвай да направиш undervolt на първо време. Какво е сегашното охлаждане?

Предполага се стоковото. За i5 от старото Intel Core поколение, заключена, може и да е добре в определени ситуации.

Но за i7- цата не.

Избраното от теб, захранване е добро. Стига, процесора да не е "изтормозен" или "лоша бройка".

преди 8 часа, Ant1Lamer написа:

Бях с процесор I5 3330 и  го смених с I7 3770k, но останах с охлаждането на стария процесор и ми се иска сега да купя ново и съм се насочил към това въпроса ми е дали е добро или да ми препоръчате някакво до 50-60 лева примерно.
https://ardes.bg/product/id-cooling-se-914-xt-basic-se-914-xt-basic-268156

Става въпрос че като играя температурата на процесора стига 80 градуса, а на  ядрата до 100, което ми казаха че не е хубаво такива градуси да се стига. Като цяло нямам проблеми, но все пак да му е по - хладничко на процесора :D

Лично аз не бих рискувал с този охладител а и същия го бях поръчал от емаг но нещо не се представяше при мен никак добре. Ако искаш можеш да хвърлиш, едно око на темата, ми която бях пуснал. И да си прецениш сам.

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Лично аз не бих рискувал с този охладител а и същия го бях поръчал от емаг но нещо не се представяше при мен никак добре. Ако искаш можеш да хвърлиш, едно око на темата, ми която бях пуснал. И да си прецениш сам.

Точно ти със счупения процесор не мисля, че можеш да даваш компетентни мнения. Охладителя се справя без проблеми с 3600X, който е с TDP 95 W (I7 3770K го дават 77 на базова честота, като буст-а му не е особено по-голям) и е с TDP 150 W, ако не се клоква процесора няма да има проблеми, а дори и с умерен клок може би ще се справи. Идеята ми за undervolt си важи с пълна сила, спокойно така могат да се смъкнат 10 и повече градуса, според зависи.

Intel® Core™ i7-3770K Processor

Core i7 3770K review with Z77 - Power Consumption (guru3d.com)

преди 1 минута, Raze написа:

Точно ти със счупения процесор не мисля, че можеш да даваш компетентни мнения. Охладителя се справя без проблеми с 3600X, който е с TDP 95 W (I7 3770K го дават 77 на базова честота, като буст-а му не е особено по-голям) и е с TDP 150 W, ако не се клоква процесора няма да има проблеми, а дори и с умерен клок може би ще се справи. Идеята ми за undervolt си важи с пълна сила, спокойно така могат да се смъкнат 10 и повече градуса, според зависи.

Intel® Core™ i7-3770K Processor

Core i7 3770K review with Z77 - Power Consumption (guru3d.com)

Точно аз със счупения процесор откакто го върнах на емаг охладителя и си поправих грешката с нанасянето на темопастата. Процесора ми не е прегрявал от тогава, и даже в големите, жеги където температурите, бяха по 40 и косур. При 100% натоварване не е вдигал повече от 55-56-58 градуса. А на интел сокет как ще се представи охладителя незнам, но според, мен по хубаво да не рискува точно с този модел. Но за това вече автора сам си преценява и решава.

• Автор

Ами видях и твоята тема относно охладителя го поръчах понеже 2ма мои приятели ми го препоръчаха единият даже е с него и е доволен много пък и  гаранция ще е доста по - добре от сегашният стоков с които съм в момента, другото което е ще сложа и хубава паста, понеже сега сложих някаква шитня, а относно процсесора не е клокнат заради дъното ми нямало да стане иначе бих го клокнал малко поне на 4.2. Другият ми въпрос е охладителят си идва с паста нея ли да ползвам или да си купя препоръчаха ми Arctic mx4. И водим един спор с моя приятел как се слага пастата само една точка посредата или целият процесор се намазва нали не става въпрос да се оклепи и да се сложи много

преди 4 часа, Ant1Lamer написа:

Ами видях и твоята тема относно охладителя го поръчах понеже 2ма мои приятели ми го препоръчаха единият даже е с него и е доволен много пък и  гаранция ще е доста по - добре от сегашният стоков с които съм в момента, другото което е ще сложа и хубава паста, понеже сега сложих някаква шитня, а относно процсесора не е клокнат заради дъното ми нямало да стане иначе бих го клокнал малко поне на 4.2. Другият ми въпрос е охладителят си идва с паста нея ли да ползвам или да си купя препоръчаха ми Arctic mx4. И водим един спор с моя приятел как се слага пастата само една точка посредата или целият процесор се намазва нали не става въпрос да се оклепи и да се сложи много

Аз бих ти препоръчал този охладител имам същия охладител на другия комп който е с 775 сокет 

https://cheaper.factoryonline2022.ru/content?c=охладител за интел&id=26 но на моя охладител е цяла медна плоча

преди 11 часа, Ant1Lamer написа:

За пастата виж в сайта или гледай ревюта дали има. Може да питаш и търговеца, от който ще го купуваш. Иначе, MX-4 е добра паста, аз съм доволен, ползвам я от години. Последно нанесох на моя Arctic Freezer 34 Esports на Ryzen 7 5800X някъде по коледа миналата година и оттогава не съм я сменял, температурите не са се променили.

преди 6 часа, vlado1985 написа:

Аз бих ти препоръчал този охладител имам същия охладител на другия комп който е с 775 сокет 

https://cheaper.factoryonline2022.ru/content?c=охладител за интел&id=26 но на моя охладител е цяла медна плоча

Този охладител изобщо не го препоръчвай, той си е направо като стоковия!

• Автор

Мерси ще питам, даже като дойде ще го видя с каква паста е и ще пиша тука ще я снимам, а как се нанася 1 точка по средата на процесора или на целият процесор се слага, понеже знам че се слага една точка по средата.Иначе поразпитвах и ми казаха, че като цяло тези процесори от това поколение си греят, но чак толкова не трябва и реално като е студен в началото като играя фпс-а е доста добър до 400 и горница стига обаче като загрее пада до 200

• Решение

преди 1 час, Ant1Lamer написа:

Попринцип и аз слагам точка, но сега ще пробвам или на X или да го размажа навсякъде тънко

Размажи навсякъде тънко, аз така правя и със това което ми е останало по пръста размазвам и плочката на охладителя. Задължително притискам охладителя когато го поставя върху процесора преди да го заключа, представи си го така, не трябва да остнат мехурчета със въздух между двете повърхности.

преди 10 часа, Raze написа:

Този охладител изобщо не го препоръчвай, той си е направо като стоковия!

Може да е като стоковия но никой от взелите участие незнае дали на стоковия охладител има медна пластина. А този  си има медна пластина и го препоръчах защото, захващането за оригиналната, скоба ще е по добре, а докато при този охладител който си е избрал автора .Нищо чудно и при него да се получи така че единия винт неможе да завърти повече до края и след  това да започне да грее малко повече.

• Автор

Значи охлаждането е огромно и първите ми впечатления са повече от очакваното, старият като го сваляхме едната щипка не беше хванала и стоеше на една страна, като го свалихме пастата не беше се разнесла  и въобще не беше никак добре този си нанесох пастата както трябва сложихме го едновременно стегнахме го, преди само на десктопа без да се прави нищо държеше около 50 градуса в момента сме на 30 градуса

преди 34 минути, Ant1Lamer написа:

без да се прави нищо

не се мерят температури. Пусни някоя игра или бенчмарк примерно на cinebench, cpu-z, 7zip и виж дали максималните температури са в нормата.

• Автор

Ами сега играх цс:го преди на процесора ми стигаше до 80 градуса на ядрата до 100 в момента 45 даже и 50 не може да вдигнат

Тази игра не е особено процесорно зависима и не мисля, че товари много процесора, но температурите са перфектни.

преди 27 минути, Raze написа:

Тази игра не е особено процесорно зависима и не мисля, че товари много процесора, но температурите са перфектни.

Играта си е CPU зависима.

Не случайно, има бенчмармарк който "мери" FPS.

https://steamcommunity.com/app/730/discussions/0/616189742692245945/

преди 2 минути, Mr. ?? написа:

преди 3 часа, Mr. ?? написа:

Играта си е CPU зависима.

Не случайно, има бенчмармарк който "мери" FPS.

https://steamcommunity.com/app/730/discussions/0/616189742692245945/

Да, не се изразих правилно. Имах в предвид, че не товари особено процесора. Дори с I7 3770 не го товари повече от 40%, иначе с колкото по-нов процесор и с по-висока single core производителност, толкова повече кадри ще изкара играта.

• 4 месеца по-късно...

И аз да използвам твоята тема 🤭

Купих си ново ПС, НО.... 

Като си пусна някоя игра (need for speed heat, god of war, call of duty black ops III) подкарвам ги на макс сетингс и то със над 60фпс, но процесора вдига над 80° градуса даже отива към 95°. 

Та въпроса ми е процесора ли му има нещо или охладителя не е подходящ

Процесор: Intel Core i5-13600KF (3.5GHz)

Охладител за процесор: be quiet! Pure Rock 2 - BK007

Дъно: ASRock B660M Pro RS

Видеокарта: Gainward GeForce RTX 3060 12GB Ghost 

Рам: 2x8GB DDR4 3600 Kingston Fury Beast 

Захранване: 650W be quiet! System Power 10

Кутия: BITFENIX Nova Mesh SE TG, черен 

Като тя си има два вентилатора (отпред и отзад по 1)

преди 1 час, Bulio91 написа:

Купих си ново ПС

Кой ти го сглобява? Някакъв овърклок има ли? Какви са настройките на power options ? Не е никак здравословно процесра да работи продължително време при температури над 90 градуса.

Слаб му идва охладителя. Ето подобна тема: 

Цитат

I'm using a pure rock 2 with the 13600kf and it's quite hot, hitting the 100°c on full load

Може да пробваш undervolt на процесора.

Ето и още, смени охладителя:

преди 19 часа, Joss Bomon написа:

Кой ти го сглобява? Някакъв овърклок има ли? Какви са настройките на power options ? Не е никак здравословно процесра да работи продължително време при температури над 90 градуса.

Сглобяван е от Ардес, но повечето неща аз съм си ги избирал. 

преди 15 часа, Raze написа:

Слаб му идва охладителя. Ето подобна тема: 

Може да пробваш undervolt на процесора.

Ето и още, смени охладителя:

Ти какво охлаждане би ми препоръчал (въздушно, че не съм фен на водното) аз обмислям за това https://ardes.bg/product/be-quiet-dark-rock-pro-4-bk022-109807 стига да ми пасне на дъното, на кутията и да не пречи на рам-та

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.