Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Stockholm Syndrome написа:

Като си спомня какво хубаво беше - един лев за гориво не съм дал. Малко ни лъжеха, че ни плащат добре, ама и ние толкуз работихме :superman-minion:

Защо тогава плюеш социализма?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, инж. Велев написа:

Айде на младите дето не са живяли при социализма и сега ги лъжат, че тогава е било лошо им е простено, но тия тарикати дето са яли и пили на корем при соца, имали са апартамент и къща на село и сега имат наглостта да го плюят. Защото не успели да направят по още 1-2 апартамента.

Аз с очите си виждам постиженията, още се виждат постиженията на социалистическия труд.  Даже почнаха го рушат и все още не могат да го премахнат. Аз на шепа лаловци ще вярвам.

преди 9 минути, shishmanovp861 написа:

жилище, което струваше 10 000лв. или по курса 3300 долара.

Ти в долари ли си плащал апартамента тогава?

С жилище за 3300 долара няма как да си бил богат. На село къщата от камъни се чувствах по-добре. Искаме западните заплати. Не искаме панелките пък ще се оправим.

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Не живеят в пещери, ама жилището в което живеят не е тяхно. Всички са под наем на запад.

Личи ти, че си с остаряло разбиране. Дано не си го предал на децата си или внуците, ако имаш.

Каква ми е ползата да наливам пари в лично жилище, ако след една година си сменя позицията или се преместя в друга фирма, която е на хиляда километра от "купеното" ми жилище?

Дала съм огромно количество пари, които са на кредит, а в същото време ми предлагат по-платена работа, но тя е на 1000км. от жилището, което изплащам.

Според теб какво трябва да направя?

:popcorn2:

То нормален отговор от теб няма да получа. Ама да видим.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Аз с очите си виждам постиженията, още се виждат социалистическия труд.  Аз на шепа лаловци ще вярвам.

Само като погледнеш къде заседават родните дупедавци ... само дето я няма звездата на сградата. Събаряйте сградата веднаГА!  

преди 8 минути, free... написа:

Да бе , в другите държави живеят по пещерите !

Мнозинството под наем в европа са живяли и живеят все още, имаше някъде из нета данни за това ,не ми се търси в момента.

Корупция - отвсякъде. Крадене - отвсякъде.

Отиваш на доктор - гледат те в чантите. И ако не им хареса западната стока, която си купил от кореком, с долари купени в тъмна уличка - НЕ ТЕ ПОГЛЕЖДАТ.

Всички бяха приятелки, с магазинерите. Като дойде стока и се разпродаваше още, на вратата на склада. Изобщо не влизаше в магазина. И ако не си приятел с тях - жена ти гледа, на комшийката пълната кофичка с нес кафе и вика - ти бе, кога ще ми намериш и на мен.

Къде видя това?

Аз бях началник на гаража в ТКЗС и можеше малко повечко да плащат от тези 180лв. После в Армията в автомобилна работилница.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Ти в долари ли си плащал апартамента тогава?

Наричало се е "валутни левове" :angry:

преди 15 минути, jhoro написа:

Ами не са - поне една част от новите. Живея в сграда, построена след 1990 година и изплатена. Доста просторно жилище, на добро място, с хубав изглед.
Моите родители са били настанени във ведомствена „кутийка“, която даже са нямали право да купят - в началото.

Е след няколко години са имали право. А сега социално жилище си остава на държавата. Ако щеш плащай 10 години. Няма да бъде твое.

😁

преди 28 минути, инж. Велев написа:

Направил си го, защото социализма ти е дал шанс да си го направиш.

Нали видя по-горе където дадох линк, че 92% от българите живеят в собствени жилища от преди 1990 година, т.е. при социализма.

Ако ти е интересно провери колко % от американците например имат собствени жилища или западно европейците.

Zащо си толкова необразована 

преди 2 минути, Coco1 написа:

Zащо си толкова необразована 

Дойде главния мултак на групата. Ашколсун!

1-4.jpg

преди 3 минути, БаалБек написа:

Личи ти, че си с остаряло разбиране. Дано не си го предал на децата си или внуците, ако имаш.

Каква ми е ползата да наливам пари в лично жилище, ако след една година си сменя позицията или се преместя в друга фирма, която е на хиляда километра от "купеното" ми жилище?

Дала съм огромно количество пари, които са на кредит, а в същото време ми предлагат по-платена работа, но тя е на 1000км. от жилището, което изплащам.

Според теб какво трябва да направя?

:popcorn2:

То нормален отговор от теб няма да получа. Ама да видим.

Значи ти хвърчиш като калинка където ти предложат по-платена работа.

Изразът "Моят дом - моята крепост" не значи нищо за теб?

От там вече не е важно за теб дом-семейство.

Още повече не значи нищо за теб понятието - "Дърво без корен" (скоро го даваха филма).

Не си чела и не знаеш явно нищо за българската народопсихология. Влече те явно англо-саксонската (нищо лошо ама не я налагай тук).

........................................

преди 44 минути, инж. Велев написа:

Ти или майка ти и баща ти нямахте ли апартамент или къща при социализма?

Или живеехте тогава на палатка?

Ако си имал предвид "всеки род имаше апартамент в града или къща на село", трябваше да го напишеш. Макар че пак нямаше да е вярно.
С жена ми отгледахме децата си по квартири. При социализма. Единични стаи. Кога със, кога без "собствен" санитарен възел. На свободен наем. Започнах с 50 лева наем, при заплата 110.

преди 15 минути, nikssi написа:

...

Я тука да кажат тия писачи поне пет години работили ли са преди 89 та? 😀

Да! И са к'во?

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Дойде главния мултак на групата. Ашколсун!

1-4.jpg

Мекере, Колев те търси да те инструктира

преди 2 минути, инж. Велев написа:

Значи ти хвърчиш като калинка където ти предложат по-платена работа.

Изразът "Моят дом - моята крепост" не значи нищо за теб?

От там вече не е важно за теб дом-семейство.

Още повече не значи нищо за теб понятието - "Дърво без корен" (скоро го даваха филма).

Не си чела и не знаеш явно нищо за българската народопсихология. Влече те явно англо-саксонската (нищо лошо ама не я налагай тук).

........................................

Бабо на колко стограмки лосион си

358351265_801682661455978_2444449760348587664_n.jpg

преди 19 минути, инж. Велев написа:

А ти защо го защитаваш , вече го няма и няма да се върне !

преди 2 минути, free... написа:

Как го няма? Сега му викат ЕС. А големият брат е САЩ.

преди 5 минути, инж. Велев написа:

Опита да кажеш нещо, ама ... се изказа неподготвен!

Както в ЮК, така и в САЩ (за там имам наблюдения) практикуват друго. Купуват къща с ипотека, плащат колкото решат, а после я продават - заедно с ипотеката. Връщат си голяма част от това, което са вложили.

току-що, free... написа:

Съгласен съм да не се връща, защото неблагодарниците като тебе не заслужават да ядат, пият и да си живеят добре както беше при соца.

Ай ся ши видите кон боб яде ли и патка сол лиже ли :)

Съгласен съм да не се връща, защото неблагодарниците като тебе не заслужават да ядат, пият и да си живеят добре както беше при соца.

Ай ся ши видите кон боб яде ли и патка сол лиже ли :)

Не, благодаря - не искам „както беше при соца“!

преди 1 минута, jhoro написа:

Не, благодаря - не искам „както беше при соца“!

Нямаш проблем. Хубавите неща в историята са кратки, защото плебеите не ги оценяват.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.