Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Иначе, нищо ново. Берлинският трол и водещ експерт по социализма пак е изокал за помощ, заточен в менталната си килия.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, инж. Велев написа:

Ай ся ши видите кон боб яде ли и патка сол лиже ли :)

Само това ли научихте през тези 40 години? :giggle1:

Затова сега сме изостанали от света !!!

преди 5 минути, jhoro написа:

Опита да кажеш нещо, ама ... се изказа неподготвен!

Както в ЮК, така и в САЩ (за там имам наблюдения) практикуват друго. Купуват къща с ипотека, плащат колкото решат, а после я продават - заедно с ипотеката. Връщат си голяма част от това, което са вложили.

Нито съм се опитвал, нито съм неподготвен специално за това.

Ама явно ти не си разбрал какво съм имал предвид за народопсихологията.

Какво ми говориш за ЮК и САЩ. Тука е България. Те като правят така и ние ли трябва да правим като тях? Стига с това чуждопоклоничество!

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Ти в долари ли си плащал апартамента тогава?

За да си купим първия апартамент 74  кв. м.  с левове , през 1995 година за тогавашни  130 000 лв, се наложи да продам 2000 USD.   Сега същият струва 100 000 Евро.   На времето внимавах кога ще е най-изгодно. Седем  години по-рано същият е струвал  14 576 лв -  обаче тогава нямах толкова пари.    С имотите и сега е така - следват спадове след имотните балони.

преди 5 минути, free... написа:

Затова сега сме изостанали от света !!!

Сега сме изостанали от света заради последните 33 години "демокрация" И това ли не ти е ясно?

Пак ли да ти показвам на кои места сме били в света при социализма? В някои отрасли и на първо даже!

Айде стига простотия и нахалство!

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Как го няма? Сега му викат ЕС. А големият брат е САЩ.

Ти що не си остана на село, където на къщата ти пише Образцов дом а отиде в Берлин?

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Сега сме изостанали от света заради последните 33 години "демокрация" И това ли не ти е ясно?

Пак ли да ти показвам на кои места сме били в света при социализма? Айде стига простотия и нахалство!

Защо си се нафиркала 

преди 6 минути, lebel написа:

Иначе, нищо ново. Берлинският трол и водещ експерт по социализма пак е изокал за помощ, заточен в менталната си килия.

Той е стара генерация джендър. Не ще цигане иска рус.

преди 6 минути, Киро Н. написа:

free

Стига с това тъпо изречение бе тикво 

Защо ме обиждаш ?

На това ли ви научиха комунистите ?

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:
преди 17 минути, free... написа:

А ти защо го защитаваш , вече го няма и няма да се върне !

Как го няма? Сега му викат ЕС. А големият брат е САЩ.

Тогава, защо роптеш против "социализма" на ЕС и САЩ?

Сега можеш да го смениш с друг. Например севернокорейския, руския, китайския, венецуелския. 

За да не го сменяш значи си доволен. Или изплащаш жилище в Германия и не можеш да мръднеш от там. И се налага да работиш нещо, което не ти харесва, но обвиняваш системата, а не твоето грешно решение.

преди 1 час, Киро Н. написа:

Напротив тогава пишех културно

с отрепки като вас така трябва да се отнася човек

Грамотно ? Кога ?

преди 5 минути, Киро Н. написа:

Напротив тогава пишех културно

с отрепки като вас така трябва да се отнася човек

Аз не съм обидил нито теб нито някой от твоите.

Ти защо ме обиждаш ?!?!?

преди 7 минути, инж. Велев написа:

Пак ли да ти показвам на кои места сме били в света при социализма? В някои отрасли и на първо даже!

Айде стига простотия и нахалство!

Къде сме били бе инжинере?

Като циг анета тичахме подир чужденците, събирахме изхвърлени кенчета от безалкохолни и бира.

Изстрелваме космонавт, нямаме ток да го гледаме.

Като пещерняци ни бяха издокарали. Бършем си гъзарете с вестници!

преди 15 минути, Coco1 написа:

Защо си се нафиркала 

Кажи нещо за демокрацията в Мосейково.   Там вероятно още е СССР.  

преди 19 минути, инж. Велев написа:

Изостанали , колко да сме изостанали ?

Не караме "Москвич" и не чакаме 15 години за да си купим такъв?

Не чакаме на опашки за стоки от първа необходимост , и знаем вкуса на бананите какъв е!

преди 48 минути, shishmanovp861 написа:

С жилище за 3300 долара няма как да си бил богат. 

Сега същите тези жилища се продават за 100 000 долара - богат ли се чувстваш от това?

преди 51 минути, shishmanovp861 написа:

Искаме западните заплати. Не искаме панелките пък ще се оправим.

Западните запалати вървят ръка за ръка със западните цени - как ще се оправиш? 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Сега същите тези жилища се продават за 100 000 долара - богат ли се чувстваш от това?

Не.  Свиди ми се да го продавам.   Остава за наследниците.   Демокрацията доведе до сегашните цени.

преди 53 минути, shishmanovp861 написа:

Само първия и последния етаж бяха в левове.Другите в долари.

И как са се продавали в долари жилища когато не позволяваха да имаш долари :ohmy:

преди 1 минута, AAUUXX написа:

И как са се продавали в долари жилища когато не позволяваха да имаш долари :ohmy:

Всеки имаше долари , всеки пазаруваше от корекомите със валута въпреки , че беше забранено !!!

преди 1 час, nikssi написа:

...

Я тука да кажат тия писачи поне пет години работили ли са преди 89 та? 😀

едит: Извинявай, @nikssi, не бях видял, че си се ухилил и в първия си отговор написах само "Да! И са к'во?", незаслужено спестявайки ти долния виц... Чак сега фокусирах емотикона (стар съм вече и зрението ми не е същото) и с твое позволение (или без), предлагам да поправим пропуска...

Намерил заекът стара пушка. 'Зел я и доволен тръгнал да търси нещо за отстрелване. Насреща му вълкан. Огледал се заекът, видял старо изсъхнало лaйнo, посочил го на вълкан, дигнал пушката и викнал:
- Вълчо, изяж го!
- Не!
- Изяж го, ш'те гръмна!
- Не!
Натиснал заекът спусъка, старата пушка естествено не гръмнала, заекът се почесал ужасен, но бързо се окопитил и заявил:
- Ми хубу! Като не искаш, аз ше го изям.

Хубава вечер!

преди 1 минута, free... написа:

Всеки имаше долари , всеки пазаруваше от корекомите със валута въпреки , че беше забранено !!!

Глупости! Влизахме в кореком, като в музей.

преди 6 минути, free... написа:

Имаше долари който ходеше в Либия ,иначе да купуваш долари за корекома не беше изгодно. 

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Глупости! Влизахме в кореком, като в музей.

И гледахме новите модели на хитачи касетофони :D

преди 27 минути, free... написа:

Изостанали , колко да сме изостанали ?

Не караме "Москвич" и не чакаме 15 години за да си купим такъв?

Не чакаме на опашки за стоки от първа необходимост , и знаем вкуса на бананите какъв е!

Москвич ама нов ,сега караш 15-20 годишен западен автомобил или поне това показва статистиката за страната. Колко време ще ти отнеме за да събереш пари за нов автомобил сега - 5-10г ?

преди 1 час, jhoro написа:

Опита да кажеш нещо, ама ... се изказа неподготвен!

Както в ЮК, така и в САЩ (за там имам наблюдения) практикуват друго. Купуват къща с ипотека, плащат колкото решат, а после я продават - заедно с ипотеката. Връщат си голяма част от това, което са вложили.

Заробен до живот към банката тоест ?

Защото е нов мутирал комунизъм, не е оня.

И в Северна Корея няма никакъв комунизъм или социализъм.

преди 48 минути, БаалБек написа:

Тогава, защо роптеш против "социализма" на ЕС и САЩ?

Сега можеш да го смениш с друг. Например севернокорейския, руския, китайския, венецуелския. 

За да не го сменяш значи си доволен. Или изплащаш жилище в Германия и не можеш да мръднеш от там. И се налага да работиш нещо, което не ти харесва, но обвиняваш системата, а не твоето грешно решение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.