Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Някои хора имат и хумористично  чувство за сравнение  image.png.2305bc9049e9218aa706a2dede4b03b0.png

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, attj написа:

Някои хора имат и хумористично  чувство за сравнение  image.png.2305bc9049e9218aa706a2dede4b03b0.png

Ами то древните са били глупави...Сега е друго! Евротехника, европроекти, големи балони, правим нещо за милиони, след няколко месеца почват ремонти, и забележете - виновници няма! Хората още живеят в Фургони в  с. Бисер например. Но те са вече забравени от "големия" Борисов, мутра и престъпник като цялата му партия, и всички близачи соросоидна сволач!

преди 2 часа, AAUUXX написа:
преди 3 часа, jhoro написа:

Както в ЮК, така и в САЩ (за там имам наблюдения) практикуват друго. Купуват къща с ипотека, плащат колкото решат, а после я продават - заедно с ипотеката. Връщат си голяма част от това, което са вложили.

Заробен до живот към банката тоест ?

Уж четеш - пък изобщо не мислиш!

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Имаше долари който ходеше в Либия ,иначе да купуваш долари за корекома не беше изгодно. 

Освен неизгодно - беше и доста рисковано!
Освен да имаш долари (по-късно - бонове) питаха и „Откъде ги имаш?“

преди слагаха ваксини и не питаха - сега питат и те НЕ, защото не са ги питали преди - и резултата бе удвояване на умрелите:D  и какъв е извода - че бългърина обича да му налагат заповеди и да му набиват канчето

преди 14 часа, AAUUXX написа:

Москвич ама нов ,сега караш 15-20 годишен западен автомобил или поне това показва статистиката за страната. Колко време ще ти отнеме за да събереш пари за нов автомобил сега - 5-10г ?

Има случаи нов москвич да иде с 3 бутала. Има случай да заварят бутилка от водка в рамата, да ти дрънка и цял живот да се чудиш кво е.

Да караш Москвич трябваше да си половин монтьор. Резервни части от запалителната система, половин работилница в багажника, и умения да правиш центровка.

Зимата си връзваш картони пред радиатора, и центроваш реле регулатор, с кибритена клечка.

Мерси, ама не мерси. Москвич съм карал, от личен опит говоря.

преди 12 часа, Без умствен капацитет написа:

преди слагаха ваксини и не питаха - сега питат и те НЕ, защото не са ги питали преди - и резултата бе удвояване на умрелите:D  и какъв е извода - че бългърина обича да му налагат заповеди и да му набиват канчето

Ходи се ваксинирай ти и стига си ми обяснявал, колко обичам фарма мафията да ми вкарва зелени сертификати.

преди 23 часа, AAUUXX написа:

Сега същите тези жилища се продават за 100 000 долара - богат ли се чувстваш от това?

Западните запалати вървят ръка за ръка със западните цени - как ще се оправиш? 

Как панелка ще струва 100 000 долара? И то на 50 години. Това е спекула. Всички цени са като на запад. България внася почти всичко.

преди 6 минути, shishmanovp861 написа:

Как панелка ще струва 100 000 долара? И то на 50 години. Това е спекула. Всички цени са като на запад. България внася почти всичко.

А стара тухла от 1970година за 200 000 Евро?   Живея в такъв апартамент по наследственост.   Локация.   Този не съм го купувал аз.  Цените не са високи - ние сме бедни.  И не ни е виновен бай Тошо.

преди 16 часа, shishmanovp861 написа:

Всички цени са като на запад. България внася почти всичко.

Тц, не са като на запад цените ,на запад ако продукт струва 2 евро у нас е 2 лв. В някой западни държави и с по високо съотношения.

преди 58 минути, AAUUXX написа:

Тц, не са като на запад цените ,на запад ако продукт струва 2 евро у нас е 2 лв. В някой западни държави и с по високо съотношения.

Стоките им са по-евтини, тия дето ги внасяме.

За колите да не отварям приказка.

преди 40 минути, IvanKirov написа:

Стоките им са по-евтини, тия дето ги внасяме.

За колите да не отварям приказка.

Кое е евтино? Скъпо е.

току-що, АСПЕКТ написа:

Кое е евтино? Скъпо е.

T.e. немски таралясник е по-скъп в Берлин, отколкото след като дойде в България.

Туй ли искаш да ми кажеш?

Лично съм виждал по-евтини храни в Германия.

преди 10 минути, IvanKirov написа:

T.e. немски таралясник е по-скъп в Берлин, отколкото след като дойде в България.

Туй ли искаш да ми кажеш?

Лично съм виждал по-евтини храни в Германия.

По-евтини в Германия отколкото в България? Примерно? Коя стока е по-евтина тук в Германия спрямо България?

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

По-евтини в Германия отколкото в България? Примерно? Коя стока е по-евтина тук в Германия спрямо България?

Например бананите ,той на тях държи много ,в България са около 3лв ,при вас около 1 евро. 

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Да, сигурно. Дай пример!

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Шоколад Милка съм виждал по-евтин в Германия. Минерална вода съм виждал по-евтина. Друго не съм заглеждал, обяснимо по командировки няма да купя олио или брашно. Сигурно и те са по-евтини.

Колите в Германия бяха в пъти по-евтини от тука, дето ние туземците им викаме нов внос. Кога не бяхме в ЕС, и митото беше повече от колата.

Вие бесните копейки пак искате да го връщате това. Само шапкари, митничари и държавна сган да са добре. Аз да уча 17 години и с 2 чужди езика да почна на 100 $ месечно, и едвам да си плащам тока.

Те това ви е мило, на изкукалите бабички (по душа).

преди 7 минути, shishmanovp861 написа:

Да, сигурно. Дай пример!

Услугите им са скъпи на немците, инак си пазаруват евтинка храна.

Горивото за колите им е скъпо, поне аз като ходих. Преди войната газта за топлене беше 2 пъти по-евтина от нашата.

преди 17 минути, shishmanovp861 написа:

Да, сигурно. Дай пример!

Месото е на цени приблизителни като в България, но както писах по горе бананите са около 1 евро в Германия.

Ето от кауфланд Германия цени.

Screenshot_2023-09-19-18-18-46-621.jpeg

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Месото е на цени приблизителни като в България, но както писах по горе бананите са около 1 евро в Германия.

Ето от кауфланд Германия цени.

Screenshot_2023-09-19-18-18-46-621.jpeg

Ето моят касов бон. Сметка 80 евро.

Банани в Лидл на улица Späthstraße 162, 12359 Berlin.

2 евро био банани за килограм, 5 евро кашкавал няма и кило.

Screenshot-20230919-173914.png

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Кашкавала е по евтин в Берлин от този в България ,който е около 25-30лв за кг.

преди 19 минути, АСПЕКТ написа:

Не че разбирам ама са 26 продукта и никъде не видях цена двуцифрено число. Тук цените...обикновено са двуцифрени хубавите стоки. А сирене , кашкавал, по-добре да не говорим.

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Не че разбирам ама са 26 продукта и никъде не видях цена двуцифрено число. Тук цените...обикновено са двуцифрени хубавите стоки. А сирене , кашкавал, по-добре да не говорим.

Цената на синята слива е изгодна и в двете страни 1.20лв срещу 1.5 евро.

току-що, AAUUXX написа:

Цената на синята слива е изгодна и в двете страни 1.20лв срещу 1.5 евро.

Само да не е кисела! :)

преди 12 минути, Hristo52 написа:

Умишлено вдигат цените на месото, там може да се двуцифрени. С буквата А продуктите са с 7 процента ДДС, с буквата B са продукти с 19 процента ДДС. Или общо към 7 евро ДДС.

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Само дето кашкавала в България е кашкавал а тука нема нищо общо...
... за Берлин не знам но предполагам че е същото

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Виждам, че е бил 4 и 79.

Сега е 4,99 евро.  5 евро за 750 грама. Значи към 7 евро килото.

large_4f112bba4db5a82065c7bf84c894bb0d.j

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.